un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Tech7 – episodul 4

17 Feb 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

În care am vorbit despre Galaxy S9, Waymo vs UBER (5:40), Western Union și Ripple (3:00), ANCOM și portările per operator (4:00), haterul care a atacat un cuplu de vloggeri (6:45), plus cele mai importante articole scrise de mine despre tehnologie în această săptămână (1:10) și alte câteva știri mai mărunte.

asus s5507

    11 comentarii

  1. Cine sau ce limiteaza fps.ul camerei? Camera sau procesorul? Sau tot environnement ul deviceului?

      (Citează)

    • La telefoane? Pot fi diverse motive.

      1. Scrierea atâtor cadre pe secundă în memoria de stocare. Cele SONY aveau o memorie RAM dedicată pentru slow motion și care se umplea cam după o secundă.
      2. Capacitatea chipsetului de a encoda atât de repede. Aici mai fac producătorii improvizații, dar e un factor.

        (Citează)

  2. Nu stiu cat de bine am inteles cum functioneaza blockchain. Din ce am inteles, “minerii” stocheaza blockurile respective care contin tranzactiile si detaliile respective, si in schimb primesc bitcoini. La un moment dat, nu va deveni nerentabil sa mai minezi, lumea inchide pe rand serverele si nu vor mai fi destui mineri care sa tina blockurile? Sunt doar curios…

      (Citează)

    • Minerii primesc și comisioanele de tranzacție, cel puțin la bitcoin, iar momentan și alea reprezintă o sumă considerabilă.

      În plus, dacă moneda prinde, vor fi tot mai multe tranzacții și blocuri de scris în blockchain, deci sistemul merge bine. Ce se întâmplă când se termină bitcoin, care sunt doar 21 de milioane în total? Nu știu, dar asta va fi prin anul 2100 și ceva.

        (Citează)

  3. Codul nu e bătut în cuie, se schimbă ceva, se face altă variantă și se merge înainte. Cum au rezolvat și cu problema dimensiunii blockului. Dacă toată lumea merge pe versiunea nouă e ok, dacă unii rămân pe aia veche atunci o să fie 2 diferite. Ca idee.

      (Citează)

  4. Recomand la viteza 1.25x

      (Citează)

  5. Am înțeles că de exemplu la ethereum planul e ca pe viitor să se treacă la Proof of Stake si prin asta o să fie nevoie de mai puțină putere de procesare – > costuri mai mici https://blockgeeks.com/guides/proof-of-work-vs-proof-of-stake/

      (Citează)

  6. Radu, poate ar fi util sa pui linkurile pe care le prezinti si in articolul din blog.
    De pe telefon e mai greu de ajuns la ele, pentru ca se deschide linkul embedded si nu ai acces la descrierea de pe youtube.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus