un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Vodafone a lansat oficial iPhone X, ocazie cu care l-am butonat și eu un pic

3 Nov 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

31 comentarii

Apple a schimbat regulile lansărilor internaționale pentru iPhone X, așa că aceasta s-a făcut la 8 dimineața în Ziua Z, nu la miezul nopții. Ca de obicei în ultimii ani, Vodafone a pornit vânzarea în prezența bloggerilor, a presei și a altor invitați, totul întâmplându-se anul acesta la magazinul lor din zona Unirii, pe colț vizavi de Centrul Vechi.

Am fost acolo ca să văd cu mâna mea telefonul aniversar. Eu și clienții ce și l-au dorit încă din primul moment, dovadă coada de la casă. Telefonul poate fi cumpărat de la ei la liber sau în diverse combinații de abonamente, inclusiv unul Super RED 45 unde telefonul costă 649 euro.

Telefonul mi s-a părut superb. Ecranul are culori extraordinare, iar varianta aceasta full frontal se potrivește bine telefonului. Nu mă mir, e un Super AMOLED, pe când iPhone 8 are un IPS.

via GIPHY

Dispozitivul este foarte finuț realizat, foarte bine prelucrat. Am văzut și cum lucrează noua detecție de față cu camera lor specială, telefonul s-a deblocat imediat. Nu pot confirma (pentru că am încercat doar o dată), dar mi se pare că se deblochează când îl orientezi spre față fără să fie nevoie să-i pornești în prealabil ecranul.

Apropo de cei 800 Mbps viteză maximă oferită de Vodafone în noul Supernet 4.5G, iPhone X se oprește la 600 Mbps. Tripleta de care are nevoie este: agregare de 3 frecvențe, modulație 256QAM și MIMO 4×4. iPhone X le suportă doar pe primele două, obținând acel maxim 600 Mbps de care este capabil.

Se pare că este o poveste interesantă la mijloc: Apple folosește pentru modelul X (și pentru 8 și 8 Plus) două tipuri diferite de modemuri LTE, de la doi producători diferiți, Intel și Qualcomm. Unul este mai lent decât altul (ghiciți care!), iar Apple îl limitează și pe cel rapid pentru a nu crea diferențe de performanță între ele sau între piețe. Chiar și așa, un maxim de 600 Mbps e o cifră bună.

Un iPhone X este expus permanent în magazinul Vodafone din Splaiul Independenței 1, dacă vreți să-l vedeți.

    31 comentarii

  1. Terminalele sunt securizate crunt. Dovada ca si blogerii sunt pe ciordeala.

    In rest nimic nou, aceiasi tehnologie de la sfarsitul anilor 90, cu al ‘nshpelea fine tune.

      (Citează)

  2. Andrei STANCIU

    03/11/2017 la 10:56 AM

    Prețul nu reflectă funcționalitatea, poate calitatea, dar ipocrizia și megalomania e mare, la fel ca fudulia celor cu mașini scumpe și chirie în Rahova (că e mai ieftin).

      (Citează)

  3. snapdragon 835 cu X16 LTE Modem suporta 1Gbps

      (Citează)

  4. “Dispozitivul este foarte finuț realizat, foarte bine prelucrat.”

    O adevarata surpriza pt un telefon de 1000 de euro. Daca are si incarcator, cu atat mai bine.

      (Citează)

  5. Și iPhone 7 & 7plus are astfel de limitări.
    intel < Qualcomm

      (Citează)

  6. Giovani:
    “Dispozitivul este foarte finuț realizat, foarte bine prelucrat.”

    O adevarata surpriza pt un telefon de 1000 de euro. Daca are si incarcator, cu atat mai bine.

    iPhone 8 si X suporta fast charging pe USB-C, dar deloc surprinzator, in cutia in care il primesti ai doar un cablu Lighting-to-USB pentru incarcare normala.

    Peste cei 1000 si ceva de Euro mai dai inca undeva in jur de 70, pe un cablu USB-C si incarcator special Apple.

    Mizilicuri, totusi.

      (Citează)

  7. Radu, stai sa inteleg. Adica dimineata a fost un fel de lansare in cadru restrans, fara acces liber pentru clientii pierduti la ora aia. Si cu toate astea telefoanele erau legate cu lantul, ca cine stie, poate ai maneca larga si iti scapa pe ea… Nici nu stiu ce as mai putea sa comentez.

      (Citează)

  8. Red: iPhone 8 si X suporta fast charging pe USB-C, dar deloc surprinzator, in cutia in care il primesti ai doar un cablu Lighting-to-USB pentru incarcare normala.

    Peste cei 1000 si ceva de Euro mai dai inca undeva in jur de 70, pe un cablu USB-C si incarcator special Apple.

    Mizilicuri, totusi.

    Te mira? Este politica Apple sa ofere strictul necesar si sa ceara bani frumosi pentru absolut orice. Eficientizare si profit maxim. Imoral? cu siguranta. Au deja o baza foarte mare de clienti si cei ca noi (putini) care spera ca macar in sumele acestea deja exagerate sa primesti o experienta completa de utilizare, vor fi lasati sa spere in continuare. Sunt producatori ce nu mai ofera casti…se testeaza piata. Cine stie ce va lipsi din pachetul achizitionat in anii urmatori :)

      (Citează)

  9. De ce nu semnalezi ca e un articol publicitar? Arhi a pus un P la articolul lui…

      (Citează)

    • Stai liniștit!!!
      O să-ți dea banii înapoi pentru acest articol zidit după un paywall pe care l-ai plătit cu bani grei din sudoarea frunții tale să-l citești.

        (Citează)

    • Jumătate din comentariile lui Mihai sunt cu “rămâi la burgeri și tehnologie, că la subiectul X nu te pricepi” și cealaltă jumătate cu “e reclamă!”.

      Nu înțeleg de ce, dacă nu-ți place acest blog, îl tot citești de vreo doi ani încoace.

        (Citează)

    • E masochist, probabil

        (Citează)

  10. Un scurt reminder pentru cei care au uitat:

    Apple este …. “a luxury brand”…not a “tech company”.

      (Citează)

    • Nu sunt de acord, investesc enorm în cercetare și o mulțime de tehnologii ei le-au implementat primii și impus în piață ca fiind ceva normal.

        (Citează)

    • Si mai exact care ar fi acele tehnologii? Nici o piesa din componenta vreunui iPhone nu a fost facuta vreodata de Apple direct. Pentru ca nu exista fabrici Apple.

      Da, Apple a avut cateva idei din care au rezultat niste specificatii tehnice pentru un procesor facut de IBM, pentru un ecran facut de Samsung, pentru un PCB facut de Foxconn.

      Dar Apple nu a cercetat si nu patentat nimic nou, doar a refolosit tehnologii si know-how deja existent.

        (Citează)

  11. not worth it

      (Citează)

  12. Aia cu “foarte finut realizat” pare o descriere cam schioapa, asa, mai de la Obor.
    In rest, ca de obicei, tot felul de oameni care-si dau cu presupusul daca merita sau nu banii. Daca nu merita, Apple o sa fie intr-un rahat la anul si noi vom afla asta. Daca nu, inseamna ca pentru multi merita. Doar idiotii cred ca poti pacali milioane de oameni sa dea 1000 EUR/USD pe un telefon care este prost.
    Eu am Samsung, ca sa nu avem discutii ;-)

      (Citează)

  13. Ganditi-va asa logic din perspectiva economica cum de un boț de telefon cat palma worth of tz materiale de constructie si costuri de productie poate costa peste valoarea unui laptop de gaming ,de exemplu , care are mult mai multa tehnologie , putere , ecran si ce vreti voi. Deci doar din perpectiva economica, da?

    Doar atunci iti poti dai seama cat de idiot esti cumparand un telefon cu 5000 – 6000 ron.

    Sunt convins ca vor rupti in fund care vor apara acest pret :)) Si vor apara un pret si dublu. Pentru ca average joe-ul vrea sa nu mai fie average joe si crede ca un telefon l-ar ajuta.

      (Citează)

    • Logica de roman. Daca laptop-ul e mai mai mare, sigur costa mai mult productia si are “mai multa tehnologie” in el. Daca pana acum un telefon mainstream nu a mai costat 1000 dolari sigur e gresit in fata logicii si a lui Dumnezeu sa ceri atat. Pentru ca aceste companii, care sunt niste sisteme mult mai performante decat va fi Romania in ansamblul eu vreodata, iau niste decizii asa, dupa un pic de research prin comentarii si pe forumuri. Si noi stim de fapt cum e mai bine.

        (Citează)

  14. Mai exact, cum ai butonat un telefon anuntat pe toate partile ca nu are butoane?

      (Citează)

  15. Mai oameni buni, tot îi dați cu reclama aia cu 800Mbps. La un abonament normal (red 15) viteza este de 150 Mbps. Atât. Viteza aceea mult lăudată probabil se atinge la abonamente speciale (a se citi extrem de scumpe).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus