►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Noul CEO Vodafone România, Murielle Lorilloux, a venit în țară și a preluat oficial scaunul de căpitan la companiei. Am fost la o scurtă întrevedere, vreo 10 persoane din presă, unde am avut ocazia să întrebăm ce-am vrut noi.
S-a zis o chestiune interesantă. Cele trei priorități principale ale noului CEO sunt:
1. Implementarea de analize big data pentru decizii de afaceri. Sunt sigur că VDF făcea și până acum studii de piață și analiza comportamentul clienților, dar structuri performante de genul big data pentru business intelligence și analytics pot reliefa mult mai bine comportamentul clienților, în ce zile au nevoie de mai mult trafic, dacă la mare sau la munte, dacă folosesc mai mult streaming audio sau video șamd. În timp, asta poate duce la oferte mult mai adecvate per utilizator
2. Extinderea spre servicii pentru casă. Asta poate însemna orice de la Internet fix, televiziune, smart home șamd, că nu s-au dat multe detalii.
Am întrebat dacă înseamnă televiziune clasică. Mi s-a spus că da, dar mai ales video-on-demand. VoD e ușor de făcut, televiziunea nu. Construirea infrastructurii de la zero ar fi costisitoare, un parteneriat cu Telekom nu cred că mai este posibil (deja e Orange acolo), așa că în opinia mea Vodafone poate face un parteneriat cu RCS-RDS în acest scop sau poate cumpăra un alt operator, de exemplu UPC-ul de la Liberty Global.
Altfel spus, ne așteaptă vremuri interesante pe frontul consumer, concurența fiind benefică nouă dacă VDF devine operator quad-play.
3. Îmbunătățirea serviciilor digitale oferite clienților. Nu mi-e foarte clar ce înseamnă asta, dar să presupunem că se referă la o interacțiune digitală mult mai bună între consumatorul final și companie.
Pentru implementarea acestor trei puncte vor trebui angajați noi oameni, așa că VDF se va mări un pic.
Desigur, în paralel se continuă cu strategia actuală. Tot în mandatul acestui CEO vom afla mai multe și despre trecerea la 5G, că s-ar putea ca ANCOM să vândă spectrul necesar prin 2018 și deci prin 2019 să vedem prima lansare a serviciilor comerciale, deși în opinia mea ne grăbim spre așa ceva fără o justificare anume.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
13 comentarii
26/09/2017 la 3:09 PM
Nimic despre scoaterea beneficiilor in SSE de pe cartele pre-pay?
alex(Citează)
26/09/2017 la 3:26 PM
”Vreo 10 persoane din presa” nu cred ca au intrebat de pre-pay…
Zooropa(Citează)
27/09/2017 la 9:30 AM
Zooropa, ai fi uimit sa afli ca sunt oameni importanti care folosesc prepay. Din principiu. Pentru ca nu inteleg de ce sa plateasca mai mult pe abonament si sa primeasca mai putin decat pe cartela.
P.S. Eu nu sunt om important. Eu am abonament. :D
motanes(Citează)
27/09/2017 la 3:11 PM
Eu nici nu știu exact despre ce-i vorba. Am înțeles că s-a scos ceva legat de roaming de la cartelă, dar mai multe de atât nu știu și nici nu m-a interesat prea tare, eu având abonament.
Din cei prezenți, unii au abonamente sau cartele la alți operatori, așa că nu știu dacă era cineva direct afectat.
nwradu(Citează)
26/09/2017 la 3:59 PM
Vodafone România forțează abonamente de peste 10E lunar numai la telefonie, deci nu mai are mult loc pentru a face oferte pentru servicii adiționale care necesită dezvoltare de rețele terestre, mai ales pentru clienți rezidențiali.
Andrei STANCIU(Citează)
26/09/2017 la 5:59 PM
Eu sper că vor renunța la ofertele care încalcă principiile Net Neutrality. La prima vedere, trafic nelimitat către anumite platforme suna bine, dar nu e
Cătălin Tănase(Citează)
27/09/2017 la 3:11 PM
Nu se încalcă nici un net neutrality, am mai explicat cândva asta.
nwradu(Citează)
26/09/2017 la 6:04 PM
De data asta poate se intampla pe bune, ca treaba asta cu TV la Vodafone e un subiect sensibil si de neinteles.
eBogdan(Citează)
26/09/2017 la 6:30 PM
rupem piata cun 4GTV+
Cum au rupt telekom tv, upc horizon, digi online si seenow & voyo :)))
dacă e pe bani slabe șanse, nici Netflix nu are penetrarea pe care si-o dorește în România, dar concurenta e buna pentru noi.
https://www.vodafone.ro/4gtvplus
Mihai Dobre(Citează)
27/09/2017 la 3:12 PM
Servicii fixe nu înseamnă 4G TV, ci cablu, receiver șamd.
nwradu(Citează)
26/09/2017 la 10:48 PM
Uite asa am trecut pe orange după ce ani buni am avut cartela vodafone ,după măgăria cu romingu .Si ei mă așteaptă sa cumpăr servicii Tv. Îmbunătățirea serviciilor digitale oferite clienților-adică micțiune cu boltă că ei sunt cei mai tari.Să nu puneți întrebări incomode ca nu mai primiți suc , pufuleți si pixuri.
io(Citează)
27/09/2017 la 9:43 AM
io, tu ai intrat pe site-ul vodafone, sectiunea cartele, sa vezi ca nu ti-a furat nimeni “romingu”?!
motanes(Citează)
28/09/2017 la 3:58 PM
Vodafone zice
Roaming
Ofertele includ beneficii disponibile doar național.
deci fara roaming !
Orange zice
Activează o opțiune PrePay din oferta curentă de minim 7 euro credit și poți să vorbești de acum în Europa ca acasă.
Fiecare este liber sa aleaga ce doreste.
io(Citează)