un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄

asus s5507

Review: Bitdefender Box, soluție 100% românească de securizare a rețelei și tuturor dispozitivelor conectate

5 Jun 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

33 comentarii

Este o plăcere să vezi scris Country of origin: România pe eticheta lui Bitdefender Box 2, a doua generație a soluției de securitate Bitdefender. Nu doar că soluția de securitate este dezvoltată integral aici în țară, dar și producția dispozitivului hardware a fost mutată la finalul anului trecut la o fabrică din Satu Mare; mai rar testez un produs IT integral românesc.

Box este prezentat deseori ca un router ce securizează rețeaua și toate dispozitivele conectate la acesta, dar este ceva mai mult de atât: posesorul unui Box are și dreptul de a instala gratuit soluții de securitate Bitdefender pe oricâte dispozitive are, adică pe PC-uri cu Windows și MacOS poți instala Total Security, iar pe telefoane și tablete Android și iOS poți instala varianta Mobile Security, ba chiar și soluția de control parental. Nu contează câte dispozitive ai în casă; primești licențe pentru toate.

Prin urmare, Box este avantajos familiilor cu multe dispozitive conectate la Internet, gospodăriilor unde se află mai multe laptopuri sau PC-uri, telefon personal și de muncă, ba chiar au și copiii câte unul, poate o tabletă, poate două smart TV-uri, camere video de supraveghere și diverse alte sisteme. Box are un cost inițial al dispozitivului ce include și abonament de un an, apoi trebuie prelungit anual acest abonament, dar este un fel de “all-inclusive”, o soluție completă de securizare.

Specificații Bitdefender Box v2:

  • router wifi tip AC1900, format din rețea de 1300 Mbps pe 5,2 GHz, MU-MIMO 3×3, și 600 Mbps pe 2,4 GHz, compatibilitate 802.11a/b/g/n/ac
  • două porturi RJ-45, unul WAN și unul LAN, tip 10/100/1000 Mbps
  • chipset cu procesor dual-core 1,2 GHz, 1 GB memorie RAM și 4 GB stocare internă
  • dimensiune 11,3 x 10,7 x 18,8 cm, greutate 560 de grame

Preț: 899 lei la eMAG și include abonament pe un an pentru oricâte dispozitive. După aceea, costă 299 lei/an. Vedeți și site-ul oficial pentru detalii.

AMBALARE

Box vine într-o cutie destul de înaltă, plină pe toate părțile de descrieri și specificații. Înăuntru am găsit dispozitivul, alimentatorul de priză și un patch-cord Ethernet.

CUM ARATĂ

Box este un dispozitiv înalt de 18,8 cm și secțiunea hexagonală, cu trei laturi mari, albe, ușor rotunjite, și trei laturi mult mai mici și negre.

Trei picioare de cauciuc îl stabilizează pe masă. Pe una dintre micile laturi ale hexagonului se află porturile, așa că-i vom spune “spate”. Acolo sunt cele două porturi RJ-45, WAN și LAN Gigabit, conectorul de alimentare și deasupra lor un mic buton pentru resetare.

Pe latura albă “din față” se va aprinde un LED de semnalizare, indicând prin diverse culori starea dispozitivului.

Per total, calitatea pare bună, iar aspectul este unul ce permite amplasarea lui Box inclusiv într-un loc mai vizibil prin casă, nu ascuns după mobilă cum pățesc multe alte routere.

CUM SE INSTALEAZĂ

Instalarea nu-i chiar felie de tort, ca să zic ca-n engleză, ci necesită câteva cunoștințe de rețelistică și posibilitatea de a configura routerul actual. Din fericire, produsul este românesc, așa că există instrucțiuni în română și chiar un număr de telefon unde puteți suna pentru asistență gratuită pentru instalare și configurare.

Box este gândit pentru trei scenarii de utilizare:

  1. ai router oferit de furnizorul de Internet, caz în care va trebui să oprești rețelele wireless generate de acesta și să le folosești pe cele generate de Box.
  2. ai doar modem de la furnizorul de Internet și un router propriu normal, caz în care Box va funcționa ca intermediar.
  3. nu ai deloc router, iar Box va prelua integral acest rol.

Bitdefender recomandă rolul 2, adică să folosești routerul tău pentru a genera în continuare rețele wifi și pentru conectarea prin cablu, iar Box vine între modem și routerul tău, adică întreg traficul va trece oricum prin acesta pentru “supraveghere”. În acest caz, routerul inițial trebuie configurat în modul Bridge/Access Point, nu Router, ceea ce spuneam că necesită niște cunoștințe de rețelistică și butonarea meniurilor de configurare.

Routerul meu, de exemplu, nu include un mod Bridge/AP clar numit așa. A trebuit să pun un patch-cord între Box și router, conectat la portul WAN al routerului, și să-l setez pe acesta din urmă să preia conexiunea în modul Dynamic IP, practic Box dându-i “internet”. Mi-am conectat în continuare dispozitivele la routerul meu și la rețelele sale wireless, iar Box nu a generat niciuna, dar a detectat oricum tot ce era conectat și a securizat toate dispozitivele din rețea. Acest gen de configurație mi-a plăcut cel mai mult și vă zic mai jos, în zona de Performanță, de ce.

Am testat și soluția 3, cu routerul meu eliminat complet din ecuație. Box poate fi un router wireless, dar nu are foarte multe opțiuni în acest sens. S-a conectat însă fără problema la conexiunea PPPoE de la Digi.

PERFORMANȚĂ

Pe scurt așa, Box a obținut 932 Mbps download pe cablu, ca orice alt router wireless.

Capacitatea sa wireless este în total de 1900 Mbps, făcută din 1300 Mbps pe frecvența 5,2 GHz și 600 Mbps pe frecvența 2,4 GHz. Bănuiesc eu că acestea sunt valorile, că Bitdefender nu a declarat clar aceste specificații, dar cam așa rezultă din cele declarate.

Box generează o singură rețea wireless cu ce nume vrei tu și folosește un sistem numit Smart Connect de alte routere, adică alocă automat dispozitivele ce se conectează la el pe 2,4 GHz sau pe 5 GHz, pe ce standard suportă acestea.

În ciuda chipsetului utilizat, performanțele wireless proprii nu m-au impresionat, în jur de 140 Mbps am prins în teste. Acoperirea wireless a fost bunicică, dar sub a altor routere testate de mine. În cel mai îndepărtat punct al casei, Box m-a transferat direct pe rețeaua 802.11n și abia am scos câțiva Mbps în teste.

Prin urmare, totul merge mult mai bine pe modul 2 de conectare, adică modem de la ISP – Bitdefender Box – routerul tău. În acestă configurație, routerul tău asigură conexiunea wireless prin casă, iar datele le transferă către Box prin cablu Gigabit, adică la 1000 Mbps, totul mergând mult mai rapid.

În această configurație, am revenit la ce poate routerul meu, adică peste 500 Mbps pe wireless în testele mele.

Mai important ar fi impactul pe care Box îl are asupra traficului prin rețea, impact care este minim. Ca idee, ping-ul a crescut de la 3 ms la 4 ms în testele mele, iar în rest nu am observat nimic deranjant.

INTERFAȚĂ ȘI SECURITATE

Instalarea se face doar de pe telefon, utilizând aplicația Bitdefender Central cu care veți configura și apoi monitoriza Box-ul.

Programul e bine făcut, te poartă prin pașii necesari, dar uneori trebuie să știi tu mai multe informații. V-am scris despre cazul doi, când ți se cere să pui routerul tău în modul Bridge/AP, dar unele nu au acest mod și trebuie să te descurci singur să le configurezi cum trebuie.

Odată finalizată instalarea, Bitdefender Central îți va spune ce dispozitive sunt conectate prin Box la Internet și face o treabă destul de bună în a le identifica numele și tipul. Pentru fiecare din ele, poți declanșa diverse acțiuni, precum:

  • scanare de la distanță.
  • verificare de vulnerabilități.
  • poți întrerupe conexiunea lor la Internet.
  • gruparea lor pe utilizator (ale tale, ale copilului, guest, household).


Tot de aici puteți declanșa instalarea soluțiilor de protecție proprie. Pentru PC-uri cu Windows sau macOS se va instala varianta dedicată de Total Security 2018, pentru mobile se va instala Mobile Security și Parental Advisor, pe care probabil că-l veți dori doar pentru dispozitivele copiilor.

Instalarea de soluții individuale este simplă: se primește prin email un link de descărcare, iar conectând acel program prin același username ca și Box-ul, nu va trebui să achitați o licență pentru acesta. Se pot instala astfel un număr nelimitat de soluții individuale de securitate.

Desigur că Bitdefender Central detectează și smart tv-urile sau camerele video, dar nu are ce instala pe acestea, ci doar le monitorizează traficul și alertează administratorul dacă dau semne că ar fi fost compromise. Dispozitivele vor fi suplimentar grupate în Protected (cu soluție proprie instalată), Needs Attention și Unprotected.

Odată instalate programe individuale, din Bitdefender Central se pot controla și mai multe funcții ale acelor dispozitive. De exemplu, pentru un telefon cu Mobile Security instalat și modulul Anti-theft activat, acesta poate fi nu doar scanat de viruși, ci și monitorizată poziția sa, se poate face automat o fotografie la introducerea unei parole greșite, se poate bloca sau șterge de la distanță, se pot trimite mesaje șamd.  Puteți intra pe pagina dedicată a produsului Mobile Security pentru a vedea toate funcțiile sale.

Dacă instalați și acel Parental Advisor pe telefoanele copiilor, le puteți bloca accesul la Internet între anumite ore, după un program ales, le puteți citi chiar și SMS-urile, dacă vrei, și le puteți bloca accesul la diverse tipuri de site-uri. Aici n-am găsit o metodă de a introduce tu ce site-uri vrei blocate, ci blocare automată după vreo 20 de categorii diverse.

Parental Advisor îi permite copilului să dea din când în când mesaje de “I’m Safe” și poziția în care se află, iar aceste notificări pot fi văzute direct în zona de notificări din Bitdefender Central.

Pentru PC-uri, se instalează o soluție Total Security.

Dacă dispozitivele pleacă din rețeaua casei, cum este și normal să facă, aceste soluții individuale de protecție rămân active și protejează acele dispozitive la muncă, în călătorii și în orice hotspot public. Îmi vine să spun că este ca și cum ai avea Bitdefender instalat pe toate dispozitivele, dar chiar asta ai!

Dincolo de soluțiile individuale, Box în sine funcționează ca un firewall ce securizează întreaga rețea. Are un modul de detecție “de anomalii”, adică își dă seama când apare un trafic de date ce nu-și are rostul sau o încercare de spargere a rețelei și blochează totul.

Soluția aceasta de securizare la nivel de rețea este cu atât mai importantă cu cât crește numărul dispozitivelor inteligente asupra cărora nu avem mare control. Eu nu pot controla ce rulează pe modulul meu smart home, nici pe cel Philisp Hue, nici ce face camera video, boxa wireless, televizorul smart, consola de jocuri și toate celelalte dispozitive conectate. Nu știu ce vulnerabilități au, cine le poate controla, cine le poate transforma în mineri de criptomonede sau instrumente de spionaj și de asta mă bucur că Bitdefender Box le securizează pe toate.

Cum ar fi, cu numărul dispozitivelor smart conectate în creștere, securizarea rețelei pe ansablu va fi tot mai importantă în viitor, iar Bitdefender au făcut deja pași serioși în domeniul acesta cu seria Box. Îmi place și că aduc periodic îmbunătățiri dispozitivului, de exemplu acum se lucrează la integrarea cu Google Assistant și Alexa pentru Box.

De ce Bitdefender? E greu să testezi securitatea oferită de dispozitiv fără o colecție de viruși și fără diverse scenarii de exploatare a eventualelor vulnerabilități din dispozitive, așa că nu am făcut asta. Am încredere în diversele laboratoare de testare ce analizează periodic toate soluțiile de securitate din piață pentru a le organiza într-un top.

Motorul Bitdefender de securitate este deseori pe primul loc în testele diverselor organizații de testare a soluțiilor de securitate, de ani de zile, și sper că nu mai trebuie să discut acest aspect. Personal folosesc Bitdefender de mulți ani pe toate calculatoarele și nu m-a dezamăgit niciodată.

Setările pentru Bitdefender Box pot fi accesate tot prin Central, dar nu sunt foarte multe. Poți regla numele rețelei wireless, dacă generează una, poți grupa dispozitivele, poți seta un IP static sau un forwarding de porturi și cam atât. Aici e un punct slab al dispozitivului și motivul pentru care spun că e mai bine să păstrați și routerul vostru curent ca dispozitiv de rețea, iar Box să vină ca rol de securitate pentru aceasta.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Permite instalarea gratuită pe fiecare dispozitiv propriu a unei soluții performante de protecție Total Security sau Mobile Security.
  • Protejează întreaga rețea de viruși, atacuri, accesări neautorizate sau breșe de securitate.
  • Influență minimă asupra rețelei.
  • Instalare mai complicată decât mă așteptam.
  • Ideal este să păstrezi și routerul propriu.
  • Un singur port LAN.

CONCLUZIE

Bitdefender Box este mai bun decât mă așteptam. Știam ce face, dar altfel stă situația când vezi că poți instala programe de securitate pe fiecare dispozitiv propriu și beneficiezi de protecție de top în întreaga rețea. Dincolo de micile chestiuni pe care i le-am reproșat mai sus, mi se pare un produs foarte bun și mă simt chiar mândru știind că-i în totalitate românesc.

Prețul său îl face momentan mai potrivit țărilor din vest, unde statisticile spun că sunt mult mai multe dispozitive conectate per gospodărie, deci beneficiază de protecție mai multe aparate pentru același preț. Totuși, cred că încet-încet apare o piață pentru Box și în România.

Preț: 899 lei la eMAG și include abonament pe un an pentru oricâte dispozitive. După aceea, costă 299 lei/an. Vedeți și site-ul oficial pentru detalii.

asus s5507

    33 comentarii

  1. Salut, Frumos reviewul, keep it up. Cateva precizari despre Box: conceptul HW a fost realizat in Ro, implementarea (schematic si layout) si productia PCB de o firma din Slovenia. Cel mai complicat a fost testarea wireless, featureul care se doreste a merge foarte bine – nu au ajuns unde se dorea, inca, de aceea se recomanda modul de folosire 2. Ansamblarea si testarea finala a produslui se face in Ro, ‘productia’ nu prea – as vrea sa le creasca centrul de R&D astfel incat sa fie facut complet la noi. Nu stiu sa aibe productie de PCB sau partea de populafe in tara dar poate o sa investeasca si sa avem mai multe etape in-house, in Ro.

      (Citează)

  2. Inafara de Parental Advisor care ar fi motivul de instalat o aplicatie antivirus pentru Android sau iOS?

      (Citează)

    • un motiv ar putea fi ala de control de la distanta. Cam toate antivirusurile au un mod de control prin SMS. iti trimite locatia, suna, isi da factory reset, etc, depinde de ce vrei de la el.

        (Citează)

    • Pt asta exista Find my iPhone si la fel pe Android. Alt motiv? Ca vorbim de securitate aici. Tot ce transeri o faci prin cloud, mail (gmail) unde e chiar greu sa transferi un fisier virusat.

        (Citează)

  3. Frumos review, pacat ca nu am inteles exact la ce e bun box-ul asta sau daca mie imi trebuie.

    “Permite instalarea gratuită pe fiecare dispozitiv propriu a unei soluții performante de protecție Total Security sau Mobile Security.”

    Asta suna a promotie gen “daca cumperi acest produs la pret dublu, primesti inca unul absolut gratuit”

    De ce as cumpara acest box extrem de scump in loc sa-mi iau total security pe 5 device-uri la 100 lei pe an, cum am acum?

    Daca tot imi iau box-ul, de ce as mai avea nevoie de antivirus pe device-uri? Doar pt cand plec cu ele de acasa?

    Si inca ceva: modem? Sa pun boxul intre modem si router?
    Mai are cineva modem? Eu nici nu stiu cum arata acest device numit modem. Adica din ala ADSL de care nu am mai vazut de 15 ani?

      (Citează)

    • Peste 90% din conexiunile la Internet sunt DSL sau cablu. Fibra e o inventie relativ recenta.

        (Citează)

    • Te cred, desi eu nu am avut niciodata modem, nici macar in anul 2001 cand mi-am pus internet acasa.

        (Citează)

    • E bun în special pentru echipamentele ”smart” din casă cu sistem proprietar (e.g. TV, printer, etc) și pe care nu ai cum să pui protecție. ”Toată lumea” vrea acum să vadă online ce temperatură e în frigider sau cât mai are mașina de spălat vase, dar nu are chiar cele mai sigure echipamente cumpărate. Box-ul ăsta protejează inclusiv de atacurile (din ce în ce mai dese) pe acele echipamente. În rest e o soluție de AV bună pentru utilizatorul standard. Dacă ești ”avansat”, o să te enerveze nițel că nu te lasă să îți faci de cap din când în când. Eu spre exemplu am box-ul, bitdefender pe toate laptopurile si telefoanele din casa, iar pe PC-ul meu am Kaspersky, ca ma scotea din minti BDF-ul (el săracul având dreptate, chestiile cu care ma jucam aveau un comportament dubios, da asta nu înseamnă că delete automat fără drept de apel).
      P.S: modem-ul nu e ăla de telefon de acum 15 ani…orice echipament care face modulare-demodulare e un modem, chiar dacă se numește comercial altfel.

        (Citează)

  4. Ce se intampla cu box-ul daca peste un an nu reinnoiesti abonamentul? Mai ofera protectie?

      (Citează)

  5. A fost și este un fail total acest bitdefender box, se vinde prost, s-a investit mult, nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru el.Ca asta vor oamenii, încă o cutie lângă PC.

      (Citează)

    • Am achizitionat un Box de la Emag- promotie 800ron -dupa 3 zile l-am returnat.
      Aveam deja solutia de protectie de la Bitdefenfer -Total …care a recunoscut box-ul dar la instalarea lui in spatele unui Modem/roter- fibra optica de la Telekom a crapat in mod repetat. Am incercat sa il configurez manual, am reusit dar dupa 2 ore o lua razna si nimic nu mai mergea
      Am pierdut costul transportului dar nu-mi pare rau.

        (Citează)

  6. Desi are un procesor asemanator cu cel de la Asus Blue Cave se pare ca nu se descurca asa de bine. Asus Blue Cave cu protectia activata nu ai nici o problema pe partea wireless. La fel de bine se descurca si TP-Link Deco M5.

      (Citează)

  7. Deci e un intrusion System care e degeaba pt average mitică.

    Altfel protecție la bad sites poți face lejer cu orice DNS.

    Deci?

      (Citează)

  8. Sa-i mai puna niste porturi Ethernet, si il cumpar.

      (Citează)

  9. Rezumat : un device aproape inutil, care face treaba de retelistica la fel cu un router de 200 de lei, chiar mai prost pe wireless, cu un abonament anual de iti pica maselele.

      (Citează)

  10. si astia cand sigur la 500 de milioane de useri :)).
    E la fel ca Orange care da gratis simuri si uita sa le scoata de la numaratoare pe alea nefolosite de ani de zile.Eu nu cunosc pe nimeni care are Bitdefender :(
    Eu am gratis si nu l golosesc.
    Experienta mea cu el e prea naspa.

      (Citează)

  11. Acest “box” imi aduce aminte de produsele de tip “box” din serialul Silicon Valley, care si acolo erau niste esecuri.

      (Citează)

  12. De ce iti mai trebuie router si nu poate sa fie el router? Dai o carca de bani, macar daca ti-ar inlocui un produs din casa..

      (Citează)

  13. Mi se pare un device bun pentru cei care sunt afoni în ceea ce reprezinta Calculatoarele și Internetul, genul de oameni care se uita la filme online pe site-uri dubioase, care nu au AdBlock sau care downloadează poze cu extensia .exe și dau share la Facebook la tot felul de promoții fake de la Tarom, Wizz sau Emag.

      (Citează)

    • Aia sunt fix oamenii care NU vor fi preocupati de o solutie din asta, desi sunt de acord ca lor le trebuie cel mai mult. Pentru ca nu vor afla de ea, nefiind interesati sa se informeze.

      Intr-adevar, e un mic paradox cu acest produs:
      – cine nu constientizeaza pericolele, nu va afla de produs iar daca afla, va ajunge in categoria urmatoare
      – cine constientizeaza pericolele, nu are asa mare nevoie de el
      – cine lucreaza profi are probabil deja o solutie profi, deci oricum nu era in target

      Daca-l scoteau la 200-300 de lei fara nici un fel de abonament, l-as fi luat in calcul, desi nu mai doresc inca un device, am destule. Dar am multe camere IP si senzori smart si sunt vulnerabil pe partea asta.
      Dar la pretul asta, e exclus.

        (Citează)

    • Robot poți să securizezi ce ai cu un switch chior <100 lei sau cu unul care știe vlanuri. Nici ăla nu e o avere.

        (Citează)

    • Frate nu inteleg nimic. Cum securizez camera ip cu “un switch chior”? Ca ea se conecteaza wireless la router.
      Ar trebui sa am un router, apoi un switch, apoi router-ul wireless la care sa se conecteze camera ip?

      Pot sa fac asta, daca ajuta. Am un switch pus dupa router, as putea sa mai bag in el un router care sa fie folosit doar de camerele IP.

      Vlan (=virtual LAN?) e un concept prea complex pt mine.

        (Citează)

    • Aha, ratasem ip camera, ma gandeam la dvr.

      Basically, nu vrei sa ai port fwd pe router direct la smarturi. Nu stiu exact ce configuratie ai in reteua ta dar la mine e asa :

      internet -> router -> router 2 cu wifi la care legi camerele/smarturi/huburi un miniserver ovpn raspberrypi 3 in retea.

      Din interior le accesezi usor, din exterior te conectezi securizat la ovpn (uite un exemplu http://www.pivpn.io/#install ) si accesezi ce ai nevoie prin vpn.

      Pe rpi 3 ami am instalat un bot de telegram care ma anunta in timp real daca se logheaza cineva pe acolo. Practic e imposibil daca ai o idee vaga ce faci, dar nu strica.

        (Citează)

    • Camerele se conecteaza la router si bineinteles ca am port fwd direct la ele din afara :-)
      Nu am dvr separat, folosesc un server pe care am instalat ZoneMinder. Serverul ruleaza OpenMediaVault (OS pt NAS-uri)

      Ce pot sa fac in cazul asta? Multam.

        (Citează)

    • Pai fa ce am facut si eu, vad ca omv are si plugin de openvpn.

      https://forum.openmediavault.org/index.php/Thread/10583-Setting-up-openvpn/ -> vad ca are openvpn plugin.

      Ideea de baza e sa izolezi tot ce nativ cu probleme pe roterul secundar si sa le accesezi din reteaua interna, nu din extern, ele nu au voie sa fie accesate direct din exterior. Aici intra in paine vpn-ul.

      Am gasit linkul dupa care mi-am facut eu reteua interna, poate te ajuta mai mult decat cum pot eu ca inginer sa explic, i suck at that.

      https://www.vueville.com/blog/how-we-built-our-diy-home-security-camera-system/

        (Citează)

    • @robo, am un comentariu in moderare cu doua linkuri, pana se trezeste radu iti fac un rezumat :

      toate deviceuri la care nu ai ce sa securizezi gen smart home (eu am senzori/alerte/lumini xiaomi-uri) sau camere video, puse separat pe un router diferite de cel principal.

      Tu ai un server omv, vezi ca ai plugin de ovpn pentru el.

      Ideea e ca routerul ala / deviceurile sa nu aiba deloc acces extern, de aia te contectezi cu un vpn securizat local, si de acolo le controlezi. Sunt destul de mici sansele sa iti sparga cineva setupul daca il faci asa vs toate deviceurile la gramada pe internet.

      Cauta vueville how we built our diy home security camera system, eu de acolo am luat cateva idei.

        (Citează)

    • Merci de info, voi cerceta.

        (Citează)

  14. Robo:
    Te cred, desi eu nu am avut niciodata modem, nici macar in anul 2001 cand mi-am pus internet acasa.

    Atunci fie erai conectat la reteaua de cartier prin UTP, fie aveai modem de cablu si nu stiai. Serviciile de fibra pentru consumatorii casnici au aparut prin 2008.

      (Citează)

    • Da, aveam UTP de la reteaua de cartier.
      Dar eu aveam impresia ca modemul era in general “inclus” in router, nu ca erau 2 device-uri separate ca sa pui ceva intre ele.

        (Citează)

  15. Dan Andrei:
    Pt asta exista Find my iPhone si la fel pe Android. Alt motiv? Ca vorbim de securitate aici. Tot ce transeri o faci prin cloud, mail (gmail) unde e chiar greu sa transferi un fisier virusat.

    stii cat de usor e sa pui in “cloud” gdrive apk-uri virusate?

      (Citează)

  16. amuzant cand am citit finalul “Bitdefender Box este mai bun decât mă așteptam” in loc de bun am citit “varza”

    produsul cum au spus si altii, este ceva super basic care povesteste mult si probabil nu reuseste sa faca tot ce spune (spun asta in sensul ca 99% din posesorii de device-uri smart home nu au habar cum sa identifice cand un device a luat-o pe ulei din cauza producatorului sau cand a fost parazitat de cineva care il foloseste in alte scopuri. chiar si cu un bitdefender box, daca cineva vrea sa ajunga la device-urile respective o poate face relativ usor)

    folosesc la munca solutia lor si sunt dezamagit de optiunile oferite vs concurenta

    anyway, cine mai vrea o cutie (alimentata la priza si… net) prin casa, sa-si cumpere un Box :)

      (Citează)

  17. 900 de lei? Pentru ceva mai slab decat o solutie software? Hahaha

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus