un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday: eMAGOtterMABOFlipFinestoreBest ValueFashion DaysPC GarageDysonAVstoreevoMAGLibrisF64PhotosetupAltexFlancoVodafoneOrangeDigiSevensins ◄◄

asus s5507

Corupție? Furt? Nu, doar potriviri miraculoase!

27 Sep 2017  ·

GÂNDURI  ·

36 comentarii

Numai nevinovați la putere!

“discutăm despre o Hotărâre de Guvern care face parte din categoria celor câteva sute sau chiar mii care au fost adoptate în România, de transfer de proprietate din public la public, pe cinci ani. E un transfer nu către un privat, ci către o instituţie publică, un consiliu judeţean. “

a declarat Dragnea despre afacerea Belina.

E o acțiune ca oricare alta, iar DNA-ul încearcă de fapt să dea o lovitură de stat!

Da, atâta doar că tot acel teren numit generic Belina a fost trecut de la stat la Consiliul Județean Teleorman de către Sevil Shhaideh, protejata lui Dragnea, omul său de încredere. Iar apoi Consiliul Județean Teleorman a dat mai departe terenul firmei Tel Drum care l-a dat altei firme controlate de fiul lui Dragnea (are Petreanu mai multe detalii). Iar apoi, fără nici o legătură cu toate acestea, Dragnea a propus-o pe Sevil Shhaideh la funcția de prim-ministru al țării și, când asta nu s-a concretizat, a făcut-o doar ministru și vicepremier.

Nu bate nimic la ochi! Nu-i, practic, definiția corupției! Nu este un caz de “tu mă ajuți să fur și eu te recompensez”. Nu… este o lovitură de stat a celor ce îndrăznesc să ancheteze asta!

Ah, iar cum terenul nu putea fi legal transferat de către Shhaideh pentru că avea caracter special legat de Dunăre, a fost dată chiar o lege specială se excepta exact acea bucată de pământ de la tratamentul special.

Numai potriviri din acestea miraculoase. Nu uitați, DNA-ul vrea să dea o lovitură de stat, procurorii vor să ia puterea și apoi să… nu știu, Tăriceanu încă n-a găsit o explicație dincolo de acest punct.

Mie-mi place și următoarea declarație a lui Dragnea: “astfel de acțiuni care pot destabiliza un Guvern”. Zisă așa, cu putere în glas, cu indignare!

Asta în condițiile în care același Guvern a tot declarat, prin miniștrii săi, diverse tâmpenii ce-au produs panică pe bursă și probabil au împiedicat diverși investitori să vină aici din cauza mediului de afaceri instabil, tâmpenii ce-au fost apoi retrase după vreo 2-3 zile, deși răul făcut nu poate fi șters.

Bonus: Comisia de la Veneția a transmis clarificări, precizând că nu-i nevoie de nici un prag financiar pentru abuzul în serviciu. Fără legătură cu asta, în București primarul face o rectificare de buget, dă mai mulți bani la biserici (credința în chestiuni spirituale nu se poate face fără lucruri materiale) și la firmele primăriei, care trebuie să angajezii 8.000 de oameni. Sunt mulți prieteni în partid, trebuie puși toți la un post călduț.

Continuăm pe drumul cel bun, cum ar fi. Hoții fură în continuare și, când îi arată cineva, țipă ca din gură de șarpe că se încearcă lovituri de stat. Eu încep să sper că DNA chiar dă o lovitură de stat, tot ar ieși ceva mai bun decât domnia acestor hoți de la putere.

Vă dați seama că astfel de oameni se întâlnesc des, în secret, pentru a vorbi despre cum să fure mai mult, pe sute de planuri și în sute de locuri și domenii din România, și despre cum să pună bețe în roate celor ce încearcă să-i ancheteze? Că au ședințe de taină în care câte unul zice “știu… hai să dăm vina pe Soroș, că proști care ar crede orice avem destui în țară!”? Oare cât la sută din timpul lor este petrecut gândindu-se la cum să fure mai mult și cât gândindu-se la cum să facă și ceva pentru cei ce i-au ales?

asus s5507

    36 comentarii

  1. Îmi place că tu chiar crezi că se gândesc la alegători.
    Dar până la urmă trebuie să le dea și cu ceva praf în ochi…

      (Citează)

  2. Dragnea asta e alcatuit in intregime din soric…din ala foarte gros si afumat… Nu cred ca mai au mustrari de cunostiinta, tot ce zic si fac e deja pe pilot automat cu unicul scop ( ma rog,doua) de a se mentine la putere si de a fura cat mai mult.

    Expresia aia cu poporul are conducatorii pe care-i merita e cat se poate de actuala pentru Romania. Daca nici acum cand e vorba de micsorarea salariilor lumea da din umeri si nu face / zice nimic mai e doar putin pana cand o sa se dea amenzi pentru “criticarea” puterii…

    Mi-e scarba.

      (Citează)

    • Liviu Dragnea

      “Imi place ca votantul PSD e foarte loial. De exemplu, daca ma duc si ii iau de fata cu el banii din portofel o sa zica ca oricum banul e ochiul dracului.”

      (luata de pe fb)

        (Citează)

  3. Art. 9 din Legea 213/1998: “Trecerea unui bun din domeniul public al statului in domeniul public al unei unitati administrativ-teritoriale se face prin hotarare de guvern”
    Evident ca transferul s-a facut cu dedicatie, evident ca DNA face un nou abuz constitutional. Sa ti partea unuia sau altuia inseamna ca ai un interes.

      (Citează)

    • problema nu e ca s-a facut prin hotarare de guvern. problema e ca nu avea voie sa fac transferul pentru ca terenul ala avea un statut special. asa ca se numeste fals !

        (Citează)

    • Doar cu binecuvantarea lui Arsenie Boca
      se putea transfera, altfel e ilegal.

      Ender:
      problema nu e ca s-a facut prin hotarare de guvern. problema e ca nu avea voie sa fac transferul pentru ca terenul ala avea un statut special. asa ca se numeste fals !

        (Citează)

    • Lasati vraja cu transfeul prin HG:

      Constitutie, art. 136::
      “(3) Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice.

      (4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.”

      Codul Civil::
      Art. 859. Obiectul proprietatii publice. Delimitarea de domeniul privat.
      (1) Constituie obiect exclusiv al proprietatii publice bogatiile de interes public ale subsolului, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil, de interes national, plajele, marea teritoriala, resursele naturale ale zonei economice si ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite prin lege organica.
      (2) Celelalte bunuri care apartin statului ori unitatilor administrativ-teritoriale fac parte, dupa caz, din domeniul public sau din domeniul privat al acestora, insa numai daca au fost, la randul lor, dobandite prin unul dintre modurile prevazute de lege.
      Art. 860. Domeniul public national, judetean si local.
      (1) Bunurile proprietate publica fac parte din domeniul public national, judetean sau, dupa caz, local.
      (2) Delimitarea dintre domeniul public national, judetean si local se face in conditiile legii.
      (3) Bunurile care formeaza obiectul exclusiv al proprietatii publice a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale potrivit unei legi organice nu pot fi trecute din domeniul public al statului in domeniul public al unitatii administrativ-teritoriale sau invers decat ca urmare a modificarii legii organice. In celelalte cazuri, trecerea unui bun din domeniul public al statului in domeniul public al unitatii administrativ-teritoriale si invers se face in conditiile legii.
      Art. 861. Caracterele dreptului de proprietate publica.
      (1) Bunurile proprietate publica sunt inalienabile, imprescriptibile si insesizabile.
      (2) Proprietatea asupra acestor bunuri nu se stinge prin neuz si nu poate fi dobandita de terti prin uzucapiune sau, dupa caz, prin posesia de buna-credinta asupra bunurilor mobile.
      (3) In conditiile legii, bunurile proprietate publica pot fi date in administrare sau in folosinta si pot fi concesionate ori inchiriate.”

        (Citează)

    • Ia uite, mă, ce simplu era! Prosti aia de la Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor. Nimic nu stiau. Trebuia sa il fi intrebat pe Marius M.

      La primul proiect de hotărâre de guvern, două ministere implicate în avizare, Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor Publice au atras atenția că scoaterea din domeniul public al statului și din administrarea “Apelor Române” a celor două obiective nu poate fi făcută decât prin lege, nu prin hotărâre de guvern.

        (Citează)

    • @Alunelu poate niste detalii erau bine venite ca nu toti suntem juristi. Eu nu inteleg unde se incadreaza zona Belina din constitutie art 136. Presupunand ca se incadreaza, cum de sunt concesionate plajele? Referitor la “Bunurile proprietate publică sunt inalienabile”, cesionarea e facuta de consiliul judetean, deci nu are legatura cu HG-ul.

        (Citează)

    • @Greuceanu: Cand legea zice “ape” nu se refera la H2O-ul care trece pe acolo. L. 213/1998:

      “ANEXA: LISTA cuprinzand unele bunuri care alcatuiesc domeniul public al statului si al unitatilor administrativ-teritoriale
      I. Domeniul public al statului este alcatuit din urmatoarele bunuri:
      1. bogatiile de orice natura ale subsolului, in stare de zacamant;
      2. spatiul aerian;
      3. apele de suprafata, cu albiile lor minore, malurile si cuvetele lacurilor, apele subterane, apele maritime interioare, faleza si plaja marii, cu bogatiile lor naturale si cu potentialul energetic valorificabil, marea teritoriala si fundul apelor maritime, caile navigabile interioare;”

        (Citează)

    • @alunelu conform celor spuse de tine ori toate baltile, plajele, etc au fost concesionate ilegal pana in zilele noastre, ori lagaturile care le faci intre legi nu sunt corecte. Presupun ca varianta a doua.

        (Citează)

    • @greuceanu: esti troll sau postac? Presupun ca varianta a doua.
      Pentru ceilalti: Nu e vorba de legalitatea concesionarii, ci de legalitatea transferului din domeniul public al STATULUI in domeniul public al unui judet, aka Unitate Administrativ-Teritoriala, care NU se putea face prin HG, ci numai prin lege. Statul UAT, ca sa nu existe confuzii.
      Conform legii de mai sus + Constitutie + Cod Civil, numai STATUL poate fi proprietar pe apele mari, gen Dunare, cu ce presupun ele – albie, maluri etc. Ei au dat o HG prin care au decis din pix ca Belina si bratul Pavel nu fac parte din albia minora. Dupa asta, nemaifiind proprietate EXCLUSIVA a statului, s-a putut trece la judet.
      Ce voiau sa faca mai departe sunt presupuneri si nu are rost sa discutam, ajungem sa plecam pe fente cum vrea Greuceanu, ca concesiunea, ca e tot stat, ca e tot public. Fente!

        (Citează)

    • “Statul e diferit de UAT, ca sa nu existe confuzii.”, asta am vrut sa zic mai sus

        (Citează)

    • Alunelu tu trantesti niste legi ca sa pari bine documentat, insa cand iti adresez niste intrebari logice vad ca ma faci trol si incurci lucrurile si mai mult decat le-ai complicat deja. Acum zici ca trecerea nu se face prin HG cu prin lege. Uite legea, zice ca se face prin HG:

      “Trecerea unui bun din domeniul public al statului in domeniul public al unei unitati administrativ-teritoriale se face prin hotarare de guvern”

        (Citează)

    • Lasa-i frate in pace, sunt spalati rau pe creieri sau postaci. Afiseara 3 pagini de legi ca sa para ca e ilegal transferul si in tara asta nu mai ai un rau sau o balta in care sa arunci o undita ca este concesionata, nu mai ai o statiune unde sa te duci la plaja ca este concesionata si trebuie sa platesti, insa ce sa vezi, este intezis chiar si transferul de la apele romane la consiliu judetean.

      P.S. Repet, sigur transferul s-a facut cu dedicatie pentru teldrum/dragnea, insa abuzul mai mare il face DNA-ul in toata treaba asta. Parem cea mai corupta tara din europa cu astfel de cazuri, Ponta a fost anchetat cand era prim ministru si apoi a fost scos de sub urmarirea penala, insa in presa internationala ne-am stricat imaginea.

        (Citează)

    • Greuceanu, intelegi ca respectivul teren avea statul special? nu e o simpla proprietate a statului care trece in proprietatea judetului. Sau pierd timpul presupunind ca vrei sa rationezi…

        (Citează)

    • @Greuceanu: Presupun, prin absurd, ca esti doar analfabet functional – lucru ce rezulta din mai multe indicii, raspandite prin diverse comentarii, cum ar fi:
      1. Am zis ca esti mai probabil postac, nu troll, tu deduci ca am zis ca esti troll.
      2. E vorba de transfer de proprietate, nu de concesiune etc., tu deviezi spre concesiune.
      3. Nu esti in stare sa corelezi 3 texte de lege alaturate, cu texte bolduite etc.
      4. Am raspuns la intrebarile “logice” si nu incurc nimic. Ai vrut lamuriri, ai primit, zici ca nu.
      5. Nu eu zic ca transferul se face prin lege, legea zice. Ai textele mai sus, dar lasa-ma sa-ti fac un extras:

      Bunurile care formeaza obiectul exclusiv al proprietatii publice a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale potrivit unei legi organice nu pot fi trecute din domeniul public al statului in domeniul public al unitatii administrativ-teritoriale sau invers decat ca urmare a modificarii legii organice.

      I. Domeniul public al statului este alcatuit din urmatoarele bunuri:
      1. …
      2. …
      3. apele de suprafata, cu albiile lor minore, malurile si cuvetele lacurilor, apele subterane, apele maritime interioare, faleza si plaja marii, cu bogatiile lor naturale si cu potentialul energetic valorificabil, marea teritoriala si fundul apelor maritime, caile navigabile interioare;

      Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice

      Clar: apele -> exclusiv ale STATULUI? Nu ale judetelor?

      Bine ca esti tu bine documentat si primul tau comentariu vorbeste de Arsenie Boca.

        (Citează)

  4. “Cu cine tinem ?” Ce mi se pare trist in prezentarea lui Patraru este ca amblele citari din filmulet sunt de pe antena3, iar eu sincer chiar daca ar citi povestea cu trei iezi badea la a3 cu mana pe biblie/coran/pl eu tot nu as crede ca e aia originala…

    https://www.youtube.com/watch?v=GF1SIHYDRPY

      (Citează)

    • Super originale raționamentele lui Petreanu.
      Numai că atunci când mesteci doar raționamente din grupul în care te-ai insilozat (ex. nu accepți ca exista rațiuni la fel de logice ale percepției celor cu care colizionezi), intri ca și soldat într-o cauză/de o parte a unor interese…

        (Citează)

    • TheSame, stii ca e valabil pentru ambele “tabere”… Daca unii postaci se uita numai pe antena 3, le va fi greu sa inteleaga un rationament al celorlalti. Tre sa diversifici sursele de informare, tre sa antrenezi creierul ala sa nu inghiti tot ce primesti de la tv , asta e diferenta dintre cele 2 “tabere”. Si mincarea tre sa o mesteci, vezi daca e buna, data viitoare maninci altceva, eviti ce nu a fost bun. In schimb cind inghiti direct dejectii anteniste…..

        (Citează)

  5. In timpul asta 11 milioane de romani din care 4 milioane de sclavi la privat au ca principala preocupare vacantele de anul viitor sau in cel mai bun caz, criza din coreea de nord.
    Mi se pare si normal sa-ti scuturi penisul de sud de ei:))

      (Citează)

    • Costica:
      In timpul asta 11 milioane de romani din care 4 milioane de sclavi la privat

      Nu stiu ce vrei tu sa spui prin sclav dar esti intr-o mare eroare prietene.

        (Citează)

    • Da, al naibii mediu privat, cum dă el salariu mare, abonamente medicale, posibilitatea de a pleca în vacanțe de lux, bani de mașini și credite șamd. O adevărată sclavie!

      Mai bine la stat: salariu mai mic, dar post sigur, că altfel face sindicatul grevă. Sigur, n-ai bani mai de nimic, ceea ce de fapt chiar este o sclavie deghizată în modernitate, că de fapt depinzi de ăla de la putere.

        (Citează)

    • Wecine, tu erai?

        (Citează)

    • n-ati inteles, nu infieram corporatiile. infieram mentalitatea autosuficienta a corporatistului roman care nu se implica in nimic civic. stie doar sa mearga in vacante si sa faca cursuri de dezvoltare personala.

      n-ar fi nimic rau daca ei n-ar crede despre ei ca-s miezul societatii si ca restul sunt saraci pesedisti.

      stiu ce spun, lucrez de niste jde ani in mediul asta in care 99% dintre ei nu au fost la vot caci trebuiau sa faca shopping la mall sau sa dea o partie la clabucet.

        (Citează)

  6. As remarca rapiditatea cu care se misca gunoaiele psd-iste cand e vorba de interesul lor. Incredibil cata imaginatie, hotarare si celeritate cand e vorba de furat ceva de la stat. Cand e vorba de construit scoli, autostrazi sau spitale, brusc trebuie studii de fezabilitate, comisii, analize, etc.

      (Citează)

  7. Stii ce mi se pare foarte trist? Suntem laudati peste tot pentru lupta anti coruptie pe care o ducem, Kodruta e respectata peste tot prin Europa dar la noi coruptia continua sa creasca, nici urma de a scadea…

      (Citează)

  8. greuceanu e un troll care abereaza de mult pe aici, Radu il lasa de dragul libertatii de exprimare… cel mai simplu este sa ii ignorati mesajele. Face bine la ten :)

      (Citează)

  9. Marius M:
    Art. 9 din Legea 213/1998: “Trecerea unui bun din domeniul public al statului in domeniul public al unei unitati administrativ-teritoriale se face prin hotarare de guvern”
    Evident ca transferul s-a facut cu dedicatie, evident ca DNA face un nou abuz constitutional. Sa ti partea unuia sau altuia inseamna ca ai un interes.

    Doar ca ala nu e un bun oarecare (prin bun acolo se intelege probabil alteceva), dar e ok tu posteaza in continuare cu spalati pe creieri si abuzurile dna… v-a dat alunelu explicatiile, dar voi batman batman :)

    Cel mai mult imi place cum jucati voi good cop bad cop sunteti geniali geniali :)) nici nu ma mai enervez cand va vad aberatiile

      (Citează)

    • Il stiu pe Greuceanu de mult, explicatiile sunt pentru restul lumii care ar putea pleca pe fentele lui si ale lui Marius M.

        (Citează)

    • Accept fara nicio problema argumentele logice, insa aici lipseste logica. O singura explicatie logica ar exista si nu vine de la “juristul” Alunelu ci la de Mircea2 si Ender care spun ca terenul ala avea status special, insa nu spun si care este acel statut special ca sa rasfoim legile si eventual sa verificam daca intradevar zona se incadreaza in acel status special.

        (Citează)

    • Mama, cum curge punctajul de la partid de trosneste logica. Pentru ca e relativ greu de urmarit legea, s-a decis sa se mearga pe aburire “unde, domne, uite propozitia asta scurta scoasa din context care spune ca ar avea voie sa faca ce vrea muschiul lui cu insula”.

      Ba, e simplu. Daca nu poti urmari legea, asculta-i pe aia care stiu si care raspund pentru ceea ce stiu:
      La primul proiect de hotărâre de guvern, două ministere implicate în avizare, Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor Publice au atras atenția că scoaterea din domeniul public al statului și din administrarea “Apelor Române” a celor două obiective nu poate fi făcută decât prin lege, nu prin hotărâre de guvern.

      Deci nu comentatorii ci juristii din cele doua ministere au zis ca nu se poate. Juristii, aia a caror treaba e sa stie si care raspund de ceea ce semneaza.

      Dar voi dați-i cu punctajul mai departe!

        (Citează)

    • aluneul vine si explica: Hei, am 2 betigase si inca 2 betigase. Ia sa facem totalul: 1, 2, 3, 4!

      Marius M: “Du-te ba de aici, nu mi-ai dovedit deloc cu argumente logice ca 2+2 fac 4, nu mi-ai explicat statutul betigaselor, cat de fragile sunt etc.”

      E logic sa-mi pocneasca o vena cand vad un asemenea postac caruia i se explica in mod calm si logic, iar e o da la intors, ignora toate argumentele si mai vine obraznic sa ceara: “hei, adu argumente logice, ce mi-ai adus pana acuma ca sa-mi explici ca 2+2 fac 4 nu se pun la socoteala pentru ca PITONG!”

        (Citează)

  10. Ești din Ploiești, Mircea2?
    Te-ai obosit măcar sa auzi ce debitează Petreanu?

      (Citează)

  11. nashu_mare:
    Mama,cum curge punctajul de la partid de trosneste logica.Pentru ca e relativ greu de urmarit legea, s-a decis sa se mearga pe aburire “unde, domne, uite propozitia asta scurta scoasa din context care spune ca ar avea voie sa faca ce vrea muschiul lui cu insula”.

    Ba, e simplu. Daca nu poti urmari legea, asculta-i pe aia care stiu si care raspund pentru ceea ce stiu:
    La primul proiect de hotărâre de guvern, două ministere implicate în avizare, Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor Publice au atras atenția că scoaterea din domeniul public al statului și din administrarea “Apelor Române” a celor două obiective nu poate fi făcută decât prin lege, nu prin hotărâre de guvern.

    Deci nu comentatorii ci juristii din cele doua ministere au zis ca nu se poate. Juristii, aia a caror treaba e sa stie si care raspund de ceea ce semneaza.

    Dar voi dați-i cu punctajul mai departe!

    Nu cred mah, juristii aia sigur sunt de la DNA… erau inflitrati… binomu… lovitura de stat… spalatilor

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus