un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Petreceți câteva minute prin galeriile foto de la Sony World Photography Awards

20 Mar 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

11 comentarii

Dacă vă plac fotografiile, petreceți câteva minute pe site-ul World Photography Organisation prin galeriile nominalizaților pe 2018, sunt foarte multe imagini frumoase pe acolo.

Uitați aici secțiunea profesioniștilor, secțiunea deschisă publicului și secțiunea câștigătorilor pe țări.

Astăzi a venit vestea că din România a câștigat Nicu Spînu, fotograf din Bucovina, cu imaginea intitulată The Boot. Mă întreb dacă a surprins această scenă în România, având în vedere că drumul acela pare prea bine curățat de zăpadă. A câștigat echipament fotografic (bănuiesc că-i dau marca Sony, nu?) și fotografia sa va fi expusă la Londra. Finala mondială va avea loc pe 19 aprilie.

Mie îmi place mult și fotografia de mai jos a lui Corey Arnold, din SUA:

Red Fox in Dutch Harbor, Alaska

Nu vă speriați dacă nu vă descurcați foarte bine cu navigarea prin acel site. Nimeni nu se descurcă!

asus s5507

    11 comentarii

  1. Ar fi interesante fotografii pure, fără prelucrări din soft. Așa se cam bat fotoșopiștii în arta utilizării programelor dedicate

      (Citează)

    • Păi arta fotografiei tocmai în asta constă: priceperea fotografului de a prezenta viziunea lui pornind de la o fotografie brută.
      Mie așa zisele fotografii pure nu îmi spun nimic.

        (Citează)

  2. Sincer, alea nu sunt fotografii, sunt dovezi de maiestrie in manipularea digitala a fotografiilor. Tare as vrea sa-i vad pe oamenii astia cum s-ar descurca cun un film de 36 de pozitii si o camera obscura.

      (Citează)

  3. Hippiedia:
    Păi arta fotografiei tocmai în asta constă: priceperea fotografului de a prezenta viziunea lui pornind de la o fotografie brută.
    Mie așa zisele fotografii pure nu îmi spun nimic.

    Eu cred că te referi la artă plastică, nu la fotografie.

      (Citează)

    • @ipo
      Si greseti
      Un senzor nu capteaza relaitatea asa cum o vad ochii omului. Ochiul omului are un dynamic range mult mai mare.
      Din start fotografiile facuta cu camera sunt mai slabe decat ce vad eu. In viziunea ta, de ce sa nu ai voie sa 1. le duci mai aproape de realitate 2. sa le imbunatatesti?

      Eu de exemplu sunt de parere ca fotografia trebiue sa fie ceva transcendental. Sa arati ceva intr-un mod diferit de atunci cand il vezi cu ochiul liber: prin alte unghiuri, sa supraexpui/subexpui si sa vezi detalii pe care nu le vezi de obicei, sau sa ascunzi detalii, prin editare, prin expuneri lungi etc. Una e fotografia documentar/jurnalistica si alta e fotografia care se vrea artistica.

      Si editare se facea si pe film, cauta pe google Ansel Adams, procesul de dodging and burning (care exista acum si in PS.).

      Mie personal nu imi plac plac fotografiile de peisaj editate zonal mult. Imi plac cele facute cu obiective tele, mai intime, mai cu detalii. Dar nu am vreun motiv pentru care sa fiu impotriva editarii in general.

        (Citează)

  4. Dacă mergea Dragoș Asaftei le dădea clasă cu pozele lui.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus