un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Lounge-uri de aeroport: salonul Miro din Barcelona, disponibil și pentru companii SkyTeam

25 Jan 2018  ·

TURISM  ·

12 comentarii

Pe numele său complet Sala VIP Miro, acest lounge este în zona din care inclusiv TAROM decolează spre România, deci puteți intra aici dacă așteptați un zbor de întoarcere spre casă sau aveți o escală mai lungă în aeroportul El Prat din Barcelona.

De ce să intri la un lounge? Pentru că de obicei au fotolii confortabile (în unele chiar și paturi), mâncare și băutură la discreție, prize, wireless, televizoare, tot felul de separeuri sau mese unde să te relaxezi sau să lucrezi. Unele au și dușuri, altele console cu jocuri, reviste și ziare. Dacă puteți intra gratuit folosind un card de fidelitate sau biletul business, foarte bine. Chiar și contra-cost poate fi o afacere bună deoarece, la o escală de mai multe ore, probabil ați plăti la fel de mult pentru mâncare și băutură în aeroport, dar nu în condiții la fel de bune.

Lounge-ul Miro se află în terminalul 1, zona non-Schengen, la etajul 1, unde puteți ajunge cu un lift sau scări după ce treceți de controlul de securitate. Urmăriți semnele din aeroport sau întrebați la ghișeul de informații ce se află după același control de securitate. Orarul este 5-23:30. Eu am intrat gratuit cu cardul de fidelitate Flying Blue Gold al alianței SkyTeam (TAROM, Air France KLM etc), dar se poate și contra cost pentru aproximativ 30 de euro de persoană.

Lounge-ul este bine dotat, spațios și are o atmosferă plăcută, primitoare, iar luminile sunt ținute la un nivel scăzut, bun pentru un pui rapid de somn. Lounge-ul are în principal fotolii confortabile, despărțite de măsuțe dotate cu veioze și prize, plus o zonă cu scaune și mese normale, pentru luat masa.


O altă zonă este închisă într-un acvariu de sticlă, dar nu este pentru fumători, ci este un Quiet Area, o zonă unde este considerat nepoliticos să vorbești sau să faci zgomote puternice. Mergeți acolo doar dacă vreți să scăpați de zgomotul ambiental și nu veți genera nici voi așa ceva.

Este unul dintre puținele lounge-uri unde am văzut și paturi. În camera cu paturi este o beznă aproape totală, imaginea de mai jos este puternic modificată de mine ca să se înțeleagă ceva în ea. Puteți dormi aici foarte bine.

Există chiar și o masă de ședințe, de 8 locuri, pentru cei ce călătoresc în echipă și vor să muncească și pe acolo (sau să joace cărți ca profesioniștii). Sunt câteva televizoare, ziare și reviste, Internet gratuit, PC, imprimante.

Mâncarea disponibilă este alcătuită din mezeluri și brânzeturi, inclusiv diverse jamon-uri spaniole, diverse tipuri de pâine, unt șamd pentru sanvișuri sau gustări. Toate au fost proaspete și gustoase. Lângă ele se află patiserie și dulciuri, tot felul de croissante, gogoșele, brioșe și altele asemănătoare.

Lounge-ul stă bine și pe partea de băuturi. Cafeaua iese din espressoare mari Nespresso, vă alegeți voi ce tip de capsulă doriți. Există gama de sucuri Coca-Cola, inclusiv Aquarius, plus apă și ceva sucuri de fructe. Nu mai știu ce tării au, probabil cele uzuale, dar sunt mai multe tipuri de vin la dispoziție, plus cava, șampania spaniolă.

Salonul acesta nu are însă și o priveliște interesantă pentru cei pasionați de avioane. Se află spre interiorul aeroportului, iar ferestrele au priveliște spre zona de magazine a terminalului.

În concluzie, oferă lucrurile standard pentru un lounge de aeroport mare, dar cu avantajul că spațiul este foarte mare și niciodată nu te simți înghesuit de alții, așa că te poți relaxa foarte bine aici până la ora zborului.

 

asus s5507

    12 comentarii

  1. Nu inteleg ceva… Platesti 30 euro intrarea apoi consumi ce vrei de acolo din lounge sau mai dai bani separat pe chestiile de acolo? Mi se pare cam ieftin 30 euro apoi totul moca.

      (Citează)

    • Da, înăuntru e all-inclusive. 30 de euro e ok dacă stai mai multe ore la vreo escală, de asta și fac această serie de articole.

      În Qatar am plătit 55 de dolari accesul la lounge, de exemplu. Mult mai scump, deși aveau chestii mai mișto pe acolo.

        (Citează)

  2. “Nu mai stiu ce tarii aveau “…..hac , pardon scuzat’ eram prea ametit de la degustat alcooale. :)

      (Citează)

  3. Din tot articolul,explicit de altfel,mi-a sărit în ochi un cuvânt:Aquarius.Locuiesc în Spania .Aici zici că e cel pțin nectarul zeilor.Peste tot Aquarius.Până și medicii îl recomandă .Toți prietenii veniți în vizită sau concedii s-au declarat fascinați de Aquarius.Au cumpărat la plecare ,un cuplu m-a rugat să le trimit un pachet doar cu Aquarius.Ai fost și tu fascinat ,de l-ai pomenit,,gama de sucuri Coca Cola INCLUSIV Aquarius?”Sunt doar curios.

      (Citează)

    • Nu musai, n-am vreo pasiune peste așa ceva. Am văzut că-i foarte popular în Spania, am băut, a fost bun, dar nu-l caut acum în mod special. Cred că l-am menționat ca să nu fie doar Cola-Fanta-Sprite, în sensul acesta.

        (Citează)

  4. Preturi?

      (Citează)

    • Am ratat informatia, scuze. E un pret decent pentru conditiile oferite.

        (Citează)

    • Nu-i bai. În general evit să scriu prețurile pentru că acestea se pot schimba în timp. E mai simplu ca fiecare să caute pe site-ul aeroportului sau acolo cât costă accesul, dacă știe că va avea o călătorie în zonă.

        (Citează)

  5. Cum se face ca mezelurile alea din lounge sunt mai bune decat cele din supermarket, desi arata fix la fel? :)

      (Citează)

    • Din experiența mea cu jamon serano și altele asemănătoare, ele pot arăta la fel, dar ăla de 2 euro pachetul este cam tare și ațos, tragi de el cu dinții ca să-l rupi din sandviș. Ia unul de calitate (100-200 euro per kilogram) și ți se topește în gură, e moale și gustos. Cel din lounge nu o fi de 100 euro/kg, dar e bun oricum.

        (Citează)

  6. 30 de euro e foarte OK. Tot atat cere si Lufthansa pentru cel din Munchen. Daca ai layover mare e foarte bun ca sa stai, mai ales ca ai si dusuri sa te improspatezi putin.

      (Citează)

  7. Lounge-urile afiliate unei aliante aeriene (eg Skyteam, OneWorld si Star Alliance) sunt disponibile gratis clientilor premium sau celor care au atins nivele elevate de elite. Asta cere dedicatie multa si pentru calatorul de vacanta este greu de obtinut si mentinut.

    Pe de alta parte, pentru cei care folosesc low-costuri, sau nu sunt fideli unei singure aliante, si calatoresc mai mult de o data pe an, sunt si solutii mai bune, cum ar fi Priority Pass. Cu sub €100/an poti avea acces nelimitat (in limita bunului simt) la peste 600 de lounge-uri din lume.

    In cazul meu am avut 102 utilizari intr-un an si nu mi-a batut nimeni obrazul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus