un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Câteva articole interesante de citit astăzi – 16 septembrie 2018

16 Sep 2018  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Un timbru foarte rar a reieșit la iveală după aproape 100 de ani. Un alt exemplar din Inverted Jenny s-a vândut cândva cu 1,35 milioane de dolari.

Biserica ucraineană devine independentă de cea de la Moscova. Cum bisericile nu fac publice date financiare, nimeni nu știe exact ce impact va avea asta asupra bisericii ruse.

Deceniul pierdut. La 10 ani de la criza financiară din 2008, omenirea își revine la nivelul de atunci.

Unul dintre inginerii ce a lucrat la primul iPhone vorbește despre dezvoltarea în secret a telefonului. Ken Kocienda a dezvoltat tastatura, autocorrectul și alte chestii pe care acum le considerăm uzuale.

Unchiul lui Dragnea: a condus reprimarea studenților la Timișoara în 1956, a lucrat cu Stanculescu și Iliescu, decorat de două ori de ruși, chiar de Putin.

Ford rămâne în urmă în domeniul vehiculelor electrice. Deși au anunțat de mult că vor face pași în această direcție, aceștia apar lent, cel mai recent fiind un teasing pentru un crossover cu design inspirat de Mustang.

Un pilot Moto2 a apăsat pe frâna altui pilot în timp ce-l depășea. Cum avea antecedente de comportament urât, echipa l-a dat deja afară și cazul va fi analizat de oficiali pentru a vedea dacă se impune o suspendare pe viață. Chiar și fără una, nu știu cine l-ar mai angaja.

Probleme rasiale după ce în desenele animate Thomas the Tank Engine a apărut și un tren din Kenya. NRA-ul a făcut apoi o imagine cu trenuri mascate în KKK.

Un tratament promițător pentru diabet este testat. Uitați și o cifră din articol: doar Țara Galilor cheltuie 500 de milioane de lire pe an pentru tratamentul diabeticilor.

O actriță celebră chineză a dispărut. Nu se știe dacă nu cumva a fost arestată. Observați în articol că declararea falsă a valorii contractelor se face inclusiv acolo, nu doar când trimit marfă în Europa.

Ce democrați probabil că vor candida în 2020 pentru alegerile prezidențiale din SUA. Elizabeth Warren ar putea fi principala contracandidată pentru Trump, cu Joe Biden și Bernie Sanders prea bătrâni pentru a mai intra în campania preliminară.

FDA-ul cere măsuri de limitare a țigărilor electronice, considerându-le la fel de toxice precum cele normale.

Declarațiile criminalei de la metrou în fața judecătorilor. Țineți minte crima, o nebună a împins o femeie pe șine, în fața metroului, apoi s-a dus să-și cumpere pantaloni. Mai sunt detalii subtile pe acolo, despre cum multe camere din stații nu sunt de fapt funcționale.

Colecția Rihanna Savage x Fenty în imagini.

O casă mișto din Sydney.

Pe 21 septembrie se lansează noul film al lui Michael Moore, Fahrenheit 11/9 (nu 9/11, ca primul). Acesta este despre Trump:

Formula 1 în Singapore, astăzi, la 15:10 ora României.

asus s5507

    19 comentarii

  1. The Gadgetist

    16/09/2018 la 9:04 AM

    Dacă aveți timp vă recomand să vizitați Sci-Fi Fest 2018 din parcarea de lângă Biblioteca Națională. Sunt mulți geeks pe m2… https://goo.gl/FdMsrA

      (Citează)

  2. Camerele de la metrou sunt au sigla UTI.
    Va amintiți ca imaginile de la metrou aveau rezoluție mica, probabil s-au montat cele mai ieftine dispozitive .

      (Citează)

  3. Mai exact care dezvoltare a primului iPhone? Ca nu au inventat nimic nou, doar au pus impreuna tehnologii existente la momentul respectiv. Si nici chiar asta nu au facut-o bine, pe atunci aveam deja 3G si Apple nu auzise de el.

    Stiam eu ca Dragnea are origini sanatoase, de securisti – acum dovediti – in familie. Se dovedeste inca o data ca nomenclatura comunista isi impinge odraslele in fata, in posturi de conducere.

      (Citează)

    • Site-ul ăla o fi ceva de încredere? mie mi se pare un pic trasă de păr povestea…

        (Citează)

    • Fă-ne o listă de device-uri care aveau touchscreen care să meargă fără ceva pix la vremea aia. Sau telefoanele care se mișcau cum se mișcau iPhone-urile.

      Lista asta o să fie foarte scurtă, pentru că la vremea aia nu era nimic cu un touchscreen așa bun cum a ieșit pe iPhone.

      Dar din nou, vorbești de parcă tu aveai ceva mai bun ca iPhone, făcut de tine, înainte lor, dar i-ai lăsat să se chinuie.

        (Citează)

    • Scrie în articol ce a dezvoltat omul respectiv. Au făcut multe chestii, că altfel nu erau unde sunt astăzi.

        (Citează)

    • Emil C:
      Site-ul ăla o fi ceva de încredere? mie mi se pare un pic trasă de păr povestea…

      Nu conteaza nene credibilitatea sursei! Este pe internet? Atunci este adevarat!

        (Citează)

    • Au copiat multe chestii, da. De facut, nu au facut nimic, in sensul de a crea ceva nou ca produs. Marketing pe MTV, nu erai cool daca nu aveai iPod sau iPhone, asta da. Calculatoarele lor erau atat de neimportante si sunt si acum la fel de irelevante incat nimeni nu faci virusi pentru Mac.

      HTC-urile mergeau, Sony Ericsson P1 mergea si fara stylus. Chiar, ar trebui sa vad daca mai porneste dracia ca o am prin casa pe undeva.

      Mizeriile lor de telefoane sunt scumpe ca sa poata operatorii sa agate fraieri cu preturi reduse si abonamente astronomice. In SUA daca le zici ca ai abonament de 10$ si poti suna si pe Luna si ca asta nu te costa nimic in plus iar ca trafic ai 5-10Gb inclusi se uita la tine de parca vii din anul 3020.

      Infrastructura lor de telefonie, telecomunicatii, internet si TV prin cablu este mizerabila. De aia moare Netflix cu zile acolo si se lupta cu Net Neutrality, pentru ca operatorii de internet le taie utilizatorilor de servicii Netflix latimea de banda. Ei au venit la noi pentru ca in SUA nu mai pot creste si infrastructura din Europa de Est este la ani lumina fata de cea din SUA sau chiar Europa vestica.

        (Citează)

    • Cred că te-a luat febra dacă ți se pare că ce avea HTC sau Sony era asemănător sau la fel de bun. Ca să nu mai zic de OS și viteză.
      Dar multi touch avea pulea. Oare de ce? De bune ce erau touchscreen-urile alea.

        (Citează)

    • Catalin Tanase

      17/09/2018 la 9:43 AM

      Fix cand aparea primul iPhone aveam un SonyEricsson p1i. Da, mergea touchul cu degetul, se misca la fel de bine ca iPhone, in schimb avea chestii in plus, cum ar fi un magazin de aplicatii, 3G cu care netul se misca muuuult mai bine decat pe iPhone (aveam wap unlimited de la orange cu care navigam si pe site-uri web). Aveam si o aplicatie pentru navigatie GPS cu harta offline, pe care o foloseam conectand un adaptor GPS extern.

      Da, la momentul respectiv existau terminale cu adevarat smart pe langa primul iPhone, dar nu erau atat de “cool” ca un iPhone

      Pe de alta parte, iPhone era ceva nemaivazut, ca avea ecranul ala imens pt standardele de atunci

        (Citează)

  4. Emil C:
    Site-ul ăla o fi ceva de încredere? mie mi se pare un pic trasă de păr povestea…

    Apare pe lista de aici https://verificasursa.ro .

      (Citează)

    • Si pe “verificasursa” unde il putem verifica? Pare facut de niste pustani care au impartit bile albe si negre dupa bunul plac.

        (Citează)

  5. Mai du-te mă și-n p^*a mea cu tehnologiile tale existente. Si daca facea Apple design complet de cpu, display si soft (dezvoltat complet de la kernel) tot ziceai ca aluminiul din carcasa, sticla de pe ecran, tehnologia de fabricare a unui pcb/smd sau faptul ca au scris tot softul in C sunt tehnologii existente si Apple doar le-a folosit.
    Cat de ignorant sa fii sa nu realizezi ce revolutionar a fost in 2007 sa ai in buzunar un BSD ruland pe ARM? Cam cat?

    Gaelex:
    Mai exact care dezvoltare a primului iPhone? Ca nu au inventat nimic nou, doar au pus impreuna tehnologii existente la momentul respectiv. Si nici chiar asta nu au facut-o bine, pe atunci aveam deja 3G si Apple nu auzise de el.

      (Citează)

    • HTC-urile aveau Windows, Sony Ericsson P1 avea Symbian, Palm-urile aveau sistemul lor cred.

      Mai exact ce a inovat Apple? Culoarea alb? Absenta compatibilitatii cu tehnologia 3G, existenta pe piata de 5 si ceva? Imposibilitatea de a filma un clip video?

      iPhone 3GS exista doar ca dovada a incompetentei lor de a face un produs bun desi aveau toate elementele necesare. Si-au dat seama ca oamenii nu sunt chiar atat de prosti incat sa poata fi pacaliti la nesfarsit cu un produs inferior tehnic.

        (Citează)

  6. Bai serios, din “in 2007 sa ai in buzunar un BSD ruland pe ARM” cred ca nu intelegi ce inseamna buzunar, BSD sau ARM. Incep sa realizez ca vorbesc cu peretii, dar fie:

    Apple au fost primii care au reusit sa puna un procesor de 600 MHz subtactat la 400 (ca sa tina bateria o zi) in timp ce concurenta o ordea la 200 (Sony) sau 300 (Nokia) si acolo au si ramas tota perioada pre-android (ca sa nu mai vorbesc de sistemele de operare mentionate de tine care sunt niste mizerii fara perspective de scalabilitate odata cu evolutia hardware).

    Asadar, de ce nu 3G din start? Cu tehnologia existenta nu ar fi tinut bateria. Un an mai tarziu, au mai ajustat softul si a mai avansat hardware-ul si au putut integra 3G cu aceeasi durata de viata a bateriei. Un an mai tarziu, cu 3GS au urcat tactul la 600 MHz (atunci aparea primul Android care inca nu rula la 600). In momentul de fata au cele mai eficiente procesoare (cu A7, design facut de Apple, au introdus 64-bit pe mobile – din nou, primii) si pana in ziua de azi Qualcomm n-a mai recuperat din handicap. Cine-a lansat primul SoC pe 7nm? Apple. Cine-a lansat primul neural engine intr-un SoC? Tot Apple.

    Apple integreaza foarte bine, poate cel mai bine. Iar cand nu au ce integra, inoveaza.

    Gaelex:
    HTC-urile aveau Windows, Sony Ericsson P1 avea Symbian, Palm-urile aveau sistemul lor cred.

    Mai exact ce a inovat Apple? Culoarea alb? Absenta compatibilitatii cu tehnologia 3G, existenta pe piata de 5 si ceva? Imposibilitatea de a filma un clip video?

    iPhone 3GS exista doar ca dovada a incompetentei lor de a face un produs bun desi aveau toate elementele necesare. Si-au dat seama ca oamenii nu sunt chiar atat de prosti incat sa poata fi pacaliti la nesfarsit cu un produs inferior tehnic.

      (Citează)

  7. Gaelex:
    Au copiat multe chestii, da. De facut, nu au facut nimic, in sensul de a crea ceva nou ca produs. Marketing pe MTV, nu erai cool daca nu aveai iPod sau iPhone, asta da. Calculatoarele lor erau atat de neimportante si sunt si acum la fel de irelevante incat nimeni nu faci virusi pentru Mac.

    HTC-urile mergeau, Sony Ericsson P1 mergea si fara stylus. Chiar, ar trebui sa vad daca mai porneste dracia ca o am prin casa pe undeva.

    Trăiești pe altă planetă, niciunul nu mergea cum trebuie. iPhone-ul a fost rezoluționar.

    De asta 90% din IT folosesc laptop-urile Apple, că sunt varză. Trăiește în bula ta și nu mai scrie astfel de inepții.

      (Citează)

  8. Nu mergeti la filmul predator ca ii deosebit de prost. Cand il vezi ca sta tot filmul fara casca pentru ca e invulnerabil la gloante si mai apare si superfemeia…

    Deci am vrut sa imi placa si nu a mers.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus