un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Cum a fost la Art Safari

17 May 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Muzeul de artă construit temporar în Piața Enescu mai stă acolo până pe 20 mai, așa că dacă vă doriți să-l vedeți, nu uitați de această limită.

Art Safari nu-i mare, în 30 de minute ați văzut totul, dar au grupat acolo opere de artă foarte frumoase. Cea mai interesantă secțiune este cea de pictori impresioniști din colecția BCR, care se pare că tezaurizează nu doar bani și metale prețioase, ci și opere de artă. Mă întreb câte au în total, din moment ce aici au venit doar cu pictori impresioniști români și, cum ziceam, tot a rezultat cea mai bună secțiune.

Veți găsi acolo cam 50 de tablouri, toate de la pictori români, inclusiv opere semnate Corneliu Baba, Ion Țuculescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Theodor Pallady. deși per total cred că cele ale lui Samuel Mutzner mi-au plăcut cel mai mult. Atâția pictori talentați și atâtea tablouri bune, păcat că nu pot fi văzute mai des. Doar zone Colecției BCR este un motiv bun să vizitați Art Safari, în ciuda prețului biletului.

O altă zona interesantă este cea numită “Altceva despre Ceaușescu”, unde sunt grupate tablouri din colecția dictatorului. Acum, explicațiile de la intrarea în acel pavilion vorbesc despre gusturile dictatorului în ceea ce privește arta, dar nu sunt convins că acesta se ocupa cu așa ceva, ci mai degrabă au fost persoane care au luat ce tablouri au vrut din patrimoniul țării și le-au montat în vilele și palatele lui Ceaușescu.

Nu contează asta. Colecția e plăcută, sunt diverse tablouri și câteva sculpturi, toate românești, în diverse stiluri.

Mai sunt și alte două colecții, tot cu artă românească, incluzând uneori și fotografii și filme de arhivă. M-am plimbat cu plăcere prin toate, iar câteva lucrări moderne mi-au plăcut, ar sta bine și la mine acasă. Este și o sculptură de Brâncuși acolo, pună lângă intrare.

Două probleme:

  • biletele sunt destul de scumpe, 50 de lei pentru adulți, 30 de lei pentru copiii 12-18 și pensionari, gratuit pentru copiii sub 12 ani. Program de vizitare 12-21. Spațiul este destul de îngust, uneori nu ai loc suficient să te dai în spate și să admiri un tablou de mari dimensiuni.
  • n-am înțeles sponsorizarea și parteneriatul cu Glo. Intri acolo și sar pe tine trei domnișoare întrebându-te dacă vrei să fumezi ceva. Dispozitive Glo sunt expuse de parcă ar fi ele piese de muzeu. În opinia mea, tablourile și fumatul merg mai rău împreună decât babele și mitraliera. Înțeleg că industria tutunului are mulți bani de aruncat, dar parcă nu se potrivește aici.

asus s5507

    16 comentarii

  1. Dar ce le-au inghesuit…

      (Citează)

  2. Cum sa nu mearga impreuna? Se stie ca artistii sunt mari amatori de tutun (sa nu mai zic de alte droguri) si probabil si admiratorii lor la fel.

      (Citează)

  3. O alta problema a fost marcarea (ca sa zic asa) tablourilor – erau vreo 10 tablouri pe un perete, dar autorii si titlurile erau puse la gramada intr-o parte, ca numa stiai care al cui este! La 50 de lei, cam nasoala treaba, dar na, arta frate!
    Apoi nu stiu pentru ce o banca cumpara tablori, mai ales pentru o colectie privata (de ce nu publica, mai isi faceau reclama?!). Se uita bancherii la ele cand acorda imprumuturi, presupun ca piata de arta nu este o investitie prea sigura!
    Si mai era un mic desen, cam lubric, al lui Brancusi – Pupuza cu mot!

      (Citează)

  4. https://www.pinakothek.de/en/admission-0

    numa zic, nu dau cu parul. Da pe urma or zice ca noi nu stim sa ne apreciem valorile :(.

    Cat de tamp sa fii sa nu te gandesti sa bagi 25 de lei biletul intre 9. si 13 cand zace goala hala aia.

      (Citează)

    • Nu are rost comparația cu alte țări. Luvrul costă 9 euro sau ceva așa. National Gallery din Londra e gratuit, la fel și alte muzee de stat. Van Gogh din Amsterdam parcă e vreo 15 euro. Fiecare își face propriile reguli.

        (Citează)

  5. nwradu:
    Nu are rost comparația cu alte țări. Luvrul costă 9 euro sau ceva așa. National Gallery din Londra e gratuit, la fel și alte muzee de stat. Van Gogh din Amsterdam parcă e vreo 15 euro. Fiecare își face propriile reguli.

    Afaik la londra va fi gratuit pana ies din EU :(.

    Nu inteleg expresia asta cu nu are rost comparatia cu alte tari. De ce nu are?

      (Citează)

    • se compara mere cu pere adica o colectie permanenta (care sunt ieftine si in romania) cu una temporara. Personal, pretul cel mai mare al unei expozitii temporare vazut de mine a fost 38 lire, parca, in Londra.

        (Citează)

    • alxzen: Afaik la londra va fi gratuit pana ies din EU :(.

      Nu inteleg expresia asta cu nu are rost comparatia cu alte tari. De ce nu are?

      Din câte știu, e o regulă a statului britanic, nu are legătură cu UE.

      Nu are rost comparația pentru că fiecare muzeu are cheltuieli diferite, planuri de investiții șamd, nu contează așa mult țara în care se află. Aceiași englezi îți cer 19 lire ca să vizitezi o catedrală, de exemplu.

        (Citează)

    • Ca alt exemplu, Muzeul Național sau cum se cheamă cel de acolo din Piața Enescu, în palatul regal, costă 8 lei. Sau așa era acum doi ani, când am fost pe acolo, și am văzut 3 etaje de tablouri și ceva relicve românești în acești bani.

        (Citează)

  6. 50 Ron, deci mai scump ca la Comorile Egiptului Antic unde Europa FM zicea că este expusa Celebra mască a lui Tutankhamon dar de fapt era o copie.

    În locul celor de la Glo as fi afișat un banner: suportăm jumătate din biletul de acces, cum este la Banca de km.

    Apropo de bănci, a mai remarcat cineva în oraș afișele Raiffeisen Bank cu actrița Priyanka Chopra din serialul Quantico ?

      (Citează)

    • george: Apropo de bănci, a mai remarcat cineva în oraș afișele Raiffeisen Bank cu actrița Priyanka Chopra din serialul Quantico ?

      Eu nu, dar când ai SUV te uiți în jos la oamenii de rând, nu te mai uiți după afișe.

        (Citează)

  7. Lasa ca unii de vand burgeri s-au gandit sa faca actiune cu bloggerite de fashion slabe moarte.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus