►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Comparație foto între Huawei Mate 10 Pro și Samsung S8+
Lista cardurilor bancare co-branded din România și ce oferă acestea »
Vestea că Dacian Cioloș își face partid cu care va candida la următoarele alegeri m-a lăsat rece.
Sunt sigur că este un om bun, bine intenționat. L-aș susține cu plăcere; probabil chiar o voi face.
Problema este că e mult prea târziu pentru această acțiune. Momentul era la alegerile din noiembrie 2016, când din funcția de premier pornea cu un renume bun, dar vă amintiți ce situație întortocheată a fost atunci, cu Cioloș refuzând pe rând PNL-ul și USR-ul, dar parcă susținând, dar nu chiar pe față, dar parcă era împotriva PSD, dar nu clar cu PNL șamd.
O agitație din care n-a ieșit nimic, ba PNL chiar a rămas în ofsaid după ce au anunțat că sprijină platforma lui Cioloș, iar Cioloș a spus că nu vrea să audă de ei.
Următoarele alegeri parlamentare sunt în 2020. Poate va candida Cioloș atunci și poate până atunci va face alianțe sau chiar va fuziona cu USR și PNL, nu știu.
Până atunci, însă, mai avem trei ani cu PSD-ALDE la guvernare și asta e problema importantă acum. Trei ani! Non-stop vor încerca să fure de unde se poate, să modifice legile în favoarea lor, să blocheze anchetele și să-i scoată de la închisoare pe oamenii lor, atunci când -miracol!- unul de-al lor va intra la pușcărie.
Trei ani de stres ca acum în 2017, cu proteste împotriva furtului pe față, cu legi prost gândite și proiecte ce azi sunt, mâine se retrag, trei ani de economie firavă și investiții ce ne vor ocoli. Și la finalul celor trei ani, PSD va câștiga din nou, că au în continuare pensionarii și bugetarii ca vasali, ostateci ai unui sistem social controlat de putere, ba chiar și toate generațiile care nu sunt în stare să ia un 5 la bac și probabil pe salariu minim și ajutoare sociale se vor baza.
Apropo, observați o exprimare legată de partidul lui Cioloș: “fostul premier spune că această nouă formaţiune va participa şi la următoarele alegeri, indiferent când vor avea ele loc“. Indiferent când vor avea loc? Următoarele alegeri sunt în 2019, cele prezidențiale. Îi va face Cioloș concurență lui Iohannis?
« Comparație foto între Huawei Mate 10 Pro și Samsung S8+
Lista cardurilor bancare co-branded din România și ce oferă acestea »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
34 comentarii
11/12/2017 la 2:24 PM
Poate ia în considerare anticipatele.
Big T(Citează)
11/12/2017 la 2:28 PM
Ahm. Nici eu nu topai neaparat de fericire, dar boss, comiti o eroare mare negandind pe termen lung.
“Până atunci, însă, mai avem trei ani cu PSD-ALDE la guvernare”
Daca nu punem in post o structura politica care sa bata PSD, poate or sa fie 23 de ani cu PSD la guvernare. In fond au guvernat 27 de ani de la Revolutie incoace, inca 23 nu ar fi imposibili.
mac gregor(Citează)
11/12/2017 la 2:31 PM
Trebuie structura, structura, structura politica: votanti, organizare, politicieni, finantatori, ca sa stergem cu PSD pe jos in 2020.
mac gregor(Citează)
11/12/2017 la 2:58 PM
Avem 3 ani sa ne adunam si organizam. 3 ani in care ne hotaram ce facem si cum facem. 3 ani in care iar o sa uitam ca alegerile pentru primarii nu sunt in 2 tururi si altele. Trebuie pornita o discutie si cumva sa tinem prioritatile sub observatie. 3 ani trec repede si iar nu avem cu cine sa alegem…
Ciprian(Citează)
11/12/2017 la 3:16 PM
@Ciprian
yup, asta-i pericolul.
mac gregor(Citează)
11/12/2017 la 2:33 PM
Ceea ce nici tu, nici Cismaru, in “calitate de influenceri” nu intelegeti este ca trebuie incurajata orice varianta viabila, alta decat PSD.
Dupa ce ati perorat pe bloguri ca e bine sa protestam, ca Statul Paralel, ca scarba, ca e bine sa avem optiuni si sa sustinem alternative la partidele disfunctionale din Parlament, acum ca Ciolos a luat o decizie, chiar si intarziata cum e ea, nu va mai convine pentru ca e intarziata/suspecta.
In loc sa o sustineti si sa o ajutati sa se propage in mediul online cum trebuie voi ce faceti, in stilul cel mai romanesc posibil? Va puneti cu curul in drum pentru ca motive…
Cosmin(Citează)
11/12/2017 la 5:07 PM
bun de tot acest comentariu.
GabrielG(Citează)
11/12/2017 la 7:18 PM
Extrem de bun acest comentariu!!!
Dragos(Citează)
11/12/2017 la 10:47 PM
Din punctul meu de vedere, odata politizate, protestele au fost compromise. Oamenii nu vor mai iesi intr-un numar foarte mare pe strazi.
Hienele din opozitie au compromis totul. Nu e prima data cand se folosesc de strada pentru a recastiga capitalul politic pierdut din cauza impotentei de care au dat dovada in ultimii ani.
gigi(Citează)
11/12/2017 la 11:45 PM
+1
CR(Citează)
12/12/2017 la 8:51 AM
+1
Octi(Citează)
12/12/2017 la 9:37 AM
Foarte bun comentariu. Radule m-ai dezamagit! Astia din PSD sunt uniti in jurul oricarei fabulatii, tampenii si tu cauti maimuta in fund.
david(Citează)
11/12/2017 la 2:35 PM
Radu, Ciolos a zis ca nu se va implica in alegerile din 2016 si s-a tinut de cuvant. Da, aveam nevoie de el anul trecut, fara doar si poate, dar omul a fost cinstit.
Cat despre fraza “oricand ar fi ele” se refera la anticipate!
Sper ca la urmatoarele alegeri sa iasa lumea la vot.
Sorin(Citează)
11/12/2017 la 2:37 PM
Consider ca pentru noiembrie 2016 Ciolos nu era pregatit sa faca fata urgiei rosii, era prea din scurt, oricine ai fi fost pierdeai. Pana la urma era un singur nume nu avea nimic in spate. Cred ca este sfatuit de o echipa buna de cosilieri sa apara acum cu vreo 3 ani inainte de noi alegeri, perioada de erodare a actualei clase politice. Nasol este ca va mai trebui sa ii induram, partea cat de cat buna e ca va incepe sa creasca, sa creasca oameni langa el.
biaggio(Citează)
11/12/2017 la 2:55 PM
si eu am fost dezamagit de placiditatea lui Ciolos, dar cred ca din punctul de vedere al politicianului Ciolos, a procedat bine.
daca ar fi candidat atat de din scurt in 2016 nu ar fi castigat, adica lucrurile ar fi stat exact acum, doar ca politicianul Ciolos ar fi avut o infrangere la activ, infrangere pe care acum nu o are.
pare neimportant, dar in politica totul este despre perceptie si mobilizare iar eu cred ca lui Ciolos ii va fi mai usor sa mobilizeze defetistii (“ce sa-l votez pe Ciolos ca oricum nu iese”) in conditiile in care inca nu a pierdut niste alegeri.
Robo(Citează)
11/12/2017 la 3:19 PM
Interesant punct de vedere
Big T(Citează)
11/12/2017 la 5:46 PM
Probabil pentru ca nu a candidat inca
Andrei(Citează)
12/12/2017 la 9:48 AM
Daca nu participi nu stii daca vei castiga.
Trebuia sa se miste atunci sa-si faca partid cu cativa ministri din cabinet si macar vedea daca electoratul care nu a iesit la vot (cei fara optiune si cei anti psd) il vota. Chiar daca pierdea macar stia ce strategie sa adopte pe viitor.
Franckie18(Citează)
11/12/2017 la 3:11 PM
vezi ca nu se pupa parerile de acum cu altele mai vechi. ori e bine sa fie initiative ori nu. dar nu se poate sa vrei sa fie atunci cand vrei, cum vrei pentru ca la asa ceva mai bine le ai tu. daca sunt ale altora, banuiesc ca trebuie sa le iei ca atare.
Ender(Citează)
11/12/2017 la 3:18 PM
E o alternativa pentru cei care doresc ceva. Avem nevoie de o schimbare de directie. Eu voi vota insa pe cel care are cel mai bun discurs pe partea de educatie/invatamant. Orice geniu ar veni la guvernare tot nu ne scoate din situatia actuala prea repede. Macar in viitor sa avem mai multe optiuni si generatiile urmatoare sa aiba aptitudini care sa-i ajute sa aleaga mai bine.
KMean(Citează)
11/12/2017 la 5:30 PM
Daca vine unul si iti spune ca maine face revolutie in invatamant, dubleaza salariile profesorilor si construieste 2000 de scoli la standarde europene, il crezi? Daca da, voteaza psd in continuare.
Eu(Citează)
11/12/2017 la 3:32 PM
Esti un pic pe langa politica. Stii de unde vine puterea PSD-ului? Din sate , comune, orase de provincie, vechile baroniade pesediste. Puterea PSD-ului vine de la cei lasati rece de politica. Nu poti construi nimic peste noapte. Ciolos nu e Mesia, insa in timp poste deveni o sursa de inspiratie!
Augustin(Citează)
11/12/2017 la 7:23 PM
Nu, puterea psd vine de la oameni neinformați, care nu au educația sau răbdarea să înțeleagă concepte economice și se tem de “statul paralel”, de la pensionari, asistați, bugetari șamd.
Cei de la sate nu vor vota prea curând cu Cioloș sau chiar și cu un partid liberal.
Sunt ținuți în sărăcie de 28 de ani și doar socialiștii îi ajută, deși socialiștii au fost la putere 20 de ani din această perioadă.
nwradu(Citează)
11/12/2017 la 3:56 PM
Eu nu inteleg ce-i reprosezi ca nu a candidat anul trecut. Ca nu a facut alianta cu PNL-ul? Bravo, nici eu nu as fi facut si nu mi-as fi asociat imaginea cu ei. Sunt niste mizerabili, i-as vota oricand in locul PSD-ului, dar atat – rau cel mai mic.
Ca nu s-a dus la USR? Pare ca a vrut, cica n-a fost primit, pe atunci Nicusor avea alte planuri.
Ca nu a intrat singur? Foarte bine, faramita si mai mult dreapta si, poate, nici el, si nici USR azi, nu ar fi fost in parlament.
Eu zic ca e bine ca si-a anuntat de pe acum intentia si, mai mult, ca au aratat, impreuna cu PNL si USR ca ar putea coaliza, la o adica. Daca PMP-ul n-ar fi asa capsoman cu Baselu si nu i-ar durea asa mult de unirea cu Moldova, la niste anticipate eu cred ca s-ar schimba fortele in parlament.
Octav(Citează)
11/12/2017 la 4:00 PM
Păi bine măi, Radu. Îl loc să suții orice variantă la jegurile pesediste și peneliste, tu te opui?
Mihai(Citează)
11/12/2017 la 4:08 PM
Nu ar fi avut nici o sansa in 2016. Ar fi ajuns undeva in paginile de istorie ca nascut talent si ramas speranta.
Inainte sa ne pronuntam hai sa vedem persoanele cu care va defila mai departe. Cred ca este o misiune foarte dificila sa faca o echipa competenta pentru planurile pe care le are fara sa aiba suprize din trecut\CV.
Personal salut initiativa fie ea si tardiva. Concluzia merita sa fie trasa cand vom vedea ce nume se vor alatura acestui Partid. Atunci o sa vedem daca proiectul are o sansa sau merita ingropat. Pana atunci 3 ani cu ochii pe ei, pe ceilalti pentru ca sigur nu vor sta degeaba.
Lucian(Citează)
11/12/2017 la 4:33 PM
“indiferent când vor avea ele loc“
nu stii ce se pregateste….ai sa vezi
Cata(Citează)
11/12/2017 la 4:56 PM
3 ani sunt suficienti pentru a face opozitie PSD, a deveni mai cunoscuti si a creste baza electorala.
Grozav pentru dnul Ciolos..are timp berechet… problema este pentru restul lumii care trebuie sa suporte prostiile acestei guvernari.
azorel(Citează)
11/12/2017 la 5:22 PM
Dacian Ciolos si-a ales cam neinspirat momentul anuntului.
Petre(Citează)
11/12/2017 la 8:38 PM
Mai sunt si europarlamentarele inainte de prezidentiale
alunelu(Citează)
12/12/2017 la 12:38 AM
PNL este noul PNT-CD. A fost aliatul PSD in celebra coalitie USL, iar in ultimul an au mimat spre deloc opozitia.
Mai nou se ocupa mai mult sa il critice pe Ciolos si USR decat pe borfasii care dau legi pe repede inainte, noaptea ca hotii.
Ce ar fi putut sa iasa bun de acolo?
C(Citează)
12/12/2017 la 10:27 AM
Ciolos a adus PSD la guvernare. Prin neimplicarea lui. A lasat un val de simpatie sa se duca pe pustii. N-a vrut cu PNL, n-a vrut cu USR. N-a vrut nimic. Nu il inteleg pe acest om.
motanes(Citează)
12/12/2017 la 11:11 PM
Lumea in bula asta nu intelege ca in 2020 o sa castige tot PSD-ul. Si coteaza doar cat de grav o sa castige si cat e mult o sa mai distruga in continuare lumea in care
traim.
De cealalata parte, lumea reala nu intelege ca Ciolos sau Nasui sau o mana de oameni ca astia pentu care ai putea avea odata un pic de simpatie n-o sa poata sa construiasca int-o zi in loc tot ce distruge ciuma rosie in ani de zile.
Asa ca din punctul asta de vedere, Ciolos n-a inceput nici prea devreme nici prea tarziu. A inceput fix cand a trebuit sa inceapa.
@Radu
Daca te lasa rece, atunci voteaza cu PSD-ul. Sau nu te mai lamenta si nu vota deloc – ca te lasa rece.
Daca te intereseaza ceva, implica-te peronal. Fa-ti propriul partid!
Dupa ce-ti faci partid si vrei sa ma implici si pe mine, ca doar ai adresa mea de mail, o sa pot sa spun despre tine: “Sunt sigur că este un om bun, bine intenționat. L-aș susține cu plăcere; probabil chiar o voi face. Problema este că e mult prea târziu pentru această acțiune.”
tudor(Citează)
12/12/2017 la 11:18 PM
-1
Ca sa alungi banditii si sa indrepti legile ai doua obtiuni: Cu furci si topoare ca pe vremea lui Closca si Crisan sau cu partide politice ca pe vremea … care o sa vina.
Protestele “nepolitice” sunt un fel de Miorita.
tudor(Citează)