un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Mi-am ars amprenta

23 Jul 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Pe 14 mai mi-am ars amprenta de la degetul arătător pentru a nu putea fi identificat de poliție sau alte agenții de informații.

Exagerez un pic. Aveam ceva mâncare la cuptor și o pusesem acolo într-o tigaie de fontă, nu într-o tavă normală. Am deschis cuptorul ca să mă uit la ea, eram neatent, mintea mea a văzut tigaia și a gândit “asta se ia cu mâna”; probabil că dacă vedeam o tavă de copt, gândeam din instinct “asta se ia cu mănuși”.

Am atins mânerul tigăii cu degetul pentru un timp foarte scurt, că m-a fript imediat și l-am retras. M-am dat cu ce aveam prin casă, o cremă găsită în baie pe care scria că-i bună și pentru arsuri. Nu m-a ajutat. Sfat: mergeți acum la farmacie și luați-vă un spray sau o cremă de aplicat pe arsuri, că nu știți când e nevoie de așa ceva. E bine să aveți unul în casă.

A fost suficient pentru a avea o ușoară arsură pe jumătate din buricul degetului, care era roșie și amprenta se estompase. Prima consecință: nu mai puteam debloca telefonul cu amprenta, ci doar cu recunoașterea facială sau, ca bătrânii, folosind PIN-ul.

Aș fi putut să înrolez o nouă amprentă, dar am preferat să experimentez în cât timp se reface cea arsă.

După două săptămâni, telefonul a început să se deblocheze uneori cu acel deget, cam în 3 din 10 cazuri. Insuficient și frustrant, deși epiderma se regenerase și striațiile amprentei erau clar vizibile.

După o lună… eram tot acolo. Am renunțat și am înrolat din nou același deget în telefon, iar acum se deblochează din prima. E ca și cum epiderma nu s-ar fi regenerat niciodată la fel ca înainte, ci am altă amprentă. Sunt sigur că nu am, dar telefonul consideră că e alta. Ciudată treabă.

sursa foto: om de afaceri folosind amprenta pentru login, via nopporn / Shutterstock

asus s5507

    18 comentarii

  1. Tot prin mai, am făcut ceva muncă fizică pe la țară (grădinărit, curățat niște pomi, aranjat diverse prin curte, tăiat buruieni și mărăcini, nimic grandios).
    După trei zile, la fel, telefonul nu-mi mai recunoștea amprenta.
    Și-a revenit după vreo săptămână.

      (Citează)

  2. Daca a fost o arsura mai adanca (de grad 2), atunci amprenta nu se mai reface 100%. Cu o lupa e posibil sa observi o mica cicatrice permanenta.

      (Citează)

  3. In functie de scenariul de deblocare a telefonului si de pozitia mainii eu am nevoie de 6 degete inregistrate. Se pot pune doar 5 asa ca a trebuit, printr-un proces drastic de selectie, sa elimin unul. Senzorul de amprenta il am pe lateralul telefonului (ceea ce e extraordinar de ergonomic) si ca il scot din buzunar, ca il iau de pe masa cu fata in sus, ca e cu stanga sau ca e cu dreapta nimeresc intotdeauna un deget bun :)

      (Citează)

  4. Poti inrola mai multe degete in locul unuia singur si merge fara probleme. Cu alte cuvinte daca telefonul iti cere sa atingi cititorul de amprenta de 10 ori pentru fiecare deget, il atungi de 5 ori cu un deget si de 5 ori cu altul.

    Am facut asta atat pe telefoane Samsung cat si pe actualul OnePlus.

      (Citează)

    • Mi se pare ciudat sa nu inrolezi mai multe degete. Adica eu deblochez in multe feluri cu degete diferite in functie de situatie.

        (Citează)

  5. data viitoare incearca cu miere.
    e mai aproape de bucatarie si e mai eficienta decat crema pentru arsuri de la farmacie.

      (Citează)

  6. Am un prieten care si-a taiat mainile de la cot, intr-o ghilotina. Nu ii mai recunoaste amprenta. Acum foloseste degetul de la picior, dar nu prea e convenabil. Cand trebuie sa isi deblocheze telefonul in autobuz lumea se uita ciudat la el.

      (Citează)

  7. Neopreol este foarte bun pentru arsuri localizate de gradul I / II si dermatite infectate

      (Citează)

  8. Piept de rata? :)

      (Citează)

  9. Pentru arsurile de piele tine degetul sub robinetul cu apa rece cateva minute, nu iti trebuie nici o crema fantasy.

    Creme iti trebuie dupa sa nu se infecteze.

      (Citează)

    • Daca arsura nu este deschisa nu prea are ce sa se infecteze si ajunge apa rece. Pe de alta parte nu trebuie sa fie foarte rece pentru ca risti sa faci mai rau. Apa are doar rolul sa scada temperatura astfel incat sa nu continue arsura in profunzime.

      Dar da, apa rece este cel mai bun “medicament” pentru o arsura simpla.

        (Citează)

    • La mine daca o las necremuita se face basica, apoi se sparge, ramane pielea iritata rau, ma enervez si eu ca nu mai pot sa spal vase samd :).

      Daca dau cu niste panthoderm sau chiar cu clasica galbenele scap.

        (Citează)

  10. Deci te pui mai presus de tehnologie când vine vorba de recunoașterea amprentelor.. ? Interesant.

    Uite, fă un test să vezi dacă se regenerează 100%. Pui amprenta altui deget si o scanezi, apoi te frigi în același mod, aștepți 3 săptămâni, iei amprenta, o scanezi, si le suprapui in Photoshop.

      (Citează)

  11. @user dar cat de des patesti asta de ajungi sa ai atata experienta? nu mai pune mana pe lucruri fierbinti! :)

      (Citează)

    • Des, ca eu gatesc si gatesc la tara si apartament, tehnologii diferite gaz/inductie/lemne/oala electrica/grata/torta cu butelie gaz (ultima data mi-am aras un deget la masina de paine), din cand in cand iarna si pe la teracota, mai fac si alcool si mai lipesc degetul sa vad daca trebuie schimbata apa de racire samd. Ca sa nu mai zic de cicatrici pe la degete de la coasa la bombardament de schije incadescente de la flex.

      Chiar sunt curios daca mai coincid amprentele de cand eram mic :))

        (Citează)

    • … idee e ca am mainile ceva mai de taran ca pe langa stat cu fundul in birou fac si destula munca fizica la tara, si ajunge greu informatia ca e temperatura mare de la deget la creier.

        (Citează)

  12. Nu mi-e clar ce se întâmplă de exemplu la frontiera americană, dacă ți-ai prăjit degetele între obținerea vizei și vizita în sine. Sau, mai rău, la frontiera unor țări precum Singapore unde ești amprentat atât la intrare cât și la ieșire, să se asigure că n-a plecat altu’ cu pașaportul tău.

      (Citează)

    • Daca nu ti-ai fript si retina, ai sansa sa treci cu scanarea retinei. Teoretic la ‘vizare’ iti face si scanarea in cauza si la intrarea in tara pot sa faca din nou si sa compare.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus