un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Noutăți de la IFA #1: Samsung, LG, Panasonic, Miele, Acer

31 Aug 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Cel mai mare târg european de electronice și electrocasnice, IFA, s-a deschis oficial la Berlin și au început să curgă anunțurile de acolo. Ca și cu alte ocazii, vă arăt cele mai interesante premiere și anunțuri de acolo.

NOUL CUPTOR MIELE DIALOG

Pare ciudat să încep cu un cuptor, dar noua invenție Miele sună foarte bine. Este un cuptor ce recunoaște structura alimentelor puse la gătit în interiorul său și le aplică diverse unde electromagnetice, în funcție de consistența lor.

Citez:

Spre exemplu, așezați o pulpă de miel pe un pat de ardei roșu și sparanghel. Adăugați cartofi wedges și introduceți tava în cuptorul Dialog. După aproximativ 45 de minute, carnea va fi suculentă și gătită uniform, ardeiul și sparanghelul vor avea o tentă al dente, iar cartofii vor fi foarte fragezi – nu e nevoie de nicio întrerupere sau de adăugarea altor ingrediente.

Asta sună foarte bine, atât de bine încât nu o voi crede până nu o văd cu gura mea, ca să văd așa.

Cum funcționează? Comunicatul și site-ul oficial se feresc să pronunțe cuvântul microunde, de parcă undele electromagnetice ar fi altceva, dar nu contează asta. Cuptorul Dialog este destul de enigmatic și mă gândesc că-i o combinație de microunde cu gătire termică. Dialog are un generator modular de microunde, în diverse frecvențe, direcționate apoi cu două antene. Mai sunt introduse și alte concepte misterioase precum Gourmet Units, unitatea de măsură aplicată mâncării, cu 1 GU egal cu 1 kilojoule. Probabil că în practică e mai simplu de utilizat, cine știe.

SAMSUNG LANSEAZĂ CEAS, BRĂȚARĂ ȘI CĂȘTI WIRELESS

Gear Sport este noul lor ceas inteligent. Noutatea, ca și pe brățara Gear Fit2 Pro, este o integrare mai bună cu tehnologia Speedo On, transformând dispozitivele în cele mai bune trackere pentru înotători (zice Samsung). Soluția este complementată de rezistență subacvatică 5 atmosfere / 50 de metri adâncime.

Gear Sport este un ceas rotund cu ecran Super AMOLED de 1,2 inchi  și brățară de 20 mm. Gear Fit2 Pro are un ecran de 1,5 inchi în diagonală, ușor curbat. Ambele au GPS, senzor de ritm cardiac, integrare cu diverse servicii șamd. Ceasul poate fi folosit inclusiv drept telecomandă pentru PowerPoint și pentru a face plăti prin Samsung Pay, acolo unde există acest serviciu.

Căștile wireless IconX au ajuns la a doua generație. Prima generație a fost privită cu scepticism pentru că se fixau singure în ureche și se încărcau în dockingul lor special, dar cumpărătorii lor spuneau că sunt foarte bune. După ce Apple a lansat Airpods, mai mulți au dat o șansă acestui tip de căști. În acest context apar noile IconX.

Căștile păstrează memoria internă în care poți transfera muzică dacă nu vrei să o asculți prin bluetooth din telefon, iar bateria are o autonomie de 5 ore pe streaming și 7 ore pe redare din memoria internă (care, la 4 GB, nu cred că e capabilă să includă 7 ore de muzică, dar poate mă înșel). Căștile includ microfon și au accelerometru pentru urmărirea unor activități fizice.

Principala noutate a acestei generații pare a fi suportul pentru Bixby, câtă vreme folosește un telefon cu așa ceva, adică S8, S8+ și Note8.

ACER PREDATOR ORION 9000

Sistemul poate fi atât de bine echipat încât începe să sune a server. Ce poți pune pe el:

  • procesor Core i9 Extreme Edition
  • până la 128 GB memorie RAM
  • până la 4 plăci video AMD Vega sau două plăci nVidia 1080 Ti

totul într-o carcasă specială, bine gândită pentru răcire cu aer și lichid și cu un aspect plăcut. Mi-a plăcut metoda de deschidere cu o clemă simplă și solidă.

Probabil va costa cât un apartament, mai ales dacă-l vrei la pachet cu noul lor monitor Predator X35 curbat de 35 de inchi, 21:9, 3440 x 1440 px și rata de refresh 200 Hz. Monitorul suportă nVidia G-Sync și AMD HDR Ultra

Acer a lansat și tableta Switch 7, mai performantă decât Switch 5, dar cu același design care mie nu mi-a plăcut.

ELECTRONICE DE LA PANASONIC

Inclusiv ceva numit “vaporizator facial cu tehnologie nano-ionică”, dar întâi să ne vedem de altele.

Televizorul EZ1000 este cel mai mare model OLED al lor de până acum, cu o diagonală de 77 de inchi. Televizorul include suport pentru HDR10+, o versiune mai nouă a standardului open din domeniu. După cum vă explicam în glosarul de termeni de televizoare, HDR10 este un standard de afișare a imaginilor high-dynamic range ce folosește metadate, adică informații despre aceste niveluri extinse de culoare, valabile pentru întreg clipul. Dolby Vision, un standard concurent și mai bun, dar mai costisitor, folosește metadate pentru fiecare cadru în parte, ajustând mult mai bine culorile în funcție de scenă.

HDR10+ preia ideea tehnologiei Dolby Vision și o duce în standardul HDR10, care-i unul deschis și mai ieftin de implementat de producători.

Panasonic a prezentat și căști wireless noi, dar mai interesante mi se par boxele audio cu Google Assistant integrat. Difuzorul se numește SC-GA10 și include un woofer de 8 cm cu bass reflex și un tweeter de 2 cm, plus conectivitate Bluetooth. Cei de la TechRadar îl laudă într-un hands-on la lansare.

În caz că vă întrebați ce este un vaporizator facial cu tehnologie nano-ionică, este un aparat numit EH-XS01 care curăță în profunzime tenul și îl hidratează, iar aburul delicat stimulează crearea colagenului pentru a menține pielea tânără. Mie mi se pare că este un aparat care-ți suflă abur în față și creează umiditate în casă (deși Panasonic probabil vinde și dezumidificatoare), o tehnologie modernă față de clasicul vas cu apă fierbinte și prosop pe cap.

NOUL LG V30

LG lansează două flagship-uri pe an, un G și un V. Acum a venit rândul lui V30, după ce anul trecut V20 a făcut o impresie foarte bună.

V30 face o impresie și mai bună, fiind lăudat de Verge, The Next Web și Digital Trends. A fost apreciat pentru autonomia mare, camera foto wide și aspectul plăcut. Ecranul este unul OLED și are o ramă mai mică decât pe S8 și Note8, iar carcasa are certificare MIL-STD-810G pentru rezistența la șocuri, ca și G6, pe lângă cea IP68 pentru apă și praf.

asus s5507

    13 comentarii

  1. Se feresc sa pronunte cuvantul “microunde” pentru ca poate mai exista (in 2017, aproape 2018) idioti care cred ca microundele nu sunt bune pentru sanatate. Mai cunosc si eu cativa, din pacate.

    Superb V30-ul.

      (Citează)

  2. Unele teste practice facute de cunoscuti, pe alimente incalzite la cuptoarele cu mocrounde , la Facultatea de Chimie, arata modificari substantiale ale celulelor .

    Nu zic ca te omoara, dar nici ce trebuia sa fie nu mai e.
    my 2 cents

    GabrielG:

    Se feresc sa pronunte cuvantul “microunde” pentru ca poate mai exista (in 2017, aproape 2018) idioti care cred ca microundele nu sunt bune pentru sanatate. Mai cunosc si eu cativa, din pacate.

    Superb V30-ul.

      (Citează)

  3. fain sa mai citesti si despre alte ramuri de tehnologie

      (Citează)

  4. Care-s diferentele intre G si V de la LG ?

      (Citează)

    • Habar n-am. Sunt sigur că pe undeva este o explicație corporatistă, de genul G este pentru early-adopters, oamenii care vor un telefon de ultimă generație pe care să-l folosească în experiențe pline de adrenalină, iar V este pentru cei care vor un telefon la fel de bun, dar 5 luni mai târziu după ce-am apărut acele tehnologii.

        (Citează)

  5. nwradu:
    Eu citesc cu plăcere despre tehnologie medicală, dar n-am apucat să scriu așa multe despre asta.

    Eu aș citi articolele pe acest subiect. Baga tare :-)

      (Citează)

    • Problema e timpul, nu voința. De câteva săptămâni mă pun la calculator la 8 și mă ridic la 23, iar dacă am pauză o oră sau două e o minune micuță.

        (Citează)

    • nwradu:
      Problema e timpul, nu voința. De câteva săptămâni mă pun la calculator la 8 și mă ridic la 23, iar dacă am pauză o oră sau două e o minune micuță.

      E greu, cu atâtea jocuri noi… :)

        (Citează)

  6. Mama catamai monstru e PC-ul ala. Ala e facut sa trimiti rachete in spatiu, nu sa joci CS

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus