un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

HP a lansat următoarea generație de ultrabook-uri Spectre, cele mai subțiri din piață

26 Oct 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Sunt două modele, Spectre x360, care are ecran rabatabil ce se dă peste cap și devine tabletă, și Spectre clasic, care are o grosime de doar 10,4 mm. Ambele sunt foarte elegante, genul care atrag imediat privirea, sunt făcute din materiale foarte bune și includ hardware de top. Au până și încărcare rapidă.

SPECTRE

La fel ca generația anterioară, acesta are toate porturile în partea din spate. Avantajul este imediat: baza poate fi mai subțire, întrucât acea zonă din spate are de fapt grosimea bazei plus monitorului. Pe total, Spectre are 10,4 mm și o greutate de 1,1 kg.

Vă spuneam de încărcare rapidă: cu HP Fast Charge, în 30 de minute ajunge la 50% încărcare. Autonomia totală declarată este de peste 11 ore, dar probabil într-un mod foarte lejer de utilizare.

Este construit din aluminiu și fibră de carbon și disponibil într-o culoare alb ceramic. Ecranul său, Full HD sau 4K, este protejat de sticlă Gorilla, tastatura este iluminată, echipează procesoare Kaby Lake Core i5 și i7 quad core din seria U, oferă stocare pe SSD-uri PCI-Express de până la 1 TB și poate avea până la 16 GB memorie RAM. Are sunet tunat de Bang & Olufsen și cameră web cu unghi larg.

Mai mult, porturile USB-C sunt compatibile Thunderbolt, iar banda mare pe acest protocol face posibilă conectarea unui accelerator grafic extern, în caz că vrei să te joci mai serios pe un astfel de laptop. Se poate conecta și un dock ce oferă și mai multe porturi.

Frumusețea este în detalii. Laptopul nu este doar subțire, ci muchiile sunt fațetate pentru a părea și mai subțire, mai ascuțit. Balamalele sunt ascunse când este închis, iar deschis arată ca niște inele. Grila de deasupra tastelor are un anumit model în perforațiile sale, tot acolo fiind ascunse și difuzoare. Rama ecranului este foarte îngustă, doar câțiva milimetri. Sigla aceea modernistă. Este genul de laptop pe care-l vezi și zici “shut up and take my money”.

SPECTRE x360

Acest model este asemănător ca hardware, dar diferă prin construcție. Ecranul său este rabatabil, se poate da peste cap 360 de grade pentru a deveni tabletă sau pentru a fi utilizat în alte poziții. Bineînțeles, are și ecran tactil ce poate merge până la rezoluția 4K, compatibil Windows Ink și deci poate fi utilizat cu stylusuri active ce respectă acest standard.

Porturile sunt pe lateral, iar x360 include și un USB normal, tip A. Are și un cititor de carduri microSD și un senzor de amprentă. Hardware-ul este asemănător cu al celuilalt model, vorbim tot de procesoare Intel de generația a 8-a, 16 GB memorie RAM și 1 TB stocare pe SSD tip PCIe. Diferența este la baterie, care are o durată maximă de 16 ore, fiind mai mare decât pe primul model.

Cum porturile sunt pe lateral și includ un USB-A, și grosimea este mai mare, crescând la 13,6 mm. Greutatea este de aproximativ 1,3 kg.

O funcție interesantă integrată în ecranul Full HD, dacă alegeți acea variantă, este Privacy Screen. Apeși F1 și ecranul se polarizează, devenind lizibil doar direct din față. Apeși din nou F1 și redevine lizibil din orice unghi. Funcția este foarte mișto când nu vrei să ți se uite “vecinul” în ecran, de exemplu în avion sau la vreo ședință.

via GIPHY

Și acesta beneficiază de încărcare rapidă a bateriei: 50% în 30 de minute, 90% în 90 de minute.

Intuiți deja ce nu mi-a plăcut la ambele modele: ecranul este protejat de sticlă Gorilla chiar și pe laptopul netactil, adică este foarte glossy. Luminozitatea nu mi s-a părut foarte mare, dar asta e ceva de testat la un review.


Spectre x360 va începe de la 1.300 euro, Spectre normal de la 1.600 euro. Ambele vor fi disponibile începând din noiembrie la eMAG și apoi și la alte magazine.

asus s5507

    19 comentarii

  1. n-arata rau, dar astia de la HP m-au lasat cu curu in drum la drivere la doar 2 ani dupa ce am luat laptopul.

      (Citează)

    • Subscriu, de fiecare data cand am avut de-a face cu HP au fost probleme de software (drivere, aplicatii bloatware de care scapi foarte greu, etc.).

        (Citează)

    • Pe versiuni recente de Win? 7, 8.1, 10? Aveam impresia ca de la Vista incoace “one driver fits all Win” si e compatibilitate absoluta.

        (Citează)

  2. Ajunge la 50% în 30 min. doar dacă este închis – shut down. Pare că se încarcă prin usb-c, ceea ce e bine. Prima generație de Spectre s-a vândut bine?

      (Citează)

    • Poate că închis, da. Dar nici deschis nu cred că va fi o diferență semnificativă.

      Nu știu de vânzări, de obicei nu se fac publice.

        (Citează)

  3. Suna bine, tot xps 13 as cumpara.

      (Citează)

  4. Arata ok, dar trackpad-ul ala minuscul (in comparatile cu Macbook-urile) ma duce cu gandul la ceva ieftin.

      (Citează)

  5. nu sunt cele mai subtiri din piata si nici cele mai usoare si nici cele mai ieftine
    de ex ( care e si de 14” )
    https://www.pcgarage.ro/ultrabook/asus/14-zenbook-3-deluxe-ux490uar-fhd-procesor-intel-core-i7-8550u-8m-cache-up-to-400-ghz-16gb-1tb-ssd-gma-uhd-620-fingerprint-reader-win-10-pro-blue-metal/

    aceste laptopuri HP cunt de consumer – au 12 luni garantie daca le cumperi pe firma . la aceeasi bani gasesti ASUS , LENOVO mult mai bune si cu garantie de 36 luni standard

      (Citează)

    • Tot ce e nu e încadrat ca workstation e consumer. Sunt curios dacă și pentru cât timp stă Asus-ul ăla la 4 GHz. În rest, cum zice Radu, ”hardware de top” și să fie în categoria Business și lumea crede că merită. Dar în clipul de prezentare probabil zice că-i powerfull (ca și Apple) și-l arată pe nenea ăla cum scrie un mail.

        (Citează)

    • Cel numit de tine are 12,9 mm, Spectre are 10,4 mm. 20% mai subțire, cum ar fi.

        (Citează)

  6. In goana asta absurdă după “cel mai subțire” au avut grijă toți să f*tă calitatea tastaturilor.

      (Citează)

  7. eu zic ca cel mai practic ramane Lenovo ThinkPad X1 Carbon. si cel mai trainic.

      (Citează)

  8. lenovo x1 carbon este top
    lenovo x1 yoga carbon OLED este laptopul suprem momentan

      (Citează)

  9. Gorilla glass :( Hai sa zic ca e util pe x360, ca il mai poti lovi sau zgaria cand e in modul tableta, dar pentru un notebook clasic nu face decat sa creasca greutatea si reflexiile.
    Devine din ce in ce mai greu sa cumperi un laptop decent cu ecran mat/antireflex.

      (Citează)

  10. cum se prezinta x360 in comparatie cu lenovo x1 yoga oled?

      (Citează)

    • Mie mi s-a părut ca ecranul nu impresionează prin luminozitate pe HP. În rest, însă, contează mai degrabă care-ți place mai mult, ce brand preferi șamd.

      În general în mediul business se merge puternic pe HP și Dell.

      HP vinde 1,7 pc-uri pe secundă, de exemplu.

        (Citează)

  11. Am inceput sa asociez brandul HP cu cele chinezesti de 2 bani dupa ce mi-au trecut prin mana o gama mare de produse HP. Acum mai am de-a face doar cu servere HP care sunt de asemenea niste pocnitori.

      (Citează)

    • Marius M:
      Am inceput sa asociez brandul HP cu cele chinezesti de 2 bani dupa ce mi-au trecut prin mana o gama mare de produse HP. Acum mai am de-a face doar cu servere HP care sunt de asemenea niste pocnitori.

      eu am inceput sa asociez lenovo cu solid si reliable de cand au thinkpad.
      in plus, acumulatorii lenovo au fost o surpriza placuta inca de pe vremea cand toshiba picau dupa 6 luni si nici hp & dell nu erau lumina dpdv al duratei de viata a bateriei

        (Citează)

  12. Lenovo ( IBM ) au Thinkpad de 25 de ani :)
    recent au sarbatorit 25 de ani de la primul laptop THINKPAD
    pt john2381 – nimic nu se compara cu X1 Yoga OLED care acum este la generatia a 2-a si se pregateste gen 3

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.