un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

LG a lansat modelul G7

3 May 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Și este numit oficial G7 ThinQ , ca să se știe că face parte din clasa electronicelor LG dotate cu inteligență artificială. E ok, noi tot G7 îi vom spune.

Telefonul are hardware foarte performant, așa cum era de așteptat de la “flagship-ul de primăvară” al LG (pentru că în toamnă-iarnă au acea serie V20/V30/probabil V40). Are Snapdragon 845 cu 4 sau 6 GB memorie RAM, iar ecranul a crescut la 6,1 inchi. Rezoluția a crescut la 3120 x 1440 (raport 19,5:9), iar ecranul LCD are o luminozitate maximă de 1000 nits, printre cele mai luminoase din piață. Bateria este de 3000 mAh și suportă încărcare QuickCharge 3.0.

Ca aspect, are sticlă Gorilla Glass 5 pe față și pe spate, fiind certificat IP68 pentru protecție la apă și praf, și a trecut 14 teste MIL-STD-810G, un standard care se referă la șocuri și vibrații, deci teoretic rezistă la scăpări din mână, în ciuda sticlei. Oricum, seria s-a modificat destul de mult. LG G5 avea bateria detașabilă, G6 venea cu carcasă unibody, dar metalică, acum G7 aduce sticlă pe ambele părți.

Ecranul are breton/notch/decupare, dar poate fi ascunsă cu opțiunea de a face întreaga zonă neagră. Având ecran LCD, nu OLED, mascarea nu va fi perfectă pentru că nu se poate obține un negru perfect în jurul notch-ului.

Pe spate are în continuare două camere foto, ambele de 16 megapixeli, una normală și una wide-angle, cu unghi asemănător cu al unui GoPro. Dacă vă întrebați unde intervine inteligența artificială, aici este un astfel de punct, procesorul AI din chipset îmbunătățind calitatea fotografiilor. G7 va include și Google Lens, un algoritm de recunoaștere a imaginilor.

Tot ca noutate, sub tastele de volum se află un buton dedicat pentru lansarea Google Assistant, așa cum Samsung are unul pentru lansarea Bixby. În plus, telefonul are un microfon ambiental sensibil ce poate detecta comenzi vocale de la o distanță de 5 metri. Îmi place cum LG se poziționează ca apropiat de serviciile Google, sper să lucreze și la update-uri de Android în același ritm alert și G7 poate fi o alternativă bună la seria Pixel.

Prețurile și disponibilitatea în România n-au fost anunțate, dar le aflăm în curând. Concluzionând după cele de mai sus, G7 pare un telefon performant, dar fără un diferențiator crucial față de concurență. Nu-i nimic rău în asta, mulți oameni nu vor diverse artificii și funcții inedite pe care poate nu le folosesc, dar le plătesc oricum. Dacă LG G7 vine cu un preț bun, poate avea succes pe piață

Specificații LG G7 ThinQ:

  • ecran de 6,1 inchi, rezoluție 3120×1440 pixeli, Gorilla Glass 5, 1000 nits, compatibil HDR 10
  • chipset Qualcomm Snapdragon 845 cu 4 GB RAM (G7) sau 6 GB RAM (G7+)
  • stocare internă 64 GB UFS 2.1 (G7) sau 128 GB UFS 2.1 (G7+), slot de card microSD
  • două camere foto de 16 megapixeli, una wide și una standard
  • cameră frontală de 8 megapixeli
  • wifi 802.11ac, BT 5.0 BLE, NFC, USB-C, senzor de amprentă
  • acumulator 3000 mAh, QuickCharge 3.0
  • dimensiuni 153,2 x 71,9 x 7,9 mm, greutate 162 grame

 

asus s5507

    9 comentarii

  1. *G6 are sticla pe ambele parti

      (Citează)

  2. De mentionat ca cei 1000 nits dureaza doar 3 minute, dupa care revine treptat la luminozitatea normala care se pare ca e 600 nits. De altfel, camera wide nu mai face poze la 125 de grade, ci “doar” 120. Nu e chiar asa rau avand in vedere ca au promis distorsionare minima. La G6 liniile drepte nu prea erau drepte :)

      (Citează)

    • Așa e și la celelalte, 1000 de nits e un fel de overdrive pe perioade scurte. Bănuiesc că nu stai în soare puternic o oră, totuși.

        (Citează)

  3. Avand in vedere ca oneplus 6 se lanseaza in curand si G7 e mai slab ca oneplus 5 la specificatii ar trebui sa fie fie lejer sub 500 euro.

      (Citează)

    • Cica G7+ sare de 900

        (Citează)

    • OnePlus 5 nu-s aia chinezii aia ce “din greseala” salvau datele personale si pe servere din China? Atunci probabil G7 o sa fie mai scump ca n-au si surse din astea aditionale de venit :)

        (Citează)

  4. Au ajuns prea departe cu kitch-ul. Tot felul de functii inutile, ecran gigantic, AI pentru poze mai bune in loc de camera mai buna, baterie varza, materiale carcasa oribile ( sticla ). Telefonul perfect e departe.

    PS: Ma sperie AI. :)

      (Citează)

    • Zici de LG? Că mi se pare că G7 nu are funcții inutile, ci e un telefon și atât, fără funcții pe care poate nu le vrei.

      Baterie varză? Bateria trebuie luată în calcul împreună cu hardware-ul ei, iar Snapdragon 845 e fabricat pentru consum mic de energie.

      AI-ul pentru poze e cam mult zis. Recunoaște ce vrei să fotografiezi, adaptează singur setările pentru asta. Dacă e un animal, bagă singur timp scurt de expunere, ca să-ți iasă ceva în poze. Nu mă deranjează asta.

        (Citează)

  5. Eu de V30-ul luat in ianuarie sunt supermultumit din majoritatea punctelor de vedere, bateria tinand doua zile in regim normal office/waze/telefoane/browsing, dar mai ales de camera, inclusiv cea Wide (unicat din cate stiu). Recomandarea este sa se foloseasca Google Camera, o simpla aplicatie, ce duce potentialul telefonului la maxim. Nu stiu daca va functiona pe G7 (alt CPU) dar pe V30 este incredibil ce culori poti scoate cu un telefon. Exemplu: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2104232629592343&set=a.160436100638682.47782.100000168804439&type=3&theater
    Softul de camera de pe G7 este disponibil si pentru V30.
    Si tot V30 aduce si procesarea audio prin doua DAC-uri, unul normal si unul de top quality, care pe casti de min. 50 ohm (probabil si pe scule hifi) se simte la modul zi / noapte.
    Pacat ca in Romania LG stau foarte slab la marketing pe mobile.
    In acest moment, chiar daca are procesorul de anul trecut, continui sa cred ca V30 renteaza mai mult daca vrei un telefon nou decat G7, de la pret pana la dotari.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus