un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Noutăți de la IFA #2: Panasonic, Philips, Acer, Samsung, Sony și Harman

2 Sep 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Citiți și primul articol, aș spune că cele prezentate acolo sunt mai interesante.

PANASONIC FACE UN FRIGIDER MOBIL

Mobil în sensul că-l chemi și vine la tine, prin casă, nu că-l cari tu în spate.

Trebuie să recunosc că inițial ideea părea ciudată, dar îmi place. Conceptul arătat de Panasonic este mult prea mare (chiar e un frigider!), dar eu aș vrea să văd un dispozitiv nu mai mare decât un aspirator Roomba, ce cară în spate un frigider în care încap vreo 3 sticle de 4 cutii de bere sau suc și pe care-l poți chema.

Adică să fim serioși, nu vrei să vină la tine frigiderul ce conține toate ingredientele pentru un sandviș sau pentru o omletă țărănească, ci de cele mai multe ori vrei ceva rece de băut și ți-e lene să te duci după asta. Poate cineva va implementa această idee ca un proiect prin Kickstarter.

Frigiderul Panasonic este mult mai avansat, folosind un LIDAR pentru a mapa casa și a detecta obstacolele. Întreaga idee rămâne foarte amuzantă. Teoretic tu strigi “frigiderule, vino aici” și acesta iese din locul său din bucătărie și vine la tine (cum știe în ce cameră ești? habar n-am!), dar închipuiți-vă cum ar fi să dărâme ceva în drum, să strice un perete și să calce peste trei pantofi. Plus că la final ar trebui să-și găsească și drumul înapoi spre bucătărie. Dacă mergi noaptea prin casă și deodată te lovești de frigiderul din baie, care nu s-a descurcat să ajungă cu bine la locul sau original?

Pe de altă parte, dacă-i pun deasupra și un cuptor cu microunde sau o plită pe inducție ar putea fi mult mai util. Ar merge să-l chemi la tine, să prepari un sandviș și să-l și încălzești pe loc!

A post shared by Lucyhedges (@lucyhedges) on

TELEVIZOARE FRAME DE LA SAMSUNG

Așa numește Samsung seria lor de televizoare cu ramă ultra-subțire: Frame. Acestea nu doar că pot simula un tablou atunci când nu le folosești ca televizor, dar Samsung chiar încurajează această utilizare, incluzând peste o mie de imagini cu picturi celebre din muzee renumite.

Problema pe care o văd eu este cea a cablurilor. Aspectul elegant se duce atunci când trebuie pozat și un cablu pe acolo pe perete, dar poate că seria se adresează celor ce le pot trage întâi prin perete. Frame-ul de 43 de inchi are tot un ecran 4K și destule alte tehnologii în el.

ACER LANSEAZA UN AIO FOARTE SUBȚIRE

Îmi place cum arată, cel puțin din fotografii, acest computer all-in-one. Monitorul este foarte subțire deoarece toate componentele unitătii centrale se află în baza sa – care la rândul ei este foarte subțire. Stația funcționează și ca încărcător wireless pentru acele puține telefoane ce mai suportă asta.

Numit Aspire S24 după monitorul său de 24 de inchi, computerul folosește procesoare Intel Core de generația a 8-a (dar nu spun din care gamă), conectivitate wireless și tot ce vă puteți aștepta de la un laptop modern. Probabil că unitatea sa centrală este mai apropiată de un laptop decât de un desktop, dar nu contează asta, aceste sisteme sunt adresate în primul rând celor interesați de aspect, că poate le vor pentru recepția unui hotel, un showroom bine decorat sau o casă cu design interior special.

SONY LANSEAZĂ UN DIFUZOR CU GOOGLE ASSISTANT

Concurență mare în acest domeniu, chiar nu știu cum ai putea alege ușor între soluțiile similare de la JBL, Sony, Panasonic și altele lansate la IFA. Pare genul de domeniu în care va fi nevoie de review-uri competente.

Cel Sony este un difuzor cilindric cu un aspect neinteresant (zici că-i un termos), dar are acel afișaj lateral prin care indică ora. Sunetul este de calitate bună.

PHILIPS LANSEAZĂ CĂȘTI WIRELESS

V-am spus că IFA este despre difuzoare inteligente și căști wireless stil Airpods? Philips a prezentat BASS+, despre care spune că folosesc difuzoare de 8,2 mm pentru a păstra la un nivel ridicat calitatea audio. Autonomie este de 6 ore. La aproximativ 130 de euro, sunt considerate ieftine.

SONY LANSEAZĂ XPERIA XZ1

N-am fost niciodată fan al seriei Xperia, deși am văzut că mulți dintre voi jură că sunt cele mai bune. Or fi, dar aspectul lor n-a fost niciodată pe gustul meu și asta e situația.

După cum zicea cineva într-un comentariu la alt articol, s-ar părea că tot spațiul din jurul ecranului eliminat de Samsung și LG pe telefoanele lor de top s-a dus la Sony. XPERIA XZ1 păstrează același aspect de lingou, cu spațiu generos deasupra și dedesubtul ecranului.

XZ1 are ecran de 5,2 inchi, acea cameră foto cu memorie integrată ce poate filma la 960 fps pentru foarte scurt timp și cu senzor foarte bun, noul chipset Snapdragon 835, anulare digitală de zgomot pentru căști, Gorilla Glass 5 și, în fine, o mulțime de alte specificații de top. Dacă ar arăta altfel decât toate telefoanele XPERIA din ultimii ani, probabil s-ar vinde foarte bine.

Și mai interesant este noul XPERIA XZ1 Compact, care are un ecran de 4,6 inchi, același chipset de top Snapdragon 835 și hardware la fel de performant  în rest. Pentru cei ce vor un Android de dimensiuni mai mici, acest Compact rămâne cea mai bună alegere.

Ubergizmo are un hands-on.

HARMAN KARDON ALLURE CU AMAZON ALEXA

Îmi place mult cum arată acest difuzor, cu un aspect ușor steampunk ce se potrivește bine în orice gen de cameră sau mobilă. Din păcate, are la bord Amazon Alexa, nu Google Assistant, așa că aici în România noul Allure nu este foarte interesant.

Din portofoliul companiei, însă, citiți despre noul difuzor JBL cu autonomie de 24 de ore, bun de luat la camping, și de căștile JBL cu anulare de zgomot.

asus s5507

    3 comentarii

  1. Sony inca are body to screen ratio de prin 2010.
    Nu inteleg de ce iti doreati un astfel de device..

      (Citează)

  2. intrebarea “frigiderul tau merge?” va avea un nou inteles.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus