un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Sper că spălați plasele de țânțari măcar o dată pe an

1 Sep 2017  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Nu știu dacă v-ați gândit la asta, dar o dată pe an ar trebui spălate și plasele de țânțari de la ferestre. Poate chiar mai des, dacă locuiți spre un bulevard circulat sau altă zonă cu mult praf.

Operațiunea e foarte simplă: scoateți plasa din balamale, o duceți în cadă, o spălați cu dușul și apă fierbinte și deja veți observa câtă murdărie iese din ea. Murdăria aia? Aerul pe care-l respirăm zilnic, că nu degeaba avem cea mai poluată capitală a Uniunii.

După clătirea asta cu apă, dați pe plasă cu ceva lichid de curățare a bucătăriei și întindeți-l cu o cârpă pe toată suprafața ei. Lăsați-l să acționeze vreo 10 minute și apoi clătiți plasa bine cu apă. Mai lăsați-o 10 minute să se scurgă apa din ea și apoi o puteți pune deja la loc pe fereastră pentru uscare completă.

Eu fac asta anual, că e o zonă mai ferită de praf. Arată ca nouă după o astfel de spălare, fluxul de aer este mai bun și intră mai puțin praf în casă.

 

Apropo de ferestre, vedeți că VEKA are un concurs pe tema “România frumoasă de la fereastra mea”, cu premiul cel mare o excursie de 1500 euro.

asus s5507

    25 comentarii

  1. Eu le spal o data la 2 luni

      (Citează)

  2. Astept sa imi spui si cum se spala transparentele si jaluzele orizontale de aluminiu. Am auzit ca sunt firme care fac asta.

      (Citează)

  3. Astea atașate cu balamale la tâmplăriesunt simplu de scos. Eu încă caut o soluție elegantă pentru plasele de insecte din rulourilor exterioare, ce se strâng în casetă.

      (Citează)

  4. nu inteleg de ce ar trebui sa spal plasele de tantari din alt motiv decat ca vreau sa arate curate (ale mele de ex. nu-s murdare)

    o fi praf pe ele, nu zic nu, dar daca e pe ele de ce nu sta bine acolo?

    daca ar fi pericol sa-l inghit, ma gandesc ca nu ar mai fi pe ele, nu?

      (Citează)

    • acest comentariu :))

        (Citează)

    • e doar pe jumatate in gluma, sa stii.

      sa luam argumentele lui Radu
      “1. Arată ca nouă după o astfel de spălare” – ok, asta daca te intereseaza sa arate ca noua, cum ziceam mai sus

      “2. fluxul de aer este mai bun” – errrr, poti sa spui asta doar daca ai masurat fluxul de aer, altfel eu pot spune ca influenta prafului de pe plasele de tantar asupra fluxului de aer e probabil neglijabila

      aerul circula din cauza diferentei de presiune, din cate stiu eu; o plasa de tantari plina de praf o avea dimensiunea gaurilor mai mica, dar ce impiedica aerul sa se miste cu viteza mai mare si sa-si mentina exact acelasi flux (adica debit/ adica volum mutat pe unitatea de timp)?

      ce vrei sa zici: ca daca nu-mi curat plasele 10 ani risc sa raman fara aer in casa? pai aerul mai intra si pe alte parti.

      “3. intră mai puțin praf în casă”
      pai daca fluxul de aer este mai bun, inseamna ca intra mai mult aer, deci intra si mai mult praf

      pct 3 se contrazice direct cu pct 2.

      o plasa prafuita are orificiile mai mici, deci teoretic ar trebui sa prinda si mai multe particule de praf

      bine, eu nu cred ca are nici un efect, dar ziceam asa

        (Citează)

    • ca sa nu mai zic ca uneori aerul circula din casa in afara pe o anumita fereastra, nu doar de afara in casa, ca pe undeva trebuie sa si intre in locuinta!!!

      deci praful ala care se pune pe plase poate e chiar praful din casa, nu de afara, ca omul genereaza intr-o zi nu stiu cate zeci de grame de praj din pielea moarta care care in continuu

      :)))

        (Citează)

    • De fapt, Radu încearcă să te păcălească.
      Nu trebuie să le speli. Deloc. Niciodată.
      Uită-te în jur și vezi cât praf e peste tot.
      Pe stradă, pe blocuri, pe mașini, pe geamurile vecinilor. Romanilor le place să trăiască în jeg. E și păcat să îl dai jos și să vrei să faci ceva în privința asta.
      Îți dai seama ce atipic ar arăta în peisaj apartamentul tău, singurul cu plasele de țânțari curățate. Te iau vecinii la ochi, dacă faci de ăstea.
      Probabil că pe Radu deja plănuiesc să îl mute din bloc.

        (Citează)

    • Sunt curate plasele mele, am verificat acum. Daca vrei pun poza.

        (Citează)

    • Și igiena? Cât îi igiena?

        (Citează)

  5. Imi tot zice colega de apartament să le spăl. Acum am si un argument ca sa nu fac asta. Daca se imbunatățește fluxul de aer, înseamnă că ne va trage curentul.

    Deci nu.

      (Citează)

  6. N-am idee cand se spala, dar stiu ca se spala. Filtrele de la aerele conditionate trebuie spalate si ele.

      (Citează)

  7. Eu le spăl prin noiembrie-decembrie când ninge și le dau jos.

      (Citează)

  8. Cu cît se îmbîcsesc cu atît orificiile devin mai mici și deci intră mai PUȚIN praf, nu mai mult.

      (Citează)

  9. Acu’ trecand la faze mai serioase, sper ca spalati profesional aerul conditionat o data pe an. Si nu doar carcasa. Ce e pe plasele de tantari e mica gluma fata de ce colcaie prin jucariile astea.

      (Citează)

  10. gigi:
    Noi astia cu plasele de insecte tip rulou suntem condamnati sa traim cu jegul pe geam pana in momentul in care vom muri asfixiati pentru ca va veni o zi in care aerul nu va mai intra in casa din cauza prafului strans in orificiile plaselor. Crunt.

    Sau le dai cu pulverizator de geamuri, după 10 minute dai cu pulverizator cu apa doar si după le suflii cu un aspirator sau cu un feon. Should work :)

      (Citează)

  11. Acuma chiar sunt curios cum spălăm plasele din rulouri… Credeam ca azi ma plictisesc acasă, dar se pare ca ma pun sa curat plase :))

    gigi:
    Noi astia cu plasele de insecte tip rulou suntem condamnati sa traim cu jegul pe geam pana in momentul in care vom muri asfixiati pentru ca va veni o zi in care aerul nu va mai intra in casa din cauza prafului strans in orificiile plaselor. Crunt.

      (Citează)

  12. dupa comentarii, nu stiu cum sa ma simt la articolul asta :))

    ca sa impac si capra si varza, e ok daca spal doar plasa de la bucatarie?
    fiind aproape de aragaz si pentru ca nu am hota, se imbacseste cel mai mult. asa ca o spal cel mai des, ca nu ma pasioneaza sa simt mirosul de la ce am gatit anul trecut… tot anul trecut… :)

    prima data cand le-am spalat am crezut ca nu am luat un detergent bun, ca s-au facut albe la culoare… ulterior mi-am dat seama ca aia era culoarea initiala… :))
    cat despre fluxul de aer, era un banc cu geamul din tren si calculat chestii… (”sa stiu ca ma dezbrac si nu deschid geamul…”)

      (Citează)

  13. Nu stiu la cat timp fac asta, dar o fac. Cred c ade cate ori sterg geamurile, deci de 2 ori pe an. Stau intr-o zona plina de praf, e groaznic

      (Citează)

  14. Eu am schimbat plasele din plastic cu unele din metal in urma cu 5 ani. Pe aceleași rame am montat plasa metalica cumpărată la metraj dintr-un magazin cu materiale de construcții, folosind platbanda din aluminiu și popnituri. Fluxul de aer este mult mai bun și nici nu se mai depune praful precum înainte. Sunt bune și pt pisica: se cațără pe ele după muște și nu se rup. Doar ca în zona de jos, unde bate ploaia, au început sa rugineasca, înca 1-2 ani si se impune înlocuirea plasei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus