un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Cred că Amazon vrea să devină un jucător mare în domeniul smart home

5 Mar 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Amazon a cumpărat Ring, un producător de dispozitive tip smart home, pentru un miliard de dolari. Este a doua cea mai mare achiziție făcută de Amazon până acum, după lanțul Whole Foods.

Știu produsele Ring pentru că mă asasinează CNN cu reclame la ele. Încep să cred că asta a fost strategia lor, ca-n vremurile dot com bubble-ului, adică publicitate agresivă pentru a fi remarcați și cumpărați. Produsul lor vedetă este o sonerie-interfon conectată la Internet ce funcționează pe principiul următor, conform reclamei TV:

  • cineva dubios sună la ușă ca să vadă dacă ești acasă sau nu.
  • soneria, fiind conectată la internet, te contactează oriunde ai fi tu de fapt prin aplicația de telefon, îți arată imagini cu cine este la ușă și poți dialoga cu persoana respectivă, că are difuzor și microfon, exact ca un interfon.
  • tu îi dai impresia că ești acasă, dar nu vrei să-i deschizi.

Ideea nu-i rea. Dacă vine cineva la tine la ușă, afli asta. Poate e un prieten, poate e un curier. În scenariul prezentat de ei, însă, mă gândesc că orice hoț sau rău-voitor știe deja să deosebească un dispozitiv Ring de o sonerie clasică și deci își dă seama că nu ești, de fapt acasă. Dispozitivele costă începând cu 179 de dolari (fără taxe, bănuiesc) și până la 499 dolari, în funcție de dotări, conectivitate, calitatea camerei șamd.

Ring mai produce și camere video, inclusiv unele cu iluminatoare, publicitatea fiind aceeași. Tu ești alertat pe mobil că sunt unii pe gazonul tău, strigi la ei prin camere și le aprinzi și lumina pentru a-i alunga. Minim 200 de dolari prețul uneia.

OK. Treaba Amazon ce face cu banii. În fond, Google a cumpărat în 2014 Nest cu 3,2 miliarde de dolari, iar Nest producea un termostat inteligent pentru controlul temperaturii.

Ce mi se pare interesant în această mișcare este intenția probabilă a Amazon de a intra puternic în domeniul smart home. Difuzoarele lor Echo se vând foarte bine, iar Alexa este un mare succes în SUA. Probabil că Amazon, cu puterea sa comercială, ar putea vinde foarte mult camere de securitate, sonerii inteligente și tot felul de alte astfel de accesorii, mai ales dacă le integrează treptat în cloud-ul și în sistemele lor.

Celelalte companii mari de IT din domeniu, adică Apple și Google, au mers pe principii diferite, oferind o platformă în care acceptă produse de la zeci de producători smart home. Problema este că momentan nu știi exact ce să cumperi. Voi putea face camera de la X să filmeze când îmi sună soneria de la Y? Yala inteligentă de la Z va ține pasul încă 10 ani cu actualizările tehnologice ale platformelor Google și Apple sau aflu, un an mai târziu, că trebuie să o schimb? Dacă fiecare producător recurge la propriul său standard de comunicație și dispozitiv tip hub, în timp ce alții aleg direct calea wifi și cloud?

Smart Home-ul este, momentan, un fel de monstru al lui Frankenstein, o combinație de produse care momentan mișcă, dar nu știe nimeni pentru câtă vreme. Cred că un producător mare, cu bani de investit, care vine cu multe produse și promisiunea de a la susține și îmbina într-o interfață simplă va cuceri de fapt piața, iar Amazon s-ar putea să meargă pe această idee.

 

asus s5507

    8 comentarii

  1. Uite ce mai face Amazon. Cu sigura ta vor fi interconectate.

    https://youtu.be/9kbFfGrGm_Y

      (Citează)

  2. Smart home exista pentru că lumea se duce de râpă.
    – mai multe jafuri
    – tevi sparte, inundații din cauză că lumea își pune toate ieftinaturile
    – scurgeri de gaze, pt că ieftinaturi

    Folositor ar fi termostat inteligent si sisteme de economie a energiei.

      (Citează)

  3. Merge deja Samsung pe ideea asta cu SmartThings..si merge bine. In sfarsit acum unesc si ei toate aplicatiile intr-una singura – SmartThings, din care sa-ti poti controla tot ecosistemul.

      (Citează)

  4. “În scenariul prezentat de ei, însă, mă gândesc că orice hoț sau rău-voitor știe deja să deosebească un dispozitiv Ring de o sonerie clasică și deci își dă seama că nu ești, de fapt acasă.”

    De fapt – daca e sa fim corecti – chiar daca deosebeste un dispozitiv RING de restul soneriilor nu poate trage concluzia ca nu esti neaparat acasa- nu-i asa?
    Poate esti… poate nu esti…

      (Citează)

  5. pe aplicatia de la soneria Ring vezi cine vine si auzi ce vorbeste inainte sa apere pe buton.
    Amazon planuieste sa lase pachetele in casa, acum le lasa in fata casei si multe sunt furate. Vezi ca e curierul ii deschizi usa sa lase pachetul.

      (Citează)

  6. Eu unul chiar imi doresc ca Amazon sa ma asculte 24 din 24 astfel incat sa-mi cunoasca toate nevoile si dorintele. Doar asa algoritmii lor vor putea sa-mi ofere la timpul oportun o lista de cumparaturi personalizata, impachetata sub forma unei sesiuni de terapie prin shopping.

      (Citează)

  7. O chestie ciudata mi s-a întâmplat chiar zilele trecute, când vorbeam cu un coleg despre niste produse Scholl și seara când mă uitam pe net lance credeți că văd reclama targhetata?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus