un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Discuția săptămânală cu Matilda – episodul 12 / despre politețe și improvizațiile din București

10 Oct 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

În ce sens politețe: la referendum, la secția de votare, un membru al comisiei a refuzat să dea mâna cu Dragnea și cu Băsescu. Foarte comică faza (YouTube), dar mă întreb dacă poți refuza să saluți pe cineva sau funcția publică pe care o ai, pe moment, te obligă să suporți și astfel de momente și să faci astfel de gesturi. Mi se pare că am dezbătut bine subiectul în emisiune și un privitor ne-a dat, în direct, cel mai bun răspuns la problemă. Mulțumim, George!

Am vorbit apoi despre rezultatele referendumului, că soseau în timpul emisiunii (am filmat duminică, la ora 20, live pe Facebook) și apoi despre București și cum pare lipit cu prenadez pe la colțuri, gata să se destrame și să se prăbușească.

(Abonare: http://bit.ly/2RBcHBg)

Puteți asculta audio-only pe Podbean, de unde poate fi luat și fișierul mp3.

Găsiți emisiunea și pe Anchor.fm:

Și pe Spotify, iTunes, Google Podcasts și alte servicii.

asus s5507

    9 comentarii

  1. Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti. Deci sa nu dai mana cu cineva sau sa nu raspunzi la salut sunt optiuni perfect valabile.

      (Citează)

  2. Sigur nu iti va place comentariul meu, insa fara nicio legatura cu subiectele dezbatute, asa-numita discutie e doar o pierdere de timp. Sunt 40 de minute in care, daca ati face orice altceva, ar fi mult mai bine investite decat intr-o inregistrare plictisitoare, care nu spune nimic, fara continut, fara subiect si care poate cel mult plictisi ba mai mult, compromiti continutul de calitate care e pe acest blog. Timpul pierdut saptamanal cu joaca asta nu se mai intoarce inapoi. Grow up!

      (Citează)

    • Mie-mi plac, le ascult doar, deci varianta audio ca e scump internetul in roaming, iar ca mine cred ca sunt destui. Sa fiu sincer am ajuns sa le cam astept. Imi place modul in care anumite subiecte, de relativ interes, sunt dezbatute si eventual, mai gasesc cate un punct de vedere de care nu aveam habar. Tot odata apreciez si interventiile Matildei, imi place umorul, accentul ei si modul in care vede lucrurile. La inceput nu mi-a placut prezenta ei in acest blog iar in prezent nu mai concep vreo postare de vlog duminical fara ea.
      Deci, nu suntem toti la fel… iar cui nu ii place, un skip rezolva problema.

        (Citează)

  3. Saut, Radu! Imi place foarte mult aceasta editie saptamanala, imi plac ideile vostre, dar nu ma pot uita dintr-un singur motiv. Felul Matildei de a vorbi. Imi plac ideile ei, e o persoana agreabila, dar vorbste cu prea mute englezisme acolo unde nu isi au rostul. Probabil este un defect profesional, banuiesc ca lucreaza in vreo corporatie. Totusi, pentru mine este extraordinar de deranjant sa aud 4 cuvine in romana, apoi un ,,well”, sau ,,what the heck”, etc.

    Multumesc!

      (Citează)

    • Da, așa e. Nici mie nu îmi place, în scris ma exprim în română, însă când vorbesc rapid îmi scapă englezisme.

        (Citează)

  4. A da mana cu cineva reprezinta mai mult o forma de respect, nu de salut. De exemplu în competițiile oficiale de șah a da mana cu adversarul la începerea partidei este obligatorie prin regulament (arbitrul sancționeaza jucătorul care nu o face) și motivul existentei acestei reguli este de a impune respectul pt adversar, nu de politețe, educație etc.

      (Citează)

  5. Radu, o întrebare personală, nu e problemă dacă nu-mi răspunzi. Matilda e cumva din zona Vrancea, Buzău, Brăila?… îmi pare că are un fel de accent al zonei alea “tulburi” unde nimeni nu recunoaște că e moldovean. Strict din curiozitate întreb, chiar nu am nici o părere preconcepută despre moldoveni.

      (Citează)

    • Galați cu influențe de Iași.

        (Citează)

    • Mulțumesc de răspuns.
      Iași este un centru cultural extrem de important, eu țin cont că foarte mulți din oamenii de cultură români au fost moldoveni și consider chiar că li se face o nedreptate moldovenilor că sînt cumva priviți… de sus de către românii din celelalte zone, fără justificare.
      În altă ordine de idei, am reușit să mă uit la discuția voastră și vreau să salut în mod special atitudinea Matildei, moderația ei și felul în care a încercat să-ți tempereze elanul de indignare revoluționară că totul e nasol în București.
      Și eu am avut revelația asta, că Bucureștiul are și părți care se pot compara lejer cu alte capitale mult mai vizitate de turiști, vara asta cînd am avut de omorît ceva ore prin centru și am avut timp să privesc și ca un turist orașul, clădirile, străzile. Chiar mi-am exprimat uimirea că nu e totuși un oraș urît în totalitate. Și crede-mă că știu și o parte din zonele mai “nedezvoltate”, și din 1985 de cînd am început să cunosc orașul am tot văzut schimbări.
      Despre comparația cu Budapesta: anul trecut, în trecere către altă destinație, am oprit o zi acolo, și locul unde ne-am cazat (la 15-20 minute de mers pe jos de centrul istoric, cu Parlamentul și biserica Sf. Ștefan) arăta fix ca downtown LA din filme. Ne-am întors seara cam cu frică la hotel.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus