►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
21 Jun 2017 ·
În mod normal v-aș spune despre cum puteți rezolva sau afla online diverse chestiuni și informații, nu în magazine, dar în săptămânile următoare Orange a pregătit în magazinele sale smart shop o serie de ateliere de educație digitală și chiar mai mult, cu componente variate, care fac foarte potrivită o vizită acolo.
Aceste ateliere sunt reunite sub numele de cod Tech a Break. Sunt unele care introduc copiii în lumea programării, alte ateliere care educă părinții despre avantajele și dezavantajele tehnologiei și cum pot controla accesul copiilor la diverse servicii, ceea ce mi se pare tot mai util de știut în aceste vremuri în care, nu neg, și copiii sunt expuși diverselor platforme online, dar și în rândul părinților circulă multe informații exagerate despre pericole virtuale.
Programele sunt următoarele:
Fast SuperCoders – este un program de inițiere în bazele programării folosind jocuri, pentru a fi cât mai potrivite copiilor de 10-13 ani. Aceștia vor afla noțiuni generale despre programare (instrucțiuni, algoritmi, bucle, identificarea problemelor) construind de fapt un joc, în mod interactiv. Orange a organizat de mai multe ori în trecut astfel de evenimente SuperCoders și are mare experiență în a transforma învățarea programării în ceva pe placul copiilor.
Programul este susținut tot de specialiștii Simplon România, ca și la ediții anterioare, și are loc în perioada 19-28 iunie în 10 orașe: București, Constanța, Galați, Oradea, Arad, Timișoara, Iași, Bacău, Cluj, Târgu Mureș. Trebuie să vă înscrieți copiii pentru participare, că numărul de locuri este limitat, iar pentru asta accesați această pagină.
Smart Parents – acestea sunt workshop-uri pentru părinți, după cum le zice numele. Aici nu-i despre a-i învăța pe părinți să folosească smartphone-uri sau Snapchat, ci din contră, sunt ateliere unde părinții vor fi sfătuiți despre cum pot să stabilească și să impună anumite limite pentru activitatea copiilor, astfel încât tehnologia modernă să fie un ajutor pentru aceștia, nu un potențial pericol.
Aici, zic eu, va fi și locul potrivit pentru ca părinții să întrebe pe cineva competent ceea ce poate altfel nu putea afla decât din zvonuri sau exagerări. La ce pericole se expune online copilul lor? Cum îi pot limita accesul la anumite servicii sau aplicații? Cum pot fi la curent cu ce face acesta pe net? Cum îi poți face pe copii să vorbească deschis despre activitatea lor online, arătându-le și explicându-le și părinților ce fac ei cu telefonul sau laptopul în brațe. Probabil acesta va fi cel mai interesant atelier și vă sfătuiesc să participați dacă vă îngrijorează astfel de lucruri.
Smart Parents se desfășoară tot între 19 și 28 iunie în aceleași 10 orașe ca mai sus, iar detaliile și înscrierile se fac prin această pagină. Vor fi câțiva experți în psihologia copiilor care vor explica mai bine ce și cum se întâmplă.
Părinți la școală – acesta este atelierul în care părinții sau bunicii chiar învață să folosească aceeași tehnologie ca și copiii lor. Lecțiile vor include detalii despre cum se utilizează diversele servicii de pe smartphone-uri, cum se țin costurile sub control și ce aplicații utile pot folosi pentru hobby-urile sau nevoile lor.
Știți vorba aceea: învață un om să facă o fotografie și-i vei rezolva un moment. Învață-l să aibă cont pe Facebook, explică-i ce înseamnă “lol” și cum să trimită mesaje nepotului, cum să creeze un album foto shared și să utilizeze Google Maps și îl vei ajuta pentru o viață.
Aceste ateliere au loc în luna august în 14 smart shop-uri din 13 orașe, așa că mai e timp până atunci. Smart shop-urile Orange sunt bine echipate pentru astfel de ateliere, au acolo disponibile toate tipurile de dispozitive mobile, au ecrane pentru prezentări, gadgeturi și spații pentru a le încerca pe toate.
În paralel cu cele de mai sus, Orange organizează un concurs de idei de design cu mai multe etape (expunere de idei, dezvoltarea unui prototip șamd), provocarea constând în proiectarea unui produs nou pentru serviciile Orange, inclusiv pentru smart home sau televiziune, sau pentru telefoane, accesorii și gadgeturi.
Dacă v-ați spus mereu că cineva ar trebui să producă o telecomandă TV în formă de pescar chinez, astfel încât să semene cu un bibelou atunci când nu este utilizată, acum este momentul să propuneți ideea și să vedeți dacă va fi acceptată. Premiul cel mare este de 5.000 de euro și există diverse premii mai mici. Sunt multe de zis despre Smart Design Challenge, detaliile le spun într-un articol viitor.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
2 comentarii
21/06/2017 la 10:01 AM
Nu inteleg scopul acestui advertorial dat la 2 zile de la inceperea programului cand toate locurile din toate orasele sunt deja ocupate !
thundermar(Citează)
23/06/2017 la 11:48 AM
Consider foarte utila aceasta abordare despre cum poti invata parintii despr tehnologie si avantajele ei. Sunt multi care nu stiu ce inseamna asta si mai ales, nu le pot arata copiilor cum se utilizeaza anumite lucruri.
Adrian(Citează)