un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Trusted Contacts s-a dovedit o aplicație utilă

25 Sep 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Scriind despre cum poți să monitorizezi poziția câinilor și a pisicilor mi-am adus aminte despre cum poți monitoriza oamenii. Scriam acum aproape doi ani despre aplicația Google Trusted Contacts, care arată familiei sau persoanelor de încredere alese de tine unde ești, ca să te poată găsi în caz că pățești ceva.

Aplicația funcționează cam așa: adaugi persoanele în care ai încredere într-o listă; aceste persoane pot da un ping telefonului tău pentru a afla unde ești. Ție îți apare o alertă pe ecran că persoana X vrea să vadă unde ești și, dacă nu accepți sau refuzi în 5 minute, îi transmite poziția ta. Este o metodă transparentă de a vedea pe unde sunt cei dragi, mai ales dacă nu răspund la mesaje sau apeluri.

Noi o avem instalată de atunci și am folosit-o de vreo 3 ori. Pe rând, eu și Matilda n-am auzit mesajele celuilalt și, întrucât era târziu, am dat un request location prin Trusted Contacts. După 5 minute (că nici alerta n-au auzit-o), aplicația i-a spus că sunt la restaurantul X, unde știa că mă voi duce, deci a presupus (corect) că mă distrez foarte bine fără ea și nu aud telefonul și asta a fost totul.

Acum câteva luni am folosit-o însă cu succes și în alt scop: ajungem acasă din oraș și Matilda nu-și găsea telefonul. Coborâm la mașină… nu era. Dau un ping prin Trusted Contacts, trec cele 5 minute și aplicația îmi spune că “Matilda” este în Promenada Mall, unde fusesem cu o oră înainte. Ne-am întors acolo rapid. Cineva găsise telefonul pe masa unei cafenele și-l dusese la punctul de informații, de unde l-am recuperat.

Știu că există și aplicații care-ți pot spune unde este cealaltă persoană fără a-i cere acordul și fără a afișa alerte în acest sens, dar nu mă interesează acestea. Scopul nu este să urmărești pe cineva, ci să afli unde este în acele situații excepționale când nu dă nici un semn.

Și nici Find My Phone n-ar fi funcționat bine în situația de mai sus, deși Samsung include unul în serviciile lor. Am fi avut nevoie întâi de un PC pe care să se logheze Matilda și să găsească respectivele opțiuni, iar asta nu este mereu la îndemână. Cu Trusted Contacts, chiar persoana de lângă tine poate afla rapid unde-ți este telefonul. Nu neglijați utilitatea ei.


Îmi place că cei de la Google se gândesc la tot felul de aplicații pentru grupuri de oameni. O știre recentă spune că Google Maps va include o funcție numită Shortlist, în care poți trece diverse localuri sau puncte de interes, o poți partaja cu prietenii și puteți vota unde să mergeți. Sună bine pentru locuri de vizitat în concediu sau o listă de localuri “unde sa mergem cândva”.

asus s5507

    16 comentarii

  1. Tare aplicația! Vreau s-o folosesc și eu mai mult pentru fiică-mea care mereu uită telefonul pe silențios și cam intru în panică când nu-mi răspunde.

      (Citează)

  2. Eu folosesc Family Locator. Aplicatia e destul de ok si configurabila. Am si shared location in Maps, dar nu e la fel de precisa si se actualizeaza mai greu.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.life360.android.safetymapd

      (Citează)

  3. Cu Find my iPhone, daca ai creat un Family in care sunteti amandoi, poti vedea device-urile celuilalt fiind logat cu contul tau.
    Chiar si fara asta, daca folosesti Find My Friends poti vedea locatia celuilalt, dar nu poti da ping telefonului.
    In plus, te poti loga pe orice telefon sau din browser cu contul tau de iTunes si sa vezi unde e telefonul tau cu Find My iPhone, nu ai nevoie de PC.

      (Citează)

  4. pentru localizare telefonului puteai intra in contul sotiei de pe tel. tau prin ‘Find Device’ (logare as a guest) .

    Pe de alt aparte si eu folosesc aplicatia in familie si e utila mai ales cand vreau sa ved pe unde se plimba fiu’miu cu bicicleta.

      (Citează)

  5. Conferința la hotel. Esti in mijlocul prezentării. Nevastă vrea sa stie unde esti. Nu poti raspunde. Nevasta afla ca tu ești la hotel si nu (vrei sa!) raspunzi. @Radu, dezvolta tu ideea mai departe :))))

      (Citează)

  6. Are nevoie de GPS mereu pornit?

      (Citează)

  7. Nu este același lucru cu https://www.google.com/android/find ?
    Iti afișează unde te-ai conectat la net ultima dată.

      (Citează)

  8. Nu e același lucru ca și Google Maps – Location Sharing? Fără să mai instalezi altă aplicație și fără să apară alerta, e nevoie doar permisiunea inițială.

      (Citează)

  9. Cerberus … 50 lei / an 3 dispozitive. Daca e locatia pornita vezi imediat unde e partenerul/a. Functie antifurt inclusa.

      (Citează)

  10. Eu sunt uimit ca cineva a gasit telefonul si l-a dus la informatii, in loc sa il ia acasa. Mai exista si oameni cinstiti.

    Nu sunt sigur ca as fi facut la fel.

      (Citează)

    • In ziua de azi daca iei telefonul acasa te trezesti cu politia la usa. S-a invatat lumea, asta e motivul pentru care au inceput sa fie use la “obiecte pierdute” sau la Politie telefoanele si portofelele gasite.

        (Citează)

  11. Gaelex:
    Eu sunt uimit ca cineva a gasit telefonul si l-a dus la informatii, in loc sa il ia acasa. Mai exista si oameni cinstiti.

    Nu sunt sigur ca as fi facut la fel.

    pai daca e blocat cu amprenta si cod, ce poti face cu el acasa?
    poate un “what’s inside” video sau un “will it blend”

      (Citează)

  12. razvanb74:
    Nu e același lucru ca și Google Maps – Location Sharing? Fără să mai instalezi altă aplicație și fără să apară alerta, e nevoie doar permisiunea inițială.

    asta ma intrebam si eu, cum naiba va complicati atat cand google maps – location sharing functioneaza super, si merge cu android si ios. eu am o lista de 7 oameni pe care ii vad tot timpul cand deschid google maps. poti controla oricand cine si cat timp iti vede locatia.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus