►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
După ce l-a lansat eMAG pe al său, am zis că n-ar strica o listă cu toate cardurile co-branded de la noi. Ce înseamnă card cobranded? Este un card bancar emis de bancă împreună cu un partener comercial (magazin, linie aeriană, operator telecom etc), iar cei ce folosesc acest card primesc, pe măsură ce fac plăți cu acesta, diverse beneficii la acel partener.
Deși conceptul nu-i nou în România, sunt foarte puține astfel de parteneriate și de obicei cu avantaje puține comparativ cu cardurile co-branded din străinătate. Vedeți, asta înseamnă concurența pe piață și utilizarea intensă a cardurilor. În alte țări, băncile au fost nevoite să ofere multe beneficii clienților pentru a-i atrage în sistem. Citiți, de exemplu, câte oferă cardul bancar UBER.
Dacă am uitat vreun card de la noi, să-mi spuneți și-l adaug. Linkurile din titlu duc la pagina băncilor respective.
Banca Transilvania și Flying Blue
Încep cu acesta pentru că-l am chiar eu și-l cunosc în detaliu. Am ales varianta Premium, care vine cu următoarele avantaje principale:
Cu milele premiu Flying Blue pot achiziționa bilete de avion sau upgrade-uri de clasă la companiile aeriene din alianța Skyteam (Flying Blue este programul lor de fidelitate). Într-un an de zile eu am strâns suficiente mile ca să pot zbura până la Hong Kong, Tokyo sau în Caraibe folosind doar aceste “puncte bonus”. Ca să strângem mile și mai repede, am emis un alt doilea card pe același cont, pentru Matilda.
Mai sunt și alte avantaje, dar le găsiți pe site și poate fac cândva un articol mai mare.
După cum am descris aici pe larg, cardul acesta, recent lansat, oferă utilizatorilor un soi de cashback la achizițiile de la eMAG și partenerii din Marketplace. Primești puncte eMAG, 1 punct = 1 leu, iar acești bani apar ca voucher în contul tău eMAG și pot fi folosiți în următorii 3 ani ca discount la o comandă cu produse eMAG.
Punctele se primesc ca procent din suma cheltuită și în funcție de categoria produselor cumpărate. Avantajul principal este pentru categoria Fashion, unde primești înapoi 10% din suma plătită. Pentru IT&C, doar 1%. Detalii găsiți și pe site-ul eMAG.
Acest card oferă 2 puncte Vodafone pentru fiecare 10 lei cheltuiți cu el. Punctele pot fi utilizate pentru a cumpăra telefoane și accesorii, pentru a plăti facturi și credit pe cartelă șamd. Sunt descrise în această pagină, partea de jos.
Valoarea unui punct este de 0,01 euro. Practic, la 4000 de lei cheltuiți pe lună cu acel card, primești 8 euro. Din ce înțeleg din comentarii, condițiile erau mai avantajoase acum ceva vreme. Știu oameni care și-au cumpărat, cam o dată la doi ani sau mai des, telefoane de top folosind aceste puncte, dar ce-i drept sunt și “big rollers” ca să zic așa.
Din câte înțeleg, cardul include și asigurare de călătorie în străinătate pentru 20.000 euro.
După cum spune numele, cardul oferă beneficii la Wizz Air, ceea ce-l face interesant pentru cei ce călătoresc des, având în vedere că Wizz zboară spre multe destinații din diverse orașe românești.
Cardul oferă:
Cu punctele Wizz acumulate puteți plăti bilete, taxa de bagaje, servicii de îmbarcare prioritară și alte servicii Wizz. Cursul de schimb este 100 puncte = 1 leu.
Sunt diverse alte condiții și avantaje, de exemplu primiți 4 puncte pentru fiecare leu cheltuit la Wizz, nu 2 puncte, dar în același timp puteți utiliza aceste puncte după ce strângeți minim 2.000 de puncte. Le găsiți pe site-ul Wizz, care explică mai bine totul decât cel Bancpost.
Practic, pentru 4000 lei cheltuiți lunar cu acest card, primiți 8.000 puncte, adică 80 de lei în clubul Wizz. Într-un an de zile se poate strânge de câteva bilete de avion Wizz.
Cardul oferă câteva avantaje dacă alimentați cu carburant de la benzinăriile Mol. Mai exact, principalele avantaje sunt:
Adică, pe scurt, primești 500 de lei pentru carburant în primul an al cardului. Din ce-am înțeles, banii se dau în două tranșe, 200 de lei imediat și 300 de lei dupa ce trec cele 12 luni.
Sunt curios dacă, după aceea, poți anula cardul și să faci altul astfel încât să beneficiezi în fiecare an de 500 de lei carburant gratuit, ceea ce înseamnă două plinuri de rezervor.
Miles and More este programul de fidelitate al Star Alliance, din care fac parte o serie întreagă de linii aeriene precum Lufthansa, Austrian șamd. Principalul avantaj al cardului este că primești 1 milă premiu pentru fiecare 5 lei sau 1 euro cheltuiți cu acesta.
Nu pot să nu observ că oferta este mai slabă decât la BT cu Flying Blue sau la Bancport cu Wizz. Primești mai puțini mile pentru aceeași sumă cheltuită, nu primești acces la vreun lounge și nu am citit nimic despre asigurare de călătorie. Mai mult, comisionul de administrare anuală este de 200 de lei.
Cardurile ING și programul lor Bazar
Teoretic nu sunt carduri co-branded, dar programul Bazar este prea mișto ca să nu-l amintesc.
Pe scurt, toți posesorii de carduri ING au acces la anumite discount-uri oferite de ING în secțiunea Bazar din Homebank. Trebuie să activați o ofertă înainte de a face achiziția, trebuie să plătiți apoi cu cardul ING și după un timp banca va sesiza plata și va înapoia sub formă de puncte un procent din suma cheltuită.
1 punct = 1 leu, așa că practic vorbim de cashback.
Iată câteva dintre ofertele din Bazar la data scrierii articolului:
Acestea sună bine, mai ales că se cumulează cu alte reduceri oferite de magazin. Aplicați 8% la Fashion Days când au ei o campanie de -30% și rezultă un preț și mai bun.
Dezavantajul este că majoritatea ofertelor au steluțe, adică pot fi folosite o dată pe sezon sau sunt limitate ca valoare. Cea la Fashion Days poate fi de maxim 25 lei, la Reserved de 12 lei. La iStyle ai 10%, dar maxim 50 de lei.
Cardul se adresează studenților, așa că aici apare o primă limitare. Pentru studenți, însă, promite reduceri la o mulțime de parteneri, obținute prin ISIC – International Students ID Card. Le puteți vedea aici.
Tradeville este o platformă de investiții online la bursă, practic un broker online. Conform legilor, nu poți investi pe bursă decât printr-un broker, iar Tradeville este unul dintre ei.
Cardul Libra Bank cu Tradeville oferă avantaje în acest sistem, precum transferul imediat al banilor între contul bancar și cel Tradeville. Fondurile din contul bursier sunt disponibile imediat în contul bancar. Nișa căruia i se adresează mi se pare foarte mică.
Garanti Bank donează 0,3% din valoarea oricărei tranzacții efectuate cu acest card către World Wide Fund for Nature România, care folosesc banii pentru diverse programe ecologice sau de protejare a unor zone naturale din România.
Există și câteva avantaje pentru posesorul cardului, le găsiți pe site.
Cardul este gândit pentru reprezentanții Avon, nu pentru clienții finali. 1% din valoarea tranzacțiilor este transformată în puncte de loialitate, cu care reprezentantul poate plăti facturi Avon prin contul său.
Asta e tot ce am găsit eu. Unde sunt ceilalți operatori telecom? Unde-s Elefant sau Blue Air?
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
35 comentarii
12/12/2017 la 8:07 AM
Foarte util articolul.
mihai(Citează)
12/12/2017 la 8:08 AM
O observatie : la ING bazar totul este personalizat. Si eu si sotia avem acelasi tip de card, dar unele oferte la ea apar, la mine nu. E ciudat…
mihai(Citează)
12/12/2017 la 9:14 AM
Da, ziceau ei cândva într-o discuție că au un algoritm care încearcă să ghicească ce te-ar interesa. Mie mi se pare o idee proastă, că poate te interesează un cadou pentru o femeie și vrei reducerea la chestii de machiaj, dar na…
nwradu(Citează)
12/12/2017 la 8:23 AM
Flanco – Cetelem .
Florin(Citează)
12/12/2017 la 8:31 AM
Cetelem nu e bancă, poate de-aia nu e în listă…
George(Citează)
12/12/2017 la 9:15 AM
Da, nu mi-a venit prin cap să mă uit pe site-ul Cetelem.
nwradu(Citează)
12/12/2017 la 8:38 AM
Totuși, așa cum ai amintit de ING și sistemul lor de oferte ”Bazar”, mai sunt și alții care fac cam același lucru – gen Credit Europe Bank cu Cardul Avantaj sau Raiffeisen Bank cu programul Multishop (parcă).
Ai aruncat un ochi pe http://www.carddecredit.ro? (parcă nu e chiar la zi cu detaliile, dar e un punct de plecare)
George(Citează)
12/12/2017 la 8:40 AM
Rectific, n-am fost atent și n-am dat cu copy-paste, era vorba de http://www.carduridecredit.ro și evident – http://www.carduridecredit.ro/carduri-cobranded/
George(Citează)
12/12/2017 la 9:15 AM
Am uitat de Credit Europe, parcă era ceva interesat cu Avantaj. O să studiez.
nwradu(Citează)
12/12/2017 la 8:53 AM
Util ar fi sa incluzi si comisioanele anuale & costuri emitere card suplimentar etc. (acolo unde sunt, generalist)
Unele sunt putin mai greu de gasit dar iti dau hint pentru prima intrare din listă:
la BT Flying Blue apareau doar in versiunea /en a site-ului
Tudor(Citează)
12/12/2017 la 9:16 AM
La BT Flying Blue sunt chiar sub tabelul din pagina spre care am dat link.
nwradu(Citează)
12/12/2017 la 9:31 AM
Da, foarte tari cei de la BT, numai in versiunea in engleza a site-ului au link-uri catre niste pdf-uri in romana cu lista de comisioane.
Pe langa alea (2% comision de schimb valutar!!!), eu as vrea sa stiu, de exemplu, daca atunci cand virezi bani din alte banci pentru acoperirea creditului iti iau comisionul ala de incasare, asa cum fac la creditele “normale”. Ca daca da, se mai adauga 60 lei/an la comisionul de administrare.
As mai intreba daca au perioada de gratie, dar cum nu e mentionata nicaieri presupun ca nu.
Sorin(Citează)
18/12/2017 la 4:44 PM
Păi și de ce nu-i întrebi? Au o mulțime de metode de contact, inclusiv prin intreBT.
nwradu(Citează)
12/12/2017 la 9:34 AM
Carrefour-BRD Finance
Vio(Citează)
18/12/2017 la 4:45 PM
Nu l-am găsit pe site. Mai este?
nwradu(Citează)
12/12/2017 la 9:44 AM
La ing bazar e atat de personalizat incat de 3 luni mi-au scos singura oferta pe care o foloseam lunar, cea de reducere la MOL :)).
De atunci nici nu mai folosesc ca nu am la ce..
gabi(Citează)
12/12/2017 la 10:00 AM
Salut, mai este si Cardul Renault BRD – https://www.renault.ro/servicii/cardul-renault.html
Stefan J.(Citează)
18/12/2017 la 4:48 PM
Nici despre aceasta nu știam, dar sună ciudat. Pare a fi emis de BRD Finance IFN, nu de BRD-SG.
nwradu(Citează)
12/12/2017 la 10:01 AM
“dar programul Bazar este prea mișto ca să nu-l amintesc”
“Dezavantajul este că majoritatea ofertelor au steluțe, adică pot fi folosite o dată pe sezon sau sunt limitate ca valoare. Cea la Fashion Days poate fi de maxim 25 lei, la Reserved de 12 lei. La iStyle ai 10%, dar maxim 50 de lei.”
Pai deci cum e pana la urma? Programul e prea misto dar beneficiul e cam nul…
vladutz(Citează)
18/12/2017 la 4:48 PM
Când ai o reducere prin simplul fapt că ești clientul băncii, e mișto. Putea fi și mai bun? Sigur.
nwradu(Citează)
12/12/2017 la 10:38 AM
Singura oferta care merita pe partea de airline (desi nu este in sine un card cobrabded), este BCR+Priority Pass (https://www.bcr.ro/ro/persoane-fizice/conturi-si-operatiuni/carduri-de-debit/visa-platinum). Practic valoarea acelui Priority Pass Prestige este de 400 eur/an, si iti ofer access in foarte multe loungeuri din lume.
Boris(Citează)
12/12/2017 la 10:44 AM
E un beneficiu al unui card Visa Platinum. Nu prea conteaza banca.
alex(Citează)
12/12/2017 la 11:18 AM
Subscriu. Este absolut genial. Cred ca in prima luna de folosire mi-am scos valoarea pe câțiva ani.
eu din EU(Citează)
18/12/2017 la 4:50 PM
Da, interesantă treabă. Și BRD are aceeași ofertă la MasterCard Platinum, probabil și alte bănci.
Cu Visa Gold poți intra gratuit la Otopeni, apropo. Valabil la vreo 15 bănci românești.
nwradu(Citează)
12/12/2017 la 11:09 AM
Mastercard gold de la bcr, reduceri la mai multe magazine, restaurante, acces la Mastercard lounge din Bucuresti si Cluj. Pentru mine e mai mult decat suficient.
Alin(Citează)
18/12/2017 la 4:51 PM
Astea cred că sunt beneficii de la Mastercard, că orice card vine cu o listă de parteneri cu reduceri.
Lounge-ul Mastercard este asemănător cu cel Business din Otopeni, da.
nwradu(Citează)
12/12/2017 la 1:08 PM
La ING probabil sunt personalizate, eu nu am la PC garage reducere.
cartus(Citează)
12/12/2017 la 8:29 PM
Asa pare. Eu am avut si am folosit-o luna trecuta, in decembrie nu a mai aparut pe lista.
ghosty(Citează)
12/12/2017 la 2:02 PM
fals. Uite de exemplu la BT: https://www.bancatransilvania.ro/pentru-tine/carduri/carduri-de-cumparaturi/star-card/star-platinum/ “Tariful este de 24 EUR/persoana/acces.”
Boris(Citează)
12/12/2017 la 3:17 PM
Au cei de la ING un algoritm, dar e pe invers: ce folosesti la maxim nu mai primesti. Exemplu: reducerea la benzinariile Mol mie nu imi mai apare (am folosit-o in fiecare luna de 2 ori – maximul posibil), unor prieteni inca le apare sa activeze reducerea…
Marius(Citează)
12/12/2017 la 4:32 PM
Eu stiam ca primesti oferte la magazine unde nu prea ajungi, ca sa te atraga acolo, din spusele unui reprezentant ING de la Customer Service. De exemplu daca platesti lunar cu cardul la Mol, nu iti mai dau oferta de 2%, ca esti deja clientul acelui magazin. Dar daca o perioada nu mai apar plati la Mol facute de tine, e posibil sa primesti din nou oferta, ca sa te atraga inapoi. Cel putin asta am dedus si din discutii cu mai multi prieteni care folosesc Bazarul…
Alex(Citează)
12/12/2017 la 10:31 PM
Ce se poate manca si bea la salonul acela? Mi se pare foarte bine, pleci satul, scutesti niste bani.
Maku(Citează)
18/12/2017 la 4:58 PM
De băut cam orice: cafea, sucuri, vin, alcoolice (gin, Martini, whisky etc), bere.
De mâncat mai slăbuț: covrigei, napolitane, iaurt cu cereale Zuzu etc. La un moment dat am găsit și sandvișuri.
În aeroporturile mari, la lounge-urile SkyTeam, găsești și mâncare caldă, poate și câte un bar cu barman. Cred că o să fac o serie de articole, că am strâns de-a lungul anilor fotografii cu diverse.
nwradu(Citează)
13/12/2017 la 3:47 PM
ing bazar nu e asa roz pe cat crezi, au multe stelute.
multe din oferte te obliga sa platesti online cu cardul, nu in magazin, nu ramburs …
ex am mers pe o oferta de la flanco – comandat un produs (de pe net) cu ridicare din magazin flanco – unde am si platit produsul la pretul de pe net ( nu la cel din magazin care era mai mare) – deci in esenta am beneficiat de oferta “site/net”, dar ING pentru ca nu e facuta plata online nu a dat niciun ‘jeton”. discutam de cativa lei amarati
eu sunt fan rompetrol, sunt fan coresi/auchan (brasov) iar acolo numar pe degetele de la o mana de cate ori as fi putut beneficia de oferte
totusi cred ca am castigat 5 ron la ceva dar nu imi aduc aminte.
darius(Citează)
18/12/2017 la 4:59 PM
La Rompetrol poți avea reduceri folosind cardul lor.
nwradu(Citează)