un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știri despre tehnologie – 20 decembrie 2017

20 Dec 2017  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

NSFW: Jena Frumes, recomandată de Anubis.

asus s5507

    13 comentarii

  1. Linkul catre “robot de bucatarie”” nu e functional..

      (Citează)

  2. “Curtea de Justiție a UE va decide astăzi dacă UBER este taxi sau nu. Mă aștept să spună că este, pentru a avea aceleași drepturi ca și taxiurile.”..si obligatii bineinteles.

      (Citează)

  3. Se zvonea că Galaxy S9 va avea senzorul de amprentă sub ecran, dar se pare că nu va fi așa.

      (Citează)

  4. De fapt Curtea nu a zis ca Uber e taxi ci firma de transport.

      (Citează)

  5. Ar fi interesant un articol cu pro si con despre recunoasterea asta faciala, ca eu nu prea inteleg de unde si pana unde insistenta asta in a o implementa in orice. In opinia mea, exista berechet metode de autentificare cel putin la fel de sigure si… mai putin intruzive, ca sa zic asa. Si nu ca as fi paranoic si ca m-as simti urmarit, ca putin imi pasa, eu sunt un nimeni, dar de la un nivel incolo, totusi, devine cam neplacut sa stii ca moaca ta este scanata oricand si oriunde. “Comanzi la restaurant prin scanarea fetei” – cat de ridicol suna asta ? Daca vreau sa halesc ceva e chiar musai sa fac poza ? Haios ar fi sa te scaneze si budele publice. Vrei sa faci un pipi, pac, trebuie sa te mai tii un pic pana te scaneaza si dupa aia ii dai drumul. Sau poate sa te scaneze in timp ce. :))

      (Citează)

    • Dacă halești de fiecare dată același lucru, da, e mișto cu poză. Intri acolo și comanda se dă automat.

      Problema nu este în metodele de recunoaștere sau autentificare, ci în cum sunt folosite acele date dincolo de beneficiile pe care le ai tu. E ok să faci recunoaștere facială pentru a cataloga automat fotografiile din concediu, nu e ok să primești reclame personalizate pentru că un soft te-a văzut în imagini cu alți prieteni și trage concluzii de acolo.

      Sau nu e ok fără acordul tău. Din fericire, există legi bune în acest sens, recunoașterea facială este bine legiferată în UE și este posibil ca funcțiile din Facebook sau Google Photos să nu fie active și aici.

        (Citează)

  6. Se pare ca noi eram printre fraierii Europei unde uber nu plateste taxe:
    “In majoritatea tarilor UE in care operam sub legea transportului sau suntem in curs de reglementare, aceasta hotarare nu afecteaza mersul lucrurilor”.

      (Citează)

    • Tu ai o problema de intelegere. Nu taxele nu le platesc (la noi fiecare sofer are in spate o firma care elibereaza facturi pentru fiecare ban incasat) ci costul licentei de taxi (care este pana la urma costul verificarii de catre stat a faptului ca soferul respecta niste standarde. Aceleasi standarde pe care le respecta si taximetristii din Bucuresti – HAHAHA)

        (Citează)

    • Marius M: Se pare ca noi eram printre fraierii Europei unde uber nu plateste taxe:

      Nu, nu e cazul. Sunt două aspecte la UBER:

      Taxele – se plătesc conform legislației, ba chiar stă mult mai bine ca taximetria. UBER ia banii prin bancă, șoferii sunt plătiți prin bancă, toate tranzacțiile sunt ușor verificabile și deci și stabilirea taxelor datorate. În schimb, taxiurile dau bon din an în paște. Poți primi și factură.

      Licențele de transport – aici e problema, e un subiect complicat legat de licențele de transport și licențele de taxi (care parca sunt și limitate ca număr).

        (Citează)

    • Platesc impozit pe profit, dar absolut nicio taxa de transportator. Astept sa vad tarifere UBER dupa ce vor plati si ei la fel ca toti ceilalti.

        (Citează)

  7. Marius M:
    Platesc impozit pe profit, dar absolut nicio taxa de transportator. Astept sa vad tarifere UBER dupa ce vor plati si ei la fel ca toti ceilalti.

    Atunci cand vor plati licenta de transport, vor da bonuri mai putine la Uber. :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus