►► Black Friday: eMAG・Otter・Dyson・Flip・Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Prima oară am auzit de cofetărie Christine scriind articolul despre emisiunea Bake Off de la ProTV, un fel de Masterchef cu deserturi. Alex Stan, unul dintre jurații concursului, a studiat arta deserturilor în Paris și, revenind în țară, a deschis cofetăria Christine din zona Aviației.
Cam atunci am fost și prima oară acolo, curios ce au. Am revenit de vreo 15 de ori în acești doi ani, dar spre rușinea mea acum am strâns toate fotografiile făcute de-a lungul vremii în acest articol.
Prăjiturile sunt foarte bune, bănuiesc că deja v-ați prins de asta. În opinia mea, Zexe Braserie și Christine sunt cele mai bune două cofetării din București, acolo unde nu doar rețetele în sine, ci calitatea fiecărui ingredient și munca depusă pentru fiecare cremă, fiecare blat, fiecare detaliu este dusă la maxim. Nici să nu-mi spuneți de Chocolat sau alte cofetării cu pretenții, sunt mult în urmă.
Avantajul lui Christine față de Zexe este prețul: prăjiturile costă cam de două ori mai puțin, probabil pentru că au un loc mai mic, într-o casă normală, și au mers pe adaosuri mai mici. Chiar și așa, o prăjitură costă cam 12-14 lei, dar merită.
Dacă mergeți acolo, luați din prima 5 prăjituri la pachet. Cele mai bune sunt Petit Ball, Criollo, Passion, Pralin și Christine. Nu mă întrebați cu ce sunt, și eu le uit mereu și întreb acolo, la galantar, dar toate ingredientele sunt delicioase, toate cremele sunt fine, toate aromele în proporțiile perfecte pentru ca fiecare lingură să fie delicioasă.
Iată niște fotografii adunate cu diverse ocazii. Cum spuneam, nu mai știu ingredientele (văd că sunt scrise pe site-ul oficial), dar Pralin are o cremă de praline foarte bună în interior, plus cele două blaturi exact cât trebuie de crocante-moi, Christine are cremă de piersici în interior, Passion are fructul pasiunii pe un blat de migdale și cocos. Criollo nu mă atrăgea, este cea cu cacao presărată peste tot, dar în interior are ciocolată neagră și o cremă bună de praline.
Am mâncat de-a lungul timpului și din restul preparatelor. Macaron-urile mari sunt bune, eclerele la fel (dar pentru ecler există French Revolution), o tartă cu pere a fost și ea foarte bună, dar au fost experimente făcute o singură dată. Prăjiturile sunt mult mai bune, așa că ne-am întors mereu la acestea.
Cofetăria Christine se găsește pe strada George Valentin Bibescu Nr. 49 în casa de pe colț cu bulevardul Ficusului, în zona Aviației, și apare pe Waze și Google Maps. Orar L, Mie, J, V 10–20, Marți închis, S 10–19, duminică 10–16. Au site oficial și pagină de Facebook. Parcare am găsit de obicei chiar pe colțul cofetăriei.
Strada aceea pare liniștită, dar mi se pare destul de periculoasă. La un moment dat, o întreagă gașcă de pisici ne supraveghea din pom.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
10 comentarii
20/02/2018 la 2:24 PM
O mică corecție, acolo nu este Aviației, este Băneasa.
Cristi(Citează)
20/02/2018 la 3:20 PM
Subscriu. Nu are nicio treaba cu Aviatiei.
Adina(Citează)
20/02/2018 la 3:06 PM
Te rog se poate face ceva la pluginul de poze. In chrome cand dau cu mouseul pe poza dispare. Este fucking enervant sa dau click pe poza si aceasta dispare instant pentru ca mouseul este deasupra ei :|
Ciprian(Citează)
20/02/2018 la 3:33 PM
+1 Aceeași problema o am și eu.
Andrei(Citează)
21/02/2018 la 12:03 AM
Eu știam că cea mai buna cofetărie din București este Dorobanți 140.
vlad(Citează)
21/02/2018 la 9:24 AM
Si eu o aveam pana acum. Dar vad ca nu mai exista problema de vreo 2 zile.
Folosesc Chrome Version 64.0.3282.167 (Official Build) (64-bit)
Dani(Citează)
21/02/2018 la 3:50 PM
same here si tot dispare
add(Citează)
21/02/2018 la 4:43 PM
Ti-am urmat recomandarea si am mancat 2 prajituri la Zese braserie in vara, cand am trecut prin Bucuresti (Take Ionescu si Carmen Sylva). Frumoase foc, dar atat. In rest, doar dulci. Nu erau rele, dar din punctul meu de vedere puteau sa coste 5 lei, nu 25, si tot nu as mai vrea sa le mananc (neaparat) din nou.
Am comandat si un panettone de pe Saveur.ro. Acesta a fost o dezamagire totala (eu fac acasa panettone traditional si cred ca stiu ce gust ar trebui sa aiba unul bun).
Poate par carcotas sau cu interese ascunse (declar cu mana pe inima ca sunt doar un inginer ce coace acasa, ca hobby), dar poate ar trebui sa devii un pic mai pretentios in materie de dulciuri :)
Florin Brutarescu(Citează)
22/02/2018 la 11:50 AM
Am observat ca multi dintre cei care vin “din spate” cu gusturi mai alese si atentie mai mare la ingrediente, posibil consumatori de bere artizanala / cafea proaspat prajita / paine cu maia , evita din ce in ce mai mult dulcele in exces, fara a fi neaparat fani diete low carbo. Uite, comentariul tau m-a facut sa nu calc pe la Zexe, nesuportand zaharul prea evident in prajituri. Radu, la Christine sunt tot la fel de dulci?
Liviu Fratila(Citează)
22/02/2018 la 8:31 PM
Pretul final depinde destul de mult de ingrediente. Majoritatea cofetariilor nu folosesc cacao si ciocolata f scumpa pentru ca romanii nu ar mai cumpara. Cati crezi ca folosesc Valrhona de exemplu?
Inainte luam des de la Zoomserie, dar acum prefer Cupcake Philosophy. Amandoua au pravalii pe la Pta. Victoriei. Torturile de la Cupcake sunt cam scumpe pt buzunarul meu insa.
KMean(Citează)