►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Review de SSD: Samsung 860 EVO este noul lider al topului meu
Nu înțeleg de ce sunt așa mulți oameni deranjați de notch-ul de pe telefoane »
Guvernul român în acțiune: salariile bugetarilor ar putea fi plătite mai repede, înainte de Paști, dar pensiile nu.
Motivul este cât se poate de logic: dacă se dau pensiile înainte de Paști, pensionarii vor cheltui banii și vor muri de foame până când vor primi la termenul normal pensiile din luna mai. Practic, Guvernul le face un bine pensionarilor.
Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte, pensiile nu şi am să explic de ce. Pensiile se dau între 14 şi 27 ale lunii. Dacă le dăm acum, va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. (Hotnews)
Așa a declarat doamna prim ministru ca un veritabil super-erou al pensionarilor. Știu că vă gândiți acum “dar pentru salarii nu va fi aceeași perioadă mare?”, dar nu este același lucru. Salariații își administrează banii mai bine decât pensionarii, care sunt cunoscuți pentru cum aruncă în stânga și dreapta cu bani, ba chiar joacă des și la cazinou de când au pensiile acestea mari-mari.
Apoi, mai sunt și alte piedici greu de trecut:
În plus, de abia am terminat cu pensiile pe luna trecută şi este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie.
Eu n-am primit niciodată fluturaș de pensie sau de salariu, așa că nu pot decât să bănuiesc că au o perioadă de metamorfoză, de transformare din larvă în cocon și apoi în fluture de pensie, altfel nu-mi explic de ce ar dura așa mult tipărirea lor. Trecem cu vederea că statul tipărește fluturași de pensie deși o parte din pensii, dacă nu toate, se dau pe cardul bancar al pensionarului.
Bine, nici cu salariile date mai repede nu e sigură-sigură treaba. Se va discuta asta în ședința de guvern de joi. Presupunând că se va aproba, e timpul ca vineri să intre banii în conturile bugetarilor? Nu știu. Îmi închipui un milion de oameni stând vineri fără nici un plan făcut de Paști, așteptând să vadă dacă intră sau nu banii.
Mă aștept și ca, la Crăciunul viitor, guvernul să nu mai dea deloc pensii. Pensionarii îi dau pe dulciuri și băutură, mai bine ține guvernul banii și-i ferește pe pensionari de riscul de a face diabet.
Pe de altă parte, cum spun alte voci, pensionarii primesc acum ce-au votat la alegeri. Problema este, însă, că nu toți pensionarii au votat cu PSD.
« Review de SSD: Samsung 860 EVO este noul lider al topului meu
Nu înțeleg de ce sunt așa mulți oameni deranjați de notch-ul de pe telefoane »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
19 comentarii
04/04/2018 la 6:17 PM
Asa e, nu toti pensionarii au votat PSD, dar, din pacate (pentru unii), asta a votat majoritatea care a decis sa iasa la vot.
Cat despre plata cu intarziere, mi se pare oarecum normal sa se faca plata pensiilor / salariilor conform graficului de plata, nu anticipat / cu intarziere.
Andrei(Citează)
04/04/2018 la 6:22 PM
Pai cuponul de pensie este foarte important. El dovedeste calitatea de asigurat in sistemul de sanatate, cu el se demonstreaza valoarea pensiei sau calitatea de pensionar pentru a primi diverse inlesniri (bilete sau abonamente de transport, diverse gratuitati) si in multe locuri din astea trebuie lasat cuponul de pensie original desi nu are nici un element de siguranta pe el, dar aproape toti romanii nu stiu cat de simplu este sa tiparesti ceva similar la imprimanta.
Salariile se dau la armata si la politie si nu intregi, doar norma de hrana/ echipamente. Daca nu au fost duse azi la trezorerie OP-urile, nu pot intra banii mai devreme de marti.
ion(Citează)
04/04/2018 la 6:33 PM
Ce atata iepurasi de ciocolata, oua, cozonac si alte porcarii. Traiti cu apa si aer, mosnegilor. HUAA
GabrielG(Citează)
04/04/2018 la 7:31 PM
Guvernul a depus un deosebit efort ca sa dea salariile inainte, si a reusit aceasta in ce priveste pe parlamentari.
“Parlamentarii au primit miercuri în avans indemnizaţiile de cazare şi transport în valoare de circa 6.000 de lei, iar mâine vor primi, tot în avans, indemnizaţia de 10.000 de lei, au declarat pentru G4Media.ro surse parlamentare.
Premierul Viorica Dăncilă anunţase marţi în Parlament că bugetarii îşi vor primi salariile în avans luna aceasta.”
Cand s-a ajuns la celalte categorii, din pacate din motive obiective efortul s-a terminat. Pur si simplu n-a mai fost efort si pentru ceilalti, deci nu s-a putut imparti.
mac gregor(Citează)
06/04/2018 la 7:53 PM
Din “păcate” nu a mers sistemul și nu s-au putut vira salariile :)))))
ionică(Citează)
04/04/2018 la 8:17 PM
Nu au cum sa intre banii vineri pentru ca e zi libera si banuiesc ca nici bancile nu functioneaza.
thundermar(Citează)
06/04/2018 la 7:54 PM
Trebuiau să intre de joi, dacă erau programați de miercuri. Dar cum conexiunea Forexebug și ANAF lipsește de câteva săptămâni, sistemul a fost la pământ deci nu și-au putut înregistra plățile :D #caseclosed
ionică(Citează)
04/04/2018 la 8:20 PM
Si ma rog cum intra banii in conturi vineri cand este zi libera? Doar daca aveau plati programate pentru salarii in ziua respectiva, altfel cine sta sa trimita platile catre banci.
Danyzus(Citează)
04/04/2018 la 8:52 PM
Oaaaa
Ai greșit-o rău de tot cu “fluturașul” de pensie. În primul rând că e talon, nu fluturaș, și e mai ceva ca moaștele lui Arsenie Boca.
Vezi ca te aleargă pensionarii pe stradă și aruncă cu sacoșele de pânză după tine.
Adrian(Citează)
04/04/2018 la 9:46 PM
Dar oare e o surpriză când pică Paștele sau Crăciunul? Când au luat salariul / pensia în martie, nu au văzut în calendar că vine în 2 săptămâni ceva sărbătoare?
Așa ajung excepțiile tâmpite cu “să se dea” și “să se facă” dintr-un motiv derizoriu XYZ la rang de regulă, de nu se mai ține lumea niciodată de termene și nu respectă un program prestabilit.
benea(Citează)
04/04/2018 la 10:41 PM
“nu toți pensionarii au votat cu PSD”
Ei nu !?!
C(Citează)
06/04/2018 la 7:55 PM
Ai văzut statisticile celor care au votat PSD? Caută pe google, îți spun doar că media de vârstă a fost 30-60.
ionică(Citează)
05/04/2018 la 3:53 AM
Trecem cu vederea că statul tipărește fluturași de pensie deși o parte din pensii, dacă nu toate, se dau pe cardul bancar al pensionarului.
Hehe. Glumesti nu ?
Alexandru(Citează)
06/04/2018 la 7:56 PM
Faptul că primești pensia prin poștaș sau card bancar nu are nici o legătură cu talonul. Acesta se printează pentru fiecare pensionar și se trimite la destinație.
ionică(Citează)
05/04/2018 la 10:27 AM
Corny(Citează)
05/04/2018 la 11:42 AM
Ce idiotenie! Doar in Romania exista asta cu : sa se dea inainte de sarbatori salarii si pensii!
Peste tot in lume exista date fixe, clar stabilite si care nu se incalca nici macar cu o ora, indiferent ca-i in plus sau in minus!
Si culmea-culmilor, cei care-i injurau pe pensionari ca au votat cu PSD neavand dinti in gura, mor acum de grija lor si-i caina! Vai, vai, vai, n-are pensionarul ce pune pe masa!
Gretos!?
Misu(Citează)
05/04/2018 la 1:37 PM
“Eu n-am primit niciodată fluturaș de pensie sau de salariu, așa că nu pot decât să bănuiesc că au o perioadă de metamorfoză, de transformare din larvă în cocon și apoi în fluture de pensie, altfel nu-mi explic de ce ar dura așa mult tipărirea lor. Trecem cu vederea că statul tipărește fluturași de pensie deși o parte din pensii, dacă nu toate, se dau pe cardul bancar al pensionarului.”
Esti carcotas, n-ai primit fluturas de pensie ca nu esti pensionar (dooh) iar de salariu ai primit… cand erai salariat.
Fluturasul de salariu sau pensie este obligatoriu (legal) si prezinta calitatea ta de salariat respectiv pensionar. Este un act avizat contabil si iti prezinta toate componentele venitului tau precum si taxele pe care angajatorul (pentru angajati) si statul (pentru pensionari) le vireaza catre stat.
Dupa cum iti poti imagina, calculul de salarii (si deci si pensii) se face destul de complicat (scutiri, incadrari, delegatii, concedii de odihna, concedii medicale, etc) in fiecare luna pentru fiecare angajat (si pensionar, chiar daca pentru ei e ceva mai simplu).
Daca nu ai un soft cat de cat destept, treaba asta se face o cu o armata de soareci de biblioteca si dureaza o vesnicie.
Deci nu tiparirea dureaza si calculul in sine.
Acum, gandidnu-ne cum e cu softurile la statul Roman, (reminder: Tarom emite facturi dupa mai multde 6 luni de la prestarea serviciului (=ILEGAL) pentru ca le fac “de mana!”) ia sa ne imaginam cat de mare e volumul de munca pentru calculul de pensii, in fiecare luna.
vladutz(Citează)
05/04/2018 la 6:03 PM
Proasta aia are dreptate de data asta.Tinand cont de obiceiul romanilor de a avea de toate pe masa de Paste si Craciun, chiar luand credit pt.asta, asa s-ar fi intamplat cu pensionarii si, cu siguranta, cu o mare parte a salariatilor.Numai ca trebuia sa-si tina gura si sa dea vina pe probleme tehnice.
andipanda(Citează)
06/04/2018 la 7:58 PM
Fii sigur că moșii și babele și-au pus bani deoparte din ianuarie pentru Paște, nu stau ei în pensia lui Mulguța. Așa ceva cu “pensia înainte” nu s-a mai întâmplat niciodată, iar dacă chiar băgau pensiile o muscau nașol.
ionică(Citează)