un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Câte companii au 2 miliarde de clienți?

22 Mar 2018  ·

GÂNDURI  ·

40 comentarii

Facebook a atins 2 miliarde de utilizatori în iunie 2017. Cine știe câți or avea acum.

Mă gândeam la o treabă legată de cifra asta, mai ales în contextul scandalului cu Cambridge Analytica. Câte alte companii pot spune că produsul lor are 2 miliarde de clienți? Că a ajuns în 2 miliarde de mâini, să zicem?

Am încercat să mă gândesc la răspunsuri. Coca-Cola și Pepsi? Probabil. Intel? Poate și ei, deși nu știu pentru câți clienți a fost o alegere conștientă, mai ales că acolo este o interacțiune indirectă. Fermoarele YKK? Foarte probabil. Nokia în vremurile de glorie? Nu știu, nu cunosc penetrarea telefonie mobile în acea perioadă, plus că aveau și concurență.

Dar cine ar mai trebui pus pe listă? Nu-mi vin în minte alte răspunsuri. Chiar și McDonald’s cu popularitatea lor avea acum ceva vreme sloganul “over one billion served” și nu știu dacă se refereau la clienți sau la produse vândute. Ar mai fi giganți precum Unilever sau Johnson&Johnson care sigur au peste 2 miliarde de clienți, dar nu pentru același produs.

asus s5507

    40 comentarii

  1. Clienții Facebook nu sunt utilizatorii. :)

      (Citează)

    • Comment-ul lunii!

        (Citează)

    • Nu are 2 miliarde clienti, are unul si mare, guvernul SUA.

        (Citează)

    • Catalin Tanase

      22/03/2018 la 1:30 PM

      Ha ha, buna asta cu guvernul SUA! :))

        (Citează)

    • Ba da, sunt clienți. Facebook oferă oamenilor servicii de împrietenire și hosting de poze și de dat like-uri, așa că au clienți persoane fizice de la care nu iau bani.

      Companiilor le oferă servicii de publicitate, relație cu clienții șamd, unele fiind contra-cost.

      Toți le sunt clienți, indiferent ce-ar spune meme-urile de pe net.

      Cât despre alea cu “ești doar marfa pe care o vând companiilor”, astfel de lucruri ar trebui spuse doar de cei ce și-au șters contul de facebook. Dacă accepți să folosești în continuare rețeaua, ce rost are să te plângi că ești exploatat?

        (Citează)

  2. 2 milioane de clienti, dar cati din acesti “clienti” chiar sunt reali? Si cati sunt conturi fake?

      (Citează)

  3. Microsoft.

      (Citează)

    • Amazon, Google.

        (Citează)

    • Windows ar fi un posibil răspuns, da.

      Amazon nu cred, piața lor principală este SUA, 300 de milioane de oameni în total. Câți au cont? Apoi în Europa se ridică aceeași problemă. Nu toată lumea cumpără online și nu toți o fac de la Amazon, deci cred că sunt foarte departe de cele 2 miliarde.

      Google cred că da pe motorul de căutare și poate pe Android.

        (Citează)

  4. asa cum a spus nasul tau, utilizatorii facebook nu sunt clientii. Ei sunt produsul pe care facebook il vinde clientilor. Companii de publicitate si, din pacate, companii ca Cambridge Analytica. Cate companii or mai fii de genul asta?

    Daca cineva crede ca Facebook nu a stiut ce face Cambridge Analytica cu datele stranse prin API-urile deschise de ei, acela este un idiot si credul.

      (Citează)

    • Nașul meu se înșală, din moment ce folosește serviciul lor le este și client, dar că beneficiază de servicii gratuite.

        (Citează)

    • Clientul e ăla care plătește, care îți baga bani în cont. E ăla după care aleargă echipa de vânzări. Aparent, Facebook sunt buni la vânzări. Ca CA. Să pui Facebook pe primul loc într-un top al numărului de clienți e o insultă la adresa celorlalți care au reușit sa convingă milioane/miliarde de persoane să dea bani la schimb în locul produsului pe care îl produc sau serviciului pe care îl prestează.

      Altfel, cine sunt clienții ProTv? Ca ai HBO/Netflix știu cine sunt.

        (Citează)

    • De aia Facebook are o politica generală de cenzură similara cu cea din state represive. De aia Facebook activează cu o mai mare autocenzura în state iliberale. Scopul primordial al Facebook nu este satisfacerea nevoilor utilizatorilor rețelei, că nu aia dau banii. Scopul lor este sa fie cât mai neutri, cu atitudini în fond conservatoare, pentru a aduna cât mai multe resurse pentru clienții lor.

      Mesajul progresist e doar pentru utilizatori.

        (Citează)

  5. Las asta aici ca să știe lumea cam ce făcea FB conștient și intenționat prin 2012 https://www.theguardian.com/technology/2014/oct/02/facebook-sorry-secret-psychological-experiment-users

      (Citează)

    • Si cumva ar trebui sa ii credem pe cuvant cand spun ca nu folosesc microfonul pentru targetarea reclamelor. Sau orice altceva ce declara.

        (Citează)

    • TLDR; Unbeknown to users, Facebook had tampered with the news feeds of nearly 700,000 people, showing them an abnormally low number of either positive or negative posts. The experiment aimed to determine whether the company could alter the emotional state of its users.

        (Citează)

    • nashu_mare:
      Si cumva ar trebui sa ii credem pe cuvant cand spun ca nu folosesc microfonul pentru targetarea reclamelor. Sau orice altceva ce declara.

      Nu, ci doar că nu există software atât de bun de recunoaștere vocală în română.

        (Citează)

  6. Nu chiar 2 miliarde, dar peste 1 miliard de clienti sigur are compania de stat de distributie a energiei electrica din China.

      (Citează)

  7. Utilizatori, asta sunt.

      (Citează)

  8. Tencent, Alibaba, Baidu ?, Tata Group?

      (Citează)

    • Nu cred. China e mare, dar nu toți au acces online, conturi pe Tencent sau cumpărături de pe Alibaba. Nici nu cred că vorbim de un miliard acolo.

        (Citează)

  9. Ok, sa zicem 1 miliard si 500 de milioane. 25% fake. Tot e urias.

    alex:
    Da, miliarde. Dar aceeasi idee ramane. Plus ca sunt aproape convins ca nu au numarat doar conturile active, ci toate conturile create. Plus ca majoritatea celor cu conturi fake nu fac doar 1, se fac sute, mii.

      (Citează)

  10. speedy.gonzales

    22/03/2018 la 3:53 PM

    Cargill – cea mai mare companie de cereale
    produsele lor au ajuns si acolo unde nu exista electricitate, dar internet.

      (Citează)

  11. Exxon Mobil

      (Citează)

  12. Fabricantii de SIM-uri, Carduri bancare, etc. De SIM-uri sunt la nivel mondial doar cam 4-5 care conteaza, restul sunt si ei acolo.

      (Citează)

    • VISA și Mastercard s-ar putea, deși nu știu dacă 2 miliarde de oameni au carduri și mai ales dacă au de la aceeași companie.

      Posibil fabricanții de SIM-uri, da.

        (Citează)

  13. Comunismul: Are ceva miliarde..si creste! :) Sau de fapt :( ….

      (Citează)

  14. Utilizatorii FB nu sînt clienți. Clientul tb să fie plătitor. Dacă FB ar cere chiar și un dolar abonament, ar dispărea în scurt timp, majoritatea utilizatorilor mutîndu-se pe un site alternativ, free.

      (Citează)

  15. LEGO. LEGO sigur are peste 2 miliarde de clienti.

      (Citează)

  16. https://daniel.haxx.se/blog/2016/05/31/on-billions-and-users/
    Porbabil un miliard de utilizatori (acum vreo doi ani) (printre care foarte probabil chiar tu) pentru un program scris si mentinut in mare parte de un individ o o rara modestie pe are am avut ocazia sa-l cunosc.

      (Citează)

  17. Mă enervează cretinii cu delete Facebook (welcome elon musk) . Ce ar trebui sa fie in loc? Să ne facem toți cont pe vkontakte? Și nu, să renunți la ce ți-a dat Facebook din pdv al relaționării nu e o opțiune, e un pas înapoi și pașii înapoi nu se fac in domeniul asta.

      (Citează)

    • Sunt de acord cu tine, dar nu știu de ce te enervează, e mai simplu să ignori. Mie mi se pare important să știi ce se întâmplă pe Facebook. Dacă alegi să folosești oricum rețeaua, poate n-ar trebui să bitch about it, de acord.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus