un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Cum să furi un referendum

3 Oct 2018  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Întâi, prin modificarea legii. Mai exact, prin OUG 86/2018 de modificare a legii privind organizarea și desfășurarea referendumului. Ordonanța a intrat în vigoare pe 18 septembrie 2018 și se va aplica la acest referendum.

O modificare din lungul șir de acolo este cea de mai jos:

În tot cuprinsul anexelor nr. 2-6, sintagma “Numărul participanților trebuie să fie egal cu suma ce rezultă din adiționarea cifrelor de la pct. 5, 6 și 7.” se înlocuiește cu sintagma “Pct. 2 >/= Pct. 5 + pct. 6 + pct. 7.”

Anexele 2-6 sunt modele de procese verbale ce se încheie în diverse locuri (la secția de votare, la biroul electoral de circumscripție, la biroul electoral central șamd) și în care se trec rezultatele votului.

Iată un model:

Cu alte cuvinte, atunci când se numără voturile în fiecare secție nu mai este nevoie ca numărul participanților să fie “egal” cu cel al voturile aflate la final în urne (Da, Nu sau anulate), ci trebuie să fie “mai mare sau egal”.

Modificarea le permite celor din secții, câtă vreme se înțeleg să facă asta, să semneze pe listă inclusiv pentru oameni care nu se prezintă la vot, trecându-i ca prezenți la urne, iar la final nu contează că numărul buletinelor de vot nu este egal cu prezența de pe listă.

De ce ar face cineva o astfel de fraudă? Pentru că referendumul are două condiții de validare:

  1. prezența la vot a 30% dintre românii cu drept de vot, adică vreo 5,5 milioane de români.
  2. voturile validate a 25% dintre românii cu drept de vot, adică în total vreo 4,7 milioane de voturi.

Cu alte cuvinte, dacă la vot se prezintă doar 4,7 milioane de oameni și votează, dar pe liste apar că s-au prezentat peste 5,5 milioane, chit că diferența de buletine nu poate fi găsită, referendumul este validat.

În plus, dacă la numărătoare se observă că sunt cam multe voturi NU, buletinele respective pot dispărea pur și simplu. Nimeni nu va întreba de ce pe listă sunt mai multe persoane prezente la vot decât buletine de vot contabilizate.

Apropo, în funcție de sursă de știri citiți, se vorbește de între 5,5 și 5,7 milioane de români. Nimeni nu știe încă cifra exactă.


A doua metodă: prin mult mai multe secții de votare în străinătate.

MAE organizează 377 de secții de votare în străinătate, pentru românii din diasporă.

În 2016, la parlamentare, au fost 417 secții de votare în străinătate.

În 2014, la prezidențiale, au fost 294 secții de votare în străinătate.

Cu alte cuvinte, când este în interesul PSD, iată că se pot înființa multe secții de votare. Doar când era pentru alegerea președintelui nu s-a putut, că oamenii din diasporă nu votau cu Ponta și, de fapt, i-au adus lui Iohannis victoria așa cum i-au adus-o și lui Băsescu.


Apropo: Un site străin scrie cine finanțează Coaliția pentru Familie: patru grupuri americane anti-LGBT, cu finanțare mare. Acestea acționează în România încă din 2015, au înaintat adrese către Curtea Constituțională din România și de la ei vin nu doar bani, ci și direcția discursului prin care românii sunt făcuți să se teamă de furturi de copii.

Liderii CpF fac parte din organizații extremiste și sunt cei care erau supărați că nu li s-a permis o manifestare în care făceau saluturi naziste. Sunt toate informațiile în articol, cu tot cu nume, vizite în țară ale liderilor anti-LGBT din străinătate șamd. Când vă duceți la referendum, să știți că ei v-au manipulat să mergeți acolo.


A treia metodă: prin reclame false, manipulare și minciună. Pe asta merg cei care doresc modificarea legii, o ironie mai mare nefiind posibilă (mă rog, am mai văzut de la PSD astfel de lucruri, deci de fapt este posibil). Am explicat luni de ce copiii nu sunt în nici un pericol, nici măcar de a fi adoptați, căsătoriile homosexuale sunt oricum interzise de Codul Civil, iar familia și căsătoria au exact valoarea pe care o simte fiecare dintre noi în mintea sa, nu cea dată de o lege sau alta.

Măcar dacă s-ar milita cu atâta ardoare și pentru salvarea copiilor de bacteriile din spitale, de violența din familie, de șoferii alcooliști de pe șosea, de sărăcia ce nu le permite să meargă la școală șamd.


(sursa)

Am găsit ieri un mare poster lipit chiar pe ușa blocului. N-am văzut niciodată afișe electorale lipite pe ușa blocului în toți cei 18 ani de când locuiesc acolo. N-am văzut niciodată o luptă așa puternică pentru a aduce oameni la urne!

Ce disperare trebuie să fie pe ei! Câți bani au băgat străinii și acum trebuie să convertească, trebuie ca încă o țară să adere la principiile lor religioase pentru ca toate acele milioane de euro cheltuite să nu fi fost de pomană! Câtă ură pentru alți oameni doar pentru că au preferințe sexuale diferite de ale majorității!

Update 4 oct: Moise Guran arată multe alte metode prin care se va fura la referendum: paza va fi minimă; cei care votează în altă secție decât sunt arondați nu mai dau o declarație pe proprie răspundere că n-au votat în alte părți (care ar fi putut fi folosită împotriva lor pentru dovedirea infracțiunii), iar verificare electronică a votului multiplu nu se face. Probabil că în noaptea dintre sâmbătă și duminică se va fura ca în codru.

asus s5507

    25 comentarii

  1. te-ai oprit la americani cu finantarea, dar daca mergeai un pic mai departe ii gaseai pe adevaratii papusai pentru zona noastra de lume, respectiv rusii

    tot de pe site-ul ala
    “Hacked emails show how the American-run World Congress of Families advanced Russian political interests in Europe while offering Russian Orthodox oligarchs an entry point into U.S.-based Christian evangelical networks. ”

    https://www.splcenter.org/hatewatch/2018/05/16/how-world-congress-families-serves-russian-orthodox-political-interests

      (Citează)

  2. Mda. Istoria va numi acest exercițiu “referendumul urii”. Poate și al dezinformării, dar dezinformarea nu mai e o noutate.
    În altă ordine de idei, e enervant de frustrant cum descoperim la fiecare alegeri că nu se poate implementa un sistem care ar garanta integritatea procesului electoral, un sistem care să termine o dată cu turismul electoral, ceva simplu cum au facut tehnocrații iar acu nu se mai poate.
    Și e periculos nu pentru că acum am putea pierde pe o intrebare neesențială, ci pentru că e doar un exercițiu pentru următorul referendum: Roexit. Iar următorul va fi dacă îl vrem pe dragnea ca conducător sau nu vrem ca dragnea să nu ne conducă…

      (Citează)

  3. Vad ca nimeni nu pomeneste nimic din ce se intampla in institutiile de stat: e obligatorie prezenta la vot, pentru ca se vor verifica listele ulterior si cine nu a fost la vot e posibil sa zboare la urmatoarea restructurare a posturilor. Asa e zvonul si e musai si partenerul/partenera sa participe. Daca unul dintre ei, sau amandoi nu participa, zbori. Ca pe vremea impuscatului… zvonuri cu bau-bau.

      (Citează)

    • Eu am inteles ca nu se mai pun nici timbre pe cartea de identitate (chestie care adauga la articolul asta) , deci cum verifici ca a fost la vot? La liste nu are acces oricine.

        (Citează)

  4. cartus:
    Vad ca nimeni nu pomeneste nimic din ce se intampla in institutiile de stat: e obligatorie prezenta la vot, pentru ca se vor verifica listele ulterior si cine nu a fost la vot e posibil sa zboare la urmatoarea restructurare a posturilor. Asa e zvonul si e musai si partenerul/partenera sa participe. Daca unul dintre ei, sau amandoi nu participa, zbori. Ca pe vremea impuscatului… zvonuri cu bau-bau.

    Și ce zvonuri se mai aud?… Pune-le aici, ca să avem subiecte de discuție în continuare…

      (Citează)

  5.   (Citează)

  6. Ok, e usor de fraudat Referendumul, stiam asta de acum cateva saptamani cand s-a decis sa nu fie folosit sistemul electronic, sa fie 2 saptamani si alte modificari fine.

    Si totusi acum cateva zile scriai de 20 de motive pentru care vei boicota referendumul. Mai e valabil boicotul in conditiile in care sansele ca pragul sa fie depasit sunt mai mari acum?

      (Citează)

    • Sigur ca e valabil, pentru ca tabara “NU” nu poate castiga nici in eventualitatea in care nu s-ar fura. In plus, voturile care se vor fura vor fi tot pentru “DA”, deci furtul nu creste doar prezenta, ci si numarul de “DA”.

        (Citează)

    • Da, e valabil boicotul.

      Daca e sa atinga pragul, macar sa se chinuie cat mai tare. Nu merita ajutati in niciun fel sa ajunga la prag. Oricum rezultatul e clar, orice sondaj poate spune asta.

      Cu cat fraudele vor fi mai mari si mai vizibile, cu atat scandalul ce va urma o sa fie mai mare. Un referendum organizat astfel nu trebuie sa devina o stire calduta si uitata imediat. Pentru ca daca ramane asa, atunci chestia asta se va repeta.

        (Citează)

  7. MIHAELA GRIGORAS

    03/10/2018 la 2:56 PM

    Asta va arata cat de mare e ipocrizia unora : de fatada ,, vor o tara ca afara,, in realitate vor una de ev mediu.
    Si ne mai miram si ne intrebam ca pleaca oamenii din tara …

      (Citează)

  8. INTREBARE DE 10 PUNCTE: Daca merg la sectia de votare si trag o linie in cu pixul in casuta cu semnaturi ca sa nu poata sa semneze altcineva, ma numara ca prezent?

      (Citează)

  9. Ciprian:
    INTREBARE DE 10 PUNCTE: Daca merg la sectia de votare si trag o linie in cu pixul in casuta cu semnaturi ca sa nu poata sa semneze altcineva, ma numara ca prezent?

    Nu va conta daca mazgalesti ceva sau desenezi pe buletinul de vot atat timp cat oamenii astia s-au asigurat ca acest referendum trebuie sa fie validat cu orice pret prin eliminarea mecanismelor antifrauda. Poti sa verifici tu undeva daca votul tau este nul sau s-a inregistrat pentru NU sau DA? Sau ca ai ramas trecut ca nu te-ai prezentat?

    Rezultatul il stim deja: CPF va inregistra o victorie clara. Se pare ca si daca nu te prezinti ai sanse sa fii trecut ca prezent si sa votezi.

      (Citează)

  10. Mai e valabil boicotul in conditiile in care sansele ca pragul sa fie depasit sunt mai mari acum?

    Crezi că dacă fraudează prezența la vot se vor opri aici și vor ține cont de votul tău negativ?

      (Citează)

  11. De fapt, de ce ati vrea sa mergeti la un referendum fraudat? De ce ati vrea sa il validati in vreun fel cu prezenta voastra?

      (Citează)

  12. Din acest motiv au anulat sistemul de votare implementat la vechile alegeri (și nu se va folosi scanarea buletinului ca să nu existe dubluri), ca să poată frauda numărul de vomanți.

      (Citează)

  13. Cica se centralizeaza undeva in scopuri statistice, oficial…. neoficial, sa se vada cine a fost si cine nu.
    Mie imi pare greu de crezut, dar credulii de zi cu zi pun botul la toate prostiile.

      (Citează)

  14. Eu nu ma duc la vot nu pentru ca boicot sau ceva.
    Pur si simplu nu am absolut nici o incredere in PSD si nu stiu ce vor face de fapt cu votul meu.
    Daca in anul 2018 cineva mai are incredere in PSD, ii sugerez sa iasa din tara pe autostrada Sibiu-Ungaria, ca-i mai rapid.

    “anul viitor din Ungaria până dincolo de Sibiu se va merge pe autostradă.”
    Victor Ponta, 2015

      (Citează)

  15. Și la mine la bloc s-au mizerii d-alea de postere, de săptămâna trecută. Încă le mai am în sertar. :))))
    La școala lui fii-miu au lipit afișe și au împărțit flyere. Ținând cont că e școala cu pretenții din București, am rămas dezagamit.

      (Citează)

  16. Iohanis ar fi castigat alegerile doar cu voturile din Romania. Stiu ca a avut 1 milion de voturi in plus, iar in diaspora au reusit sa voteze doar vreo 450-500 de mii (dintre care 90% au votat Iohanis). Deci l-a batut si-asa :)

      (Citează)

  17. “Gigel merge la vot, dar, isteț fiind, nu baga buletinul de vot in urna, doar se preface.
    Le-am tras-o!”

    Nu-i așa că președintele comisiei trebuie să răspundă pentru votul lui Gigel?!!!!!

      (Citează)

    • Fii atent la ideea asta nebună: președintele comisiei e acolo sa supravegheze votul și ca așa ceva sa nu se întâmple.

        (Citează)

    • Din păcate, nu pentru excepții ci pentru reguli e pus acolo. De aia s-a modificat formula.
      Succes la iubit zilele viitoare!

        (Citează)

    • Stai, nu e regulă să nu pleci cu votul acasă?

      Bai, cum îți place să zici că albul e negru dar suntem noi surzi și nu vedem.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus