un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Dacă aveți o idee pentru îmbunătățirea Bucureștiului, trimiteți-o Primăriei

4 Oct 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

10 comentarii

PMB a inițiat, pe la jumătatea lunii septembrie, o campanie de identificare de idei bune pentru modernizarea orașului. Cei care au o sugestie bună de făcut se pot înregistra pe site-ul PMB și o pot transmite acolo. Nu cred că mai este mult timp pentru asta, că am impresia că perioada de propuneri se încheie pe 8 octombrie.

Ulterior o comisie va analiza propunerile, iar cele mai bune vor intra într-o etapă de vot public între 6 și 17 noiembrie. Se vor alege 20 de proiecte pentru implementare.

Proiectul trebuie sa fie sau sa poata fi asimilat unei investitii aflate in competenta Municipiului Bucuresti si sa vizeze urmatoarele domenii:

infrastructura (zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale); amenajare/ reabilitare spatii publice (ex. mobilier urban, etc); spatii verzi, locuri de joaca pentru copii; mobilitate, accesibilitate, siguranta circulatiei; infrastructura culturala; infrastructura sociala; smart city- Oras digital; sănătate.

Valoarea estimată a unui proiect nu trebuie să depășească 200.000 de lei cu TVA, iar buget există pentru 20 de astfel de proiecte, după cum spuneam. Găsiți mai multe detalii în comunicatul oficial.

Din ce înțeleg, categoria infrastructură nu include și ideea mea cu reconfigurarea bulevardului Aviatorilor din 3+3 benzi în 4+2 benzi, așa că nu o voi transmite. Mă gândesc însă dacă nu am alte idei. Probabil că s-ar putea repara Monumentul Revoluției cu acel buget, ca să nu mai fie în paragina curentă. Atenție ca, dacă propuneți ceva, să fie de competență primăriei generale, nu a celei de sector.

Cum ar fi, dacă aveți vreo idee bună, punctuală, propuneți-o aici și poate în 2018 va fi pusă în practică. Nu vă așteptați ca oamenii primăriei să știe tot ce-ar putea fi îmbunătățit prin oraș, ci publicul trebuie să sugereze astfel de lucruri.

 

asus s5507

    10 comentarii

  1. O solutie de monitorizare flota pentru RATB, macar sa nu stai in frig degeaba, nu ar fi rea.

    Dar unde ma inregistrez?!

      (Citează)

  2. proiect smart city : disparitia lui firea de la carma bucurestiului.

    sunt curios cate din cele 20 de proiecte finale alese dupa o matura chibzuinta de catre oficialitati o sa aiba legatura cu bor. sau cu politica.

      (Citează)

    • + ma astept sa existe si o propunere de echipare a locurilor de joaca cu urmatoarele (din partea unui cetatean fara nici o legatura cu politicul caruia i-au venit ideile seara cand statea pe toaleta) :

      – O figurina ‘catel’ de dimensiuni mari H=3M , L=4.5M din fibra de sticla confectionata cu forme apropiate de cele a unui catel real. Catelul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un catel adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina ‘catel’ sa semene cu unul real . Figurina ‘catel’ va fi realizata in pozitie de sezut cu capul si picioarele din fata ridicate astfel incat in gura catelului , va fi amplasat un os lung de 5.3 m lungime realizat deasemeni prin sculptura /frezare 3D cu armatura metalica rezistenta la interior,pt a putea fi prinse in stanga si in dreapta botului catelului cate un modul oscilant de leagan cu lanturi galvanizate si scaune din fibra de sticla cu protectie. Pe spatele figurinei – catel va fi realizat prin sculptura /frezare 3D un tobogan cu alunecare de la cap spre coada.

      2. Ansamblu complex de joaca ‘crocodil’ 3D

      Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
      – O figurina crocodil cu gura cascata , de dimensiuni mari : L=12 M l=2.5m si H= 8m din fibra de sticla confectionata cu forme apropiate de cele a unui crocodil real. Crocodilul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un crocodil adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina crocodil sa semene cu un crocodil real . Figurina ‘crocodil’ va avea realizat pe spatele acesteia prin sclptura /frezare3D un tobogan care pleaca de la terminatia cozii de la inaltime de 4m si coboara pana la nivelul solului prin gura deschisa a acesteia.

      3. Ansamblu complex de joaca ‘dinozaur 3D; totem’

      Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
      – O figurina ‘dinosaur’ in pozitie sezut ‘mancand un hamburger’ confectionata cu forme apropiate de cele a unui dinosaur din fibra de sticla .Dimensiuni figurina :L=4.3m, l=1.8m H=3.6M . Dinozaurul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un dinozaur adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc) care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina ‘dinosaur’ sa dea impresia unui dinosaur . Pe spatele figurinei ‘dinosaur’ va fi realizat prin sculptura /frezare 3D un tobogan cu alunecare din interiorul dinozaurului spre coada . Deasemenea in burta dinozaurului va fi realizata prin frezare o platforma de stationare de pe care utilizatorul va avea acces la tobogan. Figurina va fi prevazuta si cu o scara metalica cu mana curenta care serveste la urcarea utilizatorilor pe platforma figurinei.”

        (Citează)

  3. Ar trebui sa precizeze la ce curs al leului se refera. La cel oficial BNR din ziua respectiva, sau la cursul PSD, gen 1000 lei = 3 zambile?

    Also, mi se pare ca folosesc aleator termenii “propunere” si “proiect”. As deduce, fara prea mare siguranta, ca se refera de fapt la idei, cum zice si titlul tau. Pentru ca o logica minima ar zice ca in cazul proiectelor ar trebui publicate si standardele/cerintele/etc..

    Per total, o masura care pleaca de la o idee buna, dar e facuta doar din varful buzelor, fara vreo imagine clara despre conditii/implementare/impact (vezi benzile RATB).

    Sper sa ma insel si in jumatate de an sa publici un articol cu “Bă, nu ai avut dreptate!” :)

      (Citează)

  4. Andrei:
    O solutie de monitorizare flota pentru RATB, macar sa nu stai in frig degeaba, nu ar fi rea.

    Dar unde ma inregistrez?!

    buna idee!

      (Citează)

  5. Andrei STANCIU

    04/10/2017 la 9:10 PM

    Integrare a furnizorilor de servicii de transport public urban pentru a avea continuitatea acestuia la nivel de bilet pe traseu sau orar, monitorizarea online a vehiculelor publice, folosire de camere de identificare a numerelor de înmatriculare similare cu cele pentru plata taxei de drum pentru stabilirea traseelor de deplasare de tip origine-destinație (cu anonimizarea numărului de înmatriculare și asocierea / înlocuirea acestuia cu un cod intern care expiră după 24 ore), presemnalizarea arterelor și semafoare inteligente.

      (Citează)

  6. Se vor vota aceste proiecte la fel cum s-au votat și balcoanele?

      (Citează)

  7. Un pas înainte ar fi o listă cu ce departamente se ocupa de anumite probleme ale orașului și cum pot face sesizări sau reclamații. De exemplu unde pot trimite email daca vad un copac uscat pericol să pice, daca vad o haita de maidanezi sau vad o groapa in asfalt.

      (Citează)

  8. As declara pietonale cate 2-3 bulevarde in fiecare sector de sambata ora 07.00 pana duminica ora 22.00. Zonele dens populate, pt sport si recreere
    Cateva sugestii de la mine, astept si de la voi: strazi partial sau total inchise Av Popisteanu, Calea Victoriei, Lacul Tei, Ferdinand, 1 Decenbrie, Sos Berceni, Sebastian, Lujerului, Constructorilor

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus