un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Asus a lansat cel mai bine dotat monitor de gaming de până acum

30 Jul 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Am văzut probabil cel mai bine dotat monitor de gaming de la ora actuală: Asus Swift PG27UQ, de 27 de inchi. Are ecran 4K Ultra HD, 144 Hz, G-Sync, HDR cu 1000 nits, panel fabricat în tehnologie quantum dots și certificat Ultra HD Premium. Costă mult; vă zic la final cât, ca să nu leșinați și să ratați restul articolului. Estimați însă o sumă și vedeți la final cât de aproape ați fost.


Practic, au pus tot ce se putea pune într-un monitor de gaming. Viitoarele plăci nVidia GeForce 1180 probabil vor face gamingul la rezoluție 3840 x 2160 o situație mult mai des întâlnită, dar acest monitor vine și cu posibilitatea de afișare HDR a imaginilor.

Tehnologia G-Sync este cea care sincronizează perfect rata de cadre oferită de placa video din PC cu refresh-ul monitorului (până la un maxim de 144 Hz pe acesta, desigur). Frame rate-ul plăcii video variază continuu, de la scenă la scenă, iar dacă refresh-ul monitorului nu este sincronizat cu acesta, atunci apar fenomene optice de tearing și stuttering, care nu doar că strică plăcerea jocului, dar uneori poate influența chiar și rezultatele acestuia, de exemplu în FPS-uri multiplayer unde uneori câteva milisecunde de întârziere la afișare sau o desenare mai “choppy” a țintei te pot face diferența între cine încasează headshot-ul, tu sau inamicul. Acum este prima oară când G-Sync este disponibil și pentru imagini HDR.

Ultra HD Premium este o certificare rezervată de obicei televizoarelor mai scumpe și este conferită panelurilor care au o calitate foarte bună a producției, celor care au ieșit perfect de pe linia de fabricație, ca să zic așa. Pentru mine este prima oară când văd așa ceva pe un monitor de PC. Asus PG27UQ vine și precalibrat din fabrică; fiecare unitate este testată, iar un certificat de calibrare este inclus în cutie. Producătorul promite un delta E de sub 3, monitorul prezentat la conferință avea 0,95

Quantum Dots este o tehnologie ce folosește particule foarte mici, de ordinul nanometrilor, ce au proprietatea că schimbă lungimea de undă a luminii ce trece prin ele. Practic, monitorul folosește LED-uri albastre ca sursă de iluminare și quantum dots pentru a converti această lumină în una roșie sau verde, după caz, iar din combinarea celor trei culori le produce pe toate celelalte din spectru. PG27UQ atinge 97% DCI-P3 și 99% Adobe RGB, ceea ce este mult peste ce-i nevoie într-un monitor de gaming, dar tehnologia QD în sine face posibilă combinația de refresh rapid și adaptiv prin G-Sync și cu HDR.

Monitorul mai vine cu câteva șmecherii exterioare. Piciorul proiectează o lumină pe masă, sub el, iar sigla de acolo poate fi înlocuită cu alta (primești un plastic pe care poți lipi ce autocolant vrei tu pentru a “desena” altceva). Același picior proiectează acum și sigla ROG în sus, pe un perete dacă monitorul este plasat lângă unul, ca să se vadă de la o poștă că ai un model special.

Prețul: 14.000 lei. Voiam să spun că, dacă iei o placă nVidia de ultimă generație (sau două, în SLI), atunci trebuie împerecheate și cu un monitor capabil să le exploateze la maxim, dar chiar și așa diferența de preț este foarte mare. Apare peste vreo lună pe piața noastră. Update: iată un review pe site-ul WASD.ro

asus s5507

    5 comentarii

  1. Se zvoneste ca 1180 ar fi doar un refresh al 1080 cu un boost de performata de ~15%, probabil de la un binning mai bun si clock speed increase.

      (Citează)

  2. Mai toata companiile care fac produse (indiferent de care) vad in statistici ca produsele ultra-premium se vand din ce in ce mai bine si sunt singurele care nu scad in vazari (spre deosebire de cele pentru saraci , average joes) S-a vandut Ferrari slab vreodata ((produs final care costa de vreo 5 ori mai mult ca si costul de productie) ? Apple (produs final care costa de vreo 5 ori mai mult ca si costul de productie)? Etc Etc.

    Ideea este ca exemple d-astea o sa mai vedem pentru ca statisticile spun o chestie. Sa nu credeti ca Asus vine cu aberatii d-astea (care probabil costa vreo 1000 lei cost de productie) sa le vand fara sa aiba niste date concrete.

    Ma invart si eu in anumite domnii si uneori nu imi vine sa cred cat de imbecili sunt oamenii cu bani. Dar … evident ca prosti sunt , de ce sa nu le iei banii?

      (Citează)

    • Fascinant sa vezi cum sunt oameni care cred ca materialele, componentele, tehnologia, forta de munca, supply chain cost si sales costul unui asemenea produs = doar 1000 lei.

        (Citează)

  3. Cred că un preț corect ar fi fost în jurul la 1000-1200€

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus