►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
8 Jun 2018 ·
Asus a prezentat ieri în România majoritatea produselor noi de la Computex Taipei, iar câteva dintre ele sunt remarcabile.
Încep cu acest ultrabook foarte performant (zic mai târziu specificațiile hardware) ce vine cu o șmecherie ce-ar putea fi foarte bună: touchpad-ul a fost înlocuit cu un ecran color, tactil, cu rol de ecran secundar foarte interesant, numit oficial Screenpad.
În mod normal este touchscreen. Un swipe din partea de sus arată câteva aplicații pe care le poți accesa, de exemplu un calculator numeric sau calendarul personal, cu tot cu agenda zilei lângă. Poți controla și muzica de aici, ceea ce mi se pare foarte mișto.
În plus, Screenpad are și meniuri contextuale pentru Word, Excel, Powerpoint și YouTube. Contextual înseamnă că, atunci când tu selectezi un text, pe touchpad apar deja butoane de formatare a textului șamd. Ideea mi se pare foarte bună. Apple o face prin acel Touch Bar, dar mi se pare că Asus are ideea potrivită utilizând direct touchpad-ul pentru așa ceva, o zonă care, dacă folosești un mouse extern, rămâne neutilizată.
Se dezvoltă și o funcție de integrare cu orice telefon mobil, astfel încât să-l poți controla pe acesta din Screenpad, indiferent unde s-ar afla. Poți apela de acolo pe cineva, poți vedea un mesaj, poți lansa o aplicație sau transfera fișiere șamd.
Zenbook Pro 15 este și foarte performant, după cum spuneam. Procesoare până la Core i9, placă video 1050 Ti, SSD pe PCI-Express, porturi Thunderbolt 3 și conectivitate rapidă. Ecranul poate urca până la 4K Ultra HD cu redare 100% Adobe RGB și este de 15,6 inchi, dar cu o ramă foarte mică, așa că Asus spune că dimensiunea totală este cam ca a unui laptop de 14 inchi.
Pare un ultrabook foarte performant, dar va costa în jur de 8.000 lei, iar acel Screenpad este opțional și rămâne de văzut ce fel de configurație vor comanda distribuitorii din România.
Acesta este un telefon extraordinar, probabil cel mai performant din piață în acest moment și, dacă le iese bine, o realizare hardware ce dovedește cât de departe a ajuns miniaturizarea în domeniu și ce gadgeturi se pot dezvolta astăzi.
Aș fi zis că telefoanele de gaming nu au viitor, dar cu recentele PUBG și Fortnite, e posibil ca lucrurile să se schimbe.
Asus ROG Phone are un procesor Snapdragon 845, dar supratactat la 2,96 GHz; stocarea este de 512 GB, să ajungă, la fel ca și cei 8 GB memorie RAM. Bateria are 4.000 mAh și încărcare QuickCharge 4.0.
Ecranul este AMOLED HDR și are refresh de 90 Hz și un timp de răspuns de o milisecundă. Difuzoare stereo asigură sunetul și inclusiv efecte de vibrație.
Telefonul vine cu o mulțime de idei ce par bune. Are conectorul USB pe laterala dreaptă, astfel încât atunci când te joci ținându-l în modul landscape în mână, să nu te incomodeze un eventual cablu de încărcare.
Pe laterala cealaltă, unde ar veni buricele degetelor, are și senzori cu ultrasunete a căror atingere este similară cu atingerea unor butoane, ceea ce este util în jocuri.
Tot ansamblul necesită o răcire pe măsură, așa că ROG Phone utilizează o cameră cu vapori și include un accesoriu detașabil ce poate asigura o răcire și mai eficientă.
Acesta nu este singurul accesoriu. Există un cadru cu joystick-uri laterale. Există un suport ce include încă un ecran și încă o pereche de difuzoare, gândit astfel încât să poți face streaming pe Twitch în același timp folosind camera frontală a telefonului. Pe un ecran te joci, pe celălalt vezi stream-ul sau chat-ul din Twitch.
Există un docking station pentru PC. Există un controller ce transformă telefonul într-un soi de consolă, având conectivitate 802.11ad, cea foarte rapidă, dar cu acoperire mică, pentru a transfera foarte rapid imagini spre un televizor. Intrați pe site-ul oficial, le arată acolo pe toate.
Probabil vă întrebați de preț: 5.500 lei de pornire, 10.000 de lei cu toate accesoriile incluse. Vine peste două luni în România.
Acesta este un ultrabook de top, subțire de 12,9 mm și greu de 1 kg, finisat în albastru închis sau roșu burgund, dotat cu procesoare până la Core i7, SSD-uri PCI-Express șamd.
Ecranul poate urca până la 4K Ultra HD, bateria poate duce până la 13,5 ore, deși rămâne de văzut ce autonomie va avea laptopul în condiții normale de utilizare.
Modelul vine cu o balama mai rar văzută în piață, una care împinge în sus tastatura și o ține la un mic unghi față de masă. Asta ajută la micșorarea grosimii și la o răcire mai bună, dar din experiență proprie vine și cu un dezavantaj: laptopurile așa subțiri flambează ușor atunci când tastezi cu putere, iar dacă le și ții așa ușor ridicate în aer, efectul este și mai vizibil.
Nu contează asta așa tare. Mi-a plăcut mult noul UX391, arată bine, este ușor, are tastatură iluminată și hardware bun pentru ultrabook. Va costa începând cu 5.500 lei în configurația cu i7-8550U, 8 GB RAM și SSD 256 GB, iar pe piața noastră apare peste câteva zile.
Acestea sunt laptopuri ceva mai normale, de 15 și respectiv 14 inchi, dar cu carcase frumos colorate, vesele, care ar arăta foarte bine pe majoritatea birourilor sau în mâinile tinerilor.
Au ecrane cu rame înguste, procesoare până la Core i7, GeForce MX510, SSD-uri și HDD-uri. Prețurile vor începe de la 2.350 lei.
Sunt laptopuri de gaming pentru gama mainstream, primul optimizat pentru FPS-uri, al doilea pentru MOBA, deși diferențele sunt minime. După cum vedeți, pe laptopuri de gaming de acest tip e concurență serioasă în magazine.
Laptopurile se prezintă bine, au o carcasă ceva mai serioasă și sunt neașteptat de subțiri pentru unele de gaming, iar greutatea este de 2,4 kg.
Ecranul este interesant, are refresh la 144 Hz și timp de răspuns de 3 ms cu acoperire 100% sRGB, iar rama este subțire.
Tastatura vine cu iluminat RGB pe patru zone, iar Asus spune că tastele sunt mult mai bune, cu o cursă de 1,8 mm, dar declanșare la jumătatea ei, și cu o durată de viață de 20 de milioane de apăsări.
Hardware-ul urcă până la 32 GB RAM la 2.666 MHz, GeForce 1060 sau 1070, procesoare Core de generația a 8-a și stocare pe SSD-uri PCIe sau pe hard-disk. Patru antene wireless asigură o conectivitate mai bună. Totul este susținut de un nou sistem de răcire cu ventilatoare eficiente, sistem de expulzare a prafului și lamele de cupru de grosime 0,1 mm, iar micșorarea grosimii a permis creșterea suprafeței totale de disipare a căldurii. Sistemul de răcire poate fi controlat din tastele funcționale, în caz că vrei să faci asta.
În încheiere, să ne uităm la Gal Gadot, noul ambasador Asus, făcând tumbe fără alt motiv decât pentru că arată bine.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
10 comentarii
08/06/2018 la 7:53 AM
ASU(ck)S strikes again :))
Si niste info despre rata de cadere a produselor lor, asta nu au scapat?
Gaelex(Citează)
08/06/2018 la 9:32 AM
Acel telefon este la fel de scump ca un ultrabook de top…….In ce lume traim lol.
azorel(Citează)
08/06/2018 la 9:44 AM
Scopul acelui telefon nu e sa faca volume ci sa faca o demonstratie tehnica si sa atraga atentia asupra brandului
Catalin Tanase(Citează)
08/06/2018 la 11:01 AM
Sau cât un iPhone X.
nwradu(Citează)
08/06/2018 la 9:46 AM
Video uploaded using a Lenovo Yoga 920
costin(Citează)
08/06/2018 la 9:47 AM
eu astept sa iasa smartwatch-ul de gaming
Robo(Citează)
08/06/2018 la 11:00 AM
Cu tetris și snake :P
nwradu(Citează)
08/06/2018 la 11:39 AM
Mi se pare buna ideea cu screenpad-ul de pe zenbook pro, doar ca e executata prost. mini display-ul ala e jalnic. Ce e, tft? Arata nasol rau. La cat costa laptopul puteau sa puna un amoled ca nu dadeau faliment.
GabrielG(Citează)
09/06/2018 la 12:43 AM
gadoata e ca nuca in perete, la fel de bine putea face reclama la hartie igienica. ca si acolo se lasa cu energii creative
john(Citează)
09/06/2018 la 7:32 PM
Cate comentarii rautacioase :))
Sunt la al 3-lea laptop Asus si sunt multumit de calitatea lor, performanta lor…primul laptop l-am tinut in jur de 2 ani (nu foarte musculos dar isi facea mereu treaba cu brio, era echivalentul unui i3), urmatorul (4k, i7, GTX 960) undeva la un an si actualul (tot un i7, MX150) are aproape un an.
Iar screenpad-ul chiar mi se pare o chestie foarte misto, eu unul l-as cumpara doar pt asta :))
DAVKO(Citează)