un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄

asus s5507

Câștigătorii concursului Asus ZenFone de fotografie și topul meu

22 May 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Să fotografiezi animale cu telefonul nu-i deloc simplu, indiferent de tipul său. Pentru a obține rezultate bune ai nevoie de un timp de expunere mic, că animalele sunt mereu în mișcare, și nu mereu ai timp să umbli prin setările avansate și să reglezi astfel de lucruri.

Cu toate acestea, în concursul Asus ZenFone de fotografie a animalelor de companie au apărut destul de multe fotografii reușite, iar între câștigători, pe locul 3, este una cu un câine “zburător” foarte bine surprins într-un cadru de un ZenFone 3.

Mai jos vedeți topul meu de 5 fotografii, aranjat de la 1 la 5:

Topul final, după ce-au votat toți fotografii din juriu (Călin Stan, Vlad Eftenie, Bogdan Petre), îl găsiți aici. După cum vedeți, n-am judecat prea diferit de ei sutele de fotografii înscrise.

Locul 1 a luat un Asus ZenFone 5, locul 2 un ZenFone 5 Lite, locul 3 un ZenFone Max Plus (M1), ca să facă upgrade la ce au ei acum, iar alte 7 mențiuni au primit baterii Asus cu încărcare rapidă.

 

asus s5507

    6 comentarii

  1. Doar poza castigatoare pare cat de cat, restul sunt niste banalitati pe care nu inteleg de ce cineva le-ar premia? Cum sa votezi asa ceva? Nici macar un pic de incadrare a subiectului..aruncate niste poze facute la fusereala si gata..trist

      (Citează)

    • Le premiezi nu pentru că este o pisică sub o masă sau un câine în coteț, ci pentru felul în care arată scena, felul în care te face să te gândești oare ce face animalul acolo, oare ce se ascunde în zonele care nu se văd, se joacă sau doarme, e vesel sau trist, e relaxat sau speriat șamd.

      Altfel, orice fotografie din lumea asta poate fi “banală”, cu excepția celor care surprind momente extraordinare gen un călugăr în flăcări. Și totuși, la concursuri se premiază anual fotografii în care fiecare alege dacă vede doar obiectele din ea, cum poate face și un soft de recunoaștere de imagini, sau o scenă ce-l face un pic să gândească sau să-și imagineze ce-o fi acolo.

      De asta fotografia cu doi oameni pupându-se în Times Square înfățișează mult mai mult decât doi oameni și un sărut. La animale nu sunt atâtea lucruri de analizat (ne este mai ușor să ne punem în postura unor oameni), dar eu vorbesc acum mai mult despre cum se analizează fotografia în general dpdv al scenei surprinse. Apoi se analizează tehnica fotografică (compoziție, lumină etc), dar aici vorbim de fotografii făcute cu telefonul, nu se aștepta nimeni să-l descopere pe Bresson.

        (Citează)

  2. și mie mi se pare că pozele 2,4,5 sînt f. comune, nimic de remarcat și nimic de premiat.

      (Citează)

  3. Intr-adevar sunt slabe, dar cred ca pierdeti din vedere un lucru: concursul era pentru detinatorii de Asus Zenfone. Cati dintre cei pe care ii cunoasteti au Asus? Si ca sa restrangem si mai mult cercul, cati dintre cei care au Asus sunt si talentati la a face o poza? Sa fiti siguri ca daca acest concurs era adresat posesorilor de Samsung sau iPhone rezultatele ar fi fost spectaculoase.

      (Citează)

    • Sora mea are Asus Zenfone 3. Cand a mai pus Radu acum ceva timp niste poze dintr-un concurs cu telefoane Asus m-am minunat ce poze misto poate face daca omul e priceput. Sora-mea face niste poze de zici ca are o sapuniera de 300 de lei. Neincadrate, cu luminozitatea varza, miscate. A descoperit dupa vreun an ca ii ieseau poze proaste pentru ca setase din greseala sa intre automat in modulul pro si era luminozitatea foarte mica. In primele luni ma tot luasem de ea cu pozele pentru ca de banii aia (2000 si ceva) putea sa-si ia un p10 care era si mai bun si la poze nici nu se compara (credeam eu). Dar se pare ca mai depinde si de om si de cat ii place sa faca poze. Meanwhile, eu cu un j5 din 2016 scoteam poze mai “instagramable” decat ea.

        (Citează)

  4. Pozele-s incadrate cu furca. Pe de alta parte… PISIIICI <3

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus