un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 3 septembrie 2017

3 Sep 2017  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Ofertă: prețul tăietorului de scame Philips a scăzut la 40 de lei. Citiți review-ul meu.

Premierul Tudose încalcă legea primind salariul cash. Există o lege care nu permite plata cash a salariilor mai mari de 10.000 de lei și a votat pentru ea inclusiv Tudose, pe atunci deputat simplu.

Marea Caspică se restrânge.

Vine o nouă criză și România este mai slab pregătită decât în 2008.

Cum se pronunța corect numele ceasurilor. De exemplu, Jaeger LeCoultre se pronuntă “jejer”.

Cărți SF și Fantasy ce vor apărea în următoarele luni. Printre ele, o nouă serie Ann Leckie, partea a treia din Calea Regilor de Brandon Sanderson.

Sezonul 3 din True Detective a fost aprobat. Poate îl vedem în 2018. Actorul principal va fi Mahershala Ali din Moonlight și Luke Cage.

Vrea să producă zeci de mii de euro dintr-un blog de gătit. Îi urez mult noroc, probabil doar Jamila face astfel de sume. Ah, o parte din bani vor veni din planuri personalizate de nutriție, nu mă bag acolo, dar sunt curios de ce estimează venit 50k și profit doar 10k. Ce cheltuieli poate avea în acest domeniu de 40k pe an?

Pensionarii muncesc și după ieșirea la pensie, tinerii refuză să muncească.

Un deputat PSD a cerut expulzarea ambasadorului SUA. Nu-l lăsa să fure.

Oameni care se îmbracă la fel.

De la burn-in la succes. Despre oboseală, implicare totală în execuție în loc de delegare, 60+ ore muncite pe săptămână, stiluri de management, chestiuni din astea moderne.

Cum sunt afectate afacerile ce conțin numele Trump.

Ultimii vânători de naziști. Înființat în 1958, biroul de cercetare a crimelor din perioada nazistă se va închide în curând, având în vedere că a trecut prea mult timp de atunci.

Deserturi de la Yolam Ottolenghi. Ruladă de bezea cu fructe…

Astăzi are loc cursa de Formula 1 de la Monza.

Dolce & Gabbana face reclame cu actorii ce-i joacă pe Jon Snow și Daenerys Targaryen.

asus s5507

    22 comentarii

  1. Pensionarii muncesc și după ieșirea la pensie, tinerii refuză să muncească.

    Titlul e cel putin tendentios, tinerii nu refuza sa munceasca, vor doar sa munceasca pe bani corecti, nici macar foarte multi. Doar corecti. In momentul in care visul patronului roman e sa plateasca salarii pana in 1800 lei, eventual sa ii vina angajatul cu bani de acasa, nu il subventionezi sau lasi totul si pleci in strainataturi.

      (Citează)

    • La un salariu de 1800 de lei, costul total al angajatorului este de ~3200 de lei. În funcție de domeniul de activitate al firmei, mai sunt și cheltuieli suplimentare: echipamente (laptop, telefon etc), chirie + altele mici la care nu te gândești inițial, dar când tragi linie ajungi la o sumă destul de mare.
      Toți tinerii vor salarii “corecte”, dar habar nu au ce înseamnă asta.

        (Citează)

    • Vreau să-i spun lui Ion P. să se trezească și să-i dau like lui Costin. Cum procedez?
      Cu prima s-a rezolvat.

        (Citează)

    • @Ion P, corect. Pensionarii, de bine de rau, cel mai probabil au o locuinta capatata pe vremea lui Ceasca. Apoi, daca mai primesc si o pensie, deja nu mai au atat de mari pretentii la salariu. Pentru un tanar fara niciun venit asigurat, care trebuie sa plateasca o chirie, situatia e cu totul alta, costurile sunt mult mai mari. Prin comparatie cu tinerii, pensionarii au asigurat transportul cu RATB-ul (cel putin in Bucuresti e gratuit pentru ei). Deci se compara mere cu pere.

        (Citează)

    • Ion P: In momentul in care visul patronului roman e sa plateasca salarii pana in 1800 lei, eventual sa ii vina angajatul cu bani de acasa, nu il subventionezi sau lasi totul si pleci in strainataturi.

      Nu, există și în România salarii mari, iar oamenii buni ajung ca după câțiva ani să câștige și 10.000 de lei pe lună.

      Salariul nu se dă în funcție de profitul patronului, ci de cât de complexă este treaba făcută de angajat. Dacă e ceva de bază, salariul este mic, că poate face oricine treaba aia. Ca tânăr angajat, faci lucruri de baza.

        (Citează)

  2. Miss Europa în 1939, aveam și noi o româncă: http://www.vintag.es/2015/12/beautiful-vintage-portraits-of-european.html

      (Citează)

  3. Burn-in ? Genunche??

      (Citează)

  4. Eu am obtiunea de a primi salariul cash si il depasesc pe cel a lui Tudose. Aia este o lege anti evaziune fiscala, forteaza transparentizarea tranzactiilor mai mari intre persoanele fizice, unde de cele mai multe ori nu exista vre-un contact. Legea este foarte buna, diminueaza tepele, pentru ca acum bate la ochi daca ceri banii cash (cand cumperi o masina spre exemplu), iar in cazul prestarilor de servicii la negru, acum incalca legea si cel care da banii (ca nu i-a dat prin banca), nu doar cel care incaseaza si nu declara. In cazul salariului totul este transparent si fiscalizat.

      (Citează)

  5. 40.000 euro cheltuieli pt blog? Se poate. 2 salarii + cheltuieli de promovare.
    Problema e să faci banii ăștia cu 2 angajați…

      (Citează)

  6. Costin:
    La un salariu de 1800 de lei, costul total al angajatorului este de ~3200 de lei. În funcție de domeniul de activitate al firmei, mai sunt și cheltuieli suplimentare: echipamente (laptop, telefon etc), chirie + altele mici la care nu te gândești inițial, dar când tragi linie ajungi la o sumă destul de mare.
    Toți tinerii vor salarii “corecte”, dar habar nu au ce înseamnă asta.

    Asa, si? Asta inseamna ca trebuie sa munceasca pe bani de rahat pentru ca ii e greu patronului? Daca nu iti gasesti oameni la salariile pe care le dai, poate ca afacerea nu isi are rostul, sau nu esti in stare sa o conduci. Asta e economia de piata, normal ca tinerii prefera sa culeaga capsuni in Spania pe 2000 EUR pe luna decat sa aiba stres si raspundere in Romania pe 1800 de lei.

    Am un prieten care lucra pe buldoexcavator in Romania, lucra 12 ore pe zi plecat prin tara, venea acasa o data pe luna si patronul se lauda ca ii da 2400 de lei pe luna. A plecat in UK, lucreaza 10 ore pe zi si castiga 4000 GBP. Si acolo are si drumuri calumea, si spitale unde nu trebuie sa dea spaga.

      (Citează)

    • Asta e mentalitatea angajatorului de la noi. Patronul roman vrea sa se imbogateasca rapid iar pentru asta angajatul ideal nu trebuie sa emita prea multe pretentii financiare. Sa zica mersi ca are un loc de munca. Chestia asta am auzit-o chiar de la un spaniol care are afaceri atat in Spania cat si in Romania. Mi-a schitat exact portretul patronului roman.

        (Citează)

    • Produsele sau serviciile pe care le vând firmele din România le cumpără în majoritatea cazurilor tot firme/oameni din România. Banii care se învârt aici în țară sunt mult mai putini față de UK sau Spania. Cel mai simplu exemplu este un pahar de bere, pe care in tarile respective un om ar da 3/4 euro sau lire, dar în România ar strâmba din nas dacă ar fi mai mult de 6 lei.
      Alt exemplu este prețul unei ore de programare, care în afara se vinde cu 80+ euro, la noi cu 20/30.
      O firma este copia unei țări. Dacă nu exista bani multi pentru pensii și salarii pentru bugetari, dar guvernul le mărește pe amândouă, în ceva timp țara va intra în faliment. La nivelul unei firme, cel care investește banii trebuie sa fie mult mai chibzuit.
      Când mai întâlniți “patroni” care plătesc salarii “incorecte” încercați să aflați și cum au calculat ei.

        (Citează)

    • In acest caz, angajatorii sa-si aduca mana de lucru din tari mai sarace daca romanilor nu-si permit sa le ofere o leafa decenta. Tinerii din Romania nu sunt de blamat pentru faptul ca refuza sa munceasca pe bani putini. Mentalitatea de sluga cu capul plecat o alta meteahna a noastra dobandita din strabuni.

      “Capul plecat, sabia nu-l taie, dar nici soarele nu vede.”

        (Citează)

    • Atuni sa închidem toate firmele care nu pot da un salariu care ție ți se pare decent. Pentru mine mentalitatea ta este cea care încă ne ține în lumea a 3a, pentru ca de la cei ca tine pornește un cerc vicios: nici nu muncim ca să crestem economia împreună, nici nu creste economia din lipsa de munca.

        (Citează)

    • Da, tovarasi. Cei de aceeasi mentalitate ca a mea se fac vinovati pentru faptul ca Romania se afla in lumea a 3-a. Iar pentru faptul ca se opun cu vehementa construirii societatii socialiste multilateral dezvoltate, propun ca aceste elemente antisociale sa treaca printr-un proces sustinut de reeducare, prin condamnarea lor la munca silnica pe o perioada nedeterminata de timp. “Nici paine fara munca, nici munca fara paine”.
      Ah, ce mult si-ar mai dori unii ca in Romania sa revina un regim totalitar.

      Tovarase, atat timp cat eu nu vin sa-ti bat in poarta pentru a-ti cere un colt de paine, nu te freaca grija de ce eu sau altul ca mine refuzam sa muncim pentru doi lei. Si cu asta cred ca am terminat discutia.

        (Citează)

    • Puteai sa mi te adresezi cu tovarășe dacă ziceam că toți trebuie sa avem același salariu. Dar n-ai înțeles nimic, deci o lăsăm așa.

        (Citează)

    • Problema e ca majoritatea sunt ca Gigi. Nu ma intereseaza cum – mie sa-mi dati salariu mare ca altfel nu muncesc. Asa si? Daca nu muncesti ce faci? Te duci afara? Si? Ti se pare ca sunt salarii mari acolo? No shit. De ce nu pleci :)

      In alta ordine de idei – ca sa merite sa tii o afacere astazi ar trebui sa iesi pe plus la sfarsitul anului ( observati ca nu zic pe plus la sfarsitul lunii). Cat de putin. Asta inseamna ca ti-ai platit cheltuielile ( inclusiv salariile) si poti merge mai departe. Altfel – te apropii vertiginos de insolventa/faliment. Indiferent ca vrei sau nu. Asta ca sa inteleaga si Gigi cum stau lucrurile .

      Salarille pe care le poate plati un patron sunt in legatura directa cu piata precum si cu munca. Gigi nu-si pune problema ca munca lui nu aduce nici-un beneficiu nimanui ( mai putin lui). Nope. Lui sa-i dea. Ca daca nu – el nu vine la munca.

      Bey Gigi – faptul ca vrei tu ( si muolti altii ca tine )salariu cat casa , nu inseamna ca o sa si primiti si nici nu inseamna ca meritati . Nici macar nu inseamna ca-ti pretuiesti munca ( din comentariile de mai sus ne-am dat seama ca nu stii tu din astea). Inseamna ca nu faci legatura dintre ceea ce poti face tu ( ca banuiesc ca nu esti chirurg la Neurologie :) ) si ceea ce primesti. Vrei mai mult – f bine. Ori muncesti mai mult – ori inveti sa faci altceva mai bina platit. Da pun pariu ca-i prea greu pentru de-alde tine. Voua trebuie sa vi se dea.
      PSD sa traiasca…

        (Citează)

    • Nu vreau nene salariu cat casa. Vreau o retributie corecta pentru munca prestata in ograda matale. Daca nu ai de unde sa-mi oferi banii ceruti de mine, da-mi un procentaj din firma si atunci o sa am un motiv pentru a lucra pentru bani mai putini. Daca vrei sclavi pe plantatie atunci cauta interni cu experienta zero care sunt dispusi sa presteze in schimbul unei scrisori de recomandare. Sunt satul de coate goale cu firme de apartament care se cred patroni si care-ti trec pe cartea de munca slariul minim pe aconomie.

        (Citează)

    • gigi: Patronul roman vrea sa se imbogateasca rapid iar pentru asta angajatul ideal nu trebuie sa emita prea multe pretentii financiare.

      Vorbim de parcă ar fi plin de patroni români pe aici. Mai uită-te odată pe datele financiare, majoritatea firmelor lucrează cu marje foarte mici. Nu există bani pentru salarii mai mari! Nu e vreo conspirație a patronilor de a te ține sărac!

        (Citează)

  7. gigi si mihai e boi… lasa-i ma sa culeaga capsuni daca asta ii satisface.

      (Citează)

  8. Patronul roman se crede managing partner si vrea sa faca profit cu echipamente vechi de cel putin10 ani si platind salarii ca pe vremea lui Ceausescu.

    Nu zic de apa plata, cafea si hamace, dar trebuie sa le creezi oamenilor niste conditii de lucru decente. Camera aerisita, luminoasa, temperatura ~27 grade.

    Nu zic de sisteme cu cea mai noua generatie de Intel sau AMD si SSD. Dar macar Windows 7 pe 64 biti si 4Gb de memorie ca sa nu isi dea duhul de la un Chrome, un Excel si un Outlook.

    “Managerii” romani nu stiu sa faca investitii inteligent. Imediat ce s-au ajuns cat de cat, baga banii intr-o casa de prost gust, o masina cu prea multi cai putere. In firma si in oamenii care le produc banii, de ce sa investeasca, sa dea salarii sau beneficii?

    Trebuie sa dai banii pe ce te ajuta sa produci. Nu-mi schimb telefonul sau PC-ul in fiecare an, imi iau scaun de gaming sa stau comod, adidasi sa merg fara sa ma doara fostul platfus.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus