un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Câteva articole interesante de citit astăzi – 20 mai 2018

20 May 2018  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Acum doi ani am vizitat Hospice Casa Speranței. Momentul mi-a rămas în cap la fel de viu și acum ca una dintre cele mai mișcătoare, poate dureroase, experiențe. Și recitind acel articol văd că am fost chiar politicos și n-am scris despre alte lucruri care m-au deranjat atunci dincolo de priveliștea unor copii bolnavi incurabili ce se agățau disperați de gâtul unei asistente sau de o jucărie colorată. De exemplu, n-am scris despre cameramanul unei televiziuni care a pus camera în fața unui copil de vreo 2-3 ani, cu evidente probleme locomotorii și de dezvoltare mintală, și mergea cu spatele pentru a face copilul să alerge camera, grăbind pasul de câte ori copilul aproape că punea până pe obiectul camerei, ca proverbialul morcov atârnat în fața unui măgar. Îmi venea să iau un scaun din preajmă și să-i dau cu el în cap.

O sculptură a lui Brâncuși s-a vândut cu 71 de milioane de dolari. Românul a devenit al doilea cel mai bine vândut sculptor din lume. Iar la noi Cumințenia Pământului la 11 milioane de euro părea foarte scumpă.

Despre Stanford Ovshinsky, unul dintre principalii inventatori ai vremurilor moderne. Nu auzisem niciodată de el, dar a inventat bateriile NiMH, substanțele din care erau făcute CD-urile și DVD-urile, iar în 2015 Intel și Micron au lansat memoriile 3D Xpoint, mult mai rapide decât cele NAND, bazate pe patentele lui Ovshinsky.

Ne înecăm în plastic. Avem peste 9 miliarde de tone de plastic, iar 6,9 miliarde dintre acestea deja sunt aruncate la gunoi. 40% din plasticul produs este utilizat o singură dată.

Noile portavioane americane vor costa și mai mult. Gerald Ford are nevoie de modificări după prima perioadă de testare.

Federația Română de Rugby contestă o depunctare. Întreaga istorie a dreptului de joc al unui jucător este în scrisoarea trimisă de ei forurilor internaționale, arătând cum se desfășoară astfel de lucruri.

Dreptul de a fi uitat este tot mai important. Povestea unei femei ce s-a sinucis după ce un clip video cu ea a devenit atât de viral încât nu putea fi șters de pe Internet, primea amenințări dese, era recunoscută peste tot și viața i-a luat-o razna. Dacă mai țineți minte, au mai fost articole aici exact despre această temă: clipurile prea virale nu dispar și persoana respectivă este mereu urmărită de ele.

Yanny versus Laurel explicat. De ce același sunet este auzit de unele urechi ca fiind yanny și altele ca fiind laurel?

Fotografii stock amuzante despre diverse joburi.

Curtea Supremă a SUA dă voie statelor să decidă dacă legalizează pariurile sportive. Erau interzise la nivel federal, iar acum fiecare stat poate decide dacă vrea să păstreze interdicția sau vrea să o elimine. Probabil majoritatea o vor elimina, americanii au multe sporturi populare și cred că le-ar plăcea să parieze pe ele de oriunde.

GQ face mișto de Vanity Fair cu o copertă plină de erori Photoshop.

Clienți din puțul gândirii. Sper că sunt adevărate, că par ireale.

Cocktailuri și alte preparate cu aur.

20 de ani de la primele procese antitrust împotriva Microsoft. Pe atunci compania era un gigant care amenințat toate industriile, pe când Google sau Amazon abia se lansau.

Oameni bine îmbrăcați la nunta regală.

Mai pun și aici reclama pentru Carrefour în care eu și Vio am fost actorii principali, plus o alta cu George Buhnici și Toma Alexandru. Noi am făcut reclamă la partea de marketplace a noului Carrefour.ro, ei la partea de supermarket online.

asus s5507

    20 comentarii

  1. the_real_blue

    20/05/2018 la 8:09 AM

    Boss, felicitări pentru reclamă! L-ai bătut pe Buhnici :)….deși e foarte posibil să fie vina lui Vio . La voi e o poveste, e altceva.

    Deși îi urmăresc și pe Zoso și Arhi, pe partea de video tu ești mai digerabil ;)

      (Citează)

    • Mulțumesc, mă bucur că ți-a plăcut.

      Nu știu despre bătut, că dacă te referi la numărul de views, e discutabil, Carrefour promovează ambele articole.

      Depozitul Carrefour pare interesant, sper să-l văd și eu cândva.

        (Citează)

  2. Al doilea sculptor din Romania? cine e primul? cred ca e o greseala acolo…

      (Citează)

  3. Nimic despre nunta regala? :)

      (Citează)

    • Eu m-am uitat cu plăcere, dar când am scris acest articol încă nu apăruse vreun material interesant. Azi văd că CNN are câteva articole bune pe subiect.

        (Citează)

  4. E un non-subiect.
    Ce e de discutat acolo?

    Deea:
    Nimic despre nunta regala? :)

      (Citează)

  5. Dude:

    1 interzicerea vopselelor color pe ambalajele comerciale. Sa se faca ambalaje monocrome, sa fie presate in diverse forme, sa angajeze graficieni care sa faca 2 culori sa arate super. Publicul o sa cumpere, daca toate ambalajele vor fi necolorate. Conform expertilor, cea mai perversa poluare e cea cu vopsele tipografice. E toxica si extrem de fina, particulele sunt asa mici incat ajung peste tot. Si in noi.

    2 interzicerea plasticelor in ambalaje. Ori descopera un plastic care se topeste dupa cateva luni si il folosesc pe ala desi e mai scump, ori carton. E deja ridicol ca pentru ca sa mananc 10 biscuiti trebuie sa arunc o invelitoare de plastic si o punga care vor incurca natura 500 de ani.

      (Citează)

    • Stai sa vezi în China, un pachet de 10 biscuiți avea 10 biscuiți împachetați individual plus pachetul mare și nu era plastic subțire ca în Europa.

        (Citează)

    • mac gregor: 2 interzicerea plasticelor in ambalaje

      Măsurile sunt simple de gândit. De implementat e mai greu. Industria plasticului este de miliarde de euro pe an, fac lobby, nu vor să fie dați afară, li se mai alătură și industria petrolului șamd.

      Măsuri mai rapide ar fi cele legate de garanție per PET, ca să-l aduci înapoi pentru reciclare. Alte țări fac asta cu succes, în germania lumea returnează sticle goale de plastic. La noi… nu.

        (Citează)

    • Germania + tarile scandinave sunt cel mai bun exemplu de reciclare, cel putin a pet-urilor, dozelor de aluminiu si sticlelor.

        (Citează)

    • Nu prea reciclam sticlele PET până când Primăria a modernizat zona unde sunt pubelele și a montat unele pentru plastice și hârtie, thumbs up Primăria Iași.
      Dacă se vrea se poate, Bucureștiul este printre puținele capitale europene unde se mai folosește tobogan pentru gunoi și nu există pubele dedicate pentru reciclare la fiecare bloc. Noroc cu cei care caută în gunoaie și strâng PET-urile.

        (Citează)

    • @Ioana

      inseamna ca pe partea asta chinezii sunt mai natarai decat noi.

      @nwradu

      industria petrolului sa investeasca in R&D si sa descopere un inlocuitor de plastic nepoluant.

      @george

      reciclarea plasticului e o solutie care creaza propriile probleme. Mai bine inlocuim plasticul cat mai mult cu altceva.

      https://sciencing.com/disadvantages-recycled-plastics-7254476.html

        (Citează)

  6. David ți-a dat nota 10 pentru clip, le-a văzut ambele :)

      (Citează)

  7. Reclamele astea sunt pentru tv? Eu recunoasc ca n-am putut sa le urmaresc. 5-10 secunde din fiecare si apoi am inchis. Mi se par artificiale, nu asa vorbesti cu amicii.

      (Citează)

  8. Fost și eu la hospice in urma cu câți ani, le donez de obicei bonusurile de la salariu. Și acuma mi se pune un nod în gât când îmi amintesc.

      (Citează)

  9. Pretul este dat de cerere. Cumințenia Pământului, daca nu ma insel, putea parasi teritoriul Romaniei doar temporar pentru expozitii. In aceste conditii trebuia sa fi cumparata de un roman, iar cum romani multi milionari iubitori de arta nu prea avem, pretul acesteia este unul mult mai mic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus