un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știri despre tehnologie – 30 mai 2018

30 May 2018  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

Conturi românești de Instagram: Irina Dutca, la recomandarea lui George.

asus s5507

    12 comentarii

  1. Dragoş-Mihai Vaipan

    30/05/2018 la 9:51 AM

    Ar trebui sa citesti titlul articolului cu imgur… Sunt filmulete scurte, videouri. Nu exisa gifuri (care sunt imagini) cu sunet. Doar pentru ca sunt foarte scurte sunt asemanate cu gifuri cu sunet, dar ele nu sunt gifuri.

      (Citează)

  2. Apple HomePod este overpriced și există destul de puține module Smart House compatibile cu ecosistemul Apple. Dețin un Google Home Mini și pot zice că este bună pentru a opri/porni becurile inteligente și cam atât.

      (Citează)

  3. Mai stiti ceva de Apple Pay? Adica mi s epare extinderea asta cam inceata.. pe cand oare si in Romania ?

      (Citează)

  4. Nu inteleg o chestie:
    Telegram zice asa: “messages are encrypted with a key held only by the chat’s participants”. Daca A vorbeste cu B prin telegram, eu inteleg ca acea cheie de decriptare e doar la A si la B, nu si la Telegram.

    Ma poate lamuri cineva?

      (Citează)

    • Pai asa zic oamenii. Au si un FAQ care explica mai in detaliu cum functioneaza, mult peste ce pot eu sa inteleg.
      Dar stiu ca treaba asta nu e noua, exista si cloud storage providers care ofera ceva de genul asta. Avantajul e ca stii sigur ca nu pot sa iti intre in lucruri, dezavantajul e ca daca ai uitat parola nu te poate ajuta nimeni.

        (Citează)

    • Intrebarea e: Daca doar eu si Maricica avem cheia de decriptare, de ce guvernele o cer de la Telegram? Sa inteleg ca o are si Telegram?

        (Citează)

    • Guvernul rus a cerut cheia, dar seful Telegram a zis ca nu e posibil dpdv tehnic. Sau asta am inteles eu.

        (Citează)

  5. Nu mai pot cu blockchain, atâţia oameni care n-au habar ce e o bază de date, se dau cu părerea de blockchain.

    Mă miră prostia oamenilor pe zice trece, atâta hype nu cred c-a mai fost de multă vreme. Iar Deloitte ar da un comunicat de presă cum că cerul e roşu, doar că noi îl vedem albastru, dacă ar fi cineva să plătească pentru asta.

    Sunt convins că nici una din companiile astea care au blockchain care speră să facă bani din prostie nu cumpără pachete de publicitate la publicaţiile astea ca să mai poată stoarce ceva bani de la investitori.

    Şi dacă credeţi că exagerez, există o companie care vinde ceai rece, un fel de nestea, şi au adăugat cuvântul “blockchain” în denumirea de pe bursă, şi li s-au triplat acţiunile. Nu folosesc la nimic tehnologia, doar au pus cuvântul pentru hype, şi bam, fraierii au venit.

    Aici se vede diferenţa dintre cei care joacă la păcănele şi cei care investesc pe bursă banii altora (adică zero research).

      (Citează)

    • O propunere: informează-te. Daca tu crezi ca unicul beneficiu este faptul ca Blockchain este un ledger (fie el și descentralizat) înseamnă ca omiți cele mai importante aspecte ale acestei tehnologii. Astfel nu reușești nici sa înțelegi oportunitățile existente, ori motivul pentru care atât de multe instituții, hedge funds, vc, investitori aleg sa investească in aceasta infrastructura.

      Știu ca e mult de studiu și e mai ușor sa ignori acest val, dar cam in 10 ani o sa înțelegi. Atunci va fi folosit cam in tot ce faci azi și îți vei fi dorit sa fii mai puțin ignorant și mai mult informat. Acorda-ti 2 ore și vezi dacă totuși nu te înșeli.

      Câteva beneficii:

      1. Immutable (nu poate fi schimbat)
      2. Transparency (nu poate fi cenzurat, poți face audit)
      3. Robustness (nu pica, e permanent)
      4. Interoperability (nu îți inchide APIul Facebook și implementează ei soluția ta)
      5. Trustless (transfer de valoare fără intermediari)
      6. Permissionless (nu ceri voie la nimeni sa faci ceva pe Blockchain)

      Google me și da click pe vreo 3-4 link-uri după ce ma găsești.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus