►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Este mai simplu să editezi fotografii și video pe telefon decât pe PC
Sunt în lucru vreo 8 filme Star Wars noi, dar sper să nu fie plictisitoare agățându-se de trecut »
Știți vreun local mișto de fried chicken în București? Pui prăjit, adică?
Mă gândeam recent că metoda asta de a face puiul nu a prins la noi, cu excepția KFC. Străinii au zeci de fast-food-uri de acest tip și inclusiv pe la bucătari celebri am văzut dezbătute metode de deep-frying. Am mâncat prin străinătate pui, mereu gustos, și inclusiv pește tip fish and chips. Mie nici măcar nu-mi place peștele, dar acolo am mâncat de două ori.
Și la noi în țară… pauză.
A fost la finalul anului trecut un street food ceva la Kaufland Barbu Văcărescu în parcare. I-am descoperit acolo pe oamenii cu toneta aceasta Cot Cot, care gătesc pui. Am luat o porție de crispy și a fost foarte bună. Scumpă ca naiba, că la 25 de lei pentru 4 crispy mănânci la KFC un meniu întreg de 8, dar gustoasă porția, cărnoasă, cu carne groasă. Am luat și niște pui cu cheddar în mijloc, interesant și acesta.
Dar în rest? Mai știți vreun local bun cu așa ceva prin București? Că pentru grătar, de exemplu, vă pot recomanda Grivița Pub, unde fac un pui exact cum trebuie, și bănuiala mea este că pui bun se face și la Terasa Obor, dar n-am încercat decât micii acolo.
Și apropo de KFC, să nu vă mai plângeți de ei. Am mâncat în Polonia la KFC și este ceva complet diferit de ce-i în România. În primul rând, sosul de usturoi este de două ori mai mic (25 grame față de 58 grame):
Și sosul de roșii este un ketchup la pliculeț foarte mic.
Crispy strips se numesc acolo hot and spicy și sunt foarte plate, ca niște șnițele bine bătute. N-au avut același farmec și nici nu au fost picante ca la noi.
Cartofii prăjiți sunt infimi. Am în mână o porție, iar în farfurie sunt două porții.
Ceea ce aici se numește fillet bites ei numesc altfel și se vând la gramaj. Sunt foarte mici acele bucăți, par exact rămășițe de pui, nu nuggets. La noi sunt mari cam cât o nucă, la ei cam cât o boabă de strugure mai mare. Eram fan și înainte, dar KFC România a crescut mult în ochii mei acum.
« Este mai simplu să editezi fotografii și video pe telefon decât pe PC
Sunt în lucru vreo 8 filme Star Wars noi, dar sper să nu fie plictisitoare agățându-se de trecut »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
27 comentarii
07/03/2018 la 11:33 AM
Era unul destul de vechi si de bun la 13 Septembrie, pe coltul blocului vizavi de Mariott, cred ca e acolo de cel putin 10 ani.
si Fast Food la geam erau unii “La puicute” in spatele benzinariei din intersectia Eminescu cu Polona.
lolx(Citează)
07/03/2018 la 11:41 AM
Chicken Staff – peste drum de Mariott, mancarea era buna. Isi deschisesera parca si in Centrul Vechi.
Ciprian(Citează)
07/03/2018 la 11:42 AM
Tunari cu Eminescu, dar era cam mizerabilă mâncarea acolo cu ulei cât cuprinde. S-a schimbat ceva de acum vreo 3 ani?
Teniescu(Citează)
07/03/2018 la 11:55 AM
Chicken Staff era forta, mergeam pe vremuri. N-am mai fost de ani buni, habar n-am cum o mai fi.
mihai(Citează)
07/03/2018 la 11:38 AM
Chicken Staff se numea cel de la 13 Sept
Andrei(Citează)
07/03/2018 la 1:04 PM
Inca se numeste asa :) au un meniu variat, inclusiv shaworma si prajituri.
Fuzz(Citează)
07/03/2018 la 1:11 PM
KFC: cred ca e singurul viciu de fastfood pe care il am, iau cam o data pe luna. De fiecare data cand am fost afara am incercat si KFC si pot sa zic ca e naspa rau, in Germania nu aveau sos de usturoi (de fapt singurul motiv pt care iau KFC), crispy erau pline de ulei si mici, pana si cartofii erau mai naspa. Anglia la fel. Franta hmm, parca am nimerit mai bine dar tot lipsea ceva. In Asia la fel, am incercat dar nu foarte ok (probabil foloseau alte condimente ca erau gustul diferit).
De fapt iti cam dai seama dupa clientela, la noi zici ca e restaurant de fitze, la ei o clientela dubioasa tare.
Asa ca nu ma mai plang de KFC din RO, poate doar ca tot reduc portiile.
In concluzie, abia astept comentariile la articolul asta sa gasesc chestii noi de incercat. Mersi.
cris(Citează)
07/03/2018 la 3:22 PM
Eu in anglia si austria nici nu am putut manca de la kfc, am lasat meniul pe masa. In Romania e si pentru mine guilty pleasure.
Robo(Citează)
07/03/2018 la 5:55 PM
Nici in Spania nu exista sosul glenn (usturoi) si nu cred ca am vazut crispy strips in meniu, insa nu bag mana in foc pentru asta. Ce pot spune cu mana pe inima: puiul folosit la ei este mult, mult mai gustos, condimentat diferit si aproape deloc picant, iar carnea si portiile mult mai generoase fac cu adevarat diferenta.
La noi, cele mai recente experiente avute cu KFC au fost dezamagitoare, cumva am impresia ca bucatile de pui sunt din ce in ce mai mici, iar despre crispy strips unde 2/3 dintr-o bucata o reprezinta acea crusta nu doresc sa mai comentez…
MEeye(Citează)
07/03/2018 la 1:12 PM
Ce-ai mâncat tu în Polonia sigur un e de la vreun Kogălniceanu Fried Chicken? :))
Revo(Citează)
07/03/2018 la 1:39 PM
Scuze de offtopic puţin … Pulled Duck unde aş putea găsi prin Bucureşti?
Cojo(Citează)
07/03/2018 la 2:15 PM
v1. Iti iei o oala presiune electrica, iti faci singur in 50 de minute maxim. (gasesti rata buna la lidl.
v2. iei un crockpot (slow cooker) iti faci singur in 4+ ore. la fel ca mai sus.
user(Citează)
07/03/2018 la 2:20 PM
Radu, ca sa pastram tonul repy-ului de mai sus, iti cumperi un deep fryer de minim 1.5l capacitate (3+l ulei) si iti faci cum vrea muschiul tau. Eu folosesc o combinatie de ulei si untura, dupa fiecare folosire il strecor prin servetel de hartie si il bag la frigider. Ma tine intre 2 saptamani si 2-3 luni o marja de ulei, depinde ce fac in el.
In brasov nu exista restaurant* la care sa mananc deep fry mai bun ca acasa, si sunt mare fan.
*in afara de kfc, nu stiu ce naiba fac cu ele, dar nu reusesc sa ma apropii de gust deloc. Trec si eu pe acolo tot cam o data / luna ca nu se poate.
user(Citează)
08/03/2018 la 12:58 PM
tu nu bagi glutamat calumea :D
animaloo(Citează)
07/03/2018 la 2:43 PM
Da, am gresit eu – Tunari cu Eminescu, in spate la Petrom, cand mancam acolo acum vreo 5-6 ani imi aduc aminte ca erau foarte ok si snitelul era chiar mare, plus baietii de acolo te invatau repede daca veneai la pranz sa iei.
lolx(Citează)
08/03/2018 la 11:05 PM
se mananca la fel de bine -snitelul +cartofi+sos 12ron -se cheama “La Puicute”
Toma(Citează)
07/03/2018 la 2:46 PM
Ah, mai am unul – Lucky Kebab deschis nou pe Regina Elisabeta, nu zici ca e mare afacere cand intri (in loc de tejghea aveau o masa de ikea) dar stripsurile de pui sunt bunicele
lolx(Citează)
07/03/2018 la 2:49 PM
M-ai făcut curios cu Cot Cot si tocmai s-au anunțat 3 festivaluri de Street Food in Iași, ii trec pe lista de încercat.
ion(Citează)
07/03/2018 la 4:20 PM
Puiul prajit mi se parea o mancare a saracului mai trista decat mamaliga cu branza sau ciorba de stevie. Si la KFC e ceva care nu-mi place cum miroase in toate produsele lor (desi altfel inghit fast food, ca nu am probleme cu greutatea, si acum imi pare rau ca a plecat Burger King din .ro)
Dar uite, mi-am amintit ca ultima oara am mancat pui prajit de la un fast food undeva pe Magherul langa fostul magazin Eva, noi il alintam “La unghii negre”, din motive previzibile.
ipo(Citează)
07/03/2018 la 4:46 PM
Ai la aeroport Burger King :)
Mache(Citează)
07/03/2018 la 5:19 PM
@Mache: merci, nu stiam, nu m-am impiedicat niciodata de el.
ipo(Citează)
07/03/2018 la 4:24 PM
Am mâncat și eu la Chicken Staff, peste drum de Marriot. Mi-a plăcut mai mult decât KFC.
Motanes(Citează)
07/03/2018 la 5:50 PM
ma bucur ca esti constient ca “25 de lei pentru 4 crispy ” e o teapa cam mare.
john(Citează)
07/03/2018 la 7:09 PM
Am mâncat KFC in 5 tari din Europa… gunoi mai mare nu am vazut…
KFC Romania sunt zei fata de restul… in afara KFC cred ca e privit ca mâncare de boschetari… Ieftină… fără gust… fără cantitate… fără aspect…
Soacra(Citează)
08/03/2018 la 11:52 AM
Stiu de Chicken Staff in Bucuresti doar. La Alouette la Unirii fac un pui crispy foarte bun care vin cu sos cretan (usturoi cu iaurt si ierburi).
In Oradea incercase un tip cu un local unde vindea doar pui prajit, dar n-a tinut mai mult de cateva luni. Toate scaunele erau de Dacie. Zicea omu ca cel de la KFC e plin de monoglutamat de sodiu si de aceea e asa popular, dar el refuza sa foloseasca asa ceva. Intr-adevar, carnea era mai buna la el, dar condimentele neconvingatoare. Poate ca avea dreptate.
Alex Dragan(Citează)
08/03/2018 la 3:05 PM
Schnitzel King – Floreasca. Nu au doar schnitzel :)
Nick(Citează)
08/03/2018 la 9:29 PM
În UK nu exista sos de usturoi
Radu(Citează)