►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・PC Garage・Flip・Secom・Altex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
23 Jul 2018 ·
GÂNDURI ·
Libertatea a găsit dovezile încă unui caz din spitalele românești ce-ți face silă să mai trăiești în țara asta. Uneori te iei cu vara, cu festivalurile, cu concediile și street food-ul și uiți că trăiești în mizeria asta.
O femeie de 36 de ani a intrat în decembrie 2016 într-o operație de hernie cervicală la Bagdasar-Arseni și n-a mai ieșit. În timpul operației, medicii i-au secționat din greșeală măduva spinării, iar o infecție cu Clostridium Difficile, o bacterie luată din spital, i-a pecetluit soarta, murind aproape două luni mai târziu.
Medicii n-au spus niciodată familiei că i-au greșit operația. Infecțiile au fost depistate abia la o lună după operație, dar nu e clar dacă au fost făcute publice. Au trecut 18 luni de atunci și poliția abia acum intră pe fir. Puteți citi totul pe Libertatea și să urmăriți în zilele următoare subiectul tot acolo, că are mai multe episoade.
Medicii, aceste suflete bune ale țării noastre, care în practică se acoperă unii pe alții cât de bine pot. Cazuri se văd destul de des, că mai țineți minte cum diverși “profesori” se jucau cu viețile pacienților refuzându-le transplanturi de rinichi sau făcând experimente ortopedice, iar colegii lor tăceau mâlc, ceea ce-i face la fel de complici. Și nu sunt singurii care fac asta, că nici polițiștii nu s-au dovedit mai viteji, nici alți funcționari din diverse sisteme ale statului. Sunt curios câți oameni omoară anual statul român din incompetență, corupție și nepăsare.
Înapoi la realitate.
sursa: tolo.ro
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
21 comentarii
23/07/2018 la 2:09 PM
Las’ că vezi acuși, când se termină cu Colectiv…
theSame(Citează)
23/07/2018 la 2:14 PM
…… in realitate… la sf ioan un nene plangea la niste asistente : De unde ma tata sa dau eu 4000 de lei la doctor sa imi scoata pietrele de la rinichi. Atat mi-a cerut si nu am si ma doare rau tare…. si plangea bietul om.
Acest caz dupa recentele lor majorari…….
ionel(Citează)
23/07/2018 la 2:34 PM
Cred ca lumea vede doar cazurile nașpa. Hai cu o statistica cu operații reușite / operații nereușite. Șpăgi refuzate/ Șpăgi acceptate. Probabil trăiesc în bula din spitalul meu de provincie.
conspicuous(Citează)
23/07/2018 la 2:38 PM
Șpăgi refuzate? Nu am văzut astfel de cazuri…
Robert.P(Citează)
23/07/2018 la 3:09 PM
Mai sunt și cazuri în care medicii refuză șpaga. Am dat de 2 ori la Gomoiu de medici care au refuzat pur și simplu banii și o dată la Universitar. Mai sunt și medici care nu se uită la bani.
David(Citează)
23/07/2018 la 2:39 PM
Din pacate am trait o experienta similara acum o luna, este exact cum scrie in articol, nu-ti spune nimeni (doctori,asistente, funtionari) ce se intampla cu pacientul, toti dau din umeri si spun intrebati medicul, medicul zice ca o sa fie bine. Te duci sa vizitezi persoana draga si o gasesti moarta, nici un telefon sa te anunte ca a murit, nimic. Spaga merge in continuare de la portari pana la profesor doctor. S-a intamplat la Floreasca, aviz amatorilor.
faramura(Citează)
23/07/2018 la 2:58 PM
Mai sunt, dar extrem de rare, de doua ori am intalnit chestia asta. O data cand a zis doctorul daca il scap accept sa imi dati ceva, daca nu, nu vreau nimic pentru ca nu merit. Si alta data, cand a nascut sotia, nu a vrut doctora sa ia… Dar da, foarte rare cazurile…
Mihai(Citează)
23/07/2018 la 3:06 PM
Slava Domnului, eu am vazut, la Sibiu, la Pediatrie, doctorii nostri au refuzat sa ia bani inainte de operatie si dupa. Si chirurgul si anestezistul. Amandoi oameni tineri.
Laura(Citează)
23/07/2018 la 3:13 PM
si eu am patit sa fie refuzate, caz simplu e drept dar chirurgical, nimeni n-a vrut un leu
vlad(Citează)
23/07/2018 la 3:21 PM
off topic: merg platile prin nfc la ing
john(Citează)
23/07/2018 la 4:02 PM
Erorile medicale sunt cauza nr 3 pentru decese in SUA.
Va recomand sa cititi The Checklist Manifesto: How to Get Things Right de Atul Gawande pentru a intelege mai bine acest subiect.
https://www.cnbc.com/2018/02/22/medical-errors-third-leading-cause-of-death-in-america.html
https://www.goodreads.com/book/show/6667514-the-checklist-manifesto?from_search=true
The Gadgetist(Citează)
23/07/2018 la 4:49 PM
Din pacate, articolul e scris in libertatea si bineinteles e cum trebuie, mai putin documentat insa. De asemenea ridica insa false probleme, care merg foarte bine pentru mase , insa in realitatea nu au legatura cu subiectul:
– putem accepta ca infectia cu Stafiloco meticilinorezistent e o infectie nosocomiala, insa pentru infectia cu C. difficile nu trebuie blamat spitalul. O cauta chiar simpla poate arata ca infectia cu C difficile e f frecventa (pana la 50%) in cazul antibioterapiei. C difficile e o bacterie care se gaseste in mod normal in intestin, facand parte din flora intestinala, insa antibioticele modifica “echilibrul bacterian” ducand la aparitia colitei cu difficile. E un risc pe care ni-l cam asumam oricare dintre noi cand luam un antibiotic
– iarasi se arunca pisica cu “v-am crescut salariile” de ce nu e medicina ca in afara? pai cum sa fie daca pentru dotari nu s-a alocat nici un ban. Sincer mai bine luau de la marirea asta si puneau la dotari, multi dintre medici ar fi preferat sa aiba cum sa faca medicina intr-un mediu modern. Oricat de mult ai vrea ca medic sa iti faci meseria, nu ai spatii adecvate. Nu sunt spitale noi, cu spatii adecvate de izolare a cazurilor septice. Majoritatea spitalelor sunt facute intr-o vreme in care 8 pacienti intr-un salon era o normalitate. Sau sa fie toti pusi la comun, indiferent de cauza. In afara se considera ca dupa 40 ani cladirea unui spital trebuie schimbata. Pai la noi avem spitale de 150 de ani, cu aceasi cladire, poate doar un var peste. Acest lucru e inadmisibil!
– Nu neg posibilitatea unui malpraxis, trebuie vazut exact cazul si protocolul operator. Au sectionat din greseala maduva e o expirmare de liberatea. Hai sa vedem protocolul operator si sa discutam fapte si nu zvonuri. Trebuie discutate toate cazurile.
ibmihai(Citează)
23/07/2018 la 5:36 PM
Eu am avut ocazia sa vad spagi refuzate. Dar in ambele cazuri, persoanele respective nu mai lucreaza la stat in prezent.
Prima data la facultatea de stomatologie, un medic anestezist. A trebuit sa-i facem anestezie totala copilului si omul nici nu a vrut sa auda de bani. Era si duminica. Era un medic tanar si se vedea ca il interesa sa fie bine pacientul si nimic altceva. A plecat de acolo la scurt timp ( in alta tara)
A doua data la un spital de pediatrie din Bucuresti, o doamna medic pediatru. Acum lucreaza la privat. Era satula pentru ca directorul spitalului obliga medicii sa faca internari cat mai multe sa sa fie incasari de la casa de asigurari. Si s-a saturat, a plecat la privat pentru ca mi-a spus ca ea vrea sa vada copii care se fac bine, nu sa-i interneze degeaba.
Andrei(Citează)
23/07/2018 la 6:29 PM
Mai usor cu “experimentele ortopedice” ca nu e chiar asa.
Gandeste-te ca esti de zeci de ani intr-un scaun cu rotile, de s-au saturat toti de tine inclusv tu si vine un profesor si zice ca sunt sanse 50% sa te puna pe picioare.
Iti spun ca eu ca pariezi pe asta, ca nu mai ai ce pierde, dar daca cumva tragi lozul necastigator ai tai vor da vina pe profesor.
JeanValjean(Citează)
23/07/2018 la 6:55 PM
practic, il aperi pe porcu ala de face cateva mizerii dintr-un foc?
1. Face experimente de capul lui
2. Face chestii la strung?
3. Da sperante desarte, stie ca sunt desarte
4. Asta in timp ce cere spagi epice?
WOW.
Asta ca sa nu mai vorbim de cum aratau operatiile “domnului profesor”. Si cum ii umplea pe copii de fiare, ca omu avea sustinere politica deci nu avea indeajuns de multe placi si tije si fieratanii
animaloo(Citează)
23/07/2018 la 6:41 PM
Probabil mai mulţi decât cei care “reușesc din proprie iniţiativă”.
Nu contest că ar fi oameni care doresc să profeseze. Dar dacă n-au cu ce, degeaba. Exemplu: am primit de la firmă chei (de șuruburi) gata decalibrate. (Inutile și cu risc foarte ridicat de rănire). Preţ: 3 lei buc. Am achiziţionat cu clicket la 50 lei buc. făcute de IUS, nu există comparaţie.
Oare câţi dintre cei care doresc să performeze își permit să achiziţioneze scule din propriul buzunar? Medicii oricât de buni și onești ar fi, dacă n-au scule cu care să lucreze, șansele de reușită scad dramatic. Iar instituţiile care ar putea pune la dispoziţie diverse scule și echipamente, îi doare la bască sau mai rău, nici nu-și pot imagina că ar putea face ceva, în sensul bun.
Păcat.
Îţi amintești că trăiești în România, de fiecare dată, când ai nevoie de orice tip de servicii… altfel e frumos.
Anonim(Citează)
23/07/2018 la 7:13 PM
Servicii medicale pe măsura contribuțiilor. Hai mânuța sus ăia care plătesc corect conform veniturilor. Și dacă voi sunteți corecți, sigur cunoașteți mulți care calcă strâmb. Peste tot doar smecherii: PFA, drepturi de autor, salarii la negru, chirii nedeclarate, vânzări de imobile subevaluate, evaziune pe SRL șamd. La fel și lucratul la firme cu dedicație de la stat, bugetari inutili și pensionari pe nedrept. Pic cu pic se adună.
nea_caisă(Citează)
27/07/2018 la 12:07 AM
Hai sictir ca si daca ar avea de 100 de ori mai multi bani, tot i-ar fura politicienii pe toti. Pt. orice cacat de ban incasat, platim CAS. Bani sunt destui, de Tepes ducem lipsa.
zap(Citează)
23/07/2018 la 10:05 PM
Deja stiu 2 cazuri de infectii date de sonde refolosite. 3 lei sau 5 lei sonda de unica folosinta, gunoaiele nu zic nimic si pun una la mana a doua.
Gunoaiele sunt si mai gunoaie pentru ca tot la mana o doua e sonda pusa, chiar daca le-ai adus sonde de unica folosinta, luate pe bani de la farmacie.
Gaelex(Citează)
23/07/2018 la 10:52 PM
te rog, pune date despre sondele refolosite. unde? ce fel de sonde? cand? in ce caz? i
ibmihai(Citează)
24/07/2018 la 1:31 PM
Mi-e nu a vrut sa imi ia doctorul șpagă, dar de la altii din salon cu mine a luat. Si nu il cunosteam si nu sunt nici “om de seama” la mine in oras, in Rm.Valcea
Asta acum 2 ani.
La Tg.Mures am dat spaga dupa operatie. Dar as fi putut sa nu dau…
Cezar(Citează)