un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Asus lansează noi monitoare pe piața noastră

15 Jan 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Cei de la Asus fac monitoare performante și cu design plăcut ochiului, dar abia la o prezentare recentă am văzut cât de multe game și produse diferite au.

Vedetele prezentării la care am asistat eu au fost XG32VQ și XG35VQ, nou-lansate în România. Ambele sunt monitoare curbate de gaming. De ce curbate? Pentru că piața cere și așa ceva.

  • XG32VQ – 2560 x 1440 px, 31,5 inchi diagonală, tehnologie FreeSync 144 Hz, acoperire 125% sRGB.
  • XG35VQ – monitor 21:9, rezoluție 3440 x 1440 px, tehnologie FreeSync 100 Hz.

Ambele au paneluri VA iluminate LED, conectori HDMI 2.0, DisplayPort 1.2, porturi USB 3.0 și conector pentru căști. Vin și cu câteva sisteme de asistență pentru gameri, de exemplu crosshair adăugat în centrul ecranului, cronometru și contor FPS suprapus pe imagine direct din interfața monitorului.

Mai mult, folosesc carcase cu acel design futurist specific deja Asus, cu picior “tripod” ce iluminează în jos și oferă și sincronizare Aura Sync pentru luminile de pe spate. Prin software-ul Aura se pot controla luminile tuturor componentelor compatibile Asus și, de altfel, și de la alți producători ce oferă compatibilitate cu Aura.


 

Așezați-vă pe un scaun. XG32VQ costă 3.000 lei, XG35VQ va costa 4.500 lei. Un XG27VQ, mai mic, costă 2.400 lei la PC Garage.

În gama Designo, adică monitoare cu un aspect bine lucrat, potrivite pe un birou dintr-o încăpere amenajată la mare artă, a fost lansat MX32VQ.

Este tot un monitor curbat de 31,5 inchi, cu rezoluție 2560 x 1440 px și tehnologie audio Harman Kardon. MX32VQ are o ramă foarte mică, iar standul de pe birou oferă un ușor aspect de halou prin utilizarea unei lumini discrete și a unor materiale transparente.


MX32VQ costă tot în jur de 3.000 lei. MX34VQ, mai mare, costă la ofertă 3.600 lei la eMAG.

Seria Pro Gaming include și alte monitoare, cele cu prefixul MG fiind ușor înlocuite cu o generație nouă ce va avea prefixul XG. MG28UQ are rezoluție 4K, XG258Q oferă refresh de 240 Hz, alte modele combină diverse specificații și diagonale între 24 și 35 inchi.

În seria de monitoare profesionale, cele cu prefix PA sau PB, va apărea PA32U, un monitor de 32 inchi cu rezoluție 4K, suport pentru HDR și conectivitate inclusiv Thunderbolt 3.

PA27AC, un alt model de 27 de inchi, integrează un panel de 400 nits, fiind deci bun pentru ceea ce se numește HDR400, acoperă o bună parte din spectrul Rec 709, are lookup table de 14 biți și panel de 8 biți, dual Thunderbolt 3, chiar și USB 3.0.

Poate că vă întrebați de ce este nevoie de astfel de monitoare. Sunt tot mai accesibile camerele video 4K cu filmare HDR, iar acele clipuri trebuie editate pe monitoare ce pot reda precis ceea ce surprind acele camere video.

În seria Designo, care include 7 monitoare, se găsesc inclusiv unele cu încărcare wireless în standul monitorului, iar MZ27AQ are în pachet și un mic subwoofer extern, conectat la monitor, care împreună cu boxele integrate cu tehnologie Harman Kardon asigură o audiție bună. E un monitor pentru spații speciale, așa că probabil nu pui pe lângă ele și un sistem clasic de boxe, ci poate un mini PC bine ascuns, așa că boxe integrate de calitate sunt binevenite.

 

asus s5507

    6 comentarii

  1. Mai ramane IKEA sa lanseze birouri cu RGB incorporat si le avem pe toate. Cui naibii ii trebuie monitor cu holograme si RGB in spate? Pentru mine, decizia de a cumpara un monitor trebuie sa se focuseze asupra unor aspecte mult mai importante: Cat de bun e panelul, ce conectivitate are si ce performanta.
    Briz-brizurile astea cu monitoare curbate, leduri, holograme, charging, boxe, bezeluri si alte nebunii fac ca acestea sa coste cat costa.

    Totusi trebuie sa existe o piata sa se inoveze si pentru nebunii d-astea de feature-uri…

    Prefer sa caut un monitor coreean, gen Pixio, decat sa dau dublu sau triplu pe astfel de inutilitati.

      (Citează)

  2. O idee de articol: Televizoare în locul monitoarelor: dot pitch, Chroma 4:4:4, ppi, Input Lag etc.

      (Citează)

  3. Pentru mine nu exista decat un singur monitor: Asus PG27UQ, care inca nu s-a lansat desi e anuntat de la inceputul lui 2017

    https://www.asus.com/Monitors/ROG-SWIFT-PG27UQ/

    4K, 27″, 144 Hz, panel IPS, G-Sync

      (Citează)

  4. Urmeaza si un monitor OLED, abia ala va fi o schimbare majora, in rest IPS/VA cu led backlight face toata lumea.

      (Citează)

  5. Exista monitoare OLED, Asus ProArt PQ22UC dar e de 21.6 inci.

      (Citează)

  6. Din cate stiu Asus foloseste paneluri Samsung si LG, nu mai sunt la zi cu miile de modele scoase pe piata dar s-ar putea gasi modele cu aceleasi specificatii direct de la Samsung sau LG, posibil ceva mai eftine.
    Pentru modelele tip-top vor folosi paneluri JOLED Inc. japoneze, joint-venture Sony/Panasonic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus