►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Primesc des această întrebare, de când cu Turul Burgerilor (care va continua vara aceasta, bineînțeles). Oamenii vor să știe cum se mănâncă un burger din acela mare-mare, cu multe ingrediente la mijloc, crezând că există o soluție simplă de a mânca turnulețul și de a supraviețui experienței curat ca după o vizită la muzeu.
Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar nu există o astfel de soluție. Burgerii se mănâncă folosind mâna, au sos, carnea e suculentă, iar diversele ingrediente sar în toate direcțiile – cel puțin așa se întâmplă la un burger bun.
Poate că, dacă sunteți la prima întâlnire cu o domnișoară, nu-i o idee bună să o duceți la o pereche de burgeri. O întâlnire romantică nu-i cea în care vă curg sosuri pe bărbie. Aveți un pic de stil, mergeți la o shaorma, aceea vine împachetată în lipie și într-un rând de celofan (chiar două rânduri, la shaormăriile de lux), oferind o experiență mult superioară.
Desigur că un burger se poate mânca fără a transforma totul ca într-o scenă din Dexter, dar țineți minte că nu există nici o garanție că nu se va transforma în așa ceva la un moment dat. E o mâncare lejeră, e normal să vă murdăriți pe mâini. Țineți un șervețel aproape pentru a nu semăna cu Dracula la gură.
Multă altă lume mă întreabă cum muști din ceva așa mare. O altă întrebare bună.
Filosofic vorbind, dacă e să intrăm în paradigma burgerilor, un burger bun n-ar trebui să fie foarte mare. Prea multe ingrediente vor crea confuzie papilelor gustative; un burger bun trebuie să aibă câteva ingrediente, dar de calitate, cu gust bun, pe care să le simți individual în gură și să poți exclama “mamă ce bun e și castravetele!”. Ca bibliografie, ascultați cuvintele lui Bourdain pe această temă.
Practic vorbind, da, burgerii sunt mari. Switch.EAT are unul (sau avea) ce conține, pe lângă ditamai chifteaua de carne de vită, și pulled pork și alte ingrediente, de arată ca o clădire din Dubai. Eu îi mănânc în două metode:
Metoda 1 – cucerirea pas cu pas a teritoriului
Metoda 2 – scăderea razei în cercuri concentrice
Metoda doi îmi place mai mult deoarece elimină riscul ca, mușcând mereu din aceeași parte, să “storci” ingredientele cauzându-le să cadă din burger pe partea opusă. Este un sistem bun de “wear balancing” al burgerului și, la final, rămân în mână cu îmbucătura perfectă, o bucățică ce conține toate ingredientele, tocmai bună de savurat la final.
La final îmi place să închid ochii pentru vreo două secunde, ascuțind astfel celelalte simțuri și implicit pe cel gustativ, apoi etalez ușor burta spre ceilalți meseni și zic “oare ce-or avea ca desert?”
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
15 comentarii
06/06/2017 la 6:52 AM
Nici nu vreau sa ma gandesc cate calorii are monstruozitatea de burger de la Switch.EAT…
Deea(Citează)
06/06/2017 la 1:56 PM
Nici eu. Nu-i bine să te gândești la astfel de lucruri.
nwradu(Citează)
06/06/2017 la 7:11 AM
Se mănâncă cu pofta.
edelweiss(Citează)
06/06/2017 la 2:01 PM
Depinde, uneori poate că ți-e silă de tine pentru că mănânci așa mult.
nwradu(Citează)
06/06/2017 la 9:17 AM
Se mananca cu gura. Restul e parte a lucrarii: “Burgerul: Metodologii de abordare, perspective si aplicatii”.
Peredhil(Citează)
06/06/2017 la 2:00 PM
Nu poți simplifica așa mult. Totul se mănâncă cu gura.
nwradu(Citează)
06/06/2017 la 9:41 AM
Burger cu sampanie?
asta e noua…
micu(Citează)
06/06/2017 la 2:00 PM
Pentru cei stilați, la fel ca hot dog și prosecco.
nwradu(Citează)
06/06/2017 la 12:47 PM
Asta imi aduce aminte de burgherii pe care ii facea mama , dupa ce venea bunicul de la vanat. in fiecare iarna bagam burgheri .. mama ma ce vremuri
MirceaG(Citează)
06/06/2017 la 3:23 PM
Burger fancy – furculita si cutit.
Burger less fancy – multe servetele.
Giani Mucea(Citează)
07/06/2017 la 9:29 AM
Nu si daca te hranesti cu tub dinala prin abdomen.
Cezar(Citează)
07/06/2017 la 1:53 PM
pentru ca sunt pe low carb am inventat “naked burger”. Adica, evident, fara chifla. Nu e la fel de amuzant, dar merge :
animaloo(Citează)
07/06/2017 la 5:33 PM
Funny, bravo!
Alex(Citează)
07/06/2017 la 8:56 PM
Eu mai intai mananc interiorul partii de sus al chiflei, astfel cand pun la loc partea de sus, burgerul devine mai compact si nu se desface atat de usor. Apoi cu metoda 2 se poate savura burgerul
Eugen(Citează)
07/06/2017 la 9:04 PM
Dacă ar face bine burgerii, ar scobi chiar ei miezul din partea de sus, ba poate chiar și din cea de jos.
nwradu(Citează)