►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Știri despre tehnologie – 12 septembrie 2017
Zăganu a deschis o berărie pe Calea Victoriei cu multe beri artizanale românești »
Samsung a pariat mult pe noul Note8, având în vedere problemele generației anterioare. Vestea bună este că, în opinia mea, le-a ieșit bine de tot: telefonul este excelent, depășindu-mi așteptările, și până și micile artificii și feature-uri sunt utile sau măcar mi-au plăcut ca idee. E un telefon bun de tot.
Specificații Samsung Galaxy Note8 SM-N950F:
Preț: 969 euro la liber, mai puțin în diverse combinații de abonamente, la Orange.
Am primit telefonul Note 8 de la Orange (verificați prețul la liber și în diverse variante de abonament), în cadrul programului Orange Smartphone Tester deschis clienților Orange și bloggerilor.
Iată cum este ambalat telefonul:
Și toate accesoriile se văd mult mai bine folosind această imagine oficială:
Căștile handsfree incluse sunt foarte bune. Samsung le zice “tuned by AKG” și nu știu exact ce înseamnă acest lucru dpdv al producției efective, dar nu contează: sunetul se aude foarte bine, fiind un kit handsfree de bună calitate.
Primești în pachet și vârfuri de schimb pentru stylus, plus o gheară metalică pentru extragerea acestora.
Samsung include și două adaptoare în pachet, unul USB tip A la USB-C și altul microUSB la USB-C, folosite pentru a transfera mai ușor datele dintr-un telefon vechi în cel nou.
Încărcătorul este unul standard pentru flagship-urile Samsung din ultimii ani și oferă la ieșire 9 volți cu 1,67 Amperi sau 5 volți cu maxim 2 Amperi.
Note8 este foarte bine făcut și finisat. Modelul testat de mine este cel negru, cu aspect sobru și serios. Design-ul este cel cu sticlă pe față și pe spate, logo-ul Samsung apare discret pe spate, modulul foto este integrat la nivel cu telefonul, doar o mică ramă conturându-l. Senzorul de amprentă este tot pe spate, lângă modulul foto.
Partea frontală este acoperită aproape complet de ecran, telefonul având același Infinity Display ca și la S8/S8 Plus. Sticla aplicată peste ecran este rotunjită spre laterale și foarte bine finisată, așa că telefonul arată și se simte ca un model premium.
Observați și o comparație cu un S8 Plus: Note8 este ușor mai mare, dar ceva mai puțin rotunjit atât la colțuri, cât și pe laterale, unde ecranul are o curbură mai multe formă. Practic, sub curbura ecranului nu mai este afișat nimic, aceasta fiind mult mai mică.
Butoanele sunt așezate similar: on/off în dreapta, volum și Bixby în stânga. Stylus-ul este în partea de jos, integrat în telefon. Tot acolo se află și portul USB-C, jackul audio și un difuzor extern.
Telefonul rezistă la apă și praf, având o certificare IP68 în acest sens. Luați telefonul cu voi la budă? Acum îl puteți lua și la duș! Plus la piscină, pe malul mării sau în ploaie, fără teamă că se defectează.
Nu am găsit nimic de reproșat la acest capitol. Note8 este foarte bine făcut și finisat și arată ca un telefon serios. Este doar puțin mai mare, câțiva milimetri, decât S8 Plus, iar diagonala de 6,3 inchi pare înșelător de mare pentru că de fapt a crescut raportul ecran-corp.
Și aici Note8 excelează. Să o luăm treptat.
Ecranul are culori foarte plăcute și o iluminare uniformă. Rezoluția maximă este de 2960 x 1440 pixeli, dar default telefonul este setat la 2220 x 1080 pixeli și diferența nu este vizibilă decât dacă o cauți cu lupa. Avantajul rezoluției mai scăzute este autonomia mai mare a bateriei, desigur.
Raportul de aspect este 18,5:9, iar ecranul este certificat Mobile HDR Premium, adică poate rula fără probleme video de tip HDR de pe servicii de streaming ce oferă așa ceva.
Stylus-ul probabil că nu este util tuturor utilizatorilor, dar Samsung a încercat să-l facă așa introducând acea funcție Live Messages care mi se pare foarte mișto. Poți desena ceva pe ecran și telefonul transformă desenul într-un GIF animat ce poate fi trimis și văzut pe majoritatea rețelelor sociale și în browsere. I-am tot trimis Matildei mesaje de dragoste cu inimioare și flori desenate de mine.
Stylus-ul poate fi de asemenea folosit pentru multe alte lucruri. Mie mi-a plăcut să-l folosesc și la browsing și în butonarea casual a telefonului deoarece acopăr mai puțin din ecran decât folosind degetul personal. L-am mai utilizat și în programul de calendar, unde dacă-l duci spre o zi apare un overlay cu mai multe informații despre acea dată, în galerie unde apare un overlay cu imaginea întreagă, pentru a scrie sau marca anumite lucruri pe fotografii și screenshot-uri pe care apoi le-am dat pe net șamd.
Cei talentați îl pot utiliza și pentru a desena, pentru a lua notițe șamd. Stylus-ul este și el IP68 rezistent la apă și praf și are pe el un buton care de obicei activează guma de șters.
Autonomia telefonului este bună, de cel puțin o zi. Se încarcă și rapid, așa că nu mă pot plânge la acest capitol. Am făcut testul clasic de baterie folosind PCMark for Android și rezultatele au fost foarte bune:
Reamintesc că testul se face simulând continuu un mod de lucru ce include browing, videochat, programe office și altele, așa că 9-10 ore de autonomie cu ecranul aprins la o luminozitate medie, care asigură o vizibilitate bună în toate condițiile, este un rezultat bun. În practică, un utilizator normal va obține două zile de autonomie.
Observați și diferența între cele două rezoluții: nu foarte mare, dar aș prefera 15% în plus la baterie în schimbul unui rezoluții mult prea mari pentru ochii mei.
Chipsetul Exynos 8895 îl știm deja, este foarte performant, făcând concurență lui Snapdragon 835 la nivelul de top. Am rulat diverse teste benchmark, în ambele rezoluții, și iată concluziile:
Test | 2220 x 1080 px | 2960 x 1440 px |
3D Mark Slingshot | 3.398 | n/a |
3D Mark Slingshot Extreme | 2.622 | 2.593 |
AnTuTu 6.2.7 | 173.198 | 173.103 |
Geekbench CPU single-core | 2.019 | 2.034 |
Geekbench CPU multi-core | 6.654 | 6.751 |
Geekbench grafică | 8.944 | 8.386 |
PCMark Work 2.0 | 5.195 | 5.120 |
PCMark Computer Vision | 2.628 | 2.594 |
Observați că diferențele între rezoluții sunt destul de mici. Poate că unele teste nu sunt optimizate pentru astfel de rezoluții și randează la un Full HD oricum sau poate că, grafic vorbind, cele 1-5% diferență de performanță e tot ce pierdeți dacă țineți telefonul pe rezoluția sa maximă. Impactul la baterie rămâne cel mai important, cu 1,5 ore de autonomie în minus.
Funcția asta mi-a plăcut mult. Am încercat acum mulți ani recunoașterea facială ca metodă de securitate și nu funcționa foarte bine. Acum, pe Note8, este uimitor de rapidă și de ușor de utilizat. Inițial nici nu-mi dădeam seama de ce se debloca telefonul înainte să apuc să pun mână pe senzorul de amprente și apoi mi-a picat fisa: îmi recunoștea fața din diverse unghiuri și făcea asta de la diverse distanțe, fără să-mi ceară să mă uit acolo cu atenție.
Funcția se configurează la început cu înrolarea mutrei în telefon și apoi funcționează direct. Mi s-a părut foarte bine făcută, dar gândită pentru cei ce se tem să nu li se fure telefonul și cineva să le umble prin contacte și fotografii. Probabil că recunoașterea facială poate fi păcălită cu o fotografie de-a utilizatorului, dar acesta e genul de situație în care te temi că nevasta va afla de amantă. Pentru acest gen de probleme, utilizați recunoașterea de amprentă sau o parolă clasică.
Modulul foto este ceva mai complet decât pe S8/S8 Plus, având acum două camere principale pe spatele telefonului:
Puteam să jur că un zoom optic 2x nu este vreo mare brânză, dar pe un telefon se cunoaște imediat. Eu folosesc mult telefonul personal pentru a fotografia, fac în jur de 1200-1300 de fotografii în fiecare lună cu el, inclusiv în concedii precum Colmar. Un zoom 2x permite încadrarea mult mai bună a unui subiect aflat de depărtare și apoi obținerea de detalii fine suplimentare în zone îndepărtate, ceea ce pentru un senzor mic precum cel de pe telefon este o mană cerească.
Iată un exemplu bun. Întâi fotografia normală și apoi cea făcută cu camera cu zoom:
Și acum uitați un crop făcut din fiecare fotografie: în cea din stânga nu se înțeleg numerele de înmatriculare, în cea din dreapta da.
Alt exemplu cu ingredientele unui meniu și textul fin de sub fiecare preparat:
Veți spune că nu-i trebuie nimănui ingredientele unui meniu, dar nu acesta este important, ci nivelul de detalii suplimentare ce pot fi capturate folosind acea a doua cameră. Poate că nici nu observați astfel de detalii în mod activ, dar ele apar în subconștient și creierul recunoaște apoi o imagine mai bună decât alta. Ca utilizator de Android, sunt chiar ofticat pe cei cu iPhone 7 Plus că aveau această posibilitate încă de acum un an.
Camera foto este, dincolo de treaba cu zoom-ul, foarte bună. Foarte bună! Scenele în lumină naturală sunt bine surprinse, culorile sunt cele naturale, texturile fine sunt păstrate, iluminarea este foarte bine calculată.
În lumină slabă telefonul m-a surprins cel mai mult. Ajutat de acea cameră de F1.7 și de focalizarea rapidă, imaginile surprinse sunt foarte bune. Această biserică fortificată avea doar câteva ferestre mici, dar telefonul a surprins bine detaliile interioare și culorile, păstrând arderea zonei luminoase strict peste suprafața ferestrei. Observați și în alte fotografii de noapte că lipsește blooming-ul becurilor, că apar culorile în mod natural, că imaginile păstrează detalii fine și un zgomot redus.
Cele două camere vin la pachet cu câteva funcții noi, una fiind Live Focus. Asta permite fotografierea simultană cu ambele camere și apoi defocalizarea fundalului după dorință, inclusiv după fotografiere, în Gallery, o funcție care nu m-a interesat niciodată prea mult, având în vedere că-i făcută în principal prin software. Bixby Vision este prezent în continuare, dar fără mare utilitate în România.
Vă spuneam că telefonul este dual-SIM. Nu mă așteptam la asta, având în vedere că de obicei ediția Duos era una specială. Samsung a folosit acum o soluție adoptată de mulți alți producători, un sertar dual ce poate duce un SIM și un card de memorie microSD sau un SIM principal și unul secundar. Modemul intern este unul LTE Cat 16, adică maxim 1,2 Gbps pe downlink, o viteză pe care nu o vom avea prea curând pe 4G.
Wifi-ul este bun, suportând o conexiune maximă 802.11ac pe canal de 80 MHz și cu modulație 1024QAM, cum nici unele laptopuri nu pot duce. Cu bluetooth-ul n-am avut probleme, de remarcat că este vorba de noul 5.0.
Sunetul a fost bun. Cel al difuzorului extern mi s-a părut un pic mai slab și mai metalic decât al propriului meu S8 Plus, dar diferențele sunt infime. Volumul este puternic oricum, la fel și vibrația, acesta fiind un telefon care, atunci când sună, sună de-l auzi de oriunde. Calitatea audio în apeluri a fost bună, la fel și la redarea de fișiere media pe speaker.
Încărcarea este rapidă, compatibilă cu Quick Charge 2.0 de la Qualcomm, folosind o tensiune maximă de 9 volți și un amperaj de 1,67 A pentru ea. Pe 5 volți încarcă la 2 Amperi, dar pe total mai lent, desigur. În 20 de minute de încărcare se umple aproape jumătate din baterie.
Am măsurat temperatura în timpul încărcării și nu trece de 40 de grade la suprafața telefonului. Ceva mai mult se încălzește încărcătorul de priză, care avea 46 de grade în timp ce lucra cu putere maximă la ieșire.
Pe spate, lângă senzorul de amprentă (care funcționează rapid și fără probleme) există și unul de ritm cardiac.
Din stocarea internă de 64 GB, 13 GB sunt deja ocupați din start de sistemul de operare, ceilalți fiind disponibili utilizatorului.
Și aici sunt multe lucruri de spus, majoritatea plăcute. Samsung a încercat să elimine pe cât posibil programele inutile și să adauge funcții utile și, în mare, le-a ieșit. Acel deja clasic Edge Panel are utilitatea lui, chiar dacă nu pentru toți utilizatorii, așa că este bine și că poate fi dezactivat.
Nou scos din cutie, telefonul are instalate doar programele de mai jos. Parteneriatul Samsung cu Microsoft probabil funcționează în continuare, așa că avem acolo Office, OneDrive cu 100 GB bonus de activare a telefonului și LinkedIn.
Dintre cele preinstalate marca Samsung, se remarcă:
Telefonul păstrează meniurile Edge, adică un slider ce poate apărea cu informații sau acces la contactele sau programele preferate. Este util pentru cei ce fac multitasking. Mie cel mai util mi s-a părut un panel de Calendar, că-ți apar acolo task-urile curente, aranjate vertical. Știrile și bursa nu sunt la fel de utile în România, bineînțeles.
Având stylus, telefonul are și software pentru el. La extragerea stylus-ului apare un meniu special din care se pot alege câteva opțiuni (configurabile), inclusiv live messages, notițe sau screenshot automat urmat de posibilitatea de a desena pe acesta.
Un program separat de desenat vă permite să faceți acest lucru, dacă aveți talent. Sunt multe opțiuni legate de stylus, Samsung permite un grad mare de configurare a comportamentului telefonului legat de utilizarea acestuia.
Ecranul Always-On a fost îmbunătățit cu noi funcții. Nu arată doar ceasul, ci ca și la S8 poate controla muzica ascultată și acum poate fi și programat să stea stins între anumite ore.
În plus, poate lua și notițe. Dacă extrageți stylus-ul fără să porniți telefonul, puteți scrie notițe direct pe ecranul always-on, ca și cum ați scrie cu creta pe o tablă neagră, acestea păstrându-se acolo. E cea mai simplă metodă de a nota rapid o idee sau ceva auzit în jur.
Același ecran este completat cu un wallpaper numit Infinity Wallpaper, adică un model similar apare pe ecranul always-on, pe cel de blocare și pe telefonul deblocat, simulând o trecere de la o stare la alta și o “învârteală” ușoară de stele atunci când miști telefonul. E frumos efectul.
O altă funcție bună este cea de filtrare a luminii albastre pentru a odihni ochii. Am lăsat telefonul să o activeze automat între apus și răsărit, că-i foarte odihnitoare pentru ochi în special în zone întunecate.
Și încă o funcție bună este cea numită Dual Messenger. Telefonul permite instalarea a două conturi de Facebook, Messenger, WhatsApp, Skype și alte programe de acest gen, ceea ce este util pentru cei ce au un cont de muncă și altul personal sau pur și simplu două profiluri pe astfel de rețele. Nu-i prima oară când văd o astfel de opțiune, dar parcă se potrivește cel mai bine pe un telefon adresat segmentului business.
Încă o chestie interesantă este posibilitatea de a redirectiona sunetul unei aplicații spre un anumit difuzor, atunci când mai multe sunt disponibile. De exemplu, dacă ai în casă o boxă wireless, poți face ca aplicația de sunet să dea muzica pe acolo, în timp ce notificările rămân în difuzorul telefonului.
După cum vedeți, câteva funcții sunt foarte bune și mi se pare că demonstrează că Android-ul pur, gol, are destule limitări, iar uneori producătorii pot aduce peste acesta lucruri utile. Totul este să nu aducă și prea mult bloatware odată cu ele.
Nu prea mai am altceva de zis. Telefonul se mișcă foarte bine, mai ales ajutat de cei 6 GB de memorie RAM. Aplicațiile se deschid imediat, se învârt imediat atunci când treceți de la un Waze la un messenger șamd. Cred că este primul telefon cu 6 GB de memorie RAM pe care-l folosesc și se cunoaște că Android și toate programele au memorie suficientă pentru dorințele lor. Cei 6 GB ar trebui să ajungă inclusiv pentru următoarele versiuni de Android rulând cele mai solicitante jocuri.
Bixby este la bord, bineînțeles. A fost activat recent în limba engleză și poate răspunde la întrebări și poate lansa programe pentru tine (inclusiv comenzi mai complexe de genul take a selfie and send it by email).
Poate vă amintiți articolul meu despre Google Assistant în care vă spuneam nu doar că-mi place ideea, dar că îl folosesc chiar și așa în engleză. E mai simplu să întrebi telefonul “cum va fi vremea în weekend?”, în engleză, decât să deschizi aplicația sau browserul și să tastezi asta și să dai clickuri. Vă arăt mai multe despre ce poate Bixby în alt articol.
CE E BINE |
CE E RĂU |
|
|
Note8 este cel mai bun telefon Samsung de până acum și, în acest moment, probabil cel mai bun telefon cu Android. Excelează la toate capitolele, n-am nimic major să-i reproșez, ba chiar nici minor. Parcă mai mult ca niciodată am simțit că am în mână un adevărat computer, complex și performant. Și scump.
Preț: 969 euro la liber, mai puțin în diverse combinații de abonamente, la Orange.
Dacă v-a plăcut acest review, dați un share folosind butoanele de mai jos. Dacă aveți întrebări despre telefon, scrieți-le în comentarii și răspund în alt articol viitor, dacă e cazul.
« Știri despre tehnologie – 12 septembrie 2017
Zăganu a deschis o berărie pe Calea Victoriei cu multe beri artizanale românești »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
46 comentarii
12/09/2017 la 6:46 AM
“Combinatozaur” mioritic, e un telefont de 1000 de iepuroi, credeam ca face si clatite… nu bos?
Pew(Citează)
12/09/2017 la 8:58 AM
Ehm… ce?
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 10:15 AM
Ooooo combinatia mea…. aici m-ai spart :)) … ca in targ la vitan, hai bos, iti fac o combinatie :)))))).
In rest un articol detaliat, felicitari.
Pew(Citează)
12/09/2017 la 1:39 PM
Vand Peugeot.990 euro.Bagi cheia si pleci la drum.NU sunt interesat de schimb cu Note!!!
Adi(Citează)
12/09/2017 la 1:49 PM
507?
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 7:03 AM
E de menționat că adaptorul usb a la usb type c poate fi folosit pentru a conecta un kit de mouse si tastatura la telefon. Cred ca in cazul Note e destul de relevant, il transformi într-un mic laptop.
Mircea(Citează)
12/09/2017 la 9:00 AM
Depinde, dacă vrei ceva de genul acesta mai bine iei un DeX și-l conectezi la un monitor extern. Dacă vrei mouse și tastatură pentru telefon… cred că mai bine iei doar tastatură pe bluetooth, din aia mică și portabilă, și în loc de mouse te descurci cu stylus sau deget, că pentru astea e optimizat.
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 9:49 AM
Dex cu o tastatura foldable de la Microsoft si un mouse Arc tot de la MS si e ca si cum ai avea laptop la tine oriunde te-ai duce (ca un tv ai cam in orice camera de hotel sau un monitor in orice birou sau sala de prezentari). Valabil si pentru S8.
cris(Citează)
12/09/2017 la 10:08 AM
Pentru office/emails/browsing, da. E mișto dispozitivul.
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 7:14 AM
Dupa ala care explodeaza nici nu era greu de depasit.
Gaelex(Citează)
12/09/2017 la 7:33 AM
Nu-mi place formatul asta de ecran foarte inalt. Dar banuiesc ca e facut pt multitasking si ferestre duble.
Intre un s7 pe care il gasesti si sub 2000 lei si un note8/s8 cu preturi de >4000/3500 nu cred ca sunt diferente atat de insemnate.
Ionutb(Citează)
12/09/2017 la 9:00 AM
Păi de ce nu-ți place? Că încap mai multe în el, inclusiv în browser.
Între S7 și Note8 sunt ceva diferențe. Între S8+ și Note8… acolo e o discuție bună :P
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 7:41 AM
Butoanele i se misca asemeni unor dinti de lapte sau sunt bine fixate? La s8 inca nu am dat peste un tel la care toate butoanele sa fie fixe. Ba cel de power, ba bixby au un joc mic dar enervant.
Sunt curios si cum rezista sticla in conditii reale de utilizare. Daca varianta asta black se zgarie la fel de usor ca s8-ul.
John(Citează)
12/09/2017 la 9:03 AM
Butoanele au o cursă clară, fac un click satisfăcător, îl simți ușor la deget. De joc nu știu ce să zic. Butoanele lungi au microcontactul pe centru și atunci apare o mică oscilație stânga dreapta, dar cât să fie… 0,2 mm oscilația asta?
Butonul de volum este mult mai stabil, de exemplu, pentru că are două microcontacte sub el.
Se zgârie dacă dai intenționat să-l zgârii. În rest, sticla Gorilla ține bine la ce se întâmplă prin buzunar și în utilizare.
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 8:50 AM
Să vedem dacă va lua fața lui OnePlus 5.
Iote(Citează)
12/09/2017 la 9:58 AM
nu vizeaza acelasi segment. Oricum, nici nu inteleg ce segment mai vizeaza acum One Plus.
Premium mediocre?
alxzen(Citează)
12/09/2017 la 10:12 AM
radu, daca nu ii bai cand mai faci review’s la dual simuri intreaba/afla daca au … nici nu stiu cum se numeste, ca e specificat destul de rar.
hybrid dual sim ? aka eu am 2x4g de la rds. in majoritatea telefoanelor se pare ca nu se pupa simultan, mi-am luat in xiaomi note 4x in care merg ambele.
cer scuze daca vorbesc prostii, sunt cam atehnic cand e vorba de smartphoane.
user(Citează)
12/09/2017 la 10:29 AM
… se pare ca hybrid se refera la sim+sim, sau sim + card memorie. gugal ftw. nu am gasit o denumire pentru tehnologia ce suporta 2 simuri 3g/4g de la acelasi operator.
si ca ma tot intreba cineva de ce as vrea sa stau cu 2 simuri de la acelasi operator in telefon : 1 munca, 2 personal.
user(Citează)
12/09/2017 la 11:26 AM
Știu ce zici.
Nu e că nu se pupă, ci majoritatea producătorilor nu vor să includă două modemuri scumpe în telefon, așa că includ unul complet 4G și altul care doar poate face apeluri, un modem mai simplu și mai ieftin, ca să ai încă un număr de telefon.
Hibrid cred că înseamnă că al doilea SIM poate fi și un card microSD, nu descrie capacitatea celor două modemuri interne de telefonie.
În particular pentru Note8, primul SIM este LTE/3G/2G, al doilea este doar 3G/2G.
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 2:28 PM
multam de raspuns. atunci sunt mai impresionat de cei de la xiaomi cu a lor note 4x la 700 de lei :). (luat din tara, ca se gaseau si mai ieftine direct din china).
user(Citează)
12/09/2017 la 11:07 AM
telefon wow și review foarte bun. mi se pare un progres extraordinar făcut la capitolul camera foto – fotografii – ecran.
bughy(Citează)
12/09/2017 la 11:30 AM
Spatele arata oribil!!! Plus ca senzorul de amprenta e pozitionat cum nu se putea mai prost, tre’ sa ai o lopata, nu o mana normala pentru a-l putea debloca. :D
Amy(Citează)
12/09/2017 la 11:32 AM
și riscul de a pune degetul pe cameră și să rămână amprente?
bughy(Citează)
12/09/2017 la 1:25 PM
N-am înțeles-o pe asta. Un deget mai mic e un avantaj. Nu trebuie acoperit tot senzorul, ci citește cât poate din suprafața de contact a degetului.
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 1:29 PM
Din experiența mea, nu rămân. Nu am fost deranjat niciodată de asta, nu inspectez camera dacă este murdară.
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 1:32 PM
M-am referit la faptul ca trebuie sa ai palma destul de mare pentru a ajunge cu degetul tocmai acolo…
Amy(Citează)
13/09/2017 la 9:13 PM
Cumpara-ti lopata! Oricum in Radu Beller se poarta Iphone chix!
Doc(Citează)
12/09/2017 la 11:34 AM
Sunt curios de performantele note8 vs lg V30 mai ales ca in sfarsit au trecut si cei del a LG pe OLED, singura chestie ce il dezavantaja in fata Note8-ului, din punctul meu de vedere.
Cititorul de amprenta mi se pare mai urat pus si fata de telefoanele ce il au pe butonul din fata
lrpx(Citează)
12/09/2017 la 1:27 PM
Nu știu, asta cu OLED-ul e discutabilă după ce am văzut asta https://arstechnica.com/gadgets/2017/09/lg-v30-hands-on-lgs-oled-displays-still-have-quality-issues/
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 11:49 AM
Samsung a cumparat Harman.( https://news.samsung.com/global/samsung-electronics-completes-acquisition-of-harman ). Harman detine AKG. De aceea telefoanele high-end de la Samsung vin acum cu casti AKG. Calitatea produselor de la AKG e mai buna decat ce avea Samsung inainte.
Marius Catalin(Citează)
12/09/2017 la 1:25 PM
Da, dar ei nu zic “produse de AKG”, ci “tuned by AKG”.
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 1:13 PM
Bixby nu are ecosistem, si nici nu va avea vreun viitor in IoT.
Adrian(Citează)
12/09/2017 la 1:26 PM
Ba da, cu Samsung și alți producători care vor dori integrare.
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 1:20 PM
s8 si s8+ sunt la fel. difera doar forma. buna ziua.
alalalt(Citează)
12/09/2017 la 1:30 PM
Poate ai observat că OP zicea de S7, nu de S8.
Altfel, comparația cea mai potrivită este S8+ cu Note8 pentru că au ecranul de aproximativ aceeași diagonală. Note8 e un S8+ cu stylus și încă o cameră, plus diverse chestii noi în software.
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 1:20 PM
Pacat ca LG nu a concurat niciodata cu Samsung la nivel real. In cifre si Allview da bine.
rivi(Citează)
12/09/2017 la 1:44 PM
da, si maine o sa vezi ca google o sa aleaga allview pentru urmatorul Pixel, mai ales datorita puternicelor procesoare mediatek pe care le folosesc si a senzorilor IMX de o calitate ireprosabila, dar da, sa ne luam dupa cifre si nu dupa performantele reale ale telefoanelor.
ah si da, e foarte frumos cum samsung vinde in europa varianta telefonului cu procesor Exynos si nu Snapdragon cum vinde in principalele lor piete.
lrpx(Citează)
12/09/2017 la 2:01 PM
eu stiu o chestie. Samsung vad des, LG nu.
rivi(Citează)
12/09/2017 la 2:05 PM
Asta e și datorită marketingului și publicității și contractelor cu operatorii. Și LG face telefoane bune, sper să aibă succes cu G6 și V30 pentru că e nevoie de concurență.
nwradu(Citează)
12/09/2017 la 3:40 PM
@rivi: un Logan la semafor, pe banda a doua se opreste un Ferrari. Ala de pe Logan coboara geamul si-l intreaba pe cel cu Ferrari: sint bune masinile astea, ca vad ca nu prea cumpara lumea?
Emil C(Citează)
12/09/2017 la 2:59 PM
pai tu stii o chestie ca le vezi aici, dar ia sa te duci in china sa vezi cat vinde Oppo acolo, unde lasa in urma si samsung si apple.
lrpx(Citează)
12/09/2017 la 3:04 PM
mda e bun… e frumos
dar e prea scump
sa-l scapi sa vezi cum se sparg la propriu 1000 de euro
sa fim seriosi….
Ioexist(Citează)
12/09/2017 la 4:49 PM
Cred ca in general vederea cred ca e extinsa pe orizontala nu pe verticala, de-aia si formatul monitoarelor de tipul 16:9 si nu 9:16.
Revenind la diagonala, am avut in 2013 un Samsung Mega 6.3. Cred ca am fost cam inaintea timpurilor. Nu era pentru oricine, dar daca aveai o viata mai “de birou” nu aveai probleme.
ionutb(Citează)
12/09/2017 la 5:02 PM
The samsug fanboy-ism is strong in this one !
Andrei(Citează)
13/09/2017 la 12:04 PM
Inci, nu “inchi”. Calchiere care zgirie la ochi ..
Alex(Citează)
13/09/2017 la 11:59 PM
Era un truc mai demult cu telefoanele dual sim care aveau slot comun pt sim si card.
Au reusit unii sa puna si sim si card in al doilea slot pentru ca pinii de sim erau pe partea opusa fata de pinii pentru card. Practic au dezlipit chip-ul de pe un sim si l-au lipt pe un card microSD, spate-n spate.
Ma gandesc la niste scenarii cu note8, dar am 2 intrebari:
Sunt pinii de la sim2 si de la card pe parti opuse?
Funcrioneaza daca ii pui un sim doar in slotul de card?
C(Citează)