un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Lunga evoluție a unei arteziene din cartier

19 Jul 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

18 comentarii

În luna mai vă spuneam că trotuarul de la Șincai este reamenajat, deși nu-i nimic în neregulă cu el. Un ansamblu decorativ de pe spațiul verde de acolo a fost eliminat pentru a fi înlocuit cu altul, bordurile schimbate cu altele și tot așa.

Ehe, dar de atunci multe s-au întâmplat. O întreagă epopee. Lucrările au fost finalizate, apoi refăcute și din nou finalizate, pe principiul “cine face și desface, are mereu ce face”, dar tot nu arată bine.

Întâi, au montat acolo o arteziană de culoare gri de abia o poți vedea, că e bine camuflată în griul orașului. Arteziană care, din motive ce-mi scapă, mereu arunca apă în jurul ei:

Apoi, pentru că au tăiat asfaltul și bordurile ca să facă o rampă de acces (mereu blocată de taxiuri, dar ce contează asta?), plus ceva cabluri îngropate pentru acea arteziană, au asfaltat la loc cu un material de total altă culoare, așa că trotuarul respectiv arată ca o vacă bălțată. Chestia asta o puteți observa în toate fotografiile.

Apoi au distrus și niște “spații verzi” de pe următorul trotuar. Erau făcute din cărămizi și arătau foarte bine. Au scos cărămizile, au turnat beton și le-au acoperit cu marmură sau ce-o fi aia.

După vreo 3 săptămâni de stat cu fântâna gri, cuiva nu i-a convenit. Într-o zi a venit o mașină, a ridicat fântâna gri și a înlocuit-o cu una maronie, de altă formă, mai mică. Seamănă cu Cupa Campionilor cu tot cu minge deasupra ei. Și asta dă apă pe jos, dar nu-i bai. Ne mai răcorim și noi

Pe lateral au fost montate vreo 20 de scaune pe care nu stă nimeni, niciodată, deoarece să stai la marginea unui bulevard foarte circulat în București înseamnă să te intoxici cu praf și să surzești de la claxoane.

Primăria a făcut însă și un lucru bun: pe tot bulevardul Tineretului au înlocuit gardul metalic al blocurilor cu un gard viu, făcut din arbuști, iar grădinile blocurilor au fost reamenajate cu gazon și plante decorative. Partea bună este că acum câinii pot intra ușor în grădinile blocurilor pentru a-și face nevoi. Partea rea este că unii oameni au furat acei arbuști, deși nu înțeleg de ce ai face asta.

Cât a costat totul nu știu, dar bucuria de a avea o arteziană acolo, flancată de două steaguri înalte și de coșuri de gunoi în culorile tricolorului (nu glumesc) este neprețuită.

asus s5507

    18 comentarii

  1. Frumos la capitala!

      (Citează)

  2. important este ca bastinasilor le place! de primar

      (Citează)

    • Nu știu cine observă. E genul de loc pe unde vrei doar să treci mai repede. Când traversezi spre stația de metrou, te uiți la mizeria de acolo, niște chioșcuri dubioase, iar dacă privești cu atenție vei vedea niște fiare ce ies din asfalt, ascuțite și ruginite, tocmai bune să cadă cineva în ele.

      Când traversezi spre cartier, e arteziana asta mică, iar în stânga ei o clădire mare, de metal argintiu, cu o patiserie, o farmacie și o bijuterie Mataranga.

      În tot acest timp mașinile claxonează și te umpli de praf.

        (Citează)

  3. Cer scuze de expresie, da’ eu rad și cu curu.

    Si asa era urâtă intersecția aia, acum că i-a trântit și o arteziană care lasă doar apa pe jos, arată și mai rău.

    Zici ca toți de acolo, de la ultimul muncitor până la primar au muncit cu ochii închiși.

      (Citează)

    • Asta e o problemă clasică în România. Treaba se face cum scrie pe hârtie, dar nu și cu stil sau atenție la detalii.

      Scrie că trebuie montată o arteziană? Au montat-o, nu contează că dă apă pe jos.
      Scrie că trebuie refăcut asfaltul? L-au refăcut, nu contează că e de altă culoare.

        (Citează)

  4. De parca nu sti cum functioneaza tunurile. Cate afaceri cu statul a facut UTI cand ai lucrat la ei??

      (Citează)

  5. Aceleasi lucruri le facea si Piedone cand ti-era primar si erai multumit atunci.

      (Citează)

  6. Acum vreo 2-3 ani, pe vremea cand inca era primar Piedone, pe soseaua Giurgiului s-au intamplat succesiv urmatoarele lucruri, in termen de aproximativ o luna:
    1. Spatiile verzi din fata blocurilor erau imprejmuite cu un gard metalic de aprox 1m inaltime. Angajatii primariei au venit, au scos gardurile, le-au taiat cu flexul si le-au facut de 40cm inaltime, apoi le-au pus la loc. Spatiul verde a devenit toaleta pentru toti cainii din cartier, care acum sareu gardul fara probleme.
    2. vreo 2 saptamani mai tarziu, angajatii primariei au venit din nou si au scos gardul mic pe care-l instalasera, si l-au inlocuit cu un gard metalic nou de 1m inaltime, identic cu cel distrus la inceputul lunii.

    Stau si ma intreb cine a platit gardurile si manopera…

      (Citează)

  7. Asta se intampla pentru ca s-au obisnuit ca lumea sa nu puna intrebari. Eu sunt curios care este numele firmei care a făcut lucrările. Poți afla trimițand un email la primaria de sector. Pune presiune pe ei, sa vadă ca exista si cetățeni carora le pasa de oraș.

    Legea nr. 544 din 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public specifica: ‘In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile’.

    Poate scrii un articol separat despre cum se fac sesizări si cum poate participa un cetățean la rezolvarea problemelor din cartier.

      (Citează)

  8. Numai pe mine mă deranjează faptul că la fântâna aia nu e rotunjit simetric pavajul ăla?

      (Citează)

  9. mai sunt ma oameni care stau pe bancutele alea.

      (Citează)

  10. Hai ca o sa avem fantanici si pe Bd. Brancoveanu. Va fi ca pe bd. Unirii, dar in miniatura. #teiubimdomnprimar

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus