un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Chestii ciudate de pe Internet: ASMR

20 Jun 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

ASMR-ul acesta e destul de vechi (as internet goes, adică are câțiva ani), dar eu acum l-am văzut în acțiune și e ciudată treaba.

Inițialele vin de la autonomous sensory meridian response, numele unei senzații ce începe ca o ușoară gâdilare a pielii capului și se întinde apoi în jos, pe gât și spate. Senzația este plăcută, ASMR-ul e de bine, cum ar fi, nu de rău.

Cum reușește cineva de pe Internet să te gâdile pe cap? Nu reușește, dar senzația aceasta de ASMR apare ca răspuns la alți stimuli ce pot fi ușor transmiși prin Internet. Citez de pe Wikipedia:

Stimuli that can trigger ASMR, as reported by those who experience it, include the following:

  • Listening to a softly spoken or whispering voice
  • Listening to quiet, repetitive sounds resulting from someone engaging in a mundane task such as turning the pages of a book
  • Watching somebody attentively execute a mundane task such as preparing food
  • Loudly chewing, crunching, slurping or biting foods, drinks, or gum.
  • Receiving altruistic tender personal attention
  • Initiating the stimulus through conscious manipulation without the need for external video or audio triggers

Șoaptele și sunetele discrete, repetitive, sunt ușor de produs și transmis, iar unii fac chiar asta.

Femeia de mai sus (care pe Patreon mai degrabă face un videochat, dar să trecem peste asta) folosește un microfon binaural, adică două microfoane unidirecționale ce sunt acoperite și de un mulaj generic al unei urechi umane pentru a capta un sunet cât mai asemănător cu ceea ce-ar auzi un om. Costă 500 de dolari, e un model 3Dio FS Binaureal Microphone.

În caz că n-ați reușit să vă concentrați și pe stimulii auditivi, uneori vorbește, alteori lovește cu unghiile câte un glob de Crăciun, desface o pungă, foșnește catifea, rupe biscuiți… ce-o fi.

Imaginea nu contează prea mult în cele de mai sus, sunetul e important. N-am ascultat prea mult, n-am avut răbdare să văd dacă experimentez o stare ASMR sau nu (aint nobody got time for that!), dar înțeleg principiul: sunete blânde cu urechea, repetitive, voci plăcute șamd îți pot trece creierul într-o stare de relaxare plăcută. Mie, după câteva minute, mi-au făcut somn, pare ceva ce-aș asculta ca să adorm, așa cum alții ascultă playlist-uri cu sunete de ploaie sau de oraș aglomerat.

asus s5507

    8 comentarii

  1. Pe Twitch, nu Patreon.

      (Citează)

  2. Și acum, dă un search după asmr si pe pornhub. O să fii uimit :))

    PS: dacă vrei să testezi un binaural sound bine făcut, nu prostii de-astea de asmr…alocă-ți 4 minute pentru asta: https://youtu.be/IUDTlvagjJA. Of course, cu căștile pe urechi și de preferat să ții ochii închiși. Acum că stau să mă gândesc, cred că ar fi o experiență și mai mișto împreună cu niște ochelari VR.

      (Citează)

  3. N-am ascultat prea mult, n-am avut răbdare să văd dacă experimentez o stare ASMR sau nu (aint nobody got time for that!)

    Am ascultat eu si nimic.
    Primele 2 clipuri au macar sunete interesante, mai exact, primul.
    Ultimele 2 imi creaza un raspuns senzorial de enervare. E prea mult fâșâit, iar daca ala ar trebui sa produca ASMR, poate ca-s eu defect.

      (Citează)

  4. Haha, la mine funcționează ASMR.
    Alte poze cu Amouranth: https://imgur.com/gallery/xXuOD

      (Citează)

  5. Inca un exemplu de “mare Ti-e gradina, Doamne”. Se pare ca ASMR e ceva gen love it or hate it. Eu ma incadrez in a doua categorie, imi produce nervi in loc sa ma linisteasca.

      (Citează)

  6. spune sincer ca nu pt asmr te-ai dus la canalul lui amouranth

      (Citează)

  7. Sincer, mie mi s-a părut mai bun video-ul recomandat de youtube: https://www.youtube.com/watch?v=t0v6zIzP0Vg

    Are efect mai bun dacă asculți la caști de calitate si dacă rulezi mai multe video-uri ASMR in același timp.

      (Citează)

  8. Cel mai mult mi-a plăcut: https://www.youtube.com/watch?v=dmZUuoUcSqM

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus