un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Câteva articole interesante de citit astăzi – 15 aprilie 2018

15 Apr 2018  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Vodafone va da încă un Audi RS5 Coupe, al doilea, tot prin tragere la sorți. Povestea este următoarea: softul care a extras câștigătorul și cele 100 de rezerve a făcut acest lucru în mod aleator, apoi a aranjat rezultatele în ordinea alfabetică, așa că rezultatul este viciat. Câștigătorul de acum primește oricum un Audi RS5 și ca să nu apară discuții, se mai dă unul.

Ca opinie personală, știu că mulți zic că e totul regizat ca să mai apară acum niște publicitate. Cred că, dacă voiau de la început să dea două Audi-uri premiu, ziceau asta încă din prima zi ca să joace lumea și mai cu spor în aplicația My Vodafone. Eu aș fi făcut-o cu siguranță. Cred că au dat de un bug și au ales să obțină măcar cât mai multă publicitate din problema apărută. Sunt 26.269.693 șanse înscrise, zice comunicatul, așa că… mult noroc!

Amenzile de viteză nu mai pot fi contestate pe motiv că viteza măsurată este de +/- 3 km/h. Radarele de pe MCV-uri au această toleranță sau eroare de măsură, dar Curtea a decis că această toleranță a contat doar în momentul obținerii aprobării de model și a verificării metrologice a radarului. Cu alte cuvinte, dacă radarul te prinde acum cu 50 km/h, tu nu mai poți spune că de fapt aveai 47 km/h.

Cele 5 războaie din Siria. Al-Assad vs rebeli, SUA vs Isis, Israel vs Iran, Turcia vs kurzi și Rusia vs SUA, dar autorii articolului uită un alt conflict, cel între alauiții șiiți din minoritate, dar din care face parte Al-Assad, și majoritatea sunită din restul țării.

Salman Khan a primit 5 ani închisoare pentru că a vânat două antilope. Vedetă, dar legea e lege la indieni.

Profesorii de la o școală au primit bâte de baseball de jucărie pentru a se apăra în caz că are loc un atac armat. Și cineva chiar este încrezător că va funcționa această soluție, declarând “I think a bat could disarm a pistol with a nice swing.”

Universitățile care au criticat PSD au primit mai puține locuri în acest an. Sigur, poate puțină concurență pe loc nu strică, dar coincidența este interesantă. Pe de altă parte, de ce nu stabilesc chiar universitățile câte locuri pun la dispoziție în fiecare an școlar? Nu ele știu cel mai bine situația internă?

Un șofer făcea drifturi în parcarea unui centru comercial, printre mașinile altora. Și ce surpriză, avea permisul suspendat, iar autoturismul nu era înmatriculat. Oare așa puțin au de pierdut astfel de oameni încât nu le este teamă de amenzi sau dosare penale? Sau pur și simplu frica de poliție nu mai există?

Românii la criza vârstei de mijloc emigrează în țări mai bune. “Nu pot să nu mă gândesc când vorbesc despre asta la colegul meu de birou, care și-a depus actele pentru Australia și a plecat cu trei copii și a luat-o de la capăt în celălalt capăt al lumii. Nu i-a fost ușor. Adaptarea e un proces care te provoacă în fiecare zi. Dar nu te mai fură nimeni.”

9 ani de la reprimarea violentă a unor manifestații la Chișinău. Ancheta este abandonată, deși au fost și victime.

Indienii au o problemă cu violul. O fetiță de 8 ani a fost răpită, violată și ucisă de un grup de oameni. Pare a fi o problemă socială legată de relația între bărbați și femei.

Câteva haine de la Coachella 2018.

Tacos cu curcan făcut la slow cooker.

Noul Aston Martin Vantage modifică grila emblematică pe care o crease brandul.

asus s5507

    24 comentarii

  1.   (Citează)

  2. Nu e chiar asa cu radarele. Si la DigiFm am ascultat o dezbatere si ma ofticam ca nimeni nu spunea corect si n-am reusit sa intru in direct.
    In codul rutier nu exista nici o contraventie pentru depasirea limitei de viteza cu 0-9 km/h. Exista doar pentru 10-20 = 2 puncte, 21-30 = 3 puncte, 31-40 = 4 puncte, 41-50 = 6 puncte, peste 50 = 90 zile suspendare. http://www.legislatia-rutiera.ro/raspunderea-contraventionala.oug/#art108
    Cei +/- 3km/h sunt peste cei definiti in codul rutier. Adica daca mergi pe un drum cu limita 50km/h cu 61km/h pana acum puteai contesta in instanta si folosi argumentul erorii radarului, de acum incolo nu vei mai putea.
    In concluzie, diferenta e ca de acum daca te prinde cu 60 in zona de 50 nu prea mai poti contesta (evident asta daca nu modifica si codul rutier, dar ma indoiesc ca ai nostri parlamentari se ocupa cu vreo inasprire a legii)

      (Citează)

    • Ai dreptate, dar posturile in cautare de senzational omit niste lucruri cu buna stiinta. Daca te prinde cu 55 nu iti spune nimic, nici macar nu te opreste.

        (Citează)

    • Peste tot pe unde a aparut stirea prin presa era prost explicata. Si nici macar nu e noua, se practica prin justitie de cativa ani, acum doar ca e definitiv inchis subiectul prin decizia Inaltei curti.
      Pentru cine nu a inteles care era fenomenul: soferul X era inregistrat, de exemplu, cu 102 km/h unde limita este de 50 km/h si primea amenda maxima plus suspendare de permis. El se ducea in justitie si argumenta astfel: deoarece eroarea de masuratoare oficiala la omologarea aparatului radar este de 3% poate ca aveam doar 99 km/h astfel ca solicit incadrarea la o amenda mai mica si restituirea permisului. De obicei instantele respingeau asemenea solicitari, dar tot erau asaltate de procese pe asemenea motiv pentru ca au fost cazuri cand s-a dat castig de cauza.
      Asta nu inseamna ca nu mai poti contesta amenda. Ci doar ca trebuie sa vii cu alte argumente (precum manipularea defectuoasa a aparaturii radar).

        (Citează)

    • @Radu un comentariu care valoreaza mai mult decat toate articolele pe tema asta din presa noastra. multumiri

        (Citează)

    • Bravo @Radu.. in sfarsit un om care gandeste.

        (Citează)

    • Nu înțeleg ce este de spus corect. Faptul că depășirea cu până la 10 km/h se lasă doar cu avertisment nu are legătură cu asta. Oricum toți șoferii știu acest aspect.

        (Citează)

  3. Asta cu Vodafone a cam penala. Pur si simplu geme internetul de oameni care au avut experiente ciudate cu roata pacii din aplicatie, aia pentru concurs. Cand ti se opreste acul in dreptul unui telefon si apoi sare la alt premiu, de 1 giga de net, nu poti sa spui decat ca e foarte frustrant. Acum si faza cu a doua masina… Extragerea s-a facut pe site-ul tragerilasorti.ro, se vede pe filmare. Adica ei n-au testat inainte sa vada cum merge? N-au facut o simulare, ceva? Parerea mea e ca s-au facut de cacao maxim si ca au o atitudine de doi bani fata de clienti. Cu toate Audi-urile lor cu tot.

      (Citează)

    • Au testat pana a iesti cine trebuia, dar s-a ofticat al doilea castigator ca nu a iesit el. Asa ca eu mai facut o serie de teste si pentru al doilea.

        (Citează)

  4. Postolachi Dumitru

    15/04/2018 la 10:32 AM

    Întrebare de un Audi RS5 Coupe: dacă prin reducere la absurd primul câștigător nu poate fi validat, lista de rezerve inițială fiind viciată prin ordonarea alfabetică, se vor acorda 2 mașini folosindu-se de rezultatele extragerii secundare?

    În altă ordine de idei, lăsând deoparte faptul că nu se caută la dinți calul de dar (participanții nu au avut obligația de a achiziționa vreun serviciu sau produs pentru a participa la campania promoțională), aplicația a fost plină de bug-uri și așa a rămas oricâte sesizări au fost făcute. Mie personal mi-a apărut că am câștigat un voucher de 500 euro reducere la telefon dar nu l-am mai găsit în lista de premii. De asemenea în lista finale de șanse în pagina inițială din aplicație îmi spune că am 641 de șanse, apoi când vreau să văd biletele îmi spune că am 690 de șanse. N-am stat să număr biletele generate dar diferența de 49 de șanse de la o pagină la altă pagină în aplicația MyVodafone îți dă de gândit.

    Un alt bug a fost acela că nu s-a putut niciodată juca cele 20 de runde săptămânale ci doar maxim 14 runde. Sau faptul că deși câștigai cu nemiluita bonusuri Vodafone nu se putea activa decât un singur bonus dintr-o anumită categorie: am înțeles ideea că nu poți avea simultan aceeași opțiune activă dar erau bonusuri de genul convorbiri&sms nelimitat o lună cu valabilitate de… o lună și bonusurile câștigate putea fi activate în maxim 30 de zile de la câștigare.

      (Citează)

    • Credeam ca doar la stat se intampla asemenea prostii, măcar ei dau premiile nu ca alte companii care doar colectează emailul si nr. de telefon ca sa te spameze iar premiile, dacă se dau, se câștiga de către angajați sau rudele angajaților.

      De problema cu activarea opțiunilor m-am lovit si eu, aveam vreo 10 opțiuni de activat care expira într-o luna dar pot activa doar una la un moment dat deci din 10 opțiuni câștigate poți activa doar maxim 2.

        (Citează)

  5. Cazul cu fetita e mult mai socant de fapt. A fost si torturata. Din ce am citit, facea parte dintr-o comunitate musulmana, pe care hindi vor sa ii izgoneasca de pe teritoriul de acolo. Oricum…groaznic.

      (Citează)

  6. Cativa soferi isi vor pune limita de viteza astfel incat sa fie sub acei 50km/h, vine aparatul prost etalonat, zice ca ai depasit, vor da statul in judecata cu dovezile din computerul de bord si vor castiga. Pentru ca producatorii de auto nu vor sta pe margine zicand ca da, limitarea lor de cruise control sau cum se numeste nu functioneaza corect.

    Daca tot ai facut UPB, ti se pare ca tampita aia de Ecaterina Andronescu a realizat ceva pe acolo? Dotari? Premii la concursuri internationale? Pentru ca in afara de faptul ca tras acolo MATNANTECH-ul si inca unul programale nationale de muls bugetul sub pretextul cercetarii nu a facut altceva decat sa ingroape si cercetarea si invatamantul romanesc.
    Sigur, nu a ingropat singura invatamantul, dar sa ai 6-7 din 10 elevi care dau bacul sa pice practic pentru analfabetism este o mare realizare.

    Nu avem drumuri, nu avem curent electric, nu avem doctori in sistemul sanitar si statul nu ia masuri sa incurajeze studentii in aceste domenii.

    Intrebarea de ce nu sunt lasate universitatile sa isi stabileasca singure numarul de locuri denota naivititate. Raspunsul este simplu, toate ar inventa materii, specializari si facultati noi de sus pana jos pentru a crea mai multe posturi dinozaurilor de profesori cu pile, relatii si cunostiinte.

    Ca sa nu zic de repartizarile cu forta la unele optiuni si violul intelectual practicat in ASE, de exemplu cand nu a vrut mai nimei sa faca Doctrine Economice dintre materiile optionale. Ion Popa a fost rectorul care a bagat cu de-a sila studenti la prostia aia de materie, ca sa aiba marele profesor clasa si motiv de salariu.

      (Citează)

  7. Legat de universitati, nu prea pot sa stabileasca ele locurile la buget pentru ca sunt finantate de la minister. Ele primesc banii in functie de numarul de studenti.

    Probabil solutia cea mai buna ar fi ca ministerul sa stabileasca pe tara un numar de locuri in functie de absolventii de bacalaureat si sa fie repartizate in functie de cerere si rezultate.

    Problema e ca actualul ministru vine de la o universitate slaba, si a acordat mai multe locuri universitatilor mici, pierzatoare fiind universitatile din Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi. Culmea rectorul suspendat de la cea mai mare universitate din Iasi este coleg in guvern…

    Sunt multe sanse sa iesi mai “invatat” ca student slab de la o universitate buna decat ca un student bun de la o universitate slaba.

      (Citează)

  8. Locurile pierdute la univ. mari sînt la master și doctorat, scrie acel link.
    Din punctul meu de vedere, foarte bine că le-a mai redus locurile, au și așa mult prea multe la aceste 2 cicluri de învățămînt care, în România ultimilor ani, nu se fac cum trebuie, ci mai mult pt hîrtia de la final (deși nici aia nu prea mai are valoare că s-au prins și companiile ce înseamnă un master sau chiar un doctorat “a la Ponta”)

    De bine de rău o diplomă de licență de la o astfel de univ “mare” înseamnă ceva, nu o ia chiar toată lumea. Dar la master/doctorat nu înseamnă nici pe departe același lucru – tocmai pt că se știe cum se promovează acolo.

      (Citează)

    • Da, dar castiga universitati mici, unde abia se face o facultate, nu mai vorbim de master si doctorat. De ex universitatea din Suceava castiga 9 locuri la doctorat, banuiesc ca aveau mare nevoie…

        (Citează)

  9. Gaelex:
    vor da statul in judecata cu dovezile din computerul de bord si vor castiga.

    ???
    Nu este posibil asa ceva. Din nici un punct de vedere: nici tehnic, nici juridic.

      (Citează)

  10. Teniescu:
    Dacă ai avea dovada tehnica nu ai putea pentru că ce?

    nu ai putea pentru ca omologarea trebuie realizata de un institut acreditat, aparatul sau subansamblul care face inregistrarea trebuie sigilat si omologat inainte de efectuarea oricarei inregistrari

      (Citează)

    • https://camerevideoauto.ro/ghid/#dece

      “Alt doilea motiv ar fi folosirea camerei ca dovadă la poliție. Am vorbit cu un polițist care a lucrat o vreme îndelugată la constatări și îmi povestea că de câte ori unul dintre șoferii implicați în accident avea înregistrarea video, se bucurau nespus. De ce? Pentru că filmulețul nu avea nicio legătură cu ce declara vinovatul. Le era mult mai ușor să determine ce se întâmplase și să aplice sancțiuni. Da, polițiștii de la constatări se uită pe înregistrările furnizate de pe camera video auto.”

        (Citează)

    • Nu, am zis că dacă ai avea dovada tehnică. Adică circuli cu un instrumentist omologat pe mașină când ești prins. Știu, ireal, dar juridic ce te oprește să îi dai în judecată în cazul ăsta? Nimic?

        (Citează)

  11. legea e lege :) funyy, a mai fost condamnat pt mai multe chestii si au fost nu stiu cate alte cazuri cu alte “vedete” din India, unele omucideri.
    asa ca nu, cat timp ai bani .. scapi.

      (Citează)

  12. Fantezisti americanii astia cu bata lor anti pistol.

    …..

    Ce au patit oamenii astia, inainte erau mai destepti.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus