►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄
« Știri despre tehnologie – 22 mai 2018
Câștigătorii concursului Asus ZenFone de fotografie și topul meu »
All-in-one-urile (AIO) se potrivesc, am zis eu mereu, în camere cu design îngrijit, unde PC-ul trebuie să complementeze aranjamentul interior, de exemplu la recepția unei firme sau în cine știe ce altă situație unde o unitate centrală din care ies diverse cabluri este de evitat.
Totuși, testându-l pe acesta, mi-am dat seama că mi-ar plăcea unul și la mine acasă, deși nu am astfel de pretenții de design. Probabil nu voi folosi niciodată unul, având în vedere că vreau și o placă video mărișoară, dar uitați-vă la imaginea de mai jos: în dreapta este monitorul meu, în stânga este Acer S24, un întreg PC cu monitorul tot de 24 de inchi, iar baza aceea un pic mai groasă decât a monitorului meu este, de fapt, unitatea centrală.
Specificații Acer S24-880:
Preț: începând cu 5000 lei la eMAG și PC Garage.
Pachetul este foarte simplu: AIO-ul, alimentatorul de priză, asemănătorul cu unul de laptop, un mouse și o tastatură de mici dimensiuni.
Vă spun de acum principalul lucru care nu mi-a plăcut: tastatura și mouse-ul nu se ridică la înălțimea design-ului și calității computerului, ci par niște accesorii banale. Își fac treaba, dar mi-ar fi plăcut să văd o calitate mai bună a materialelor și poate un design în ton cu cel al computerului.
Modelul S24 a primit deja diverse premii de design în 2017 și 2018, așa că nu trebuie să mă credeți doar pe mine când spun că arată bine. Combinația de negru mat cu acele linii aurii spre ocru mi se pare foarte reușită și bine făcută, obținându-se un design curat, elegant, punctat de acele câteva tușe aurii.
Ecranul are o margine destul de îngustă, ceea ce contribuie suplimentar la design-ul reușit atunci când este aprins. Pe spate se află acel picior cu secțiune trapezoidală, iar balamaua este bine ascunsă. Nu este foarte manevrabil, se poate înclina un pic în față și mai mult în spate.
Baza, în care se află toate componentele PC-ului, are pe partea superioară și o zonă în care poți încărca wireless telefonul dacă este plasat peste sigla Qi vizibilă acolo. Baza în sine este foarte subțire și are porturi pe 3 din cele patru laterale, iar în spate un mic grilaj pentru aerisire. Alimentarea se face prin spate, firul alimentatorului conectându-se acolo, ca la laptopuri.
Dacă reușiți să ascundeți acest cablu pe sub birou, rezultă un PC fără nici un alt cablu, având în vedere că mouse-ul și tastatura incluse se conectează prin bluetooth. Firul negru, eventual pe un birou de culoare neagră, poate fi disimulat ușor, obținându-se un aspect foarte plăcut ochiului pentru zona de lucru.
Difuzoarele integrate sunt în bază, orientate spre utilizator, desigur. Dacă ar fi să mă plâng de ceva, butoanele din bază nu sunt foarte reușite, par cam ieftine.
Ecranul are culori bune, vii, dar privit din unghiuri mai mari se observă o ușoară degradare a nuanțelor acestora. Nu mă plâng, însă, per total mi-a plăcut calitatea display-ului, iar rama foarte îngustă îi dă un aspect premium suplimentar. Rezoluția nativă este 1920 x 1080 pixeli, după cum spuneam, și este de tip anti-glare.
Sunetul (cu compatibilitate Dolby Atmos) mi s-a părut plăcut urechilor și suficient de puternic pentru majoritatea gusturilor. E un AIO pe care poți asculta muzică, te poți uita la filme și poți vorbi cu cineva bucurându-te de un sunet bun, chiar dacă nu remarcabil.
Am apreciat prezența unui port de rețea pe conector RJ-45 pentru cine dorește așa ceva, dar sistemul wireless este bazat pe un adaptor Intel AC-7265 MIMO 2×2 de maxim 866 Mbps. Am obținut un maxim de 414 Mbps download și 331 Mbps upload.
Sistemul de stocare include un SSD Kingston de 128 GB pentru sistemul de operare și un hard-disk Western Digital de 1 TB, ambele pe SATA. Le-am testat în CrystalDiskMark și, după rezultate, SSD-ul pare de tipul entry-level având în vedere că scoate doar 176 MB/s în scriere secvențială, dar Windows rulează bine de pe orice SSD, așa că nu-i mare bai aici. Aș spune că posibilitatea de a avea două unități de stocare în interior este, de fapt, un avantaj al sistemului.
Memorie RAM s-a dovedit a fi tot Kingston tip DDR4-2666. Faptul că se pot pune maxim 32 GB mi se pare un lucru bun.
În rest nu am multe de spus. Configurația hardware vorbește destul de bine despre ce poate face acest AIO: e bun pentru aplicații stil office, Internet, filme, muzică, poate și ceva editare foto sau video la nivel neprofesionist, la o adică, chiar dacă procesorul este de tip U. Un computer pentru oameni care nu vor să se joace și n-au nevoie de placă video dedicată.
CE E BINE |
CE E RĂU |
|
|
Acer S24 este frumos făcut și performant pentru un AIO, fiind un model reușit din toate punctele de vedere. Dacă vă interesează un astfel de PC, trebuie luat măcar în considerare.
« Știri despre tehnologie – 22 mai 2018
Câștigătorii concursului Asus ZenFone de fotografie și topul meu »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
25 comentarii
22/05/2018 la 11:19 AM
ce de mailuri necitite…
add(Citează)
22/05/2018 la 11:21 AM
Aduce mult la design cu laptopurile Swift 5 si 7. Pacat de tastatura si mouse, par niste mizerii ieftine. Poate exista altele mai frumoase de la acer, dar nu le-au inclus pe alea ca sa tina pretul jos.
C(Citează)
22/05/2018 la 11:26 AM
Troll moment of the day: “Acer S24 este frumos făcut și performant pentru un AIO”. Nu stiu ce sa zic, dar nici chestia asta nu e chiar proasta pentru un AIO… :D
Alex Mihaileanu(Citează)
22/05/2018 la 12:27 PM
Nici eu nu prea stiu ce sa zic, dar la un pret de pornire de 23000 lei ar trebui totusi sa depaseasca un AIO standard.
Andrei Grigoras(Citează)
22/05/2018 la 2:31 PM
Are acelasi pret ca Acer-ul, dar in euro :)
Faci exact ca un prieten care avea un telefon Samsung din gama low, ceva pe la 500 de lei, care-i mergea prost. L-a inlocuit cu un Iphone si spunea ca ii merge mai bine pt ca are IOS, dar i se parea normal sa compare un telefon de 500 de lei cu unul de 3000
Evident ca la pretul ala nici nu se pune problema ca n-ar fi un produs bun, ce naiba :)
Catalin Tanase(Citează)
22/05/2018 la 3:07 PM
Cred ca n-ati citit primul cuvint din comentariul meu :D
Alex Mihaileanu(Citează)
22/05/2018 la 5:12 PM
Ba am citit, dar stim ca esti fan Apple si nu e 100% trolling ce ai scris acolo ;)
Catalin Tanase(Citează)
22/05/2018 la 11:38 AM
Trist fara placa video dedicata.
Mihai(Citează)
22/05/2018 la 11:49 AM
eu nu inteleg de ce nu sunt AIO majoritatea desktopurilor oferite pentru mass market – eu in calitate de utilizator cu nevoi cel mult medii, prefer un AIO in orice situatie, pur si simplu pentru ca ocupa mai putin spatiu si am de bagat in priza doar 1 fir.
nu cred ca e vorba de faptul ca spatiul mic ar limita performanta, pentru ca si la laptop-uri spatiul e mic, poate chiar mai mic.
daca explicatia e ca pretul unui AIO e mai mare decat al unui sistem desktop clasic cu aceleasi performante, nu inteleg de ce e mai mare.
Robo(Citează)
22/05/2018 la 11:58 AM
Din acelasi motiv pentru care si pretul unui laptop e mai mare decat al unui desktop cu aceleasi performante: miniaturizarea costa.
C(Citează)
22/05/2018 la 12:15 PM
nu poate sa coste asa mult miniaturizarea, in definitiv nu le face ca pentru telefon, sunt doar cu cateva zeci de procente mai mici
Robo(Citează)
22/05/2018 la 12:19 PM
Nici pentru mass market nu e ok. Toate compromisurile alea ca să-ți vândă un AIO la doar 5000 de lei (nu ar fi mult pentru un AIO ca lumea, nu e nici o ironie). E complet aiurea să ai un procesor de consum mic într-un desktop, chiar dacă e AIO – 1.8 gHz dacă rulezi ceva cu procesorul și cam orice chestie faci rulezi cu procesorul pentru că n-ai nimic video. Dar hei, i7 quad core, că dă bine.
Și da, iar e aiurea să n-ai opțiunea de placă video pentru că ai posibilitatea s-o alimentezi cum trebuie – acum na, cu recitul o fi mai greu.
Și uite așa un iMac 21,5 4K e 7300 lei, dar are un dual core cinstit în el, ecran 4K, video dedicat și periferice cât de cât.
dam167(Citează)
22/05/2018 la 12:28 PM
Pai si pretul e cu cateva zeci de procente mai mare.
La desktop-uri poti folosi componente standard in mai mare masura decat la laptop-uri/AIO. Componentele standard sunt mai ieftine datorita volumului de productie.
Giani Mucea(Citează)
24/05/2018 la 1:55 PM
AIO-urile nu sunt gândite pentru gaming sau situații când ai avea nevoie de performanță extremă, ci pentru aspect frumos într-un mediu la fel de frumos.
Inclusiv pentru aplicații office, dacă vrei doar miniaturizare avansată, iei un NUC și un monitor cum zice Gaelex mai jos, nu un AIO.
nwradu(Citează)
24/05/2018 la 9:22 PM
Asta voiam să zic și eu. Nu înțeleg de ce prețurile acestor AIO sunt atât de mari. In definitiv, e un laptop băgat în carcasă de monitor. Iar un laptop cu configurație mai bună costă mult mai puțin.
Una peste alta, mie mi-ar plăcea un astfel de utilaj pe birou. Nu mă joc (nu că n-aș vrea) și nu fac editare grafică, așa că…
Adrian(Citează)
22/05/2018 la 2:51 PM
Groaznic! Procesor U pe ceva care sta in priza? Cerem 5000 dar punem un SSD penibil? Mke, next!
Floo(Citează)
22/05/2018 la 3:29 PM
Vezi ca are Apple cu Xeon – racheta. Acelasi pret, dar in Euro
C(Citează)
22/05/2018 la 7:31 PM
Am exact procesorul ala in laptopul de serviciu. Nu exista absolut nicio aplicatie pe care sa nu o duca la modul cel mai decent cu putinta. Da, daca faci zilnic conversie de RAW-uri sau editare video (am facut ocazional ambele, pentru ca rasnita mea de acasa e si mai slaba) vei vrea mai mult, dar pentru un utilizator “normal”, fie el acasa sau la birou, e mai mult decat suficient.
Mai degraba as vedea o problema in faptul ca iei 2 laptopuri cu hardware similar la banii aia.
Sorin(Citează)
23/05/2018 la 11:47 AM
My bad, procesorul i5 8250U e o bestie, spre deosebire de vechile serii U care erau destul de slabe.
@C: Nu e nevoie sa fii arogant, mai sunt si alte firme in afara de Apple si Acer ce produc AIO, vezi Lenovo care la banii astia are IPS, GTX 930 si arata de 100 de ori mai bine in aceiasi bani.
Floo(Citează)
23/05/2018 la 12:49 PM
Nu am fost arogant, dar comentariul tau a inceput cu “Groaznic!”, dupa care ai revenit ca defapt e bun.
M-am uitat dupa AIO Lenovo cu IPS si placa video dedicata in acelasi buget si am vazut cateva ( 520S-23IKU, 720-24IKB sau Ideacentre 520S) dar toate au procesoare de cel putin 2-3 ani si au doar hard disk (la 5400rpm), deci s-ar putea sa vrei sa revii si asupra comentariului asta.
“Arata de 100 de ori mai bine” e cel putin discutabil
C(Citează)
22/05/2018 la 8:46 PM
Imens, dar IMENS de scump! Ies mai ieftin cu un NUC Intel, monitor Dell si un kit bluetooth Microsoft.
Gaelex(Citează)
23/05/2018 la 5:38 AM
Are you fucking kidding me, 5000 fara GPU dedicat… cumperi laptop ‘de gaming’ PLLUS monitor extern la cifra asta.
Carebear(Citează)
24/05/2018 la 1:53 PM
Dacă îl pui la recepția unui hotel sau a unei firme pentru a răspunde la emailuri și a genera facturi, de ce-ai avea nevoie de GPU dedicat?
E un computer gândit să arate bine, nu să ruleze jocuri.
nwradu(Citează)
23/05/2018 la 8:33 AM
Cu zgomotul cum stă? Că degeaba arată bine daca face ca o rășniță.
Teo(Citează)
24/05/2018 la 1:52 PM
Nu făcea zgomot deranjant.
nwradu(Citează)