►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
15 Sep 2017 ·
Sunt în București trei magazine numite Stații Rombeer de unde puteți cumpăra bere artizanală. Se toarnă în PET direct din butoi, o luați să o beți acasă, totul la un preț mai bun decât în alte locuri sau localuri.
Adresele sunt următoarele:
Am fost joi la primele două. M-am dus întâi la Lacul Tei, n-am găsit berea pe care o căutam eu, am mers și în Pantelimon pentru că-mi place să stau în trafic prin București.
Lacul Tei 75 arată ca mai jos:
Este în interiorul acelei crame, unde se vinde și vin vărsat. Au mai puțină bere acolo. Când am fost eu, aveau doar Zăganu Blondă și Zăganu IPA, iar Terapia se terminase. Mai au un frigider cu câteva beri artizanale la rece.
Pantelimon 111 arată ca mai jos, magazinul fiind cel maroniu, sus pe trepte. Probabil vor avea și o firmă în curând. Aici este “sediul central”, cum ar fi, au multe dozatoare din care când am fost eu curgeau câteva tipuri de Zăganu, Nemțeana, Primator, Krombacher și, deși nu era trecut încă pe perete, tocmai veniseră și butoaie de Terapia.
Am întrebat de Ground Zero și mi s-a zis că peste vreo săptămână urmează să vină două tipuri. În curând vor adăuga și Sikaru, care de obicei este greu de găsit la draught. Tot acolo au și beri la sticlă, în frigider.
Am luat și de aici, ce să fac. În total am ajuns acasă cu 3 PET-uri de bere, câte 1 litru de Zăganu IPA, Nemțeana blondă și Zăganu Arămie. Am dat puțin, doar 53 de lei în total.
Da, ieftin. Zăganu IPA este prin baruri cam 13 lei (la ei pe Calea Victoriei) la 0,33 litri, aici costa 20 lei per litru. Altele costau cam 15-17 lei litrul.
Sunt foarte bucuros să văd cum cresc astfel de afaceri, cum se dezvoltă și la noi totul. Ideea acestor stații Rombeer este foarte bună, iar o discuție cu omul din pantelimon am înțeles că se vor mai deschide încă 6 în următoarele luni (sau vor fi 6 în total în București?). Poate următoarea pe la Șincai, dacă se poate.
Puteți urmări Stațiile Rombeer pe Facebook, iar eu am aflat despre ele pe grupul Bere România, pe care poate doriți să-l urmăriți pentru alte informații utile.
În alte știri, magazinul The Craft Beer and Home Brew Store se va redeschide zilele astea, după ce fusese închid din diverse motive personale ale proprietarului. O altă veste bună.
Tot de pe grupul de bere, iată ce magazine sunt prin Timișoara. La noi, doar acest Craft Beer and Home Brew se apropie.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
38 comentarii
15/09/2017 la 7:16 AM
Aș folosi mai degrabă niste sticle goale de Grolsch decât acele PET-uri. Își pierde din gust dacă nu o bei imediat.
Mircea(Citează)
15/09/2017 la 8:51 AM
Cred că e gândită să o bei imediat. Și de gust nu știu, IPA băută până acum are un gust foarte bun.
Dacă vrei să faci asta la nivel pro, cred că-ți poți cumpăra sticle din alea (au la IKEA și parcă și Metro) și te duci cu ele la umplut.
nwradu(Citează)
15/09/2017 la 7:21 AM
Radu a trecut la PET! :)))
G(Citează)
15/09/2017 la 8:33 AM
Începe să se resimtă criza odată cu scumpirea carburanților :)
Iote(Citează)
15/09/2017 la 8:50 AM
Nah, nu mergeam cu mașina nici înainte. :P
nwradu(Citează)
15/09/2017 la 7:55 AM
Macar inainte de 90 cand luai bere iti dadea la borcan. Acum ca se da la pet imi aduce aminte de dozatoarele TEC. Pet is cheap si berea nu are ce sa caute in el.
Iulian(Citează)
15/09/2017 la 8:50 AM
Poți să te duci cu borcanul tău, nu-i bai.
nwradu(Citează)
15/09/2017 la 8:11 AM
Eu am prins vremea când iti punea berea vărsată în 2 pungi de 1 leu.
florin(Citează)
15/09/2017 la 8:57 AM
Ce idee bună pentru un joc de grup. Fiecare trebuie să zică “eu am prins vremea când…” și ceva, iar cei care n-au prins-o trebuie să bea un shot de tărie.
nwradu(Citează)
15/09/2017 la 9:16 AM
Interesante preturi. La mine in oras (Tg. Mures) la un magazin specializat de bauturi una Zaganu e 7 lei. 3 litri vin 42 de lei.
Sa mergi in crama si sa iei litrul de bere cu 17 lei cand o bere de jumatate de litru e 7-9 lei nu mi se pare mare afacere. Plus ca ai si sticlele daca le iei la 500ml. Poate daca in alte magazine (nu baruri) e 10-12 lei sticla, desi nu prea cred.
rdb(Citează)
15/09/2017 la 9:36 AM
Berea asta nu prea se vinde la sticla de 500. E de obicei la degetar.
nashu_mare(Citează)
15/09/2017 la 10:29 AM
Zaganu IPA si aramie sunt la 330 cum zice omul de mai sus. Totusi, cel putin ce au la sticla nu e value for money.
Asta nu seamna ca politica de pret va avea succes.
Totusi e otetarie de cartier, si nu stiu la ce target urmaresc dupa prezentare.
Ne faci un update cu soarta lor in 2/3 luni?
alxzen(Citează)
15/09/2017 la 3:29 PM
Asta la draft pare mai bună, zic eu.
nwradu(Citează)
15/09/2017 la 9:16 AM
acuma, si mie imi place berea la draught, dar sa o pui intr-un recipient, sa o duci acasa, sa o pui la rece si apoi sa o bei, nu bei bere rasuflata la urma?
add(Citează)
15/09/2017 la 9:41 AM
Sistemul pe care il folosesc cei de la RomBeer este gandit special pentru asta. Berea are termen 24 de ore de cand o iei de la ei. Nu stiu daca a observat Radu, dar inainte sa fie turnata berea, in sticla este introdus CO2 si apoi se toarna berea care curge pe peretii sticlei pentru a nu face spuma.
Alex(Citează)
15/09/2017 la 9:41 AM
astea de obicei ies reci din dozator, deci nu trebuie sa mergi sa o bagi la rece.
Dar mi se pare pret la misto. 20lei litru? Daonpzdmsii..
animaloo(Citează)
15/09/2017 la 9:42 AM
ca titlu de experiment ai putea sa o torni la crama in sticle de grolsch sterilizate cu o lingurita de zahar in ele (pentru carbonare), se speri ca mai e suficienta drojdie activa ca sa consume zaharul, si sa le consumi peste minim 2 saptamani. ar fi mai ok decat turnat in pet, dus acasa, pus la rece samd. mai ales la pet de 1 litru.
pana la urma cand ai un weekend de frecat menta poti sa te distrezi cu : http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=233289 si cand iti gasesti retetele ideale sa te pisi pe majoritatea berilor din comert. cand stii ce faci nu pierzi mai mult de 5-6 pe luna pentru un batch de bere.
user(Citează)
15/09/2017 la 9:44 AM
5-6 ore.
da, se vede in sticlele pozate de radu ca nu au spuma deloc :).
user(Citează)
15/09/2017 la 9:51 AM
Pozele sunt facute acasa, iti dai seama ca berea a facut spuma. Daca te uiti in poza cu sticla cuplata la tap vezi ca nu e spuma. Pana la urma e normal sa fie putina spuma acolo la final, altfel ar fi o problema si ai spune ca berea nu e carbonatata corespunzator.
Alex(Citează)
15/09/2017 la 9:57 AM
posibil, nu zic nu. eu am baut in sistemul asta in germania la berarii cu traditie si chiar consumata la cateva ore diferenta (mers niata la berarie, pus la munca in frigider, terminat munca, servit bere cu colegii) nu se compara cu cea proaspata direct de la berarie. si era aceiasi.
https://imgur.com/a/MUDdE -> batchul meu de bere de ghimbir facut in weekendul trecut.
user(Citează)
15/09/2017 la 10:24 AM
si alex, la ce bere cuplata la tap te uiti ? ca la aia la care ma chiorasc eu vad aproape o palma de spuma.
user(Citează)
15/09/2017 la 10:32 AM
https://www.nwradu.ro/wp-content/uploads/2017/09/rombeer_pantelimon_2.jpg
Hai sa nu fim carcotasi, ca vai are putina spuma, ca iese CO2-ul, ca nu e buna mai mult de 2 zile etc. Pana acum ne vaitam ca berea la sticla nu-i ca la draft, acum ca avem bere la draft….nu ne convine.
Alex(Citează)
15/09/2017 la 10:42 AM
asta e cam horror in schimb : https://www.nwradu.ro/wp-content/uploads/2017/09/rombeer_lacul_tei_1.jpg tot rombeer.
well, ce sa zic, pe banii mei imi permit sa fiu carcotas :)
user(Citează)
15/09/2017 la 3:30 PM
Ce-i drept, le-au luat și dracii în mașină la întoarcere și le-am fotografiat imediat după aceea.
nwradu(Citează)
15/09/2017 la 9:53 AM
Makes sense now. Ma si miram de ce nu folosesc PET-uri de un litru.
Sol(Citează)
15/09/2017 la 3:30 PM
Nu, și-au cerut scuze amândoi că nu mai au PET-ul de un litru și trebuie să-mi toarne la doi litri :P
nwradu(Citează)
15/09/2017 la 9:55 AM
am fost in state de curand si la un moment dat am luat dintr-un liquor store niste bere “to go”. era un craft beer forate misto, goose island IPA. am baut din punga de hartie dar a meritat. rece si proaspata. super experienta. recipientul era ca mai jos:
http://www.tapsandcaps.com/wp-content/uploads/2016/01/IMG_3705-12-1-1024×683.jpg?x93831
Ender(Citează)
15/09/2017 la 9:55 AM
tot nu mi se pare o solutie, iese si ma-sa dioxidului de carbon din ea pana ajungi acasa, si oricat de rece ar fi iesind din dozator tot se incalzeste daca nu stai in acelasi bloc.
add(Citează)
15/09/2017 la 10:01 AM
Pe unde iese?
nashu_mare(Citează)
15/09/2017 la 12:01 PM
din bere, care e un lichid, in spatiul pana la dop care e gaz. ca doar nu o transporti intr-o fiola plina pana in gura.
add(Citează)
15/09/2017 la 1:08 PM
:))Si la fabrica se imbuteliaza la fel, ca doar nu pun bere pana in gura
Alex(Citează)
15/09/2017 la 2:15 PM
oricum, e amuzant. Berea asta se vinde cu 10 lei jumatea in baruri medii ca pret, la quantic cu 6 lei, (aia cu 13 lei 033…e pe unde bea radu), si la magazin cu 20lei litru. Teapa pentru “urbani”
animaloo(Citează)
15/09/2017 la 2:30 PM
Ce bere e 6 lei?
nashu_mare(Citează)
15/09/2017 la 3:32 PM
13 lei – 0,33 litri versus 20 lei – 1 litru pare o afacere bună.
Aia de 6 lei unde e? Că nici în Carrefour nu e atât o sticlă.
nwradu(Citează)
15/09/2017 la 5:01 PM
zaganu e 6 lei la emag. de exemplu.
zaganu la draft la quantic s-a scumpit. S-a facut 7 lei. Bine blonda. Deci, la magazin e mai scump/la fel de scump ca in bar.
Radu compara berea bauta intr-un bar scump, la sticla, cu berea cumparata de la dozator in magazin si ii da cu plus. Bravo bre.
timisoreana la pet 10lei litru. Bah baiete. Magazin pentru prosti.
animaloo(Citează)
17/09/2017 la 12:03 AM
E o chestie ciudata, bere “vrac” la pet. N-as lua asa ceva pentru acasa, eventual beau acolo si asta e. Se trezeste berea in 10 minute, mai bine lipsa decat asa.
NJK(Citează)
17/09/2017 la 12:21 PM
Țigănie românească. Bere craft la pet. Vai de steaua noastră. Berea la draft (tap) e bere care se bea la bar direct din butoi proaspătă, alternativa e la sticla. Țin minte când punem concentrat în sifon și mă ducea la sifonărie sa fac suc, sau celebrul TEC.
Cine a făcut designul la locațiile de desfacere?
Aștept să văd PET de 2.5 de IPA cu premii sub capac.
L!nuX(Citează)
17/09/2017 la 11:56 PM
Radu, incerci asta?https://brewsbrothers.ro/produs/curs-incepatori-homebrewing-american-wheat-beer-23-septembrie-2017/
alunelu(Citează)