un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Câteva articole interesante de citit astăzi – 19 noiembrie 2017

19 Nov 2017  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Cea mai bogată femeie din Norvegia a scăpat cu o amendă de 23.000 de lire sterline pentru condus sub influența alcoolului. De asemenea, i-a fost suspendat permisul pentru 13 luni și a primit 3 săptămâni de închisoare cu suspendare. Așa arată pedepse pentru condus beat într-o țară modernă, care ține la cetățenii ei. A scăpat ieftin: risca o amendă de 3 milioane de lire și 18 zile de închisoare.

Opere de artă faimoase stau închise în containere securizate. Au fost cumpărate ca investiție de către diverși oameni cu bani. Vorbim de antichități, tablouri de Picasso, van Gogh, Renoir, Rothko și alte asemenea nume, mii de bucăți, ceea ce probabil ar putea deveni al doilea muzeu ca valoare după Luvru.

România TV manipulează lumea mințind despre arme nucleare ascunse de americani prin România și comploturi de acest tip. Măcar acum știm clar cu ce parte țin.

O femeie Rohinga povestește despre violurile și crimele din satul ei. Zeci de mii au fost omorâți pentru că aveau altă religie.

Romexpo a transmis din viitor despre rezultatele târgului de turism. Au trimis comunicatul înainte să aibă loc târgul.

O femeie s-a judecat cu Casa de Asigurări pentru sănătatea copilului nenăscut. Acesta trebuia operat în străinătate, dar casa de asigurări nu-i dădea voie pentru că pe formularul completat nu figura și CNP-ul bebelușului. Nefiind încă născut, nu avea CNP, dar n-a contat asta pentru birocrație.

Malcolm Young, de la AC/DC, a murit. 64 de ani, dar suferea de demență.

Un submarin argentinian a dispărut. Chestiile astea nu se termină niciodată cu bine.

Un interviu cu Stephen Colbert. Un alt interviu cu Gal Gadot, Wonder Woman.

Amazon folosește amatori pentru livrările last-mile. Un sistem tip UBER, unde oameni se înscriu, acceptă livrări și le duc cu propria bicicletă sau mașină, fără vreo pregătire specială.

Restaurantul Noma se redeschide. Au fost rezervate deja toate mesele până în aprilie.

Cele mai populare orașe pe Instagram în timpul iernii.

asus s5507

    15 comentarii

  1. Tare aia de la Romexpo.

      (Citează)

  2. Misto cu amenzile in Norvegia, se ia % din veniturile pe anul precedent parca. Asa ar trebui si la noi. Sau ca procent din valoarea masinii care incalca legea, si asta ar fi misto.

      (Citează)

    • Venitul ca venitul, de obicei amenda e 1,5x salariul lunar, dar pe lângă asta primești suspendare mare a permisului și închisoare. Cum ar fi, motive foarte bune să nu riști pentru un pahar.

        (Citează)

  3. Îmi place că ne pasă de minoritățile altora când noi nu ne descurcăm cu ale noastre.

    Nu spun că acolo nu sunt abuzuri dar au mai fost relatări din astea de-a lungul istoriei ce s-au dovedit a fi o mare exagerare.

      (Citează)

    • Ce te face să crezi că ar fi o exagerare? Eu nu țin minte de relatări ce să se fi dovedit mari exagerări, în sensul că a zis cineva că mor oameni și de fapt erau toți ok.

        (Citează)

  4. Misto treaba asta cu Amazonul. Ești pasionat de bicicletă și vrei sa faci și bani: bagi un Uber Eat , Uber Amazon și ai îmbinat utilul cu plăcutul.

      (Citează)

    • Dacă citești restul articolului, vei vedea că e un sistem foarte nasol pentru șoferi, care abia se descurcă.

      În plus, nu există răspundere. Eu am aici același curier Fan Courier de ani de zile, iar omul face o treabă bună. Probabil că nu vrea să aibă probleme, din moment ce a rămas atât timp acolo.

      Dacă aduci la livrare un oarecare ce azi face asta, mâine nu, îți aruncă fără mari regrete coletul peste gard.

        (Citează)

    • Uber, Amazon urmaresc sa fac profit, nu le pasa de soferi, uitate la McDonalds in america, majoritatea angajatilor pe part-time sa nu le ofere asigurare medicala, pensie. Stati linistiti ca are si america destui “sclavi”.

        (Citează)

    • Nu mă miră asta. Într-un fel e interesant ce sistem simplu au găsit pentru a obține curieri și a ajuta pe cei ce vor un job part-time.

      La fel de interesant este și cât de rapid se strică un astfel de sistem atunci când e vorba de volume mari și concurență.

        (Citează)

  5. nwradu:
    Venitul ca venitul, de obicei amenda e 1,5x salariul lunar, dar pe lângă asta primești suspendare mare a permisului și închisoare. Cum ar fi, motive foarte bune să nu riști pentru un pahar.

    In principiu prin tarile nordice “un pahar” nu e contraventie. In schimb cand ai calcat pe bec, legea e lege. Pe langa perioade lungi de suspendare a permisului in cazul repetarii anumitor contraventii minore se anuleaza permisul. Si trebuie sa mai dai odata examenul. Oricum compararea comportamentului in trafic din zona nordica cu ce e la noi nu are send… din pacate.

      (Citează)

    • @alexȘ In Norvegia sunt, in principiu aceleasi restrictii ca si in Romania ( cu exceptia sistemului de calcul al valorii amenzii). Un pic mai tolerant in Romania.

      Limita lor e 0.2 la mie , concentratie masurata in grame de alcool pur / litru de sange.
      Dupa care iti suspenda permisul un an si te ingroapa in amenzi. De la 0.5 la mie in sus

      In teorie, in Romania limita e 0, dar pedepse se prevad de la acelasi 0.2 la mie.

      “Conducerea unui autovehicul sau tramvai de către o persoană aflată sub influenta băuturilor alcoolice, care are o imbibatie alcoolica cuprinsa intre 0,2 -0,5 g/l alcool pur in sange, respectiv 0,15 – 0,25 mg/l alcool pur in aerul expirat se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a V-a de sanctiuni (21 la 50 puncte-amenda) si cu suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 180 de zile”
      In Norvegia de la 0.5 la mie iti iei inchisoare cu suspendare, pana la 1 la mie.

      Teoretic in Romania, peste 0.5 la mie e inchisoare curata .
      “În cazul în care îmbibația alcoolica este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta șoferului constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.”
      Doar ca, practica judiciara e ca prima abatere pana la 5 ani e de regula cu suspendare, daca legea nu specifica explicit in text “cu executare”. Si nu specifica. Cum nu stiu pe nimeni care sa fi stat in puscarie doar pentru ca a condus beat – fara sa fi provocat vreun accident.

      Deci, dupa cum se vede, diferenta e de cum se aplica legea.

        (Citează)

  6. La restaurant mananci!
    Sa faci rezervare sa mananci peste 6luni, denota prostie omeneasca.

      (Citează)

    • Nu, la Noma nu te duci pentru că ți-e foame, ci te duci ca la muzeu, să experimentezi ceva deosebit. Locurile fiind limitate, e normal să se ajungă la astfel de situații.

        (Citează)

  7. ACUM ne dam seama cu cine tine RTV?
    Tocmai acum, la aceasta n-shpea manipulare jegos-mincinosa?
    Pana acum au fost echidistanti, deontologi si dedicati meseriei de a informa corect publicul si abia acu ti-ai dat seama?!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus