un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Câteva articole interesante de citit astăzi – 22 octombrie 2017

22 Oct 2017  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Istoria caracterului ampersand &. Interesantă treabă, plus că mi-a plăcut și explicația conform căreia X & Y arată un parteneriat între cele două părți, pe când X and Y poate avea și alte înțelesuri.

Despre Babele care se duc în pelerinaj la moaște. Cam prea lacrimogen textul. Credința dusă la extrem nu are legătură, în opinia mea, cu dificultățile vieții, ci cu un anumit mod de a gândit sau, mai degrabă, de a nu gândi logic. Chiar nu pot înțelege cum s-a ajuns la noi de la învățăturile Bibliei la ritualuri complexe.

De exemplu, o femeie de 93 de ani dintr-un sat din Teleorman a donat 10.000 de lei către Catedrala Mântuirii Neamului. Frumos gest, dar nu pot să-mi închipui un Dumnezeu care să spună “trăiește în sărăcie și lipsuri pentru binele bisericii”, ci doar preoți care acceptă acest lucru. BOR ar trebui să-i dea banii înapoi, că oricum primesc destule milioane de euro de la primării.

Chinezu explică cum sunt plătiți bloggerii, ce contracte se fac șamd. În caz că vă întrebați cum se desfășoară lucrurile.

Evoluția proiectului de modificare a legii împotriva fumatului în spații publice. Ideea de a relaxa condițiile legii a primit aviz negativ în comisie.

Oameni din Voluntari numiți în posturi cheie în Primăria București. Transferuri de la Pandele spre Firea, astfel încât controlul principalului oraș al României să fie și mai strâns în mâinile acestui cuplu.

Playboy va avea primul model transexual. Ines Rau, 26 de ani.

Zeci de victime în Afganistan în două atacuri la moschei. La 16 ani de la invazia împotriva teroriștilor, întreaga zonă rămâne dezbinată și în conflict între diversele secte ale Islamului. ÎN Somalia, numărul de victime în atentatul de acum câteva zile a ajuns la 358 de morți.

În Egipt, lângă Cairo, 54 de polițiști au fost uciși în luptele cu niște militanți. Eu nu înțeleg de ce oamenii se duc în turism în Egipt. Nu pare genul de țară turistică în aceste momente.

Butoanele fantomă au o rată de click mai mică, deși sunt des folosite acum pe site-uri.

Reducere 30% la pantofi cu codul SHOES30RO pe Fashion Days.

Un clip mișto despre cum poate fi utilizat un trepied Gorillapod:

asus s5507

    24 comentarii

  1. Apropo de babe și atracția romanilor către moaște. Anul acesta am făcut un tur de Croația. În orașul Zadar, m-am învârtit o oră ca să găsesc un loc de parcare. Orașul era efectiv blocat de pelerinii din toată țara care participau la o procesiune cu moaștele unui sfânt catolic.
    Deci nu se întâmplă numai la ortodocși, nu se întâmplă numai în România.

      (Citează)

    • Da, dar la străini sunt ceva mai restrânse. Au un sfânt, o dată pe an etc. La noi mereu e câte o sărbătoare importantă și o mulțime de ritualuri de îndeplinit pentru ea.

        (Citează)

  2. Cineva trebuie sa îi explice Chinezului cum să comenteze un cod PHP, pagina conține “*/ $wpsc_last_post_update = 1508612976; //Added by WP-Cache Manager $wp_cache_mobile_g ” …

      (Citează)

  3. Te-ai invartit in Zadar.

      (Citează)

  4. NSFW:
    – Bebe Rexha – instagram.com/beberexha – care are și o melodie faina: Martin Garrix & Bebe Rexha – In The Name Of Love – http://www.youtube.com/watch?v=RnBT9uUYb1w

    – Beth Whale – instagram.com/bethpictures – Beth – Don’t You Worry Child http://www.youtube.com/watch?v=N1kpeRhqVzI

      (Citează)

  5. Mizeria aia a lu chinezu e o reclama ieftină la ce campanie face el.
    Mersi de țeapă

      (Citează)

  6. de curiozitate, nu exista posibilitatea sa platesti un bloger tratandu-l ca persoana fizica ? de ce doar pfa, firma sau “artist” cu drepturi de autor ?

      (Citează)

    • Drepturi de autor înseamnă persoană fizică.

      Legea spune însă că, dacă faci bani în mod recurent din ceva, trebuie să te organizezi într-o formă juridică potrivită.

      Cu alte cuvinte, tu ai putea încasa o dată, hai de două ori bani pe persoană fizică. Poate schimbi țevi ca instalator, poate faci fotografii la nunți, treaba ta. Nu e stabilit un număr clar, dar dacă apare o recurență, codul fiscal zice că ar fi bine să fii mai mult decât persoană fizică ce declară “alte venituri”

      Firma care plătește pe cineva pe persoană fizică trebuie să motiveze cumva scoaterea banilor din cont și pentru agențiile ce fac campanii pe bloguri cea mai simplă explicație este “pe drepturi de autor”, că e un caz prevăzut în lege. Din nou, nu-i ceva ce poate fi aplicat recurent. Drepturi de autor nu înseamnă că ești artist, ci că creezi ceva pentru ei. Poate fi un text, poate fi o pictură.

      Nu știu dacă în prezent mai e așa ceva, dar acum câțiva ani se încălca masiv legea prin toate televiziunile și trusturile de presă. Moderatorii TV aveau salarii de mii de euro pe lună date pe drepturi de autor, adică plăteau 16% impozite și cam atât. Dacă le-ar fi luat ca salariu, firma ar fi scos în total din cont vreo 70% mai mulți bani pentru toate taxele angajatului și angajatorului. Mi se pare că după un timp le-au adăugat mai multe obligații de plată.

        (Citează)

    • deci nu e nici o posibilitate gen … contract civil ? eu am avut 4 ani de zile contract civil cu un consateam era ceva de genul “iti platesc 500 de lei pe luna, tu tunzi gazonul de 2 ori pe saptamana, uzi pomii 1 data pe saptamana, dai cu matura dupa frunze” samd. e cam aiurea sa fac asa ceva pe drepturi de autor :).

        (Citează)

  7. Legat de pelerinaje, multi incearca sa gaseasca logica unui fenomen care se afla deasupra rationalului. Credinta trebuie cautata si exersata, traita si nu explicata. De ce sunt cinstiti sfintii? Pai asa cum se precizeaza si in Noul Testament, sfintii sunt casnicii Lui Dumnezeu. Asta inseamna ca ei se afla foarte aproape de Dumnezeu ceea ce face ca si rugaciunile lor sa fie ascultate. Toate rugaciunile oamenilor sunt auzite de Dumnezeu, dar cate sunt ascultate, asta numai El stie. Pentru ca Dumnezeu sa aculte rugaciunile noastre ale tuturor ar trebui ca si viata noastra sa fie una duhovniceasca. Nu pot sa am pretentia ca Dumnezeu sa-mi indeplineasca cererile atat timp cat eu duc o viata plina de pacate. Deci, prin urmare, ii am pe sfinti ca mijlocitori in fata Imparatului Ceresc. Ii rog pe ei sa se roage si pentru mine pacatosul. Iar, in semn de multumire, in ziua cand este sarbatorit un sfant la care “am apelat”, eu vreau sa aduc o mica jertfa, un semn de multumire pentru ajutorul primit. Sa stai ore intregi la un rand format din mii de oameni pentru a te inchina la racla cu sfinte moaste este o jertfa. Iar pe langa asta, pelerinajul este si un loc unde iti poti exersa rabdarea, smerenie, credinta, nadejdea, toate acestea fiind considerate virtuti care il vor ajuta pe cel creincios in drumul lui spre viata vesnica.
    Pentru cine doreste sa inteleaga acest fenomen al pelerinajelor atunci cel mai bine ar fi sa participe la ele, dar nu oricum, ci insotit de rugaciune. Comentand de pe margine nu o sa te ajute sa intelegi ce se intampla acolo.

      (Citează)

  8. Articolele din ziua de azi,majoritatea, chiar te duc in depresie:
    -Dumnezeu nu iti da mai multe sau mai putine daca pupi maini vii sau moarte
    -Dumnezeu nu iti da mai multe daca,in loc sa iti iei de mancare, construim cladiri imense
    – Pentru orice suma de bani suntem de acord sa ne vindem noua,copiilor nostri si romanilor sanatatea
    – Acolo,la voi in Bucuresti,stii de ce se fura atata? Pentru ca aveti de unde da..
    – Daca sa fii femeie cu scrot e frumusete feminina…

      (Citează)

  9. Doina Filipescu nu a inteles nimic. Nimeni nu are nimic împotriva Babelor – care pana la urma sunt mamele noastre, mătușile noastre, femeile din viața noastră pe care le iubim. Sarcasmul este adresat bisericii si slujitorilor banului care propovăduiesc ca iertarea este primită doar in anumite condiții… de preferința sa dai cât mai mulți bani.
    Așa cum zice autoarea femeile alea au sacrificat destul, poate e timpul sa le protejam, nu sa le lăsam la mana acestor ‘batman’i locali.

      (Citează)

    • ciudat, eu n-am dat inca de unul din astia care sa-mi spuna drept in fatza ca “iertarea este primită doar in anumite condiții… de preferința sa dai cât mai mulți bani”. Si ma invart destul de mult printre ei. Mi-au spus, in schimb, ca ar fi bine sa ma departez de ceea ce-mi face rau (fizic si psihic), ca daca gresesc nu e tragic, dar important e sa nu staruiesc in greseala, ca orice, dar ORICE ai gresi, primesti iertare daca regreti in mod sincer si ca oricine, absolut ORICINE, este candidat la sfintenie si la mantuire (care se poate castiga sau pierde intr-o CLIPA).

      Si de fiecare data cand am cerut iertarea pacatelor, am primit. Pe loc. Fara sa dau vreun ban. Gresesc undeva?!

        (Citează)

  10. Articolul cu babele e de acum un an…

      (Citează)

  11. BOR are un PR foarte slab ! Pe langa ca nu prea ofera ajutor oamenilor, nici cand apar oportunitati nu stie sa le puna in valoare.
    Uite femeia aia a dat singura 10,000 lei pentru Catedrala, din marea ei credinta. Este un exemplu din punct de vedere al credintei, BOR trebuia sa trimita pe cineva sa-i multumeasca, eventual cu o icoana aurita dedicata ei, un interviu pe Trinitas, etc.
    Veti spune ca Biserica e modesta, nu se faleste. Da? Atunci de ce umbla in Mercedesuri negre, ce Loganuri, nu erau bune?

    @Radu Nu poti sa-i dai banii inapoi, ar fi lovitura pentru ea, ar crede ca darul ei catre Dumnezeu nu-i este primit !

      (Citează)

    • Da, vorba ta, măcar o icoană frumoasă, o vizită de la mitropolit. Dar na, ăla cu 10.000 de lei abia schimbă setul de anvelope la limuzină.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus