►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
23 Nov 2017 ·
Am avut prima brățară Samsung Gear Fit și mi-a plăcut foarte mult, fiind un fel de ceas sport. Acum a ajuns la mine noul Gear Fit2 Pro, care are la bord mult mai multe funcții, așa ca iată un review.
Specificații Samsung Gear Fit2 Pro:
Preț: 229 euro la Orange, acum. Am primit-o în cadrul programului de teste Orange Smartphone Tester.
Brățara și un dock pentru încărcare, cu cablu USB. Nu are adaptor de priză, deși puteți să-l înfigeți într-unul.
Gear Fit2 Pro este foarte bine făcut, iar faptul că are certificare MIL-STD-810G la șocuri (de exemplu dacă-ți cade din mână sau sari cu ea în apă de la înălțime) este un bonus frumos.
Cureaua este dintr-un silicon moale, plăcut la atingere și la purtare; un alt punct bun.
Cele două butoane laterale sunt cam mici și prea apropiate între ele. N-am înțeles de ce, zici că plănuiau să pună 4 și le-au înghesuit așa.
Ecranul este foarte mișto, se vede tehnologia Super AMOLED în lucru, având culori vii, foarte saturate, și un negru absolut. În fotografii n-am reușit să le surprind bine, e dificil de fotografiat brățara fără condiții speciale, dar credeți-mă că e o plăcere să te uiți la ea.
Pe partea interioară se află pinii de încărcare și senzorul de ritm cardiac, care aruncă o lumină verde prin piele pentru a detecta fluxul sanguin.
Singurul lucru negativ este autonomia bateriei, care este de maxim 3 zile. Prima generație Gear mă ținea cam 5-6 zile, deși ce-i drept nu avea ecran așa mare și nici atâția senzori. Din fericire, Gear Fit2 Pro este ușor de încărcat, practic îl arunci fără mare precizie pe dock-ul său și se lipește magnetic în poziția corectă.
Ca senzori, brățara detectează:
Observați și că are GPS, ca să vedeți pe hartă pe unde ați alergat.
Brățara este capabilă să facă singură toate acestea, dar pentru vizualizarea rapidă a datelor e nevoie de aplicația Samsung Health pe telefon. Acolo am putut vedea situația pe zile la pași și distanță parcursă, pulsul inimii în diverse momente din zi șamd. Brățara se poate integra și cu trackerele de apă băută și de cafea băută, adică adaugi tu widget-uri pe ecranul ei pe care apeși pentru a le număra.
Brățara știe să urmărească o mulțime de exerciții, inclusiv fandări, genoflexiuni, yoga, pilates, eliptică, bicicletă, înot și desigur mers și alergat. Nu-i la nivelul unui ceas gândit special pentru sport, cum sunt unele Garmin, dar este un compromis foarte bun cu un ceas inteligent, după cum puteți vedea mai jos la partea de interfață și notificări.
În plus, Fit2 Pro are un mod mișto de a-ți atrage atenție că ar fi cazul să te mai mișto, să te ridici de pe scaun, plus că-l poți seta în diverse moduri de monitorizare, plus că are un mod dedicat pentru înot unde dezactivează ecranul tactil pentru a nu fi declanșat de apă.
Fit2 Pro are două butoane laterale cu funcții de tip Home și Back. În plus, ecranul tactil suportă gesturi cu swipe din cele patru părți. În colțul din stânga sus apare un punct portocaliu ce semnalizează notificări noi, foarte vizibil și totuși discret plasat.
Instalând aplicația oficială Gear, veți putea modifica și configura mai rapid brățara, în special cu noi fețe de ceasuri. Vreo 15 sunt incluse, altele sunt disponibile pentru download, inclusiv unele contra cost. Fețele incluse sunt în generat futuriste și se potrivesc bine cu brățara, iar ecranul de rezoluție mare ajută mult la afișarea fonturilor și a liniilor oblice. După cum spuneam, și culorile sunt foarte plăcute.
Notificările sunt partea cea mai utilă. Am lăsat telefonul pe birou și m-am plimbat prin casă doar cu brățara, iar vibrația discretă a acesteia mă alerta de noi notificări. Ridic încheietura spre ochi și ecranul se aprinde cu noile notificări, iar o apăsare pe acestea îți poate și arăta întreg mesajul SMS sau email sau messenger. Rezoluția mare permite citirea ușoară a acestora.
Există un Music Player; se poate transfera muzică în brățară și o puteți asculta prin bluetooth folosind căști compatibile, situație utilă atunci când nu aveți telefonul în preajmă. O altă aplicație este Find My Phone, care face telefonul să sune pentru a-l găsi prin casă. Există cronometru, ba chiar și o aplicație Meteo bunicică.
Mai este și o aplicație de Calendar preinstalată, utilă pentru a vedea direct la încheietură ce urmează. O altă aplicație interesantă este 24-hour Log, care-ți spune ce-ai făcut în ultima perioadă, pe intervale orare, ceea ce-ți arată cât de activ ai fost.
În plus, butonul de Home poate fi apăsat de trei ori rapid pentru a transmite un mesaj S.O.S. Acesta se configurează din aplicația de telefon.
Din magazinul de aplicații se pot instala și altele, precum una pentru controlarea camerelor GoPro, altele pentru Under Armour, Endomondo, Tenis șamd. Nu sunt foarte multe, însă, iar cea mai utilă probabil este cea pentru GoPro.
CE E BINE |
CE E RĂU |
|
|
Gear Fit2 Pro este un gadget bun, dacă nu vă deranjează prețul acestuia. Își îndeplinește cu brio funcțiile, are un ecran de calitate bună și o interfață viu colorată, cu ceasuri modern desenate, un compromis bun între smart watch și sport tracker. Singurul lucru care-l trage în jos este autonomia de 2-3 zile; speram la mai mult, deși, ce-i drept, nici alte gadgeturi similare nu excelează.
Preț: 229 euro la Orange, acum.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
14 comentarii
23/11/2017 la 8:28 AM
Nu ma pricep la asta cu atmosferele, dar rezista la inot?
alex(Citează)
23/11/2017 la 10:53 AM
5 atmosfere înseamnă 50 de metri adâncime, deci poți să faci și înot cu ea.
Radu(Citează)
06/12/2017 la 3:13 PM
Nu doar că rezistă foarte bine la înot, dar îţi este şi utilă în bazin, pentru că-ţi numără lungimile pe care le înoţi în bazin de 25 sau de 50 de metri. Am scris şi eu câteva impresii după testarea brăţării, pot fi citite aici: http://www.biciclistul.ro/2017/12/04/samsung-gear-fit2-pro-review/
Emilian Nedelcu(Citează)
23/11/2017 la 9:25 AM
Daca este ca la Gear 3, cand BT nu este disponibil, telefonul se conecteaza la dispozitiv prin WiFi, deci nu este chiar degeaba. In casa, spre exemplu cand te plimbi cu bratara/ceasul si telefonul sta intr-o camera la incarcat, se mai pierde semnalul BT si atunci se conecteaza prin WiFi.
Cristi(Citează)
23/11/2017 la 11:21 AM
Cu 229 euro iți faci abonament la sala pe un an.
florin(Citează)
23/11/2017 la 1:50 PM
Stiu eu pe unul, blogger, care si-a facut abonament la sala. Problema cu facutul abonamentului la sala este ca dupa aia va mai trebui si sa te duci pe acolo.
nashu_mare(Citează)
23/11/2017 la 1:52 PM
S-a dus, apoi s-a însurat și acum poate să se îngrașe.
nwradu(Citează)
23/11/2017 la 11:30 AM
:) am luat Fenix3-ul la 1000 de lei la BlackFriday. ft multumit de el. Mersi de hint.
ovidiu(Citează)
23/11/2017 la 3:02 PM
Cu plăcere, mă bucur că îți place.
nwradu(Citează)
23/11/2017 la 12:10 PM
salut. ce husa folosesti la telefon? pare interesanta.
Florin Dumitrescu(Citează)
23/11/2017 la 3:01 PM
Una UAG cu rezistență la șocuri, vezi pe Mobiledirect.ro
nwradu(Citează)
26/12/2017 la 4:17 PM
Singura nelămurire care o am e dacă poți vorbi la ceas? Am găsit doar ca poți vedea și respinge apeluri. Mulțumesc
Sanda(Citează)
26/12/2017 la 7:34 PM
Nu poți.
nwradu(Citează)
03/07/2018 la 1:32 AM
Salut,
Stie cineva daca se gasesc in romania strap-uri / bratari / curele de schimb pentru acest dispozitiv? De pe aliexpress nu am rabdare sa comand.
merci
adrian(Citează)