un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Câteva sfaturi pentru a începe renovarea apartamentului (p)

27 Apr 2018  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Brico Depot a lansat recent catalogul oficial pentru anul 2018, cu 376 de pagini ce prezintă produse din 13 categorii (acoperire pereți și podea, tâmplărie, sanitare, grădină șamd), cum ar fi la timp pentru începerea sezonului de renovări. Îl găsiți online și offline în rețeaua de magazine, este valabil în perioada 14 aprilie – 23 mai.

Odată cu catalogul vine și un concurs. La cumpărături de minim 150 de lei veți primi la casă un talon cu are puteți participa la tombola cu premii săptămânale, se dau peste 8.000 de vouchere valorice, inclusiv câteva mari de 3.000 lei.

Ca și la catalogul special din februarie, am scris mai jos câteva idei pentru cei ce renovează apartamentul, acum în special despre pereți, tavane și podele.

Vopsea: în primul rând, când am renovat noi am vrut să facem câte un perete din fiecare cameră în altă culoare și, 3 ani mai târziu, încă suntem foarte încântați de această idee. Sufrageria noastră are un perete verde, un dormitor un perete albastru și alt dormitor un perete roșu. Mie îmi place ca în casă să fie culori cât mai vii, că nu-i instituție publică, și vă recomand același lucru.

Verdele, în special, este foarte versatil. Culoarea merge bine în combinație cu galben și/sau mov (zice Matilda și pare să aibă dreptate), așa că am pus acolo un fotoliu galben și tablouri cu mov, iar în altă parte în cameră este o canapea mov (de fapt, metalofuchsia pe numele oficial), să se potrivească cromato-decorațional.

 

Am glumit mereu că roșul din dormitor trebuie să fie roșu bordeaux și a ieșit roșu bordel, dar asta e, nu le poți avea pe toate. Sunt în magazine diverse automate ce tipăresc culoarea dorită și mostre de culoare, dar uneori un perete întreg arată diferit de o bucată mică de hârtie. Totuși, nu vă lăsați descurajați. Alegeți ce producător vă place vouă, dar poate găsiți unul cu vopsea din aceea teflonată de pe care o eventuală pată se poate șterge sau retușa ușor, că în timp apar invariabil și altfel de probleme.

Tot apropo de vopsea, de altfel, eu voiam restul pereților albi și Matilda s-a opus, pe motiv că nu suntem spital. I-am făcut un alb ușor spre gălbui, o culoare pe care aș numi-o apropiată de cea a untului și da, arată mai bine așa. N-am vrut să recunosc multă vreme asta, dar arată mai bine.

Parchet: am mai spus, alegeți unul cât mai gros și cât mai deschis la culoare.

De ce gros? Pentru a izola cât mai bine fonic, că altfel auziți copilul vecinilor plângând, și probabil ajută un pic și la izolația termică.

De ce deschis la culoare? Pentru că deschide întreaga cameră și este mai odihnitor pentru ochi. Mie-mi place Broome acesta din stânga, poate și Rockhampton din dreapta.

Înainte de a-l monta, asigurați-vă că meșterii au tras o șapă cât mai bună, ca să fie perfect dreaptă podeaua, și alegeți și un covor izolator cât mai gros.

S-a gândit totuși cineva sa pună gresie în toată casa? Știu că nu se poartă la noi, dar meșterul care ne-a pus nouă tocmai terminase o lucrare la vila unui spaniol mutat aici ca să conducă o companie și omul își pusese gresie în toată casa, inclusiv în dormitoare, că poate așa e stilul la ei.

Ideea nu-i așa nebună. Dacă vă uitați în catalog la gresia Pandora, imaginea venită chiar de la producător o arată într-un living room, cu fotolii și șemineu.

Gresie și faianță: aici e complicat, sunt sute de opțiuni. Eu zic să vă opuneți trendului modern de a pune faianță albă. Ce amenajați, o cantină de grădiniță sau o bucătărie care să vă reprezinte pe voi? Singurul mod în care merge o faianță albă este dacă placați doar o zonă mică, de exemplu în dreptul blatului de bucătărie, și chiar și acolo aș merge pe una cu un oarecare model în albul său, nu alb simplu.

Mobila de bucătărie este de obicei netexturată, așa că eu aș alege o faianță ceva mai viu-colorată. Chiar am făcut asta la noi în bucătărie și ne place cum a ieșit exact zona în care ne uităm cel mai des cu privirea când gătim.

În baie mergeți pe plăci stil mozaic și asigurați-vă că le așezați la aceeași distanță ca și cea interioară a modelului. Nu știu de ce, dar așa mi se pare că trebuie să arate o baie, cu un mozaic de mici pătrățele. Dacă nu mozaic, mergeți la extrema cealaltă, plăci de dimensiuni cât mai mari, eventual puse decalat pe rânduri, că așa alcătuiesc o suprafață și mai frumoasă.

Mi se par interesant faptul că băile pot fi făcute cam în orice culoare. Am văzut băi frumoase făcute cu faianță neagră, de exemplu, dar aceasta se potrivea foarte bine cu iluminat puternic și mobilă modernă.

Găsiți mai multe în catalog, după cum spuneam, online și offline, și în cele 15 magazine din țară. Site-ul arată și informații despre stocuri, așa că spor la navigat și cercetat.

    15 comentarii

  1. cand se asociaza cu bobita nu prea inspira incredere. doar: bascalie, neprofesionalism, ‘la’s ca merge’

      (Citează)

    • adica un comediat nu ar trebui sa faca reclama la nimic? sau cum? ca un produs il cumperi pe baza faptului ca e bun, gustos, durabil…

        (Citează)

    • ba da, la seminte de bostan, bere la pet si cipsuri . la lucrurile mai serioase asocierea de imagine face mai mult rau decat bine

        (Citează)

    • Asa e si consultanta in magazin.. las fierbinti! Numai chinezarii si fara cineva sa se ocupe intr-adevar de vanzare!

        (Citează)

  2. Este cel mai prost aprovizionat magazin de bricolaj. În mai mult de jumătate din cazuri nu am găsit chestii de baza de care aveam nevoie (de exemplu un spiral).
    Și au un angajat la 5 raioane care e ocupat mai mereu.
    Oricine începe sa renoveze cu ei, o sa termine cu Hornbach, Dedeman sau Praktiker.

      (Citează)

  3. probabil cel mai slab lant de magazine de gen.

      (Citează)

  4. Sunt buni totusi de Craciun, ca aduc brazi la pret bun, cu acte, platesti cu cardul etc. :)

      (Citează)

    • Eu mi-am luat gresia+faianta de la ei, dupa ce am cautat peste tot, cel mai okeish model pentru mine l-am gasit la ei. Gresie rectificata, model dragutz.

        (Citează)

  5. Anul 2010 a sunt si isi vrea catalogul online inapoi.

      (Citează)

  6. Good lord, eu nu mai vreau sa vad faianta si gresie ever in viata mea si voi vorbiti de gresie in toata casa?! Pt faianta – una din solutii ar putea fi sticla (colorata/printata), iar in loc de gresie- parchet, peste tot, inclusiv in baie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus