un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Turul de sushi: la Sushi Garden

14 Aug 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Noi am tot mers la restaurante cu sushi, chiar dacă nu am scris despre asta. Iată azi despre Sushi Garden, care, după ce am ajuns acolo, ne-am prins că are meniul identic cu Zen Sushi și probabil aceiași patroni, chiar dacă branding diferit.

Sushi Garden se află destul de aproape de noi, la intersecția numită Budapesta, într-o casă care are și o grădină destul de plăcută, cu un mic lac pentru pești în centru.

Cum ne este obiceiul, când găsim supe, luăm și supe, că mie-mi plac multe cele japoneze. Eu am luat beef udon, cam scumpă la 31 de lei, cu carne de vită, ceapă verde, paste din orez, alge și diverse alte ingrediente și condimente specifice bucătăriei lor. E bună, mi-a plăcut.

Matilda a vrut seafood miso și a primit miso simplu (11 lei), dar a mâncat-o pe aceea. Miso este o supă destul de simplă și banală, cu un gust specific; a fost ok, dar nu memorabilă.

La sushi ne-am întins mai mult decât puteam duce pentru că bucățile de maki s-au dovedit a fi destul de mărișoare, mai mari decât cele de la Japanos, așa că ne-am săturat cu mai puține. Nu-i nimic, am luat la pachet ce ne-a rămas și le-am mâncat seara.

Mișto la Sushi Garden (și la Zen Sushi) sunt rulourile speciale, care, deși mai scumpe, sunt mai complexe. Samba Maki, de exemplu, are avocado și cremă de brânză, orez, ton și mango, plus o boabă de edamame deasupra; este foarte bună, mango face bine în orice sushi, iar aici se folosește unul gustos. Shrimp and avocado maki au creveți, avocado și salată iceberg, iar ca să vedem cum sunt și cele tempura (un fel de pane japonez) am luat un spicy salmon tempura, care desigur că n-a fost picant prin nimic, dar asta rezolvăm noi punând mai mult wasabi în sosul de soia prin care trecem rulourile înainte de a le mânca.

Mai vedeți în platou și un California Maki, iar eu am vrut să încerc și nigiri, adică pește crud pus peste orez, și am luat o bucată de țipar și alta de biban. Au fost bune, deși țiparul ar fi mers un pic încălzit pentru a nu-i simți oasele foarte fine (care la căldură devin mai moi și nu se simt când le mesteci).

Per total, mâncarea a fost bună, iar sushi-ul bine făcut. Ingrediente gustoase, proporții bine echilibrate, orez care nu se destramă; rulourile speciale sunt o prezență plăcută în meniu, chiar dacă sunt mai scumpe decât celelalte.

Ce-i de reținut: rulourile sunt destul de mari în diametru, deci nu comandați foarte multe, mai ales că unele vin la 6 sau 8 bucăți. Dacă vreți pentru acasă (sau aceleași preparate, dar în alt restaurant), mergeți la Zen Sushi, este același lucru.

Sushi Garden, ca și Zen Sushi, are în meniu multe preparate asiatice pe lângă sushi, cu porc, somon, ton și vită preparate în diverse feluri, pentru cei ce caută un restaurant cu specific asiatic.

Sushi Garden se află pe Calea Șerban Vodă 86, într-o casă, în zona intersecției Cantemir cu Mărășești, iar parcare găsiți în zonă, mai ales în weekend.. Orar L–S 12–23, D 12–22. Meniul este pe site-ul oficial sushigarden.ro, au și pagină de Facebook.

asus s5507

    17 comentarii

  1. Wasabi în sosul de soia!? #erezie

    Așa ceva nu se face nici când cumperi sushi de la Lidl…

      (Citează)

    • Ba chiar se amesteca cele două. Iar din când in cand, cand predomină botezul, pentru trecerea gustului se folosesc si dar ii de ghimbir “murat”.

        (Citează)

    • Orezul, nu botezul….

        (Citează)

    • Ba chiar se amesteca cele două. Iar din când in cand, cand predomină orezul, pentru dregerea gustului se folosesc si fasii de ghimbir “murat”.

        (Citează)

  2. Unu, doi, trei… Și! Ce țeapă ți-ai luat, atâția bani și nici măcar nu au prăjit peștele! Tot mai bun e crapul nostru prăjit cu mămăligă și mujdei, însoțit de un PET de Burger. Parcă simiți nămolul din baltă pe limbă. Și la banii ăia nici nu ți-au dat pâine și un ardei la ciorbă.

      (Citează)

    • PS. Dacă sushi-ul este aperitiv și ciorba este felul întâi, la felul doi ce se poate mânca? (întreb pentru Dojo)

        (Citează)

  3. Cristi:
    PS. Dacă sushi-ul este aperitiv și ciorba este felul întâi, la felul doi ce se poate mânca? (întreb pentru Dojo)

    Fugu fish.

      (Citează)

  4. Salut. Mie mi se pare mult mai ok la Edo Garden decat la Zen. Ca si meniu, nu mi se pare la fel (de exemplu, cei de la Edo au meniul acela mix cu 8 tipuri alese din mai multe, iar ca si supa, au Ramen miso pe care nu o gasesc la Zen – asta asa la prima vedere). In plus, cei de la Edo au mai avut un sediu in Amzei pe care l-au inchis intre timp.
    Cam greu de crezut ca vrei sa faci 2 brand-uri si sa poti sustine atatea restaurante Zen, dar nu poti tine 2 Edo :)

      (Citează)

  5. “ca supa”
    ce vreau sa spun de fapt e ca nu inteleg chestia asta cu crema de branza. e o chestie care a aparut de curand, practic e o umplutura aiurea, fara legatura si care strica toata minunea unui sushi. un americanism complet idiot, adoptat pe principiul ca daca aia tot mananca aia mult si prost, sa bagam si la noi, ca e ieftin sa bagi crema aia.
    voi protesta de fiecare data impotriva utilizarii acestui ingredient scandalos in prepararea sushi-ului.
    gata, m-am racorit

      (Citează)

  6. Supa ta a avut carne ca lumea, se vad bucatile. Dar si 31 de lei…

    In supa de genul acesta nu se pune si un ou fiert?

      (Citează)

  7. eu din EU:
    Ba chiar se amesteca cele două. Iar din când in cand, cand predomină orezul, pentru dregerea gustului se folosesc si fasii de ghimbir “murat”.

    No way man. La un restaurant/chef de clasă, nici nu pui wasabi că a avut el grija să pună cât trebuie. Dar nu se supară dacă preferi mai mult.

    In schimb, dacă vrei să-l amesteci in sosul de soia, vezi sa fi in afara razei de acțiune a satârului.

    Chestia cu amestecul e un barbarism vestic, de evitat dacă pretinzi ca apreciezi bucătăria/arta japoneză.

      (Citează)

    • Man, pe mine m-au invatat bucatari japonezi, în Japonia. Din aia de prepară wasabi folosind plantă proaspătă, rasa pe piele de rechin.

        (Citează)

    • Mai Ioane, eu am învățat asta in Japonia, în aceleași locuri unde m-au învățat în ce ordine se mănâncă sushi sau că se pot minca bine mersi și cu mîna.

      Apoi, apropo de ce vad in poze, astea sunt produse pe stil american, daca tot sunteți puristi nu va luați de sos, maki și sushi că alea nu prea o să vedeți prin Japonia.

        (Citează)

    • eu am fost pana la restaurantul lui Hattori Hanzo sa verific cine spune adevarul, dar nu m-a lamurit ca tocmai forja o sabiuta.

        (Citează)

  8. Nu înțeleg prostia asta înrădăcinata de mici copii cu supa. Poți trai și fără, de ce o apa în bol da atâta calm?

      (Citează)

  9. eu din EU:
    Man, pe mine m-au invatat bucatari japonezi, în Japonia. Din aia de prepară wasabi folosind plantă proaspătă,rasa pe piele de rechin.

    Se vede că nu ai mâncat la Jiro (trei stele Michelin). Dă pe Netflix și vezi ce au pe masă când mănâncă staff-ul în bucătărie și clienții în restaurant.

    Also, this: https://japantoday.com/category/features/opinions/the-rules-of-sushi

      (Citează)

  10. De acord cu George, merita incercat Edo Garden!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus