un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 27 august 2017

27 Aug 2017  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

La ce randament se referă prim-ministrul când vorbește despre pensiile de la stat.

Economia românească este de două ori mai vulnerabilă la criză decât în 2008? Surpriză? Pentru mine nu. Se explică mai bine acolo de ce la unele capitole stăm foarte prost, iar o criză în vest poate determina una mai mare aici.

Dezvoltatorii Dropbox analizează review-urile primite. Un articol bun despre ce motivează lumea să dea o stea sau 5 stele unei aplicații.

Propunerile ministrului justiției de modificare a legilor justiției, explicate punct cu punct. Cam pe scurt.

Sergiu Floroaia (matinalul Kiss FM) vrea să inventeze câte 100 de glume pe zi, timp de 10 zile. Citiți aici ce-a scris până acum. Multe sunt slabe, dar inițiativa e lăudabilă: așa arată un brainstorming, așa se dezvoltă creativitatea și, la final, sigur obține câteva glume bune.

În ce sectoare se pot ridica mașinile parcate neregulamentar și cum. Eu aș fi de acord cu ridicarea și amendarea contravenienților, dar câtă vreme banii îi ia Primăria, nu o firmă cu relații acolo ce ține 90% din bani. Momentan firmele au dispărut din ecuație.

Privatizarea ICE Felix și îndoielile mele. Un articol despre cum unele fabrici n-ar fi putut fi oricum salvate după 1989. Sunt de acord, produsele nu erau competitive. În plus, după revoluție au fost niște ani de nu știa nimeni ce să facă și cum, după 50 de ani de ghidaj de la centru. Totuși, niște ferme și sere și alte activități simple cred că ar fi putut fi salvate și transformate în unele competitive în lume.

Un guru indian este condamnat pentru viol. Urmează lupte stradale cu fanii acestuia, 17 morți, armata chemată să restabilească ordinea. Vedeți, nu doar la noi preoții condamnați se bucură în continuare de respect. Avem aceeași mentalitate ca și indienii, de exemplu.

Nepal interzice colibele pentru menstruație. Femeile erau trimise pentru vreo 5 zile într-o colibă fără ferestre și li se interzicea să atingă alți oameni, animale sau plante încă vii, ca să nu contamineze ceva. Ce sălbăticie; ăștia nu s-au prins că femeile trebuie închise în timpul PMS-ului (nu ziceți gluma asta unei femei, nu iese bine).

Perioada imaginii de femeie tristă s-a dus. Mai bine, n-am înțeles niciodată de ce o femeie fără chef de viață ar fi ceva sexy.

Exerciții pentru a învăța să desenezi. Pare un tutorial bun.

Un om a luat trenul pe cea mai lungă cursă din India și scrie despre asta.

20 de fotografii ale săptămânii.

Elefant are niște promoții bune.

asus s5507

    7 comentarii

  1. Apropo de firmele comuniste privatizate in Romania

    Pe la MEFIN au luat actiunile niste unii din SUA. De fapt un nonagenar fugit din Romania, cu niste cunostiinte la un fond de investitii si fiul sau implicat ca CEO. Varii bloguri si articole ii scot cu legaturi de rubedenie cu Mircea Geoana. Or fi, nu or fi, nu stiu.

    Si ce proceduri au bagat, ce xls-uri, ce planuri… cu masini si utilaje cam de varsta mea. Adica inspre 40 de ani. Nu exista sa conceapa ideea sa cumpere utilaje noi, sa retehnologizeze. Pentru ca directorii ramasi din comunism i-au furat, cica, la niste achizitii.

    Nu faceau decat sa bata toti apa in piua, dar justificat si acoperit prin sedinte, respectat procedurile si sapari reciproce. Nu stiu unde s-a dus profitul, si adaosurile la piese auto sunt mari, dar in investitii de orice fel nu pare sa fi ajuns.

    Administatorul firmei abera ceva ca el investeste in oameni, ca are grija ca angajatul sa foloseasca un laptop bun, de la senilitate selectiva uitand sa precizeze ca era bun in 1997. Faptul ca au luat cel mai jalnic laptop cu Celeron, pe la vreo 1500 de lei atunci, a fost o mare MARE chestie. Un laptop nou si functional, nu un utilaj CNC.

    Faptul ca le-au plecat 75% din unele departamente nu le-a spus nimic. Faptul ca media de varsta sarea in 2010 de 40 de ani nu le-a dat de gandit. Faptul ca nu erau in stare de productie in masa pentru cele mai elementare piese de schimb folosite in Daciile model curent se corecta la pila.

    Ei ii zic investitie, eu sunt de parere ca e japca si zgarcenie.

      (Citează)

    • Da, sunt sigur că au fost diverse cazuri de rea-voință. Dar trebuie scăpat de ideea că produceam ceva de top și unii au distrus acest lucru.

      Produceam ceva băgat apoi cu forța pe gâtul cumpărătorului din blocul comunist. Odată intrat în capitalismul clasic, produsele nu era nici mai ieftine și nici mai bune decât ce producea o industrie adevărată, cu ani de experiență și reduceri de costuri în spate, plus cu armată de marketing și publicitate.

        (Citează)

  2. Mulțam frumos pentru recomandare!

      (Citează)

  3. Gigel Anonimu'

    27/08/2017 la 12:57 PM

    Tutorialul de drawing e foarte similar cu inceputul cartii “Drawing Basics and Video game art” de Chris Solarski. Nici nu stiu daca tutorialele de drawing au vreo utilitate practica de vreme ce basics-urile desenului pot fi invatate intr-o saptamana dar pentru a avea rezultate trebuie sa practici ani buni – ca si desenator clasic adica.

    Pentru arta digitala (care-i mult mai accesibila) o resursa foarte buna ptr. cei ce vor sa faca basic game art desi sunt varza la desen e http://www.2dgameartguru.com/.

      (Citează)

  4. Blonda din meciul Mayweather – McGregor: https://www.instagram.com/jessharbour/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus