un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 11 februarie 2018

11 Feb 2018  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Mercedes și-a cerut scuze chinezilor după ce l-a citat pe Dalai Lama într-un mesaj pe Instagram. În teorie, este normal: China este o piață foarte mare pentru industria auto, nu merită să-i superi pentru un mesaj pe o rețea socială. În practică, e deranjant de văzut cât de mult slugăresc anumite companii anumite piețe.

Un mare turoperator german elimină România din cataloagele sale. Și asta era normal. România a avut câțiva ani de boom turistic în rândul europenilor, apoi aceștia s-au dus acasă și au raportat că n-au găsit condiții bune aici, nici ospitalitate sau infrastructură ca-n Ungaria.

Ce înțeleg adolescenții din filmele erotice. O problemă reală în lumea modernă: dacă generațiile noi, cu acces la filme XXX, cred că sexul trebuie să fie cum văd acolo, s-ar putea să fie neadaptați realității.

Un studiu a arătat că rata sinuciderilor a crescut după cea a lui Robin Williams. Și nu e clar dacă e vina mass mediei care a tot dezbătut subiectul sau pur și simplu alți oameni i-au urmat modelul.

Unii bucureșteni s-au trezit cu controale de la Primărie după ce s-au opus stricării parcului Romniceanu. Primăria spune însă că acele controale erau uzuale. Observați modelele: autorizație pentru montarea de termopane șamd.

Hoteluri moderne pentru nomazii digitale. Pentru cei ce pot lucra de oriunde din lume apar rețele de hoteluri ce îmbină cazarea cu spații de birouri.

Ce-a învățat un om de la Steve Jobs și Bill Gates. A lucrat pentru amândoi. Cam lung articolul, dar mi-a plăcut fraza “It’s so hard to put into words the amount of organizational inertia that goes into an engineering team responsible for a successful platform being used by billions of people. They almost never see the disruption coming at them. Or if the leaders do, the rank and file don’t. Most of them are too busy pushing the current rock up the mountain”

Focus pe client, nu pe ce face competiția. Și mi-a plăcut mult și fraza “Don’t assume you know what customers want. You have to look at the data”. Statisticile vor arăta întotdeauna mai bine situația decât impresia unui grup limitat de oameni.

Biserica rusească, legăturile cu KGB-ul și perioada modernă a sfinților și moaștelor. Ca la noi, nu?

Cei din Coreea de Sud au fost pregătiți pentru a primi oaspeți din Coreea de Nord la Olimpiadă.

O porțiune dintr-un fatberg este expusă la un muzeu londonez. Fatberg-ul este o acumulare de diverse materiale aruncate de oameni la toaletă și care se acumulează și blochează canalizarea. Cel găsit în Whitechapel avea 250 de metri lungime și câteva zeci de tone. Yey!

O rețetă interesantă de somon.

Oferte: prelungitoare cu prize normale și mufe USB, model 1 și model 2.

Mobilier pentru pisici, făcut de Catastrophic Creations:

asus s5507

    18 comentarii

  1. Am vazut Chiar zilele trecute în Franța intr.un ziar local din Lyon, o oferta pt 10 zile in Romania pt 1200€ cu zbor direct Lyon-Bucuresti; vizita capitalei , delta și ceva prin Transilvania era notat că include excursia.

      (Citează)

  2. Glory hole..
    youtube.com/watch?v=623AC6a6org

      (Citează)

  3. Moira Greyland, fiica scriitoarei de science-fiction Marion Zimmer Bradley, a lansat pe Amazon o carte electronica autobiografica in care dezvaluie ororile de a fi crescuta de parinti homosexuali, parinti care au abuzat sexual in mod repetat pe ea si pe fratii ei. Titlul cartii este “The Last Closet: The Dark Side of Avalon”, si datorita faptului ca a devenit un bestseller pe Amazon, cartea urmeaza sa fie lansata si in varianta tiparita. Eu unul sper sa se faca si un film, poate doar asa omenirea se va trezi si va realiza ca homosexualitatea este o deviatie de la normalitate.

      (Citează)

    • Niciodată nu se va accepta ceva contradictoriu pe linia asta. Dacă alte lucruri în societate sunt dezbătute şi analizate, asta va fi mereu ceva care se va împărţi pe considerente religioase în conservatori şi progresişti, în loc să fie analizat ştiinţific şi pe baza biologiei moderne.

      Dar nu poţi face asta, pentru că răneşti sentimentele snowflake-urilor, şi dacă concluziile nu sunt cele care trebuie, mai suntem şi homofobi, xenofobi, şi alte zeci de -fobi.

        (Citează)

    • Sa iti faci probleme de genu in romanistan indica o forma grava de autism.

      Pe tine e freaca grija de homosexuali dar ai la o aruncatura de bat romani verzi, buni crestini, care isi bat si violeaza nevasta, violeaza copii/ bunica.

      E bine ca identificat “corect” elementul nociv.

        (Citează)

    • Și ce dacă? Și părinții nehomosexuali își abuzează copiii, chiar săptămânile trecute a fost o știre despre niște americani care creșteau copiii în lanțuri. Probabil că au scris unii cărți și despre asta.
      https://www.mirror.co.uk/news/world-news/perris-california-turpin-children-siblings-11858477

      Singura întrebare relevantă este: statistic vorbind, sunt mai abuzivi părinții homosexuali sau la fel ca orice alți părinți?

        (Citează)

    • Un comentariu de pe pagina de Fb a autoarei:
      “I know a great many children of gays who disagree with you. Why would we, the ones meant to champion our gay parents, go to the Supreme Court to OPPOSE gay marriage?

      Because it is a horrible way to live. My experience is not unique.

      Look up the writing of Robert Oscar Lopez, whose book, Jephthah’s Daughters, has a great many horror stories about growing up in gay families, written by the children.

      Look up Heather Barwick, of “Heather Has Two Mommies” who longed for a daddy all her life, and was not the happy child portrayed in the book.

      Look up Denise Schick, who lived through her father being trans, and treating her abominably with his sexual conduct.

      Look up Millie Fontana, Brittany Newmark, and too many others to name.

      The injuries found in children of gays are very predictable.

      And avoidable, if we stop telling the lie that gay “marriages” are just the same as straight ones.

      They are not.”

      Exista studii prin care s-a demonstrat ca violenta domestica este cu mult mai prezenta in randul cuplurilor homosexuale decat in cele heterosexuale. Probabil ca in urmatorii ani vor iesi la lumina tot mai multe astfel de orori povestite de copii care au avut nesansa sa fie crescuti de cupluri gay.

        (Citează)

    • Eu nu am făcut nici o afirmaţie definitivă.

      Eu am spus doar exact ce spui tu, că ar trebui să se facă nişte studii, şi să vedem dpdv ştiinţific ce se întâmplă în aceste familii, şi care sunt consecinţele reale asupra unui copil crescut aşa.

      Nu mă interesează discuţii de nivel “what about”-uri gen: “dacă în vaslui cuplurile heterosexuale îşi bat copiii, ce te interesează pe tine de alea homosexuale?”

      Ziceam doar că ar trebui să se facă nişte studii fără nici un bias politic sau leftist sau cum îi zice mai nou, şi să vedem nişte cifre reale, şi nişte concluzii adevărate.

      Şi ce am mai zis era că sunt convins că dacă studiile nu ar conveni mantrei generale, nu s-ar publica, pentru că mai ales în universităţi, există un bias imens pe tema asta.

      Părerile persoanle, de ambele părţi ale argumentului, sunt doar atât, păreri, nu trebuie acceptată ca realitate nici una nici alta.

        (Citează)

  4. Cred ca merita citit si asta, mai ales ca s-a abordat subiectul aici si pare ca informatiile nu erau tocmai corecte:
    http://www.romaniacurata.ro/ati-vazut-fake-news-ul-cu-impozitul-pe-profit-platit-de-uber/

      (Citează)

    • Și articolul acela e puțin ciudat când zice că UBER plătește 2 lei per șofer. Șoferii își plătesc individual impozitele, cred că era undeva o statistică despre cum primii 100 de șoferi au plătit 320.000 lei.

        (Citează)

  5. Marius M:
    Cred ca merita citit si asta, mai ales ca s-a abordat subiectul aici si pare ca informatiile nu erau tocmai corecte:
    http://www.romaniacurata.ro/ati-vazut-fake-news-ul-cu-impozitul-pe-profit-platit-de-uber/

    Corect. Mai ales ca titlul ales a fost “Știrea adevărată este despre cum companiile de taximetrie nu înregistrează profit”. Jenant.

      (Citează)

  6. Cum spuneam și în alt comentariu, e interesant cum biserica lui Kiril, sau Vladimir, urmează internaționala sovietică și exportă revoluția, asta, credința și prim vecini.

      (Citează)

    • Biserica noastră, condusă tot de oameni cu vechime ce au prins deci și comunismul și biserica rusă din perioada aceea, n-au avut idei despre cum să se descurce singuri, odată scăpați de Ceaușescu.

      Libertate? Nu știm ce-i aia!

      Și s-au uitat tot la ruși și au făcut ce-au făcut rușii la ei acasă, că obiceiurile mor greu.

        (Citează)

  7. nwradu:
    Biserica noastră, condusă tot de oameni cu vechime ce au prins deci și comunismul și biserica rusă din perioada aceea, n-au avut idei despre cum să se descurce singuri, odată scăpați de Ceaușescu.

    Libertate? Nu știm ce-i aia!

    Și s-au uitat tot la ruși și au făcut ce-au făcut rușii la ei acasă, că obiceiurile mor greu.

    Nasol cu biserica asta a voastră

      (Citează)

  8. Marius M: 320.000

    Ca sa fii sofer UBER iti trebuie SRL sau PFA, caz in care platesti taxele la fel ca orice alta afacere din Romania. Legat de finante, singurul lucru “not cool” dar absolut legal pe care il face Uber e ca isi muta dividendele in holdingul din Olanda ca sa nu plateasca 5% impozit pe profit in Romania.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus